Gah!

Orkar inte lägga mig i Israel/Palestina-debatten MEN jag är bara lite konfunderad över hur många som kallar israeler för judar och palestinier för palestinier i den här debatten. Inte judar och muslimer eller israeler och palestinier utan judar och palestinier. Och de oftast av feminister som alltid  påpeker hur viktigt det är att man använder ord för alla ord är så värdeladdade.

Hatar för övrigt Henning Mankell. Vad fan skulle han dit och göra? På allvar? Skulle gärna vilja veta vad han egentligen trodde han skulle kunna hjälpa till med? Och tack Libanon som vältrar sig i rikedom inte gör någonting. Hatar människor som skriver hata Israel och vägrar se till sitt eget lands historia. Och hur tror ni landsgränser har dragits förut? Genom sax, sten och påse?

Länk från Parisa som är läsvärd.

Vad Israels militär gör är inte detsamma som vad alla israeler tycker är rätt och alla judar är inte inte israeler.


Kommentarer:
Postat av: Empan

Jag åker till Göteborg över helgen, vart är det störts chans att man får syn på dig? =D

Postat av: T

Nej, alla är inte judar i Israel, resten är muslimer.

Egentligen är det samma skrot och korn. Förutom att muslimerna är förtryckta av judarna Israel.

2010-06-03 @ 11:43:22
Postat av: Larsa

Jag tror att det är så att, i alla fall när det gäller mig. Folk är trötta på Styret i Israel, inte israeler, judar. Jag är less på att att Israel spelar ut sitt "Antismetism" kort så fort någon kritiserar dem! Ser dem ingen likhet med Ghettona dem levde i en gång i tiden? STOPPA BLOCKADEN AV GAZA NU!

2010-06-05 @ 10:02:06
Postat av: Manlio Giordano

Kanske skulle Du slippa en väldig massa huvudvärk (?) om Du stängde av kommentarfunktionen till just detta inlägg... Går det? Då slipper Du iallafall något av gallan som väller in, så snart man tillkännager att man låter bli att inordna sig i hatkörernas mantra.



Jag ser ju nämligen att struntkommentarer redan hunnit dyka upp här, på kort tid. Tydligen är folk helt outtröttliga vad gäller att sprida falsk information. Det fascinerar att så många människor tydligen gärna arbetar heltid med att sprida information - ofta anonymt - men däremot inte är redo att lägga ens en kvart på att undersöka om det man upprepar hela tiden faktiskt stämmer... Två av tre inlägg ovan uttrycker således kritik om förhållanden som inte finns i den fysiska verkligheten. Imponerande!



Man måste inse att detta mycket handlar om psykologi, om man vill lösa problemen. Tyvärr är del av sanningen sådan att många aldrig växer och blir mogna människor - och man måste ha den utgångspunkten när man möter sådana.

2010-06-05 @ 11:56:35
Postat av: Manlio Giordano

P.S. De som säger och möjligen även tror (?) att antisemitismen ännu inte lever - som någon gjorde ovan i kommentarerna - kan jämföra följade klipp från Fox News i USA med t.ex. mediaflödet i Sverige:



http://www.youtube.com/watch?v=lQC6pAPtM7c



http://www.youtube.com/watch?v=9iAzjiS2Vlk



Detta är det tredje och det fjärde av de fem klipp som tillsammans "täcker" nyhetssändningen ifråga.

2010-06-05 @ 12:09:17
Postat av: Janne

Manlio Giordano: Är du helt galen? Att använda Fox News som källa är ett skämt! Sedan lägger jag inte mig i debatten.

2010-06-05 @ 12:25:33
Postat av: Manlio Giordano

@ Janne: Om Du i det offentliga rummet önskar göra gällande att av Dig namngivna personer är galna tycker jag att Du samtidigt bör ha modet att skriva ut hela Ditt namn, inklusive mellannamn, så att man får möjlighet att eventuellt vidtaga rättsliga åtgärder.



Fox News framställning är här pedagogisk och tar upp aspekter som helt saknas i den svenska rapporteringen - något som omöjligen kan uppfattas som negativt. Det kan knappast bli aktuellt att ställa krav på någon fullkomlig perfektion hos programmet ifråga vid en jämförelse med svenska media - företrädare för de senare agerar ju ofta som rena propaganda-ministeriet när det gäller Israel-rapportering - och det är ju precis den jämförelsen som här var aktuell. (Det har jag till och med angivit uttryckligen, dessutom som de sista orden innan länkarna som sådana läggs in.)



Du får gärna själv ange källor som Du tycker är bättre!



Kanske kan följande duga åt Dig, istället? UN Watch informerar där FN om väsentligen det som var de mest centrala delarna av nyhetssändningen som Du eventuellt (?) hade problem med. (Detta framgick inte; Du kritiserar bara nyhetsprogrammet generellt, utan att med ett ord gå in vare sig inslaget ifråga eller den information som redovisas i detta.)



http://blog.unwatch.org/index.php/2010/06/03/highlights-from-unhrc-urgent-debate-on-israels-raid-on-flotilla/

2010-06-06 @ 17:14:25
Postat av: peoplecoverdindip

Jisses, nu har jag rödgrönt snor.

2010-06-06 @ 19:26:56
URL: http://www.whitetrashworld.com/
Postat av: FB

Du verka, till skillnad från dina meningsmotståndare, otroligt objektiv och sansad. Naturligtvis arbetar dessa två på heltid med att sprida galla och falsk information – det ser ju vem som helst av deras två kritiska inlägg. Att känna behovet av censur på grund av dessa två inlägg säger mer om din person än de du riktar din kritik mot. I en demokrati ska alla få komma till tals, oavsett åsikt. Det hela blir något komiskt om man har i åtanke att du anser Sellouts vara ett offentligt rum. Ska medier överlag censureras om de skriver artiklar som inte faller dig i smaken?



Du skriver om psykologi vid problemhantering, och att somliga aldrig mognar tillräckligt för att lösa problem. Anser du dig uppvisa tecken på mognad när du inte vill ta del av andras åsikter och bemöta dem på ett sakligt vis, utan i stället föreslår censur och använder dig av hårda ord när du träffar på en motdebattör?



Nä du Manlio, dina pretentiösa texter imponera knappast, utan skvallra snarare om att du är en osäker yngling som brinner för denna fråga. Du är på intet sätt bättre, eller mer objektiv, än de du kritiserar.



Nu skriver jag detta anonymt, men om du funderar på att vidta rättsliga åtgärder, utan några som helst rättsliga grunder, precis som mot Janne, är du varmt välkommen att polisanmäla. Annars bör du i framtiden avstå från att hota med sådant.

2010-06-06 @ 22:56:45
Postat av: FB

Ovanstående var alltså riktat till Manlio Giordano för den som inte förstod det av textens innehåll.

2010-06-06 @ 22:59:04
Postat av: peoplecoverdinfish

Pheeeew, trodde du gav dig på mig där, huga.



Vart är Bloggerskan?

2010-06-07 @ 17:12:54
URL: http://www.whitetrashworld.com/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback