"Det är synd om människorna"

Citatet "Det är synd om människorna" som cirkulerar runt på staden på bussar och spårvagnar har aldrig framställt August Strindberg bättre.


Massmail till dig Alex

Massmail till dig Alex och frossning i bilder på människor i vår närhet. Ljushopp-mästarna, Bea Smith och en riktig teaser. Enjoy! 

Komplettering...

För övrigt måste jag komplettera min NT del i interpretationen, djävla fanskap. Men bara bita ihop och göra (redan gjort nu) skall bara hitta ett vetenskapligt uppslagsverk först och ta några klokheter ur denna så är interpretationen komplett. Ellen var här ett tag förut och fick hjälp av mamma med ett engelskt arbete och försökte sedan norpa kläder ifrån mig och när hon inte fick ta min "Student 2004" myströja hatade hon mig. Det hela är ganska charmigt när Ellen kommer hit och vill ha hjälp av mamma med engelskan och man hör mamma bre på med något som är meningen att gå under brittisk accent och allt bara blir pannkaka. Sedan får man tillfrågan att hjälpa till men jag tänkte att det var lika bra att jag inte gjorde det då kraven var att jag inte skulle säga att dom gjort fel, inte skratta och inte hacka. Sagt och gjort, nej, jag gick därifrån.


Ciao, Hola, Bonjour! Är du utomlands?

Ciao, Hola, Bonjour!

Är det inte småcharmigt med individer som är ute och reser och bosätter sig i ett främmande land för några månader och plötsligt ändrar sin presentation på sin communtiy och kladdar ner några simpla rader på det nya inhemska språket? Gärna enkla fraser som hej eller det är underbart här. Svar: nej, det är jättehemskt! Vill ni att alla skall få reda på var ni är, att ni inte är inom Sveriges gränser, så behöver ni inte skriva på ett annat språk så bara hälften av dom tilltänkta närmar sig nervöst och frågar var ni är. Skriv det över hela presentationen, gärna flera gånger och självklart med caps lock. Hallelujah!

Natalia Kazmierska

Natalia Kazmierska
Den mest läsvärda svensk-bloggaren (och barnsligt snygga): NATALIA KAZMIERSKA.
http://expressen.se/index.jsp?d=1661

"Hej vad gör du, hejdå!"

"Hej, vad gör du? Jag är med Maria Hp, vi skall ut nu till Keyan. Hejdå!" Så löd telefonsamtalet mellan mig och Daniel förrut. Han kom(han ringde upp, två ggr), han sågs (han pratade), han segrade (och bara han fick något sagt och sen la han på) . Jag fick inte en sil i vädret och vips var samtalet slut.

Nattliga aktiviteter

Tori Amos
Sitter inne på mitt rum. Dricker ramlösa, suger på emser, läser om buddhism kontra modernitet (1900 tal) och lyssnar på Tori Amos. Om Ani DiFranco är min husgud är Tori Alexs. Jag skulle egentligen med honom och sett på Tori i Köpenhamn men efter många om och men fick han åka med sin mor. Jag äger inga cd-skivor av Tori Amos, jag har däremot nästan haft alla i mina ägor, ett tag. Jag lånade av Alex och lämnade dom tillbaka, repade och allt. Det är tacken ni får, så låna aldrig ut cd-skivor till mig inte.
Alex

Hahhahah, jag tycker ändå om denna här Alex!

Hinduism(-en) och buddhism

Pluggar på för fullt och har en hemlig back-up plan nu inför tentan. Inte skall man kunna lära sig 7 böcker, 2000 sidor och en ca 10 st religioner med en stor och omfattande fråga på var religion på salstentan.

Ellen kommer imorgon och behöver hjälp med ett engelska arbete, det kommer sluta i kaos. Glöm inte var ni läste det först.

 Alex min vän, jag saknar dig, den kvinnliga busschauförren på 80-bussne saknar dig och framförallt kan jag inte gå ensam till "Always" hela tiden. Igår var jag där med Daniel och han var som en virvelstorm när han ställer bilen precis utanför ingången, provsmakar godis som man har i handen när han betalar för en gräddfil och dip samtidigt som han skricker ut gårkvällens bravader. Jag blev trött på honom (och han på mig) efter en timme, Becka avveck till sitt rum efter bilfärden hem. Förståenligt.

Imogen Heap

Imogen Heap
Jag vill bli kär, eller nej, sådär totalt vansinnigt blixtförälskad. Jag blev ljummet intresserad avI mogen Heap förra månaden. Allt hon sjöng om var fantastiskt, hennes ord var min lag, i dom tre minuterna låten pågick. Lyssna på: ”Come here boy”, ”If only I were a butterfly” och giventvis “The walk”. Fan för O.C som drog ner hennes namn i skiten.

Syskonkärlek när den är som bäst

Syskonkärlek när den är som bäst upplevdes idag men Becka. Glada miner, skratt och en stycken Daniel som kör bil som en biltjuv. Skratta nu, men en dag blir det död. Kom ihåg var ni läste det först ;) (andra gången en smiley presenteras i min blogg och förhoppningsvis sista).


Ellen och Becka, Becka och Ellen ,jag älskar er. Igår, idag och imorgon. Nu står det här och kan aldrig suddas bort.

Mina systrar

Tillbakablick: lördag

Igår, lördag, passade jag mina trollungar. Julia är så underbart söt att hon kan komma undan med vadsomhelst. Som när hon tar småpengar hon hittar och lägger den i hennes lilla spargris och sätter ena fingret över munnen och säger ”Ssscch, det får bli våran hemlighet. Jag får”. En sak hon däremot inte fick var att stoppa hennes kam i en glas med läsk och sedan borsta igenom hela håret tills det var helt dyblöt och dräpte av pärondricka. Det var kul för en sekund sedan förstod jag att i detta skick kan jag inte lämna över henne så efter övertalning till att duscha som slutade med att lyx-bada i litervis med skum och badankor fick jag hennes hår tvättat. Sex timmars barnpassning och 400 kr rikare, alltid något.


Tillbakablick: fredag

I fredags skulle jag träffa pappa för att luncha. Gick efter två trekvartsföreläsningar om buddism satte jag riktning mot Handels och kom dit en halvtimme innan utsatt tid, jag är verkligen min mors dotter. På grund av kyla och nyfikenhet gick jag för att kolla in Handels fashionabla bibliotek men började virra omkring i korridorer för att se min pappa in action. Hittade honom till sist och några minuter senare befann vi oss på en vietnamesisk restaurang som gav mig en mycket osmaklig smakupplevelse i form av tre små rätter. Entrecote som smakade granbarr, kyckling med myntasmak och friterad bläckfisk som jag inte rörde. Efter att både jag och pappa hade lyckats välta våra stolar vi satt på och ryckandes av pengar av pappa begav jag mig in till stan för att göra några ärenden och sedan ta mig hemåt. Fredagskvällen spenderades med mamma, räkor, ”Advokaterna” och msn. Tragiskt underbart!         


Inget om något

Fem vardagar har nu kommit och gått, tre föreläsningar har gåtts igenom och jag var på första raden två av tre gånger. Gruppöving, buddism(ej -en) och hinduism(samma här) med en italienare som mest liknade min judiska farfar. Alex är fortfarande borta och lika bra det, han trivs och då trivs jag. Svante har fylleringt och imorgon när han vaknar kommer han inte ha lika mycket hår på huvudet. Imorgon (idag) barnpassning och banana split, heja heja!


Kom ihåg!

Kom ihåg:
varje gång min älskade 80 buss klarar av att åka förbi en busshållplats utan att stanna vill jag skricka av glädje
att man ALDRIG kan inte lita på frisörer, deras frisyrer blir våra fall, dock så tackar jag den frisör som klippte av Sebastian i "Idol 2005" hårstrån (det var faktiskt bara enstaka hårstrån) som nådde ända ner till axlarna
Fredrik Virtanen by-line bild på Aftonbladet.se är terrible
L. Ron Hubbard inger mer förtroende än Madonna
att David Hellenius gör sig bäst som sig själv i  "Hey Baberiba"

Swan dive

Vid klockan halv sex var jag dödssjuk, klockan sex var jag frisk igen. Börjar fundera på om Alexs hypokondri har smittat av sig till mig. Var i alla fall ute och gick idag med min ena syster, Becka, och hennes kompis Sara. Vi tog vägen om Hovåsskolan så vi kunde göra storslagen entré på vår gamla skola och därmed säga hej till vår andra syster, Ellen, som bor hos pappa nu för tillfället. Jag fick mig en puss, en kram och ett "gå nu", precis sådär som en tonåring skall vara.

Vi gick till Järkholmen när Sara plötsligt fick nog och ville att vi skulle vända om och hon propsa på en jättebra genväg hon hade på minnet som innebär att vi var tvungen att ta vägen om bergen och klättra. Sagt och gjort, 30 minuter längre tog det och vi både trilla, fick skrapsår och skrattade. Mina mockaskor är helt förstörda och mina fötter med kändes det som.

Kvällen har inte varit innehållsrik alls, jag har läst och skrivit mail till Alex, läst lite religion i med att jag råkade försova mig imorse och uteblev på föreläsningen som vanligt, jag har hyrt film, smakat på kaffechocklad som Sara gjorde, njutit till dom erotiska scenerna ur "Unfaithful", köpt godis, trillat ännu en gång (och man tycker det är värt att nämna då har man inte gjort mycket), städat rummet och nu klockan ett väntar jag på att bli förförd av John Blund när man egentligen borde bli förförd av någon helt annan.

Kvällen låt är ännu en gång av Ani Difranco med "Grey".En hyllning till Alex

AlexAlexAlex
Du stavar som en kratta nu i mailen skall du veta, massa särskrivningar, jävla rabarber alltså ;)!

Pyttipanna

Sitter och äter färdiggjord pyttipanna som man värmer i micron. Fick ett sådant sug efter det och trott eller ej var det min favoritemat under min barndom. Jag vill äta det på måndag, tisdag, onsdag, torsdag, ja ni förstår vad jag menar, och även på mitt födelsedagskalas. Det fick jag däremot inte ha, vem bjuder på pyttipanna? Kan ni tänka er hur dom små livens miner skulle se ut om man sa "nu är det mat" och alla på hela banrkalaset springer för att komma först till kön för att få äta pizza, hamburgare, korv med bröd?Neeej, pyttipanna.

Power! och walkat

Hej&hå! Varit ute och gått idag, fram och tillbaka från Järkholmen. Jag kände att jag var ostoppbar, att jag lika väl kunde gått till världens ände, och om världens ände ligger 2,5 km härifrån Vita Fläcken så nådde jag visst det. Det blev 5 km allt som allt och jag väntar fortfarande på att det där underbara lugnet som alla pratar om som är ute och går. Jag känner ingenting förutom att jag fryser och börjar fundera på om jag dragit på mig feber.


"Religös och sekulär judendom i modern tid" - Svante Lundgren

Kollar igenom "Religös och sekulär judendom i modern tid" - Svante Lundgren, som tillhör kurslitteraturen till världsreligioner. Denna bok är inne på sin femte upplaga sen den för första gången släpptes år 2000 och alla förord till första, andra, tredje, fjärde och nu femte upplagan är med, skall det verkligen vara så?

Stannar hemma från skolan imorgon, det är jag värd eller i alla fall min psyke. Är sugen på tacos och äppelcider hoppas det står på matsedel här hemma imorgon.

Alex - avenuemodeller.se

När man går in på www.avenuemodeller.se , så möts man av Alex och 3 andra människors ansikten. Måste säga att det har gått väldigt fort fram. Från "new models" till "male models" och nu på front page, heja heja!

KRISTALLNATTEN

Natten mellan 9 och 10 november inträffade Kristallnatten 1938. 267 synagogor sattes eld på och mer än 7500 judiska affärer vandaliserades, ett trettiotal judar dödades och likaså många skadades svårt. Detta får inga glömmas, låt inte dessa människoöden gå till spillo, glöm aldrig!

Vi måste hedra dessa människor och stå emot och förhindra brott mot mänskliga rättigheter i nudagens värld i alla slags former.

"Ninas resa", forts.

Precis hemkommen från bio med pappa. "Ninas resa" stod på schemat och det var en film om just Ninas resa under andra världskriget där hon efter många om och men tills sist hamnar i Sverige och tacksamma för det borde vi vara, inte minst beroende på grund av hennes man Jerzy Einhorn som har varit chef för Radiumhemmet. Filmen gav trots en ganska sträv budget en målande bild över deras situation och mycket tack av att Nina Einhorn själv berättar om hennes upplevelser medans vi får följa hennes liv. Både Nina och Jerzys livsöden finns nerprintade i bokform, "Ninas resa" och "Utvald att leva".

På väg hem på parkeringsplatsen gav pappa vår parkeringsbiljett till en engelsktalande man som inte hade några svenska mynt och automaten tog inte hans kort. Pappa hade läst fel på biljetten som jag hade lagt på mynt för, istället för att tiden gick ut 0:08 så hade pappa fått allt i bakfoten och trodde det stod 8:00, vilken för mig personligen leder till följdfrågan "varför skulle jag lägga på pengar till åtta på morgonen, vi skall inte se något filmmarathon, eller?". I allafall så sprang pappa efter mannen och lade på 17 kr och gav honom en ny biljett så nu är pärleporten öppen för pappa när han tids nog kommer att komma, enligt pappa själv.

Föreläsning imorgon, skall jag eller skall jag inte gå? Jag har boken hemma, kanske kan läsa och memorera 298 sidor tills på fredag?

Kvällens låt:

Kvällens låt:
Ani DiFranco - Bodily

Jag vet att jag är ensam när jag kommer på mig samtala och skratta åt mig själv högt.

Renaida Braun (Säg att du älskar mig)

Renaida Braun

Som ingen som läser min blogg kan ha undgått så är min kusin Erica med i  "Stockholm Boggie" som Terrorese men hon är inte den enda filmstjärnan i släkten. Renaida Braun, min lilla prinsessa, är med i "Säg att du älskar mig" som har biopremiär våren 2006. Läs mer om den här:

http://www.luleafilmfestival.se/program_workinprogress.aspx?menuID=26

Jag har även andra kusiner som jag är mycket stolta över och håller kärt om i hjärtat, så tro inte att jag bara bryr mig om dom som exponeras i media så därför vill jag nämna min kusin Elsa som står mig allra närmast.

"Ninas resa"

Imorgon skall jag och pappa gå på bio och se "Ninas resa".

http://www.sf.se/sites/ninasresa/

Alex, böcker, Stella McCartney, Gilmore Girls...

Idag har jag fått mitt första mail av Alex, han har funnit ett internetcafé nära där han bor så nu kanske vi kan skippa dom dyra telefonräkningarna trots att kommunikationen går allt bra snabbare på telefon. Apropå att han inte tycker att allt är tiptop i Paris så skall jag citera Mini Andrén i nya "Pause": "Har du roligt när du jobbar i Paris så jobbar du inte tillräckligt hårt." Hon säger även att mentaliteten är hård från allt när det gäller modellagenturer som inte har varken tid eller förståelse över människors (förutom möjligen om deras eget, inlägg från mig!) välmående och servitriser som är elak om man är vänlig, med däremot vänlig om man är den som är elak mot dem.

Haft min första föreläsning med världsreligioner, fortsättningskurs idag och det var ingen höjdare. Jag gick efter första rasten och har nu lagt ner över 1300:- för 6 böcker om allt från fornskandinavisk religion till buddhismen.

Angående Stella McCartneys kollektion som snart lanseras på H&M måste jag säga att den verkar överskattad (okej, jag kan tänka mig den svarta kavajen) av det jag sett. Likadant när Karl Lagerfeld hade sin kollektion där. Jag och Alex var ute i god tid men vi tyckte det var lite konstigt när det bara var jag och han utanför H&M på Kompassen, men fallet var att den inte fanns där så när vi hade kommit ner till Nordstan var nästan allt utplockat. Men sen så fanns allt kvar på en annan H&M 100 meter bort i Femmanhuset och där plockade jag på mig det fascinerades av, vilket faktiskt inte var mycket trots den hysteri och "vill ha, vill ha, vill ha" som snurrade omkring i huvudet på mig. Jag kom hem med en t-shirt med Karl Lagerfeld på i x-s som jag var väldigt nöjd med, människor gick runt med sin large på H&M i Nordstan och klagade över att dom små strl var slut, och en nyckelring. När det gäller Stella kollektion har jag inte sett några smycken eller accessoarer, någon som vet om det kommer att finnas och var man kan tjuvkolla på dem nu?

Och slutligen till "Gilmore Girls", what's up med den indiska, möjligen pakistaniern som bryter på franska som är bosatt i en småstad i USA. Skit i Lorelai och Rory (om det inte handlar om hennes kärleksliv) jag vill veta hans historia och hur Michel Gerard kom dit?


Michel Gerard


Om drömmar

Drömde natten till idag att jag, Ellen och Becka var och simmade och att både Ellen och Becka blev biten av en haj, men inte jag för jag simmade snabbast. Det var då jag förstod att det bara var en dröm. Men hur mycket kan ni bry er om det, har hört av Alex (såklart) som har läst det någonstans att höra om andras drömmar kan vara något av det ointressantaste som finns och ja det verkar som dom har rätt.

Innehållslös dag/kväll/natt

Att säga att min dag har varit innehållsrik vore en lögn, en stor lögn. Jag har passat Julia från halv sex - tills nu, kollat på massvis med filmer allt från Barbie till Teletubbies (under hot av Julia självklart), läst ut "En gyllen bur" av Carmen bin Ladin, börjat på "Förintelseindustrin" fast det tunga fackspråket gjorde det trögt gå igenom boken på en kväll, vart på en runda med Charlie i trädgården, pratat med Alex och nu slutligen är jag hemma och sängen ser inte alls så inbjudande ut som jag hade velat föredra.

Jag lyssnar på Ani Difranco och våndas över att det antagligen är salstenta i min nästa kurs vilket gör att jag måste köpa varenda en av böckerna i kurslitteraturen och kursen behandlar världsreligoner så vi kommer gå igenom två världsreligioner i genomsnitt per föreläsning, jippi. Duger det med systerns bok hon har i religionkunskap nu i nian tro?

Imorgon skall jag äta pizza Roma och därmed basta. Jag är en finsmakare men att äta oxfile, potatisgratäng och rödvinssås hör inte till den kategorin enligt mig. Det är en förfining av svensk husmanskost á la söndagsmiddag. Idag fick mina smaklökar gå loss på löjrom och herregud min skapare (jag skämtar!) det är gott gotti gott gott. Apropå "gott gotti gott gott" så står det så på 4 Gott:s godispåsar man får därifrån. Jag och Alex har under en lång tid försökt knäcka gåtan med varför det heter "4 Gott" är det någon ordvits ingen förutom dom som äger affären förstår sig på, eller finns det kanske föregångare till den godisaffär någonannanstans i Sverige i form av "1 Gott", "2 Gott" och "3 Gott". Någon som vet? Jag vill hellre att ni löser denna gåta än Heliga Graal.

Nu visas "Pulp Fiction" för hundraelfte gången på Tv4 men jag har aldrig sett klart på den. Har alltid droppat av innan den resterande kvarten skall utspelas. Kanske skall ta det stora steget och se hela filmen ut nu.


What else is there

Ringt Alex och han mår bra trots oroligheterna han inte märker av i Paris. Han var och drack billigt vin eller öl, eller kanske bägge delarna (?) hos ett svenskt par han träffade på  planet ner. Så han trivs och livet leker, jättebra, men vem skall ta hand om Anna?

Svante ringde igår och skulle ut och äta med en annan kursare Niklas och dricka massvis med billig öl, skulle jag med var frågan men då låg jag redan nerkrypen i min säng och MTV galan skulle börja när som helst. Dom var redan på stan och med massa klädbyten, sminkning och tid att ta mig in skulle jag ligga ett dussin öl bakom dom hela tiden så tack, men nej tack. Det visa sig dock att min val inte kunde varit annat än fel, MTV galan var långtradig och min älskade Borat fick till och med jag lite för mycket av till sist. Tummarna upp för att du kalla Madonna transvestit och Coldplay för Green Day och vice versa.

Jay på tv nu, han sviker mig aldrig. Han är där varje mån-fre varje vecka.

Min "rubrik" är inget försök på att införa engelska språket i min blogg utan en rekommendation och hänvisning till att ladda ner (på lagligt sätt självklart, hmmmm) Röyksopp - What else is there.


Hemtentan klar för denna gång, tack och hej för mig!

Nu är jag hemtenta klar för denna gång, så nu tackar jag för mig! Inte för det är alltför tidskrävande utan det går på två högst tre dagar. Det mest betungande är att hämta referenser och pilla med litteraturförteckningen.

Alex är framme i Paris och sa att stället han nu skall kalla hem är ett riktigt råtthål. Hans rumskompisar som han var sagt att det skulle vara en var egentligen två personer som båda var spansktalande och hade bott tillsammans ett bra tag så det var bara att ta kökssoffan som säng. Jag tror dock att han inte kommer bli långvarig, just där, han kommer ta världen med storm bara att det går lite trögt till en början. Jag är helt säker på att erbjudanden kommer rulla in och likaså ett renare och behagligare så kallat hem.
AlexM

På bilden Alex såklart, som kommer att ge mig och jag honom en hög telefonräkning.

Skall passa Julia på lördag så mitt helgsällskap kommer bestå av en om inte annat mycket söt och vild treåring. Jag förstår inte vad barn får all sin energi ifrån. Dom springer hit och dit, upp och ner och i evigheter. Jag blir andfådd innan jag hinner säga "Inte så fort Julia".

Har inköpt en massa halstabletter som kommer få att bli min föda ett tag framöver trots att jag har en st kanelbulle, några munkar och en Tiptop till mitt befogande, fan.


EwaCarina

EwaCarina

Jajjämän, i wanna be just like you!!!!!!!!

Kusin Erica och ALEX

Nu åker Alex på onsdag för att ta Paris med storm med ett ansikte huggt i sten som Ridge i "Glamour" haha. Jag kommer sakna dig massvis, mer än massvis, massvis massvisare massvisat. Ja ni förstår i alla fall.

Erica, Stockholm Boogie
Bloggar upp en bild på min kusin Erica och hennes motspelare i "Stockholm Boogie". Om ändå någon kunde få vara lika stolt över mig som jag är över henne. Sitter med min hemtenta som bearbetar en text från Matteusevangeliet, närmare sagt "Jesus och barnen" och jag skall skriva en otroligt intressant interpretation om det synoptiska problemet eller rättare sagt en synoptiska analys, heja. In till Universitets Biblioteket för hämta lite referenser från böcker som är tjockare än tio personer, och tyngre. Benen håller på att vika sig dubbelt och böckerna skymmer synen när man går upp och ner för trapporna för hitta en kopiator i denna labyrint. Sen en liten stund i stan, förbi H&M och kolla om dom fått in några nya STORA och GLITTRIGA örhängen. Har ofantligt många men less is poor, more is more. Och sen träffa Alex en sista gång på länge.