Zzz

Ibland spyr jag lite över Stureplans andlighet eller andlighet som uppstår lite här och där på grund av människor som läst lite "andlig" skit som en gång legat på topp 10 i New York Times BestSeller List. Det är självklara saker som skrivs ner i liten bok som några kändisar läser och i deras ytliga värld kallar andlig och hux flux är det en succé världen över och alla som läser den är andlig. Ja, andlig på samma sätt som Paris Hilton är en bra skådespelare eller Victoria Beckham är tjock.

En annan sak som irriterar mig är västvärldens syn på Dalai Lami som ett helgon. Människor som inte förstår att de värde vi tillskriver honom hjälper både väst och Dalai Lami.  Jag stör mig helt enkelt på människor som inte är kritiskt tänkade och lyssnar på vad andra säger istället för att kolla upp det själva. Att inte själva skaffa en objektiv syn på saker och inte nöja sig med det som låter bra eller som är det som anses var sanning.

Framför allt är jag kritisk mot böcker som
The Secret , förenklad kabbalah som kändisar intresserat sig för och i sin tur småtjejer som inte har en aning vad det handlar om. Eller så kanske är det så enkelt att jag stör mig på människor som inkräktar på mitt territorium och som borde gå i skolan och läsa några terminer religionsvetenskap och få en större plej på det där. Lite bibelvetenskap, kristendomenshistora, tro- och livsfrågor, världsreligioner, forntida religioner, religionssociologi, religionspyskologi, etc. kan göra susen. 

Nu pratar jag i nattmössan men vad jag ville säga var att jag är bäst, ni är sämst. Nej men.....zzzz.

Kommentarer:
Postat av: Aleks

Word up!

2009-11-20 @ 16:06:34
Postat av: lisa

har läst din blogg ett tag, men aldrig brytt mej om att kommentera.. men de här asså, kan inte hålla me dej mer..

pluggar själv på GU, politik och ekonomi.. och det finns fan inget värre än när folk får reda på det och vill prata politik med mej, och dom har åsikter som typ " ja, men sverigedemokraterna e väl käcka" (eller inte, men du fattar).. i sådana stunder vill jag skicka dom på några kurser om grundläggande demokrati och politik...

bra blogg!!

2009-11-20 @ 17:53:16
Postat av: Lisa

Jag diggar verkligen dej anna!

2009-11-20 @ 18:04:17
Postat av: Anonym

Tycker du att religionsvetenskap verkligen är kul slash intressant? Du framstår inte som en tjej som gör det. Hade jag mött dig på stan så var det nog det sista jag skulle tro.

2009-11-20 @ 19:05:18
Postat av: tove

Jag HAAAAATAR The Secret! Och då har jag inte ens läst den, men fy faaaan. haha. Hoppas du har en bra helg, läste typ 5 inlägg på raden och du överträffar dig själv gång på gång :D Puss!

Postat av: anna braun

religionsvetenskap var jättekul och intressant de två örsta terminerna. sen så hade vi knappt några föreläsningar längre för det helt enkelt inte finns några pengar på humanisten då vi inte är jättemånga som läser vidare såpass länge i ett ämne som religion om man inte skall bli präst och vi läser inte tillsammans efter några terminer. men det är kul fast mycket eget arbete och dötid ibland



tack tovan!!!!!



och tack alla andra.

2009-11-22 @ 16:59:07
URL: http://sellouts.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback