www.glife.se

Glife.se är helvetet på internet. Man loggar in, kollar runt på "senaste med bild" och märker att alla ser likadana ut. Tjejerna är blonderade med stora bröst som hissats upp två våningar med en push-up behå, överdriven makeup, allvarlig blick och om man har tur för man se ett eller två nakenfoton som fotograferats för någon killtidning. Killarna har gelé drypande hår, gärna en blick som visar att jag-är-ingen-du-vill-djävlas-med och kort på drinkbord i deras "fotoalbum". Krönikorna behandlar dom "stora"nattklubbscheferna runt Stureplan som alltid framställs på samma sätt. Intelligenta, ironiska och sociala. Man kan även läsa hur man vårdar sin hy på bästa sätt och resereportage till Bangkok där man bor minst för ynka 260 dollar/ (finns självklart sviter för 1200 dollar/ per natt om du är en riktig stekare) per natt. Jag vill bara spy på hela sidan, det känns som high school i USA där det finns grupperingar som dom populära, dom rika, töntarna, spritluderna (hahah, kanske inte existerar på high school men dom som är white trash) och players. Men vad vet jag, jag kanske bara är bitter för att ingen pratar med mig (inträffat högst sällan), vilken kanske kan bero på att jag inte går att sortera under av några dessa kategorier, jag är bara intelligent, ironisk och social, precis som dom kära nattklubbsgudarna, gah.


Kommentarer:
Postat av: Sanna

Det har du helt rätt i. Trots detta gillar jag sidan ändå på något konstigt vis. Men då har jag ju riktiga vänner som jag snackar med som inte visar sig nakna i sina fotoalbum.

Kram S

Postat av: Jennifer

*klappa huvudet*

Jag kan skriva en rad till dig om du vill stackarn :(

2006-01-22 @ 20:34:37
Postat av: VIKKAN

SOSSE :@

2006-01-23 @ 01:31:00
Postat av: rawd

Det märks att du bara sett en dimension av Glife, vilket är synd. =)

Glife är hysteriskt, det är ett kalejdoskop av uppgjorda fasader- visserligen enligt vissa regler, som du själv påpekar- men därmed inte olik andra mötesplatser för andra subkulturer. Kriterierna varierar för alla dessa mötesplatser och verklighetsförankringen i vardagen likaså.

Där är Glife och dess invånare mästare på att varva mellan en mycket allvarstyngd verklighet där många drivs av ambitiösa mål å ena sidan och hysterisk lek å andra, vilket manifesteras genom främst festande, då gärna runt lika hysteriska Stureplan. Stureplan och Glife samt dess invånares väldigt lika, de speglar gärna varandras cyniska hysteri, vilket kan förklaras av att festprissarna runt Stureplan förr eller senare hittar till Glife och vice versa.

Som en fond genom allt detta finns en stark cynism (ibland bitande sarkasm som Vikkans inlägg ovan), ironisk självdistans (dock ej för alla, det medges), disassocierad rastlöshet och en medvetet framdriven hysteri som inte är helt lätt att känna av om man inte använder rätt känselspröt. Det kanske kräver lite övning för att utveckla rätt sinnen som har förmågan att plocka upp de underliggande nyanserna på rätt sätt.

Om du därför missar att hitta detta bakgrundslandskap och istället lyckas förväxla de överjobbade fasaderna med ren substans, misslyckas du inte bara att förstå Glife och kanske njuta av kontrasterna, utan även med nåt som vi alla försöker undvika; att fördöma andra på lösa och felaktiga grunder.

Försök och ta på dig ett annat par glasögon än de du brukar ha, eller modifiera dem och accceptera att ironin även finns på Glife, så lovar jag att du kommer att lyckas ta dig an fenomenet på rätt sätt och ha störtkul! =D

Lycka till!

Ps. Skriv en rad själv nästa gång och sätt en egen snöboll i rullning, så kanske du lättare kan testa om det jag säger stämmer. Ds.

2006-01-24 @ 08:32:15
Postat av: Stina

Men herregud! vadå "dra alla över en kam"!? tycker du inte om glife, då passar du inte att festa på stureplan! glife och stureplan går ihop! I love glife :)

2006-01-28 @ 02:19:15
Postat av: F.d Glifeanhängare

Glife är ytligheten själv i ett nötskal. Trots att detta, blir sidan, med ett allt större antal medlemmar (från varierade uppväxt och bostadsförhållanden) mindre och mindre "exklusiv".
Jag tycker det är synd att klass har kommit att handla om antal utgångar och antal fotografier där brösten hänger ut, antal drinkar och glidiga kommentarer. Det handlar ju faktiskt om så mycket mer, om att föra anor och tradition vidare, att utbilda sig och bete sig vettigt mot alla (bönder såsom akademiker), att ha en stor integritet, att veta hur man skall uppföra sig och prata...
Varför satsar de inte på en sådan inriktning, de har ju chans att påverka. Antar att den ekonomiska faktorn väger tyngre, de har ju fått fler och fler sponsorer och mer och mer reklam på sidan. Och ju fler som blir medlemmar, desto större skäl för företag att annonsera, ellerhur ^^

Stackars alla som fastnar i denna typ av träsk, där hetsen härjar och wannabe-snobbarna håller hus.


/F.d Glifemedlem

PS: Snart kommer det explodera en bomb av olika communities, watch out take cover DS.

2006-01-30 @ 20:02:52
Postat av: Von Platen

Men snälla e du fattig eller, såsse gå o lägg dig!

2006-03-14 @ 17:42:47

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback