Sacha Baron Cohen

Borat och Pamela
Sacha Baron Cohen är mitt komiska geni. Jag skrattar så jag får ont i magen när jag kollar på Ali G, Borat och Brunos upptåg. Senaste är att Borat tog sig in på Pamela Anderssons hundbröllop (är det bara jag som finner det hela lite absurt, och särskilt när det är mellan en Golden retriever och en Chihuahua?). Där livvakterna överbemannade honom snabbt till tonerna av en gallskrikande Pamela. 

Jag längtar till "Borat the movie".

Alicia Keys ft. Tony Toni Tone - Diary
En av få låtar med Alicia Keys jag står ut med, tycker hon är vansinnigt överskattad.

Kom tillbaka när jag är tjugo

Jag befarar att frågan om utekväll i helgen kommer komma på tapeten imorgon eller på lördag. Jag känner verkligen inte för att gå ut, Göteborgs uteliv för mig som nittonåring har gjort sitt, kom tillbaka när jag fyller tjugo. Människorna, lokalerna, musiken....allt är samma gamla visa helg efter helg. Ibland kysser man någon, ibland byter man telefonnummer, ibland tror man att det skall leda till något vettigt (kärlek?), men det gör det inte. Att gå ut bara för att supa ner sig själv så mycket som möjligt är ingen hit heller, och inte för att tala om baksmällan dagen efter och den obligatoriska ångesten man får även om man inte gjort något fel. Egentligen är utekvällarnas höjdpunkt dom minnena man får av dom och inte utekvällarna själva.

En tanke som är för dum för att ta upp men som jag självklart gör ändå är varför kan man kalla ett inneställe för uteställe likaså? Det hippa innestället är egentligen ett uteställe.

Anonym

Såhär anonym vill jag vara så jag slänger ut länken till min blogg på http://www.bloggtoppen.se/, hoppas att någon vilsen själ skall hitta hit så ledstjärnan Anna får visa vägen.

Daniel & Tobbe

Daniel (en mer rättvis bild på Daniel än den jag visat innan på honom, till höger Tobbe) ringde idag när jag låg och sov, han sa till mamma att hon var absolute tvungen att väcka mig för han hade något jätteviktigt att berätta. Mamma väckte mig självklart och det jätteviktiga som Daniel ville säga var att han hade sett en sista minuten resa till Kreta för under tusenlappen och han ville att vi skulle ta den. Planet skulle gå redan tjugo i fem samma dag så det var bråttom att bestämma sig.


Jag visste svaret på hans fråga innan han ens hade avslutat meningen. Resa? Gärna. Med Daniel? Aldrig! Jag har gjort det två gånger, första gången på språkresa till Malta då Daniel spendera varje dag på hotellrummet, andra gången var på Mykonos då han vägra gå ut som han alltid vill hemma, han påstod att musiken var för hög så han åkte hem till hotellrummet varenda kväll efter middagen (han hann dock stalka Markolio en kväll innan han tog taxi hem). Jag skall aldrig aldrig aldrig resa med honom igen, inte ens till Danmark över dagen.


Tanke för dagen

Tanke för dagen: människor med oklandrigt bra självförtroende som inte ser speciellt bra ut är dom lyckligt lottade eller olyckligt? Någonstans inom dom måste det vara en bristvara på logik för om jag hade varit vansinnigt snygg/vacker/sexig/söt så hade jag vetat om det. Jag börjar inte varje dag med att intala mig själv om hur underbart vacker jag är just av den anledning att jag inte är det.


Daniel, tredje gången gilt

Daniel Kirjonen
Min mamma som är så snäll så snäll, blir nästan aldrig sur över någonting har nu om man räknar med igår blivit riktigt sur på en av mina kompis tre gånger.  Denna kompis är självklart Daniel (bilden, i mitten) som inte har någon hyfs i huvudtaget i sig. Han är charmig, rolig och helt befriad om allt som berör vett och etikett. Första gången mamma blev sur på honom var när han drog i mitt linne för att blotta mitt ena bröst, andra gången var när han drog i ratten så vi nästan krockade och tredje gången var igår när han halv elva på kvällen skreck i trappuppgången så mina grannar vakna. Daniel kom för att se om vi hade någon potatissallad hemma som om det med mjölk, mjöl och smör vore en av basvarorna. Någon ringer på dörren och ovetandes och funderandes trycker vi upp dörren och hör fotsteg i trappuppgången. När vi sedan hör en ljus röst prata (skricka) högt vet vi att det är Daniel. Mina grannar som nästan alla är över åttio ligger och sover och Daniel med både Tobbe och Lizzie i följd skricker sig upp för trapporna. Mamma springer fram till dörren ovetandes om att Daniel har med sig sällskap och svär. Ordagrant säger hon "Nu får du fan i mig hålla käften." Mamma säger aldrig sådant, Daniel vet precis hur man skall locka fram folks dåliga sidor och både Tobbe och Lizzie står chockade i trappan. Jag orkar inte bry mig och går och sätter min i soffan där Alex  sitter och innan vi vet ordet av står Daniel där brevid oss och undrar om vi har någon potatissallad hemma. Jag säger "nej, fråga mamma" och han säger att det tänker han absolute inte göra nu och sedan är han på väg till kylskåpet för att kolla själv. Då säger jag ännu en gång "nej, vi har ingen potatissallad hemma" och han kommer tillbaka för att ta en näve med chilinötter och sedan går han.
 

Kort och gott är mamma fortfarande världens bästa mamma och Daniel har ingen hyfs och respekt för andra. Jag tycker om Daniel, mamma tycker om Daniel (därför hon kunde använda sådan hårda ord) men han går en på nerverna oftare än sällan.

Becka plus en

Min syster Becka har fått pojkvän, frågade henne idag i vanlig retsam ton och var helt säker på att hon skulle svara nej eller skit du i det, men jag fick svaret ja. Så Joakim välkommen till min komplicerade, påfrestande och alldeles underbara familj.


Idag börjar nya avsnitt av "Tredje Skiftet", två på raken till och med, jackpot! Dom skall avnjutas med en dubbel-daim, det är jag värd trots att jag inte gjort några som helst försök att leva ett nyttigare liv.


Den som spar den har

När jag gjorde mitt sista besök i köket för kvällen var tanken att jag snabbt skulle ta en nerkyld Ramlösa Citrus och sedan i raketfart ta mig till mitt rum för se Sienfeld. I praktiken blev det något helt annat när jag råkade välte omkull ett decilitermått med det som var kvar av mammas fisksoppa. Vi i mitt hem sparar aldrig på överbliven mat och nu sparar vi på lite soppa. Jag hade en kompis i mellanstadiet vars familj sparade på allt, blev det en potatis till övers åkte den in i kylskåpet igen i en skål med plast över.


Min dator har fått spasm som gör att jag får likaså.


"Flickan från Auschwitz"

Flickan från Auschwitz

Jag vill se "Flickan från Auschwitz" som har premiär nu på fredag. Visas här i Göteborg klockan 18:45 på Hagabion. Skall försöka få med mig Alex, den är bara 76 minuter lång så  kvällen kommer inte hinna att gå till spillo. Väntar på honom nu, men först väntar vill jag att mamma skall komma med mat så jag kan äta makaroner (fullkorn) med köttbullar och massa ketchup. Jag och Alex skall inte göra något speciellt, bara prata, ta igen tid och äta gottgott. Min diet fungerar inte så väl som jag hade tänkt. Jag har gått upp två kilon sen sommaren började och har jättepanik. Skall gå ner minst 10 kilo har jag tänkt. Då väger jag som min minsta lillasyster och kan ta hennes jeans utan att fråga som hon gör med mina saker.

 

Har lite småont i halsen till min förtjusning, jag har så tråkigt om dagarna (nu börjar Alex jobba med) så jag kan tänka mig att bli småkrasslig och ligga i sängen och bli ompysslad.

 

Läs mer om filmen här:

http://www.moviemix.nu/filmrec.asp?ID=3459


Komik och kalabalik

Mitt liv är bisarrt, jag inser att alla människors liv har sina knorrar men denna blandning av sorg och komik i mitt liv är ganska egendomligt. Just nu sitter jag här vid mitt skrivbord och skriver ner några rader på min dator och inandas luft som kan få vem som helst att vrida och vända på sig av avsmak. Min kära granne, två våningar nedåt är alkoholiserad och har nu kommit till det stadium då hon inte ens orkar eller kan gå på toa, så hon gör sina behov där hon ligger och odören stiger uppåt till mig och min öppna balkongdörr vid värme.

Syster Becka

Stod om min kära syster Becka (bilden), hennes kompis Sara och deras killkompis i tidningen idag. Anledningen var att Sara skjutsade Becka och deras kompis på mopeden i lördagsnatt och råkade trilla. Med Sara som både full och chaufför tillkallades både ambulans och polis och det blev ett himla ståhej. Allihopa mår bra, förutom några skrubbsår och en vrickad fot medans Sara fick ta den stora smällen och var tvungen att åka till polishuset misstänkt för rattfylla. Mamma klippte ut artikel idag och jag undrar om det är det ända som någonsin kommer stå om oss i tidningen. Jag får ge manken i att bli journalist så det inte blir så.

 


Alex är hemma

Gårkvällen kommer inte gå till historien som en storslagen glädjekväll utan mer som den kväll då jag fick nog av Göteborg. Trots att tryggheten här i Göteborg värmer vill jag ut och se den vida världen. Jag vill uppleva andras livsöden och se deras kulturer. Se saker jag aldrig sett, höra saker jag aldrig hört, må som jag aldrig mått. Jag vill ta mitt pick och pack (som innehåller både mamma och Alex) och åka på mitt livs resa.

 

Jag lyssnar på Håkan Hellström - Gårdakvarnar och skit, jag har aldrig någonsin varit ett stort Håkan fan men den här låten är.....fin, kort och gott. På tal om Håkan så måååååste jag bara säga att det är min kusin Erica (som var min idol under min uppväxt, kolla bilden) som spelar Lena i "Kom igen Lena". Hon har även en roll i filmen "Stockholm Boogie" som har biopremiär den 28 oktober och kommer senare med en film som Helena Bergströms dotter.

Kusin Erica Braun

 

Alex kom hem idag vid klockan tre, så min kväll har spenderats med Alex, pizza och skitsnack. Som en söndag skall vara.


Million voices

Var på stan idag med Daniel och Tobbe (trodde hans fullständiga namn var Tobias i flera år men i mörker levde jag, hans namn är....hör och häpna, Torbjörn) för att köpa en födelsedagspresent till Viktoria som skall ha en liten tillställning imorgon. Vi hade idétorka och ville ha något originellt så jag kan utan att avslöja vad det är, säga att vi är dom enda som kommer att ge henne detta. Tanken är väl att vi skall ut och slå runt senare och jag hoppas att det blir trevligt (menas med att jag och Daniel blir jättefulla, går ut, spelar Blackjack, vinner en massa och avslutar kvällen på McDonald’s med plusmeny).  

 

Alex kommer hem på söndag och tro mig, du har varit saknad!

 

Har börjat få in något av en normal dygnsrytm och skall snart sova.

 


Hotel Rwanda

Hotel Rwanda

Finner egentligen inga ord (för en gångs skull av rätt anledning), såg "Hotel Rwanda" ikväll med min mor och har nu fått en ny hjälte att se upp till. På tronen med Raoul Wallenberg, finns nu även Paul Rusesabaginam (bilden nedanför, i egen hög person). Beställ filmen och se hur denna fantastiska person räddade 1268 Tutsi-flyktingar ifrån den sinnessjuka etniska rensningen i Rwanda. 

http://www.cdon.com/main.phtml?navroot=902

 

Paul Rusesabagina

En miljon människor miste livet under en tre månaders period i Rwanda och plötsligt så känns mina personliga problem så oerhört små att jag skäms över att ens ägna en sekund till av mitt liv på dom.  Öppna ögonen människor, om detta må ni berätta, vi får aldrig glömma!


Lugnet före stormen

Jag skall gå ner vansinnigt mycket i vikt nu, skall tills jag börjar den 2 september se ut som en sommardag (som det för övrigt varit ont om). Jag skall börja, inte ikväll (frossarkväll får det bli ikväll med daim, coca cola, nachos chips) utan imorgon. Hoppas på god mat även för mina dietprogram brukar bestå av vatten, endast. Mitt förnuft är som borta när det gäller sådant. Kanske kan göra ett - äpple - om - dagen dieten, som Christian Bale gjorde inför "The Machinist".

 

Kungen är på tv nu och intervjuas, herregud, jag skäms åt hela svenska folkets skull. Han gör sig bäst tyst och även då ger han ett ointelligent/osmart/obegåvat/korkat intryck.  

 

Var och sminkade mig precis, även om jag skall vara hemma hela dagen och har inga planer av att ta ett enda steg utanför hemmet så stod jag inte ut av att se mig osminkad. Fram med självförtroende boken, även om den är inriktad på att lära sig att kommunicera och det har jag inga som helst problem med. Skulle kanske läst brödtexten innan jag köpte den?

 


Lite om ingenting

Igår var jag på barnpassningsintervju hos ett par (med en liten pojke, Sebastian, som var 10 månader) i Sisjön efter jag för några månader sedan la upp en profil på www.barnpassning.se. Jag skulle vara där vid halv tio men kom en kvart för sent efter att jag hade dragit mig några minuter extra i sängen och missade den bussen jag hade tänkt ta. Jag fick träffa lilla Sebastian och äta chokladmuffins. Satt stel som en pinne på stolen och försökte vara kvick och chic, vilket jag total misslyckade med. Kallpratade om vädret och hur intressant jag tyckte mina studier var (religionsvetenskap för dom som inte vet). Efter en halvtimme var jag därifrån och åkte in till stan för att köpa ett klädesplagg (vet i ärlighetens namn inte vad den kallas, skulle gissa på bolero, en glittrig sådan i allafall) och träffade undervackra Maria (bilden) som hade varit och tränat och såg superfräsch ut med hennes rosröda kinder och porslinshy. Själv hade jag varit och slängt i mig två cheeseburgare innan vi träffades för jag hade två timmar att slå ihjäl. Vi gick och fika på Expresso House vid Nk som är hennes favoritställe, och jag som så sällan fikar hade inget emot att gå dit (förutom att lunch inkl. salladsbuffé kostar från 52 kr vid Condeco och jag var fort. hungrig tro det eller ej).

Maria Waddington

Imorgon spelar La Hospitalle på Sticky Fingers och det är ett band av två, tror jag, som min jämgamla kusin Axel spelar i. Av en ren slump var jag på Sticky förra gången dom spela, då Amela skulle kolla på hennes kompis som även hon spelade i samma band. Upplevelsen var inget jag kommer ihåg så mycket av förutom att dom var hur många som helst på den lilla scenen och Alex sa att dom gav honom både huvudvärk och tinnitus.  

 

Jag har laddat hem några gamla smörlåtar av Backstreet Boys som jag lyssnar på. Ja, jag har nått botten nu. Skjut mig!

 


Mitt så kallade liv?

Angående Carolina Gynnings bok "Ego Girl" så har jag läst ett litet utdrag som publicerandes i Aftonbladets bilaga i söndags och fick då sanningen serverad på ett silverfat. Hon var brutalt ärlig och blottade allt vilket gjorde det till en intressant läsning och nu sitter jag här och undrar om man skall göra det samma, att istället för skriva om andra, skriva om sitt eget liv? Att lämna ut sig själv på ett personligt sätt och berätta om ens egna personliga strider.  

 

Idag så kom mitt schema över dom två första veckorna med posten och vi skall börja med att läsa religionsbeteendevetenskap som jag har skyhöga förväntningar på. Jag börjar den 2 september (känns som en evighet dit, tänk på att jag inte har gjort något under hela sommaren och är uttråkad) och torsdagen veckan därefter är det eventuellt insparksfest för A-kursarna. Jag är inte A-kursarna längre utan vis B-kursarna och jag är jättespänd på att se dom nya A-kursarna och granska dom från topp till tå. Jag hoppas på något så banalt att individer runt om i Sverige som inte vill läsa religionsvetenskapliga programmet för att bli präst får upp ögonen för detta program tack vare Da Vinci koden. Jag vet att det låter urlöjligt, och att ta upp Da Vinci koden är tabu på institutionen för religionvetenskap, (inte på grund av handlingen utan på grund av alla dess fel) men det skulle inte skada att träffa mer människor som man har något gemensamt med. Någon som man kan skratta och diskutera med utan att behöva tänka på varenda ord man säger.  

 

Idag skulle jag träffa delar ur släkten men jag hade verkligen ingen lust eller ork för del delen så jag svepte in mig i ett täcke när pappa kom förbi (bor hos mamma) och sa att jag hade feber. Alex kommer hem på söndag och det finns ingen höjd för min glädje över detta.

 

 

 

 

 


Carolina Gynning är just felfri för att hon har fel

Carolina Gynning 

Ständigt att de nya löpsedlar som behandlar Carolina Gynning, som inte är ett bimbonedslag utan ett bombnedslag. Det är svårt att inte hitta fel på pinuppa flickor men i mina ögon är Carolina Gynning just felfri för att hon har fel. Hon har haft ätstörningar, bråkiga pojkvänner, ett drogberoende och säger om det hela: "det är ingen idé att hymla". Det är det som gör henne så älskvärd, hon är rak på sak, ärlig och charmig. Hennes skratt smittar av sig och hennes skånska dialekt är bedårande.  Hennes självbiografi "Ego Girl" ges ut snart och varenda liten del i min kropp längtar efter detta lättsamma kvällsnöje.


Angående Linda Skugge

Linda Skugge

Jag har något att erkänna, jag syndar dagligen, jag läser nämligen Linda Skugges blogg trots att den ger mig mer obehag än något annat. Det är svårt om inte omöjligt att hitta en individ i detta land som inte har en åsiskt om Linda Skugge. Hon är både hatad och älskad, själv står jag någonstans mitt emellan. Jag tycker inte om det eviga klagandet, och speciellt inte när hon på kuppen tjänat pengar, blivit känd och även i vissa fall respekterat på grund av det.

 

Jag kan klaga jag med, jag är jätteduktig på att klaga och om det skulle ge mig pengar, publicitet och respekt tänker även jag klaga. Jag aldrig skall försöka finna en konstruktiv lösning till något utan bara klaga, och när jag klagat en stund skall jag klaga lite mera. 

 

Linda Skugges inlägg i skönhetsdebatten känns även onödig när hon själv sitter i tv-sofforna lika spacklad som någon annan. Hon innehaver dessutom en nätt liten figur och utan denna hemska korta lugg, svarta hårfärg, hemska ögonbryn och markerade ögon skulle hon få blickar av vem som helst, och denna gång av rätt anledning.

 

 


Nothing is more powerful than beauty in a wicked world

Såg på en intervju med Turbonegro (som jag förövrigt avskyr) igår på Mtv från Roskilde. Dom ger mig kalla kårar men dom sa en sak som roade mig: "Att det bara är dom smarta och dumma som lyssnar på oss, dom mittemellan lyssnar på Coldplay."

 

 Idag kan man läsa i Expressen att Viktoria Beckham aldrig har läst en dock vilket inte kom som en chock dock, men det är lite komiskt att hon varken läst sin egen självbiografi, maken David Beckhams bok eller Andrew Mortons bok om henne själv som hon försökt stoppa.  

 

Var aldrig på kräftskiva igår, att åka till Brännö kändes inte fullt ut så lockande ansåg både jag och Daniel som nu kommit hem. Jag åt kräftorna hemma istället, myste i min säng och somna i tid för en gångs skull.

 


Vit flagg för Lasse Anrell

Lasse Anrell

Mejlstorm mot Lasse Anrell efter hans krönika om VM i Helsingfors som snarare handlade om Finland, än om VM i Helsingfors. Han framför sin kritik mot Finland på ett ganska buffligt sätt (men det har han alltid gjort). Klagar på priserna på kaffet på hotellet, att den finska maten är förfärlig och jämför Finland med helvetet, som denna gång är kallt. Lasse Anrells kritik är inte direkt omslagen i silkespapper men den är på samma gång ändå befogat. Det finns ingen som kollat på VM som kan ha undgått det hemska väder dom haft där. Finland och Helsingborg har aldrig lockat mig och inte ens löften om solsken skulle kunna få mig dit. För mig får Lasse Anrells kritik vit flagg, det ser rent ut sagt kallt och jävligt ut att vara där. Jag skulle inte vilja ha spenderat några surt förvärvade pengar som kunde gå till solsemester, i ett regnigt Helsingfors. Läs krönikan här:

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,684245,00.html


Jag har inga kommentarer

Det är så att man undrar om det är ett dåligt skämt, ett riktigt uselt dåligt skämt. http://www.expressen.se/index.jsp?a=418956  

 

Föreställ dig detta scenario: du är på fest där det bjuds på alkohol, till sist somnar du i en säng där. Du vaknar senare av att någon tar på dig, men du lyckas få bort honom efter ett par slag. Du somnar sedan om, och nästa gång du vaknar har en annan man dragit av dig dina byxor och genomfört ett samlag med dig. Någon har våldtagit dig, tagit alla dina rättigheter som du har som människa och satt sig över dom.  

 

Efter en tid blir det rättegång och en dag får du veta att försvarsadvokaten vill att du skall ta på sig byxorna du hade på dig den natt då du blev våldtagen. Försvarsadvokaten menar att byxorna är för tajta och därmed omöjligt för någon annan, än dig själv att ta av dom. Jag undrar hur man reagerar då och ännu mera så vill jag veta vad som försiggår i försvarsadvokatens huvud? Inte mycket, antagligen. Det är vad alla bevis talar för.

Tack för att du är mänsklig

Helena Paparizou

Den löjligt vackra Helena Paparizou visar nu trots mina misstankar om det motsatta att hon är mänsklig.

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,683597,00.html


Jelena Isinbajeva

Jelena Isinbajeva (världsrekordtagarn i stavhopp)

Så var det dags igen, nytt världsrekord av Jelena Isinbajeva i stavhopp som för bara några veckor sedan satte ett nytt världsrekord på 5 meter. Idag blev det hela 5,01 (har sagt att hon kommer att kunna ta 5,20 tids nog) och ett nytt världsrekord var fött. Om hon fortsätter att bara öka världsrekordet med en centimeter per uppmärksammad tävling kommer hon tjäna in multum med pengar och bli om möjligt ännu mer uppvaktad av media. Själv tycker jag det är lite osportsligt, även om det är tillåtet, att bara öka på världsrekordet med en centimeter varje gång, men är man bäst i världen så är man Idag var hennes bonus på blygsamma 750 000 dollar från Internationella friidrottsförbundet, IAAF. (tipstack till Alex, som tog upp det här när vi gjorde det vi är bäst på.....klagade).


Hjälp mig själv

Tog mig ända in till stan, lämnade in tre böcker varav en av dom ansågs för sliten och fick 260:- i TILLGODOKVITTO! Dom två böckerna har kostat mig  över 1000:- och jag får tillbaka 260.- i tillgodokvitto. Är detta ett skämt? Var är dolda kamerna teamet som måste gömma sig här bakom någon bokhylla? Jag vill ha kontanter, inte tillgodokvitto. Men jag rörde inte en min och sa tack så mycket.  

 

Svängde in på Akademibokhandeln vid Nordstan (denna gång) för att göra av med det jag hade i tillgodo och köpte fyra (ta 4 betala för tre) pocketböcker från hyllan med faktaböcker. Kollade lite på böcker som skulle hjälpa en att höja ens självförtroende och fann två intressanta. Började skumläsa den med mest inbjudande framsida först och kastade fort tillbaka den i hyllan när jag såg att författarinnan uppmanade en att ha Diana Ross och Ally McBeal som förebilder. Så förutom boken om hur man skall få bättre självförtroende med tråkig framsida, köpte jag "Flow", "Bimbo Bakslaget" och "Tyskt Trauma". Så förutom att jag kommer få oförskämt bra självförtroende skall jag lära mig att få flow i livet, kritisera skönhetsindustrin och läsa en bok av Gitta Sereny som innehåller tjugo texter hon publicerat under dom senaste 35 åren.

 

Nu skall jag sova lite middag, det är jag värd.

 


En hyllning till Henrik Dagård

Hyllning till Henrik Dagård

Det går inte att undgå tv-shop, tv-butiken och alla andra program som visas tidigt på morgnarna innan dom riktiga tv-programmen börjar. Det finns saker som man kanske kan tänka sig att köpa, om dom hade fungerat, och sen finns det dom sakerna som man bara skrattar åt. Allas våran Henrik Dagård som egentligen aldrig vann något gör reklam för en sådan produkt:

 
http://www.tv-butiken.se/visa_produkt.html?id=29

 

Linda Skugge som visas på nyhetsmorgon på tv4 nu, har inte kolsvart hår längre. Hallelujah!


With or Without control

Jag hade en dålig dag igår så jag var aldrig i stan. Jag bytte kläder ett tjugotal gånger och hann halvvägs till bussen en gång, men sen tog det stop. Har planer på att faktiskt sätta mig på bussen och ta mig in till stan idag. Har några kursböcker som jag skall lämna in på Akademibokhandeln idag, dom finns med över kurslitteraturen till nästa termin så jag får en peng av att lämna in dom och den som köper mina begagnade böcker får dom till ett billigare pris. Så alla vinner på det.  

 

Om ni har några gamla kursböcker som ni vill lämna in så kolla om dom fortfarande finns med som kurslitteratur: 

http://kursportal.student.gu.se/util/startup/index.php  

 

 

På nyhetsmorgon på tv4 uppträde A Cappella precis, en grupp från Australien i äkta The Real Group anda. Jag som tyckte det var hemskt med en sån grupp i världen, nu finns det två. Dom tar över världen. Vad hände med vanliga, hederliga instrument?

 

 


Only the fakes survive

Jaaaa, jag har fått feedback från mitt inlägg om Lena Ph. Missförstå mig rätt folk, Lena Ph är en ikon i sig det ända  jag sa var att hon har silikonbröst och att hon borde ta det lite lugnt med sminket runt ögonen.

Oprah från förr

Vissa saker var bättre förr, jag tycker och inser att jag är rätt ensam om att tycka att Oprah Winfrey var bättre på 90 talet, då hon var stor som ett hus och hade på sig kläder som likna färgglada gardiner. Då var programmet mer genuint, mer äkta och tilltalade mig. Nu blir hon näst intill dyrkat som en gud och det finns ingen hejd på applåder hon får när hon gör entré på scenen. Publiken består chica amerikanska hemmafruar i sina bästa år som ser ut att vara tagna från filmen "Stepford Wives". Det som stör mig mest är när Oprah själv i egen hög person drar ut på orden och höjer rösten och hela publiken skrattar, hejar och avfyrar perfekta leenden rakt in i kameran. Vartenda ord som hon drar ut på svarar publiken med att skratta hysteriskt i en fem minuter. Det spelar ingen roll vilket ord som hon drar ut på,  det är ändå det roligaste vi någonsin hört.


Påminn mig om detta när jag är 35+ och mamma

Några barn leker utanför mitt fönster på lekplatsen som består av en klätterställning,  en kortkort ruschkanna som hinner sluta innan den börjar, några gungor, självklart en sandlåda och ett tåg av trä som jag inte förstår vad den skall användas till. Brevid barnen står några stolta mammor som iakttar sina barn och istället för att lägga märke hur fint detta ögonblick är, en mors kärlek till sina barn, så stirrar jag blint på en av mammornas rumpa. Hon har vita linnebyxor som är näst intill genomskinliga så man ser dom enorma á la Bridget Jones troserna under och kanterna riktigt gräver sig in i skinkorna. Låt mig inte sluta så!

 


Sms:a och hjälp jordens barn

Hjälp jordens barn (www.rb.se)

Det är inte ofta jag kan med gott samvete säga till folk att följa mitt exempel. Men denna gång både kan jag och det är livsviktigt att jag uppmanar andra att göra det. Hjälp jordens barn, hjälp dom mindre lyckligt lottade. Sms:a för blotta livet:

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,683578,00.html

Sms:a ett gåvobelopp på 50 kr (nettogåvan blir då minst 35 kr). Denna summa  räcker till att fylla sex  matkorgar, i sin tur räcker varje korg att föda en familj om åtta personer under en dag. Vilket mätar nästan 50 personer. Ingen kan göra allt, men alla kan göra någonting.

 

SMS Nummer: 72 777

SMS-kod: NIGER

PRIS: Gåvobelopp 50 kr

(skänk via hemsidan www.redcross.se)

 

SMS Nummer: 72 105

SMS-kod:m AFRIKA

PRIS: Gåvobelopp 50 kr

(skänk via hemsidan www.rb.se)


Look cool as ice-cream

Förresten har jag fått min första kommentar här nu, jag är uppmärksammad, jag är on top of the world. Alla vill veta min åsiskt, alla vill ha en kommentar tillbaka, dom drar och sliter i mig och nöjer sig inte tills dom nuddat vid min hud. Det kunde ha varit så, nu har jag bara fått en halvdan komplimang och en till kommentar som jag var tvungen att ta bort (från samma människa dessutom) i med att det stod att han tyckte jag likna Laleh, nej nej nej. Ironin över att jag tog bort den kommentaren är att jag nu kommenterade det här och nu finns det här svart på vitt, någon tycker jag liknar Laleh! Fast bara på kortet (jag har andra, kolllllllla, inte den minsta likhet förutom att vi båda har två ögon, en näsa och en mun), har aldrig hört det verkliga livet och kommer aldrig få göra det heller, så det så!

 

Sitter och lyssnar på Lindsay Lohan - First, och skäms jättemycket över att jag tycker den är svängig, men det är den, förlåt. För att försöka få tillbaka lite av min själ som sålts till pop-djävulen vill jag säga att Blue Oyster Cult - Don't Fear The Reaper (och alla covers som någonsin gjorts på den) kan vara den vackraste låten någonsin, på sitt alldeles speciella sätt. Tegan & Sara - My Number, är även en låt värd att laddas ner. Jag tror på allvar att det finns någon stackars sate där ute som läser min blogg och flitigt laddar ner allt jag rekommenderar, jag är sorlig.

 

 Min blogg, har blivit något av min räddning från tristessens klor. Jag har gjort om René Descartes ”Jag tänker, alltså är jag” (Cogito, ergo sum), till "Jag skriver, alltså är jag".

 


She floats

Inte nog med att Alex är bortrest, (han har sått ett frö av hopp inom mig och sagt att han kanske kommer snart för leta efter lägenhet) Daniel är likaså. Han och Tobbe åkte ner till Spanien i tisdags morgon för att hälsa på Lizzie och Emelie, vars familj äger en lägenhet där (ta med mig, lägg mig i resväskan jag lovar jag väger inte mer än dom 20 tillåtna kilona).  

 

Kanske skall på kräftskiva hos John (Melin, en gammal klasskamrat till mig som bodde 2 minuter ifrån mig under hela min uppväxt tills för något år sedan) på lördag med Daniel som redan kommit hem tills dess. Vet inte riktigt hur inbjuden jag är, Daniel sa att han hade sagt till John att jag skulle komma med men man kan aldrig lita på Daniel när det gäller sådant. Jag kanske blir till allas uppskattning kvällens överraskning och höjdpunkt (ja, det finns något så briljant som självironi med här).  

 

Somna klockan halv ett igår (idag) och missade både Jay Leno, Seinfeld och filmen på kanal5, "Bekännelsen", som fick jackpot. Och allt det för att vakna fyra timmar senare då det enda som visas på tv är "Dawsons Creek" och "Köket", lyckat.  

 

Mer japansk pop att rekommendera är Ayumi Hamasaki - No More Words, och sen en till låt med Utada Hikaru - Tippy Toe.  

 

Skall in till stan idag, var nog en hel månad sedan jag var där sist på dagtid för att gå i affärer. Känner att mitt försök till att hålla mig borta från stan då man inte blir frestad av att köpa något kommer att göra ett rejält bakslag idag när man ser allt nytt. Istället för att köpa något i taget kommer man nu köp-frossa. Inte för att jag har några pengar, men mamma har, förhoppningsvis.

 

 


Who's that girl?

 

anna b.

Har du någongång undrat vem du är lik? Om det finns en främling i ett exotiskt land fjärran öster som är dig helt identiskt? Något dom alla flesta har gjort är att lekt med tanken vilken kändis dom liknar mest. Vissa är mer självkritiska än andra, medan det finns dom utan någon verklighetskoll och kopplar ihop sig själva med stora namn som Beyonce, Jennifer Lopez och Angelina Jolie.

 

 

Lena Ph.

Jag har aldrig kopplats ihop med dom stora namnen utan det jag har fått höra några gånger det senaste året är att jag är lik Lena Ph. Likheten är inte alls slående, egentligen existerar den knappt, men den finns där påstår alkoholpåverkade människor när dom ser mig på krogen (belysningen är nästan obefintlig skall tilläggas). Lena Ph är 35+ och osar smutsigt sex med sitt rufsiga hår och översminkade ansikte. Hon har alltid på sig något urringat eller kortkort och vid tillfällen, båda två samtidgt. Jag som snart fyller 20, vill inte se ut som om jag stoppat ner mitt huvud i sminknecessären, rufsat till håret och satt på mig en push-up behå. Jag vill se ut som en sommardag och inte som en bakisdag.

 


Moore is moore, less is poor

Bingo Rimér

Jag prenumererar på Moore, och jag tycker om läsningen. Det är roande att få läsa lättvikts intervjuer med pinuppa flickor som försöker att svara rappt och sexigt. Men den största anledningen till att jag prenumerera på Moore är på grund av Bingo Rimér, jag tycker han verkar vara en otroligt lättsinnlig och rolig människa med en stor portion självdistans och självironi. Att han i ett förgående nummer säger att chansen är minimal eller att den knappt existerar att han skulle få ett journalistpris visar detta. Han tar allt med en klackspark och även trots att han inte är en grävande journalist så är han känd, begåvad och respekterad av mig.

 

I numret som damp ner i brevlådan igår var det en intervju med ett teologistuderande norska som med sitt blonda hår och stora silikonbröst skulle få fördomarna raseras en efter en. Det är så lättförtjänta poäng och jag som läser teologi borde inte tycka om att beskrivas som "ett par hornbågade glasögon, råttfärgat hår och en glåmig hy som inte sett solen sedan Luther spikade upp sina katekeser", men jag älskar det. Verkligen ser inte ut sådan, personer på föreläsningarna som skulle kunna gå under denna beskrivning är i klar minoritet. Rebecca, som den blonda bombnedslaget som studerar teologi heter, står på alla fyra på en bild. Säger i intervjun att hon faller för bad boys, var hon vill ha utomhussex och att hon föredrar välhängd före välbärgad. Det är så genialiskt Bingo, så många pluspoäng till dig och precis lika många minus till Rebecca.

 


Min bekännelse om tv-kärlek

Andreas, från Rallarswing.
Måster erkänna att jag har halvt om halvt förtjust i Andreas, en av programledarna i Rallarsving (till höger på bild). Innan han höll på med Rallarsving var han en av även denna gång två programledare på SickSack på fyran. Så han gick från sypojke till multi kampsportare. Läs mer om dom här:
http://www.rallarsving.ztv.se/?p=programledare

 

Andreas är lite lik min vän Sebastian, men tur för Agnes är det Andreas underbara personligheten (som om jag skulle veta) som lockar.


Jag är den jag är och jag tänker inte ändra på mig

Ännu en sömnlös natt, fast jag kanske skall nämna att jag sov mellan 20:00 (somna av Anders Lundins "Allsång på Skansen", antar att det är förståeligt) till 23:30. Min kära mor kommer att stiga upp när som helst för att jobba och se att jag är vaken och bli utom sig av oro för att jag vrider och vänder på dygnet. I natt har jag inte varit vaken med deprimerande tankar som sällskap så jag behöver inte mammas oro nu, det gör det hela svårare än enklare. Ibland känner jag att jag inte riktigt kan representera mitt riktiga jag utan att kasta skit på den allvarligare och djupare Anna. Jag känner mig faktiskt lite dum om jag skulle börja skriva här om Jessica Simpson och Nicole Richies klädstilar, vilket verkar vara det hetaste ämnet på allas bloggar. Och att kommentera dagens tv-program jag sett, vilket brukar innehålla en massa dokusåpor (uppehåll nu dock) utan att folk skall börja ifrågasätta hur jag är som person och undra varför jag kollar på sådant skit. Jag tycker att jag representerar en annan slags generation än "beställa in helrör och veva på armen tills stället stänger och hänga med en rik kille hem för att tillfredställa hans fysiska behov än mina psykiska", jag är inte sådan, jag går ut precis på samma ställen som sådana människor och jag har till och med vissa av dom som vänner (dock inte nära) men det gör mig inteb till en av dom. Skulle jag få frågan vad jag tycker om deras livstil skulle jag säga: att deras liv är ytliga och kortlivade.

 

Jag är Anna, med en dualistisk personlighet. Som älskar dokumentärer som dokusåpor. När jag skriver, vill jag skriva om allt från världssvält, volontärarbete och löjligt ytliga saker. Jag vill kunna skriva att jag skrattar varenda gång jag ser reklamen till den skandinaviska "Biggest Loser" när man ser en överviktig kille från Sverige säga "hur fan vågar dom ställa choklad här". Jag skrattar inom mig (absolute inte åt honom, alla respekt och medlidande till överviktiga människor) utan jag vill slänga mig över telefonen och ringa min partner in crime, Alex och prata om det. Men när jag sedan ser på nyheterna om krig, folkmord, svält  vill jag  även då slänga mig över telefonen och prata med Alex om det. Jag vill ha båda bitarna och representera dom båda, ha kakan och äta den. Och vet ni vad, jag kan faktiskt det!

 

En sak som stör mig otroligt är Kanye West's video "Diamonds från Sierra Leone" när man får se den vita överklassen köpa och ha på sig diamanter som människor dött för att få fram ur farliga gruvor. Videon har en viktig poäng, men att bara visa diamanthandeln ur ett perspektiv (som dessutom är från förr) hämmar videon för ett globalt syfte. Vem är det som frossar i diamanter nu? Vem är det som har så mycket av dom, och så stora att dom knappt kan stå rakt. Jo, alla som du jobbar med, alla dina kära kollegor i musikbranschen. I nästan alla musikvideor inom genren rap, hiphop, rn'b och även soul så ser man diamanter, diamanter, diamanter. Jag tycker det är sjukt, hur alla i olika musikvideos zoomar in deras diamanter och har halsband där även hela kedjan är prydda av dom? Du visar diamanthandeln ur ett perspektiv, ditt perspektiv för att det tjänar du på.  (faktiskt Alex som tog upp det hur han tyckte om låten men störde sig på videon i ett samtal vi hade, tack. Hoppas att både dina och mina åsikter kan rymmas i denna här texten.)

 


Sell-out!

Sista avsnittet av Bröllopsfeber visades förrförra söndagen på kanal5. Jag blir mer och mer övertygad om att jag aldrig skall ha ett stort bröllop, men det jag vill kommentera var när Annika Ljungberg (sångare i Rednex) fick höra sin då blivande man Jens Sylsjös bröllopslöften och han säger "Det sägs att den dag du föddes, regnadet det. Det var Gud som grät över att han förlorat sin vackraste ängel"  och hon stortjöt och tyckte det var det mest hjärtskärande och vackraste hon hört. Jag skulle börjat skratta, man förstår varför den repliken används oftare på krogen i berusat tillstånd än på bröllop. Han, Jens, måste gått in på internet och sökt efter denna smörja för det är knappast något han kommit på själv i med att den hittas dagligen på olika tonårstjejers community-sidor. Det påminner mig om högstadiet när vi skulle skriva en dikt i svenskan och en klasskamrat tog en från internet. "Om du vore en blomma skulle jag va en ko, jag skulle äta upp dig för du va så god."  Heja heja, i den standaren var hans bröllopslöften, tragiskt.


To my Missy

Missy Elliot

I måndags så visade dom "top 10" med Missy Elliot på MTV, och jag måste kommentera hennes kläder som jag egentligen inte har några ord för, jag är mållös. Less is more är verkligen ingenting Missy lever efter. Okej att hon tillhör big and beautiful generationen, men mängden strass hon använder på sina kläder går fortfarande inte att skylla bort på massa tyg. Svarta latexlappar på vita byxor, jeansvästar, hemska hattar...det finns ingen början och inget slut på detta. Ett komiskt minne av Missy är när hon uppträde på MTV Awards USA för några år sedan och hon gjorde entré på uppträdandet hängandes i en kristallkrona. När halva låten hade tagit slut hade hon blivit fri från alla säkerhetsselar kändes det som. Det hela blev inte bättre att pyttelilla Nelly Furtado sjöng med henne på scen och fick Missy att framstå som självaste King Kong, stackars Missy.


Keep it to yourself

Jag undrar hur min familj (i detta hushåll: jag, mamma, Becka och sist och minst Ellen) klarade av att bara ha en dator innan jag köpte min laptop nu i somras. Sanningen är den att vi inte klarade oss. Att det ständigt var bråk om vem som skulle ha datorn. Vems vänner som var viktigast att prata. Om skolarbeten går före vänner, och om man har datorn för skolarbeten får man svara på msn om man råkar logga in och någon råkar skriva till en? Eller skall man låtsas som inget har hänt, blunda och tänka om jag inte ser henne, då kan väl inte hon se mig? Sen har vi min mamma, världens underbaraste mamma som tycker om att dricka gott rödvin och se på brittiska deckare (som till exempel kommissarie Morse och Frost )har trots sin oförmåga att orientera sig här på det globala nätet funnit Ica-Kurirens hemsida, och ännu värre fann den lillalilla länk där det stod "spel". Sen den dagen är hon inne varenda dag, minst några timmar och spelar ett spel som heter Taipei: http://www.icakuriren.se/spel.asp. Hon påstår att man verkligen måste tänka till när man spelar detta och jag antar att det är därför den ytterst sällan går ut (tur att mamma inte kan orientera sig till bloggarnas värld och läsa detta, än). Så i familjen Brauns hushåll, här på Värlsev. 43 utkämpades blodiga strider varje dag och kväll. Om jag får säga mitt tycker jag att det var min äldsta av två småsystrar som var jobbigast och vägrade lämna datorn även om man frågade snällt, medan jag antar att hon tycker precis detsamma om mig. Nu i alla fall, trott eller ej, har familjesämjan blivit avsevärt bättre på grund av att jag har min egna dator.  Om bråk över en dator kan splittra syskonrelationer då förstår jag varför man säger att brist på pengar och den irritation som uppstår då är den vanligaste orsaken till varför par skiljer sig.  

 

Såg på Nyhetsmorgon en stund innan imorse och där berätta dom om att svenskar knaprar tabletter som aldrig förr och i soffan hade dom en fd läkemedelmissbrukare som sa att det hela börja med en treo och slutade med att ta 14 tabletter om dan. Jag har aldrig bigripit mig på människor som vill berätta det rakt ut i etern till masspublik (kanske två som läser mina bloggar så här jag bekänna vad som helst här). Som säger "hej, jag heter Susanna och jag varit läkemedelsmissbrukare. Jag tror inte att det finns en människa i detta avlånga land som inte förstår att det finns missbrukare inom alla områden det går att missbruka i och att tablettutskrivningen och försäljningssiffrorna talar sitt eget språk. Vi behöver inte ha en person som sitter i tv-soffan halv sju på morgonen och berättar att hon tog 14 tabletter om dagen en period. Människa, gå hem och sov istället och låt statistiken tala för sig själv och låt människor som har hand om missbrukare visa ett journummer eller något dylikt istället. Häng inte ut dig på detta sätt!  

 

Samma sak är det med människor i alla dessa talkshows, i alla ära Ricki Lake, Oprah, Dr Phil och alla ni andra där. Men jag förstår inte hur ni hittar vissa av era gäster, eller är det dom som hittar er? Det är människor som oss andra, av kött och blod och som antagligen någonstans även har en fungerande hjärna som sitter i soffan och säger: "Jag skäms så otroligt för att jag snattar/är otrogen/byter partners/etc. och jag vågar inte berätta för någon. Ingen vet om detta så just därför vill jag sitta här och berätta det för hela världen.” Det är riktigt taktiskt, då berättar man verkligen bara om hemligheten för dom närmaste som verkligen behöver veta. I USA verkar det även som om alla mammor hjälper till med sy upp kostymer till skolteatern och att dom även är fromma kristna som går i kyrkan. Jag undrar om dom får samma bemötande efter dom har varit hos Dr Phil och berättat att dom snattar och har även tagit pengar från deras barns skolteaterskassa och från kollekten?  

 

Där jag gick i gymnasiet, på Frölundagymnasiet fanns det en kille, Erkan, som beskrevs som en riktig fotbollstalang som jag trodde att  man snart skulle få läsa om i tidningarna och då berätta för andra att han satt bara två bord ifrån mig i bamba (matsal på göteborgska) en gång, det var tisdag och dom servera panerad fisk. Nu står det faktiskt om honom i tidningarna, idag står det och det är i och för sig förknippat med fotboll men inte på det sätt som varken jag trodde eller som jag tror, han själv vill. Men vad är det man säger, ingen publicitet är dålig publicitet. Avgör själva:

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,682226,00.html 

 

 Kirsten Belin rev ut sig igår i höjd på 4,30 när kvalgränsen för final var 4,45 eller dom tio bästa resultaten, men det är inget att hänga läpp för tycker jag. Ingen hade förväntat sig ens något i närheten av en medalj av henne och hon är fortfarande utan hård konkurrens den sötaste flicka i hela svenska Vm-truppen och det är värt sin vikt i guld.

 


Love will tear us apart

Jag läser Erica Antonssons gästkrönika på

 http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=485&a=226588 

 som handlar om kärlek så stark att man själv slutar existera. När kärleken är så stark att den gör ont, när saknaden förstör alla vackra dagar och han är viktigare än syre för din överlevnad. Det ger mig dubbla avtryck, en del av mig skulle göra vadsomhelst för att få känna likadant medan en annan del, den andra delen skulle springa iväg fortare än fortast och gömma mig tills kusten är klar igen. Antar att det är hjärta och hjärna som har skilda åsikter om hur kärlek skall upplevas.

 

Jag vet i alla fall att jag gärna skulle vilja kyssa dig igen, hjärtskärande vackra varelse. Min mamma la fram den uråldriga teorin som det står i alla veckotidningar om att jakten(?) är det som är mest spännande, den är vägen upp, upp, upp av bergodalbanan. När man vet om den andras känslor och har blottat sina, och man kan lägga dom i en ask och låsa om dom och allt är tiptop så kommer nerförsbacken och det går fooooort.

 

Jag vet inte riktigt var mina problem med relationer ligger. Det kanske bara är så enkelt att jag vill ha dom som inte vill ha mig, eller dom jag inte kan få. Jag är rädd över att aldrig få älska passionerat, eller i huvudtaget älska någongång. För skillnaden mellan älska, knulla och sex är allt annat än hårfin och jag kan säga att jag har nog bara haft sex i hela mitt liv. Knulla låter alldeles för spännande och passar inte in på mina erfarenheter. Men så har jag aldrig varit tok-kär, förutom i den jag förlora min oskuld till, en 26 årig musikproducent från Stockholm som lura skjortan av mig (bildligt som bokstavligt). 

 

Även om jag bara varit tok-kär två gånger i mitt liv (räknar in min barndomskärlek Philippe förutom Eric) så har jag inte varit skonad från brustet hjärta. Jag tror jag är beroende av känslor som skall göra mig illa, och om dom inte finns där så trollar jag fram dom. Jag är en känslomissbrukare av värsta sorten, jag är kär i kärleken vilket ofta resulterar i bittra tårar över personer som jag egentligen inte brytt mig om. Jag vill bara hålla något kärt i hjärtat. Jag vill med lyssna på feel good låtar om kärlek och tycka att just och endast passar in på mig och min partner och så vill jag gärna få blommor (jag har aldrig fått blommor av någon kärlek i hela mitt liv nämligen).  

 

Jag är trollbunden av Utada Hikaru - You make me want to be a man (men bara den här av hennes låtar, så skyll in på mig, i'm only the messenger om ni laddar ner en massa låtar med henne. Hon är japanskt, väldigt exotiskt.) och Briskeby - Miss you like crazy, ikväll. Kvällens, nattens och antagligen morgonens örongodis.  

 

Jag har en teori till som jag måste klämma in här någonstans om kärlek och relationer, eller snarare om bristen på kärlek och relationer. Min knepiga relation till min pappa (tänk inte ens några tankar, det är pappa - äldsta dotter går från pappas lilla flicka till kvinna trassel, inget annat) kanske spelar in något i denna känslosmörja.  

 

För övrigt skulle Alex skratta gott åt att läsa det här så jag skall aldrig berätta att jag skriver här om allt,  inget och det däremellan. Han skulle reagera likadant som när han hitta min dagboksband jag brukade läsa in på i första ring. Vi skulle ha bestämt lyssna på dom tillsammans och det var inte alls meningen att den informationen skulle nå hans öron så när jag sa att jag var trött på Alex blev han inte glad må ni tro. Så skall inte göra det misstaget här, inte för att jag någonsin blir trött på dig och verkligen inte nu när du är längre bort ifrån mig än någonsin innan (känns det som i alla fall). Så får han tag på detta, vilket jag kommer att berätta för honom om jag känner mig rätt, nästa gång vi går ut och jag befattar mig med alkohol så kommer han att läsa allt jag skrivit i ett sträck och skratta, skratta och citera vad jag skrivit här nästa gång vi ses. Men det får han gärna göra, då kanske denna bloggen blir till någon nytta i alla fall för jag misstänker att jag inte har några trogna, flitiga läsare av Anna-bloggen.

 


Hotel Magnolia

Klockan 21:15 på svt2 kom ännu en dokumentär om USA, som ikväll behandlade dödsstraff och en kvinnans kamp emot det. Kirsten flyttade till USA efter en tids brevväxling och några besök hos den dödsdömda James som nu är hennes man.  Han är dömd till döden och försöker bli benådad medan Kirsten (som nu kallas för Hannah) driver Hotel Magnolia där dom flesta som bor där har sociala problem. Hannah, som hon nu kallas säger att dödsstraff är värre och hemskare än barn som svälter i Afrika och hon tar varje chans hon får att åka och hälsa på sin man. Jag är själv emot dödsstraff, man bryter då emot FN: s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna där det står i artikel 3 att varje människa har rätt till liv och i artikel 5 att varje människa har rätt att inte utsättas för grym, omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning. Men min åsiskt till varför jag emot dödsstraff är en helt skild än den Hannah har. Listan över varför jag är emot dödsstraff kan göras lång. Bland annat kan man inte väcka en människa till liv som oskyldigt dömts till döden. I vissa länder blir man avrättad bara några timmar efter domen verkställts, dessutom är det statistiskt bevisat att i USA (även om jag hatar att prata om USA som om allt som händer där är det centrala i världen) döms mord på vita oftare till dödsstraff än mord på svarta trots att lika många svarta som vita mördas. I många fattiga länder, verkställer man domarna så snabbt som möjligt  bara för att sedan kunna sälja organen på svarta marknaden och tjäna en bra peng. Det kostar dessutom orimliga summor med pengar att avrätta någon och dom pengarna skall gå till offerna och offernas familjer och inte på att avrätta våldtäcksmän, pedofiler, mördare, etc. Att avsluta någons människa så fort är alldeles för lätt för dom skyldiga, dom skall leva med samvetskval och förhoppningsvis inse konsekvenserna av deras handlande förr eller senare. Detta är bara några av otaliga anledningar varför inte dödsstraff skall tillämpas men Hannah ville inte ha dödsstraff för hon vill spendera tid med sin man, sin dödsdömda man som begått hemska brott. Hennes skäl var rent själviska och jag undrar hur hon vågar att jämföra sin mans situation och säga att det är värre än dom stackars barn som svälter i Afrika.


Girl meets boy

Nästan exakt på dagen, ett år sedan jag träffa dig för första gången. Jag tyckte du var den vackraste människan på jorden, den som fick hela min tillvaro och existens i gungning. Nu, ett år senare så kände jag knappt någonting. 

 

Igår stod du där med en kortärmad skjorta med färgglada streck på både längd och bredd, instoppade i ett par jeans med ett beiget läderbälte som kronan på verket. Förra året var du skyldig till att krossa mitt hjärta, detta år var du skyldig till att bryta mot alla modets lagar. Jag vet inte vad av ovanstående som är värst, men jag var mållös igår. Jag fick träffa din flickvän igår och jag tänkte bara att han är din, du kommer få åka med på en massa turer med honom må du tro. En bergodalbana då lyckorusen försvinner lika fort dom kom.

 

Jag är faktiskt inte bitter över situationen, även om jag är väl medveten om att det måste låta så. Jag är matt över alla situationer som någonsin har uppstått mellan en pojke och flicka, man och kvinna, dam och herre. På alla missförstånd, krossade hjärtan och svek.

 

Man skall alltid gå efter magkänslan. Jag tror starkt på att om det inte uppstår någon attraktion mellan dom både parterna inom bara någon minut kommer det aldrig uppstå någon. Man kan försöka att lura någonannans hjärta, hjärna och själ, men man kan aldrig lura sig själv.  

 

 


I'm all for believing

Kollar blint på apollo.se för att försöka finna någon resa till Mykonos som jag bara råkat missa alla hundratals gånger innan jag kollat, men vem försöker jag lura? Förutom mig själv? Det finns inga resor inom räckhål när det gäller varken tid och pengar, så mitt nästa försök är att pussla ihop min egna resa.

 

Man tar flyget till Santorini redan idag klockan 8:10 för ynka 2500:-, min och Alexs gemenskap och vänskap är värd minst det biljondubblade. Sedan leta reda på en färja och åka båt i några timmar till Mykonos, och sedan är jag framme. Det lät väl lätt? Förutom att min grekiska inte exsisterar och min engelska nästa likaså, att jag har dåligt lokalsinne, svårt för läsa på kartor och glömmer av namn lätt. 

 

 I sådana fall får jag 14 underbara dagar på Mykonos, bara att leta upp något gemytligt hotell och njuta av värme, sol, Alex, bad, hav, Alyossa som är kvar i några dagar till och kanske en kram eller två av Michalis. Jag undrar hur mycket kalaset skulle gå på: 2500:- för flygresan som inte är någonting, 500:- för båtresan fram och tillbaka, hotell....vad kan det gå på när det är högsäsong på fashionabla Mykonos? Sedan utsökta gormemåltider, solstolar, massvis med vatten, smått&gott, shopping, något till systrarna, alkohol att ta med hem, alkohol att dricka där, inträden, taxi, bussresor, present till Alexs pappa, glass, lunch (måste berätta att där minsann kan man beställa in pizza metervis), med mera. Jag har faktiskt inte den blekaste aning vad allt skulle gå på det enda jag vet är att jag vill, varendra liten del i min kropp vill dessutom och min impulsivitet vill absolute. Undrar bara om mamma vill?

 


Empty in Between

Jag kännner mig så fruktanvärt, hjärtskärande ensam. Jag har helt och hållet tappat hoppet om tvåsamhet och vet att ensamheten är mitt öde. Jag undrar  var min själ är, om jag tappat bort den på vägen till detta liv jag lever nu?

 

Jag har sagt det förr men det tåls att upprepas, jag saknar dig Alex. Mitt hjärta saknar dig, även alla mina sinnen, hjärna och kropp. Jag ensam när du inte är med mig, även om jag är i ett litet rum med hundratals andra livslevande människor känner jag mig ensam. Den psykiska ensamheten gör sig mer påmind än den fysiska. Jag vill verkligen ta 10 000:- av dom pengarna som egentligen inte är mina och åka ner till dig, Alyossa och Michalis. Jag skulle ge 100 000:- för bara se dig här brevid mig nu.

 

Missy Higgins och Tegan & Sara får stå för mitt örongodis ikväll, men vem skall mäta mina sinnen och sorg?


Med tristess som sällskap

Den 2:a september påbörjas teologistudierna igen och tro det eller ej jag längtar dit. Jag vill vakna imorgon och veta att idag har jag något nyttigt att göra, en dag med studier, en dag med lärdom. Föreläsningar torra som fnöske, raster så korta så man inte hinner uppleva dom, tidiga morgonar, trötta kvällar, vadsomhelst förutom tristess. Ge mig en dålig dag och släng in aktiviteter i den så lovar jag att inte klaga. Låt det regna, låt det bli kallt, låt det blåsa, det spelar mig ingen roll då för jag kommer inte ens hinna märka det.

 

Du är fortfarande det vackraste jag sett. Jag vill ha dig, tyst, hållandes i min hand.


När verkligheten tränger sig på

 

Det värsta var inte att jag somna intill honom eller vakna upp där med. Inte heller att vi höll hand och att han klappa min kind. Inte kyssarna, händerna eller att det antagligen gör dig ont. Det värsta är att det kändes bra och jag kände mig levande. Jag tyckte om det och lite till och du kommer inte att ägna mig en endaste tanke till.


Vad hände med självkänslan?

Vissa människor vill man ty sig. Hålla dom i sin varma famn, klappa dom på huvudet och viska "allt kommer ordna sig". Försöka ge en del av all den kärlek din mor skulle givit dig, ge den trygghet som din familj skulle byggt upp och dela med dig av livets söta och bittra. Säga att verkligheten inte är den värld du mött och dina luftslott kommer snart raseras som korthus. Du måste lära dig flyga med dom vingar du fått och inte försöka trampa på andra så fort du vill få lite fart, för då landar du snart igen och då mer trasig än innan.