Nyårsfirandet

Vi (jag & Alex) skulle till Daniel klockan fyra, men fem i fyra ringde han och sa att han var efter schemat (vilket jag antog att han inte hade gjort snittarna ännu, silly me) och vi kom upp till Kirjonen klockan halv fem. Där möttes vi av Daniel, Tobbe och inga snittar. Besvikelsen var enorm, snittar kan göra hel dag (creme fraiche, löjrom och rödlök skulle jag kunna äta till frukost, lunch, middag) och vi fick äta chipssmulor istället. Så med besvikelse började nyårsfirandet och det var väl det genomgående temat för många som firade med nyår med oss. Ett och annat glas champagne slank ner och sedan skjutsade mamma in oss till "Vasastan" (tack mamma, du körde mig till Daniel, till Vasastan, till pappa och sist hem). Klockan sex skulle man vara där och fem över sex var vi där, fint folk kommer alltid sent, dock inte bara fem minuter. Man fick sig en drink (som innehöll saft och en droppe x-mas cider) och några poletter som skulle användas till drickan. Dom visade oss till vårat bord vid halv sju och sa att maten kommer snart. Klockan åtta kom förrätten och jag var så hungrig att jag trodde jag skulle dö på allvar. Jag tänkte över både en och två gånger att springa till "7 Eleven" och köpa en korv men stannade trots allt. Förrätten var ljuvlig och huvudrättens köttbit var saftig och stor. Efterrätten skulle bestå av sorbet men det serverades chokladglass med kakaoöverdrag, öhh.

Sedan började kvällens besvikelser radas upp. Emelie, Lizzie och Tobbe skulle till Pepsi i Billdal och fira in det nya året och sedan antagligen kommer tillbaka till "Vasastan" och dit ville inte Daniel trots att han hade sagt att han skulle dit och Pepsi redan hade gjort i ordning deras välkommsdrink. Daniel hade berättat för mig om att Lizzie och Emelie skulle till Pepsi men sa att Tobbe skulle stanna vilket inte blev fallet. Till dom andra hade Daniel sagt att han skulle med från första början, när vi haft biljetter till "Vasastan" i två veckor och Lizzie och Emelie fick först reda på det igår och på något sätt lyckades även dom få biljetter. I alla fall så ljuger Daniel som en borstbindare eller som han kallar det underhåller sanningen.

När dom (Lizzie, Emelie, Tobbe) åkte till Pepsi så sa jag till Daniel "åk med dom, svälj dit stolthet allt det här kaoset har du skapat och nu får du en chans att fixa det, åk", men han vägrade för han ville inte. Vad är det för kompis som inte kan offra två timmar åt något han sagt att han skall med på bara för han inte vill. Jag hoppas Daniel att dom är sura på dig nu och för ett tag framöver (jag vet att du läser min blogg men jag anser detta i alla fall), du måste lära dig att vara ärlig och inte vara så djäkla självisk och barnslig. Igår när bråken började uppdagas sa Daniel "jag åker hem nu" som han sagt femtioelfva gånger innan. V fan, bete dig som dom 21 (snart 22) åren du är. Jag bryr mig om dig Daniel, men det här är din skit och du förstår inte ens att det är ditt fel.

Jag och Alex åkte i alla fal till pappa efter dom andra åkt till Pepsi, och Daniel lämnat oss i vredesmod när jag var trött på honom efter alla händelser och det var bara bönder bönder bönder vart man än kollade på hela "Vasastan" så att åka till pappa med Alex lät inte helt så fel som det borde.  Vi firade in det nya året med pappa, Kathe, pappas vänner, min faster och mina två kusiner Ellen och Renaida.

Det var trevligt, och jag åt mat ännu en gång, som denna gång var god, antar att Kathe gjorde den. Alex åt 270 kroners tårta som pappa lite diskret nämnde några gånger. Vid två åkte vi hem och sedan hämtade jag och mamma upp Ellen och Becka som hade varit med en lika turbulent kväll som oss när människor försökt tränga sig in och lyckats hos Linda som hade tjejmiddag och sen "fest" och människor hade tagit ett saker och slagits.

Ett gott nytt år på allesammans.

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback