Jag vet inte

Jag vet inte riktigt men jag känner mig till viss del rastlös, uttråkad, tristess och sen en annan del av känner mig tillfredsställd med situationen som den är. Eller inte situationen som den är utan mer tillfreds med mig, min framtid, eller så är det precis tvärtom. Gillar läget just nu.

Känns jättekonstigt att känna......normallycka. Mitt liv har juh mer eller mindre kantats av ångest, tvång, kaos, diagnoser och mediciner. Började på BUP när jag gick i sexan och har sedan dess gått till olika BUP-mottagningar, sedan privatägt , och nu de senare åren till en psykoterapeut. Alltså i halva mitt liv.

Dom har gett mig olika diagnoser och vissa har kommit och gått medan vissa finns alltid där. Jag blir inte av med dom. OCD, ätproblematik, bulimi, depression, ADD och i med neurosjukdomar går in i varandra så har jag en släng av lätt autism. Jag har varit inlagd på BUP, åkt till akutpsyk när det inte kändes som det inte fanns något annat val. Tryckt i mig massa tabletter och hamnat på sjukhus några tillfällen. En gång kom en gammal kvinna fram till mig och strök mig på pannan och sa; "du skall inte dö flickan min. Det blir bättre".

Det har inte alltid varit lätt, alltså aldrig lätt men att klaga på det är inget jag gjort. Det är vad det är och blir vad man gör av det. Så när alla "bloggkändisar" går ut med att de har ADD får det mig att bli illamående. Slag i ansiktet på dom som verkligen är sjuka och kämpar med det varje dag.


Kommentarer:
Postat av: Zkronk

Antingen är du den sjukaste friskaste personen eller den friskaste sjuka personen...
Kanske 20 år mer erfaren än dina jämnåriga efter det du klarat av.
Landets klokaste galning.

2013-05-06 @ 00:27:19
Postat av: Anna braun

Ett unikum. Ett geni.

2013-05-06 @ 20:23:55
Postat av: Anonym

Bra skrivet Anna. Håller med dig. Min pappa jobbar som sjuksköterska (ja, det heter så) inom psykiatrin och blir alltid berättigat sur när folk slänger sig med att vara schizo fram och tillbaka. "De har ingen aning om vad det innebär" grymtar han. Jag kan förstå att man inte medvetet vill missakta personer som faktiskt har sjukdomen schizofreni med bristande verklighetsuppfattning snarare än dubbel persona, men samtidigt får man ju vara någorlunda ödmjuk inför sin omgivning. Att då söka uppmärksamhet i bloggar genom att hävda ADHD för att man inte orkar anpassa sig till omgivningens krav är ett hån mot de som de facto lider av ADHD och liknande.

2013-05-06 @ 20:54:59
Postat av: C

Du har berikat mitt liv med massa skratt och jag har avundsjukt tänkt,"varför är man inte lika rapp som henne" =) Du är grym som du är,alla har vi en diagnos eller sju. Det är hur vi hanterar dem som är skillnaden;)

2013-05-06 @ 23:43:32
Postat av: Anna braun

Jag är sjukt rapp i käften. Det är en sanning.

2013-05-07 @ 12:08:17
Postat av: Anna braun

Och tack för snälla kommentarer

2013-05-07 @ 12:08:42

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback