Perfektionism är förtryckarens röst

Såg framemot dagens föreläsning och vad gör jag då? Försover mig. Fan, fan, fan. Aja inget att göra åt. Nu skall Beyonce och Lady Gaga men framför allt Beyonce göra mig på bra humör igen. Kan inte Beyonce kan ingen.

Fan vad Lady Gaga börjar bli snygg nu. Hon har lagt sig under kniven för femtioelfte gången verkar det som. Diskussionen kring plastikkirurgi, rätt eller fel, är väldigt komplex. Å ena sidan skall vem får göra vad de vill med sina kroppar och på andra sidan har vi samhället med en viss struktur och dess aktörer. Vi har en rådande struktur med starka motpoler. Rätt/fel, natur/kultur, arbete/fritid etc. och när plastikkirurgin gjorde éntre och gjorde att varje hemmafru kunde fixa näsor, köpa bröst, get some junk in the trunk, etc. etc. blev det mer problematisk än vad man kan tro.

Och i med att man får ett samhälle där skönhet stöps i en mall och det mer eller mindre påstås att det är lycka, skönhet är lycka, blir mångas livsmål att se så bra ut som möjligt. Det kombinerat med att tjejer och killar, känner sig otillräckliga och får ännu sämre självkänsla och självförtroende så kanske det är viktigt att se att plastikoperationer har större inverkan på samhället än att bara fixa en privatpersons överflödiga fett eller påsar under ögon.

I alla fall. Videon. Videon som skulle göra mig på bättre humör.


Kommentarer:
Postat av: christian

nu är du sådär enormt bra. Insiktsfullt, djupt, engagerande och känsloladdat

2009-11-20 @ 18:22:05
Postat av: Anonym

Gillar detta. Inte videon då.

2009-11-21 @ 13:16:15
Postat av: sTråMan

gillar detta, inte videon då

2009-11-21 @ 13:17:42

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback