C-uppsats

En c-uppsats i religionshistoria, 5 p skall omfatta 15 sidor huvudtext och man skall lägga ner 200 h, det vill säga om jag skulle arbeta på det non-stop i en vecka dag som natt skulle det inte vara tillräckligt. Jag vet precis vilket handledare jag vill ha och jag precis i vilken basgrupp jag inte vill komma i. Skall nog skriva om Israel-Palestina konflikten och hur islam och judendom tas upp i svensk media, för då får (måste) jag bedriva "egen" forskning och slipper tjocka uppslagsverk på franska, tyska, engelska och allt annat man kan hitta.

Satte mig längst fram och rörde mig inte ur fläcken förens genomgången var avslutad och man fick gå. När det var rast satt jag kvar på min plats och kladdade i mitt block och jag inte måla och inte ens kladda om det nu är möjligt. Börjar undra om jag är lite socialt missanpassad, för att jag hellre sitter ensam och tyst än pratar med någon från teologen men självkritisk som jag är så kom jag fram att det inte är fel på mig utan dom, haha. Da Vinci koden vågen då hippa människor som alla vill bli symboltolkare kom som väntat aldrig, för att det helt enkelt inte finns någon hippa människor som är intresserade av religion. Så djäkla tråkigt, man är fast bland kristna blivande präster och lärarstuderande, gaaah!


"Ninas resa"

"Ninas Resa" (bara 11 000 som sett den och jag och pappa är två av dom, kom igen) tog storslam på årets Guldbaggegala och enligt min mening är det helt rätt, men vem är jag förutom en lekman, ingen antagligen. Fick nypa mig när jag såg Maria Lundqvist hon såg faktiskt ööhhh glamourös ut. En svensk version av Marcia Cross utan botox och hela det kitet. Djävlar vad Lena Endre bytte galablåsor, i samma takt som jag tog en ny glasspinne i princip. Har överätit mig på billiga isglasspinnar och funderar på om jag håller på att få en allergisk chock det kliar nämligen överallt, på armar, ben, rygg.


Big Brother (spoiler varning!)

Va fan! Kollade vem dom har röstat ut idag från Big Brother (spolier varning!) och dom röstade ut Manne. Fan fan fan, gör man sönder en bilruta andra dagen man är med i Big Brother så förtjänar man att få vara där i alla fall en månad.

Eftermiddagen

Åkte in till stan efter den obligatoriska grenomgången om hur man skriver en c-uppsats och hann med att köpa två jackor (en till Becka och en till Ellen), solglasögon, pocketböcker, en bok om Kabbala för nu skall jag äntligen förstå mig på det där med "Livets träd", bikini (lite tidigt kanske), reflexer formade som enhörningar som Ellen och Becka måste ha på jackan så dom syns ute i mörkret och choklad till Alla hjärtans dag. Fick hjärnsläpp när jag skulle trycka in koden så nu har jag glömt den. Gick till bankomaten sedan och försökte två gånger igen utan lyckat resultat. Hann med bussen hem precis men var tvungen att sitta bakåt vänd så jag blev åksjuk och när jag tog upp min Mer jag köpt fanns det inget sugrör, just my luck.


"7th Heaven"

I dagens "7th Heaven" sjunger dom i princip igenom hela avsnittet och dom dansar med, haha.

Patti LaBelle - LOBSTER

Patti LaBelle
Sebastian (och då syftar jag inte på Sebastian i "Lilla Sjöjungfrun" som passande nog även heter Sebastian utan när världens bästa Sebbe (känner för övrigt ingen mer Sebastian när jag tänker efter dock) kommer inglidandes (han såg så cool ut, tröjan över axeln och hela kittet, haha) i klassrummet efter en skidresa från Alperna och Viktor som knappt känner honom säger högt "Hello Lobster", och han har aldrig haft mer rätt. In kom en livslevande Sebastian/lobster med härlig lobster-färg i hela ansiktet och han tyckte han hade en nice tan) får ödmjukast dela med sig förstaplatsen om the lobster till Patti LaBelle. Under the sea under the sea, under the sea under the sea...
C-uppsats

Imorgon har jag första föreläsningen om hur man skall skriva sin c-uppsats. Vet inte ens vad den skall inkludera och ännu mindre vart jag skall leta upp vetenskaplig fakta, referenser, min tid och framförallt min ork?

Dagens goda gärning

Dagens goda gärning består av att jag köpte "Faktum" av den unge herrn som alltid ler så snällt på Hemköp, Sisjön. Tyckte det var småflott av mig att ge honom femtio och säga att det var jämt men vet inte vad jag skall lägga tidningen. Ge tillbaka den till någon hemlös som kan sälja den igen kanske? Jag har inte öppnat den och när pappa berättade att dom kissar i trappuppgången till tryckeriet där dom trycks så går hjärnan igång på vad som kan ha hamnat på min tidning. Bra att den ligger i matkassan bland chipsen.


Big Brother is back!!!

Big Brother är tillbaka i rutan och tacka Gud för det. Skall bli underbart att kolla på älskade dumburken och hylla, hata och handskas med olika tv-personligheter. Dokusåpor är underbara, allt annat än finkultur men jag tycker även om "skräp" som många vill placera dokusåpor under. Helt utan manuskript, dålig indiepop i bakgrunden eller Mischa Barton, tack.


Daniel

Kvällen spenderades med Daniel och hör och häpna, vi bråkade inte! Vi skrattade ikapp, både jag, Daniel, mamma och Becka. Fick några "King" och "Cafe" tidningar av honom så nu skall jag gå på bild-jakt till ett collage. Kollade på bilder från Mykonos från tre somrar sedan, herregud, släng dom allihopa!Träffat kusin Erica

Åt middag hos pappa ikväll med Kathe, Ellen och kusin Erica. Frågade pappa flera gånger om det blev någon god mat och fick svaret ja varje gång. Tackade nej till kinamat här hemma för att äta hos pappa (läs: träffa min kusin) och maten som serverades var ostgratinerad kassler med ananas, klyftpotatis och sås. Hallå, god mat? Kassler? Det är söndag + middag det vill säga söndagsmiddag så servera mig aldrig kassler tack. Det hade vi aldrig fått hos mamma, inte ens klockan fyra på en onsdag.

Det var trevligt att träffa kusin Erica, hon var min stora idol som liten och jag var den klängande kusin som var jobbig (kanske jag är nu med?) och jag tycker det är tråkigt att man har såpass dålig relation till henne. Blod är tjockare än vatten, mer hur mycket tjockare? Jag kanske bara är i stort behov av en storasyster som jag vid den här tiden kunnat acceptera att jag aldrig kommer att kunna få men the next best thing är att ha en äldre kusin man har bra relation med. Hon har humor med, det ligger i släkten, hahah.Till pappa

Dom obligatoriska söndagsmiddagarna hos pappa avskrev vi förra veckan, i och för hade jag bara hunnit vara med på en men jag skall upp och äta hos pappa idag i alla fall på grund av min kusin Erica är i stan. Hon skall gå på Guldbaggegalan så hon är i stan idag.

Hemma är bäst

Är hemma och hemma är verkligen bäst, vill aldrig sova över någon annanstans i hela mitt liv. Kunde inte sova heller, var så rädd att bli magsjuk igen att jag faktiskt fick ont i magen när jag tänkte på det. "One night in Paris" gick på TV1000 så nu har jag (äntligen?) sett den. Kul att hon posa hela tiden även med kuken mot ansiktet.

Ironi & sarkasm

Jag blir lite smickrad och högst förvånad över hur upprörda människor blir över det man skriver. Att dom känner att dom måste kommentera hjälper mig mer än vad det stjälper. Jag är allt annat än Guds bästa barn, men man måste komma ihåg att allt som skrivs här är inkluderat med en stor portion humor, ironi och sarkasm. Utan det skulle man inte klara sig levande ut ur livet, fast det gör man ändå inte.


Till Becka

Gud nåde dig, Becka om det är det minsta spår efter hemmafest när jag kommer hem imorgon. Då har du ena för inte säga båda i graven. Puss, älskar dig! Hahah...

Ringde Ellen för att säga godnatt (okej, klockan var åtta men jag lever efter bebistid nu) och hon sa "va fan vill du" och klicka mig, trevligt. Ringde upp två gånger till och sa till henne att skippa attityden, gå i en charmkurs och påminde henne om vem som har hennes busskurs. Fräckt gjort av mig, haha...

Jag är hemmakär...

Jag är hemmakär och ännu mindre vill jag sova i någonannans sängkläder även om det tillhör ett barn. Förra helgen sänkte jag gardet och bam på måndagen hade jag vinterkräksjukan. Funderar på att vara vaken hela natten men börjar se dubbelt redan.

Lillskruttan

Lillskruttan i familjen kom jätteglad till mig förut med en snäcka i handen hon hade fiskat upp från hennes akvarium och fem minuter senare kommer hon skrikandes och säger att en av hennes fiskar är döda, haha. Fiskade (åh, jag är så ordvitsig) upp fisken med en sked, la den i ett glas och orkade inte röra mig ur fläcken när jag kom in till vardagsrummet utan satte glaset med den döda fisken stirrandes på mig (Hitchhook dramatik här) på soffbordet tills ett av barnen var på väg att dricka ur glaset.

Min dag

Nu är dom nattade, sedan en minut tillbaka. Fick i säng dom klockan tio efter mycket tjat om tandborstning och sedan stoppade jag om dom. Om jag trodde att jag skulle komma så lätt undan är jag nog både naiv och orutinerad. Det blev två godnattsagor, välling som var för varm och skulle kylas ner och reglerande av ljusinförsel i rummet, hallelujah!

Badat dom i massor (men dom var två så jag kunde lämna dom ensamma och kolla "Dr Phil" ett tag och kolla till sisådär varannan sekund. TV3 Norge eller så var det Danmark visar "Doktor Cassidy" på prime-time, haha!), diskat, gått ut med hunden, gått ut med hund + en stycken Julia på pulka dragandes till Hovåsboden för att köpa lördagsgodis mitt ute på vägen, gjort en snögubbe, disket igen, fått se fem minuter på ett program JAG ville se för att sedan bli överkörd och kolla på "Disney Channel", fått en massa frågor angående sex & samlevnad svarade lika bra som Rev Run gjorde igår på "Run's House", gjort lunch, sagt till Julia att nej man får inte slåss, nej man får inte dra ner mitt linne, nej inget godis fem minuter innan maten som alla gånger mötes av en storlippande treåring, hunden har juckat mot mig jäck (här med är jag ingen hundmänniska), sluppit göra middag utan har beställt hem pizza och hamburgare, vikt kläder, städat deras rum, kastat deras smutsiga trosor i tvätten....hello ocd, sett när dom haft ljushop visningarna för mig i massor och andra olika gymnastik övningar...jippi, och lekt i massor. Kul dag svår att överträffa, hur har din sett ut?

Blod är starkare än vatten

Hookade upp min på ännu en commuity igår och fick skriva in vad jag gillar. Skrev: "ALEX, humor&sarkasm, kultur i all dess former och färg, att blod är starkare än vatten, Seinfeld-George." Satt sedan för mig själv och läste upp blod är starkare än vatten, blod är starkare än vatten, heter det verkligen så? Hmm, jo det gör det väl men när jag vaknade inatt för femte gången fick jag en snilleblixt och kom ihäg NEJ det heter blod är tjockare än vatten, smart Anna! 

Påminner mig om när Alex trodde att  Gustav II Adolf sa "Jag har en plan" istället för "Här skall staden ligga". Hahah, det förstnämnda var det Sickan som sa i "Jönssonligan".


Repris av "For love or money"

Det är repris på "For love or money" på trean och rob kan vara den okarismatiska människan på jorden. Hade jag fått välja mellan en miljon dollar eller en totalt ointressant person undra då vad jag skulle välja? Jag hade hellre valt ett tuggat tuggumi än honom.


Uppe i ottan (känns det i alla fall som)

Uppe i ottan känns det som. Somnade vid tolv men fick endast tre timmars sömn, vaknade flera gånger och fastnade framför något som kan ha varit världens dåligaste film som självklart gick på trean nattetid. Klockan är snart halv tolv och det enda jag tänka på är sömn, om tio timmar när klockan är tio skall småttingarna hoppa i säng och fem minuter efter lär jag ha slocknat.

Tur för mig att jag snubbla över resultaten av tennismacjerna på Svt text-tv, annars hade jag väl varit uppe ännu och ja Alex jag har förstått varför du är så into tennis nu.

Kayne West

Kayne West

Nej, det här är inte okej. Vad håller du på med?

"You know what I´m saying"

Såg på "The road to stardom with Missy Elliot" som kort och gott handlar om människor som vill slå som artister/rappare. Jag förstår inte dom skriver sina egna texter och leker med orden och sedan när dom skall prata vanligt säger dom "You know what I'm saying" i varannan mening. Här har vi människor med ett rikt ordförrådd.

Jag vill...

Advokaterna kommer redan 23:25 ikväll så jag tror allt jag klarar av at hålla mig uppe och kolla på det. Nattugglan Anna, är trött och ännu mer utmattad efter 2-dagars med barnpassning och övernattning + barnpassning imorgon. På måndag är jag dock ledig men har skola, obligatorisk genomgång uppsats 5/10 p så det känns som det inte finns något valmöjlighet att inte gå. Hoppas jag är ledig på tisdag med för jag vill mer än något annat (att Alex skall komma hem och att jag skall gå ner 10 kilo på ett dygn, att kunna äta all mat i världen och aldrig väga mer än 49 kilo, komma in på journalistikutbildningen, åka till Mykonos, att se ut som Natalie Portman och/eller Shannyn Sossamon placerar sig högre upp på listan dock).


Förintelsens minnesdag

Idag är det Förintelsens minnesdag, glöm aldrig, hedra alltid.


Människor som ändrar sitt nick på msn hela tiden...

Dagens störande moment (2000-talets störande moment): alla människor som ändrar sitt nick på msn hela tiden så man inte har någon aning vem personen är. Om det inte står "Fredrik" hur skall jag då veta vem trainspottingrocks@hotmail.com (och nej, det finns ingen på min msn som heter så) som är döpt till "förfest hos mig imorgon och sen galen utgång" är. Dessutom människors behöv hävda sig, att döpa sig själv till "Du gör mig så lycklig", att man riktigt mer eller mindre blir tvingad att fråga, vem gör dig lycklig? och personen skall kunna säga min pojkvän/flickvän. Exemplen kan göras hur många som helst så istället föra rada upp ett tiotal till så vill jag bara ge min fulla respekt till människor som heter en och samma sak hela tiden och inte byter namn till "Miami here i come", "Fan vad ball vi hade det i lördags", "Dom tre musketörerna - jag, Anna, Johanna", och vem vet det kanske inträffar just vi det här tillfället.

Daniel

Daniel hälsade på (läs: våldgästade) mig förut när han väntade på bussen som skulle ta honom till stan för han skulle ut till Deep, lycka till vi ses elva på msn! Han sa till mig att jag borde skaffa ny hårförlängning färga om håret, klippa mig (haaaa, först skaffa ny hårförlängning och sen klippa av mig den?) och ha en hårinpackning. Tack för den, men jag vet vad han syftar på mitt hår är inte alltid tiptop. Sedan fick jag äran att ta på hans hår och han sa "känns så mjukt", öh det känns som Svinto, lila-moccabrunt-svart svinto rättare sagt. Snygg färgning!

Alex

Alex kommer inte nästa helg, "Glitter" skulle inte ha några killar i sin kampanj (dom skall få killaccessoarer) så dom hade ingen lust att betala ett stycke flygbiljett till Alex för att han skulle få ha sina myskvällar med mig, dålig stil.


Tyra Banks

Jag tycker om "Top Model" (speciellt när dom får makeovers och hälften modellchicksen börjar lipa för dom skall klippa av dom allt förutom 5 cm hår, och jag förstår dom. Först och främst på grund av håret är varje kvinnas juvel, även om min "juvel" borde liknas med en kolbit, thank god för hårförlängningar och för det andra hur många supermodeller finns det idag som har kort hår? Tyra Banks säger till dom att klippa av dom håret men har hon någonsin haft kort hår(jag mnenar 2 cm kort hår)? Det är vädigt få som har haft riktigt kort hår bland modelljättarna. Inte Naomi Campbell, Kate Moss, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Gisele Bündchen, Isabeli Fontana, Kim Alexis, Heidi Klum, Alessandra Ambrosio, Laetitia Casta, Josie Maran, Niki Taylor, Claudia Schiffer, Andriana Lima, ja ni förstår vad jag menar. Milla Jovovich och Twiggy verkar vara dom enda.) men "Tyra Bank Show" är hidöst. Tyra Banks har överexponerat sig själv i den mån att hon finns överallt och hon går min på nerverna. I "Top Model" är hon i alla fall någorlunda sansad och inte som i hennes hemska egna show när hon ler ett större leende än Grand Canyon, skriker "shake your body" var femte minut, skall catwalka och posa varenda gång hon gör entré och varenda av hennes avsnitt verkar bara ta upp ämnen som dåliga dejter, inredning (och vilken hemsk inredning, han någon målat mina väggar gröna som i dagens program hade jag skrikit högt, inte tackat) och b-kändisar som gäster varav 90% av dom är afroamerikanska och tackar Jay-Z, Beyonce och Puffy för dom har visat dom hur riktiga entreprenörer är. Skulle Tyra Banks bli en ny Oprah? Skulle inte tro så, det enda dom liknar varenda på är att bådas publik hör hemma på ett mentalsjukhus.


Missy Elliot & Danny DeVito

Missy Elliot & Danny DeVito är ett par! Dom sågs gå en mysig vinterpromenad, hand i hand, och skall enligt nära källor vara upp över öronen förälskade. Nej, det är inte sant. Men det finns en annan koppling mellan dom två, KROPPSHÅLLNINGEN! Missy Elliot är så djäkla lik Danny DeVito när han spelade Pingvinen i "Batman 2 - Återkomsten" 1992.


Peter - Amigo

Peter - Amigo

Hahahah, Amigo är så bäst. I love Peter!

För att göra en lång historia kort...

Idag fick jag ett sms som löd "Hej Anna..Hoppas allt är bra. Om jag säger att du såg mig igår ikväll vet du vem jag är då (killen på BMX som fråga dig om du sett en hund i askim)".

Bakgrunden till detta sms är att sommaren för två år sedan så var jag och min kompis Jesper ute med hans hund kom en kille cyklandes (han hade med sin en krycka, därför jag kom ihåg honom. Vem behöver en krycka med kan cykla?) och frågade om vi hade sett hans kompis hund som sprungit bort.

I mars förra året var jag i stan och fick skjuts hem av mamma och då såg han min igen, tog bilnumret, tog reda vem ägaren var och sökte efter mobilnummer som tillhörde boende på Värslev. 43, familjen Braun. Han fick tag i min syster Rebeckas mobilnummer och både ringde och smsade. Han frågade om hon visste vem han var och sa att han var personen i fråga som hade frågat om hon hade sett hans kompis hund. Rebecka förstod ingenting och frågade mig om jag visste vem det kunde vara.

Han smsade och ringde och ville att vi skulle träffas och igår hade han tydligen sett mig igen och hört av sig ännu en gång. Jag svarade att jag inte hade sett honom igår och fick sedan "Du såg ut att ha tråkigt i alla fall när du satt där på banken i kylan...synd för en sån skön tjej som du verkar vara".

Öh, trevligt att bli kallad "skön tjej" men han känner inte mig och jag har inga ambitioner på att lära känna honom.

Teologenfesten

Så igår var det daxs igen, det var den årliga (nej, den inträffar i början av varje termin) insparksfesten för dom nya a-kursarna. Oh my God, oh my oh my oh my oh my, jag vet inte vad jag skall börja eller rättare sagt om det finns något värt att berätta. Jag kom två timmar för sent för barnpassningen drog över tiden och jag var ledsen för det, tills jag kom till festen och såg vad jag inte missade.

Maten var utplockad (haha, börjar med viktigaste), människorna var som vanligt hemskt tråkiga och ointressanta, vinet beskt, nya snygga killar från a-kursen lös med sin frånvaro, McDonald’s var stängt när jag skulle fylleäta, när vi skule vidare så gick vi till "Diamond Dogs" men vi kom inte in för jag är 20 och det var åldern 23, hallåååå håll fötterna på jorden, detta är "Diamond Dogs" alla kommer in (förutom jag verker det som) pinsam nog som jag är så tänkte jag säga till han som nekade att "vill du inte ha in mig för att jag är snyggare än din mamma, syster och flickvän tillsammas eller för att du är antisemit" men jag lät bli. Thank God, tänker jag dagen efter nykter. "Huvudattraktionen" var att utmana en föreläsare i bibelvetenskap i bordshockey och inte ens det fick jag.

Man vet aldrig vad man har att vänta och huvudregeln för att ta sig igenom levande på teologen är att ALDRIG ha några förväntningar.


Likgiltig

Jag känner sådan likgiltighet mot min omvärld och all min kreativitet är som bortblåst. Det står still i huvudet och det känns som jag varken vet vad upp, ner, fram och bak är. Jag vill bara gå i ide tills grönskan kommer, uteserveringarna radas upp efter varandra, glasskioskarna öppnar i staden och alla ser mer vänliga ut och ler oftare. Jag vill ha vår och det nu.


Traci Lords

Beställde även Fredrik Strages "Mikrofonkåt", "Fans" och en bok jag knappt vill erkänna att jag snart kommer ha mina ägor, Traci Lords med "Nattens barn". Kombiantionen av en tragisk barndom som övergår i en porrskådiskarriär för att till sist bli skådespelserska, sångerska och fotomodell och förlåten och tröstad av en hel nation tilltalar mig helt enkelt. Ja, det är något fel på mig.


Jag har så ont i käften...

Jag har så ont i käften att jag faktiskt inte kan skriva, och det är absolute sant. Hur skall jag formulera mig på bästa sätt utan att uppröra/äckla någon så innebar måndagens magsjuka ett trettiotal besök till toaletten så jag har inte tandkött kvar, knappt och det känns! För att göra det bästa av situationen putar jag med läpparna och blåser in kall luft så här sitter jag och ser ut som Kajsa Anka, men hey det är inne och jag har inte betalat ett endaste öre för det.

Alex kommer hem till nästa helg (och han har fått jobb idag, skall gå visning för en designer han inte ens kan stava namnet till under modeveckan i Paris, grattis! Vi delar 50/50, tycker jag), underbart, men jag hade tänkt gå ut med Daniel då och vi vill helst gå ut ensamma (jag skämtar!), det får bli myskvällar hos mig med hela familjen Braun/Starck (Stark).


Kurslitteratur till "Judedom"-kurs

När jag letade kurslitteratur till "Judendom"- kursen på evreka.com (fick ta det steget efter jag inte hittade den på någon bokhandels internethemsida) så hamnade man hela tiden på "Radio Islams" hemsida där dom spyr gala över judar, trevlig värld vi lever i.

Angående Isralel-Palestina konflikten,  togs det upp på "Debatt" igår och Anders Carlberg var med och gjorde riktigt bra ifrån sig.

Kurslitteratur

Nu har jag storhandlat kurslitteratur för 1000-lappen, men har ännu inte hittat allt. Varit inne på bokus.se, akamdemibokhandeln, natur och kultur, adlibris, internetbokhandeln,osv osv (ni förstår vad jag vill komma).

Nu önskar jag att jag hade en fanclub som skulle kunna leta upp Lessa, W.A &Vogt E.Z (ed.) - Reader in Comparative Religion. An Antropological Approach. New York: Harper & Row publisher 1984 och senare, till mig.

Arja & Tobias - Let's Dance

Arja & Tobias - Let's Dance

Egentligen vill jag inte ens veta, men man får intrycket att Arja och Tobias gör mer än bara dansar tillsammans. Jag vet inte vad som är värst, att Arja alltid envisas att visa sin ben eller att Tobias överkompenser sin tunnhårighet genom att låta sitt hår växa ut på längden?

Hypokondri

Jag är fortfarande sjuk enligt mig, men inte tillräckligt sjuk för att få hela familjens uppmärksamhet verkar det som. Om sanningen skall fram för jag inte någons uppmärksamhet och dom visar ingen empati i huvudtaget. Dom skrattar åt mig, dricka mina Mer och kommer in för att hoppa i min säng när jag sover (kanske inte mamma).

Att vara hypokondriker måste vara ett helvete men att umgås med en hypokondriker är däremot riktigt roande. Min kompis Alex som jag nämner en stup i kvarten (ni måste tro att jag bara har en vän, vilket inte är sant jag har två!!!!!!!) är en fullfjädrad hypokondriker. Han har varit inne på sjukhus otaliga gånger, bland annat för prostatacancer som han trott (fortfarande tror) att han har. Alex är dessutom rädd för att vara ute lättklädd när det är kyligt ute, en gång (för två år sedan skall tilläggas till Alexs försvar) började han gråta när han blev utkastad från "Sticky Fingers" i t-shirt och det var november. Han trodde bestämt att hans sista sekunder var räknade och att skulle få möta Sankte Per i förtid (no, till Helvetet! Men grillat är godast). Dess värre har jag inte fått bevittna några riktiga stordåd som skulle kunna gå till historien som Jakob, en bekant till mig har fått uppleva. Som när hans kompis kom inspringande på Akuten och skrek att han blivit stucken av ett bi i halsen och att han inte kan andas, så att dom några minuter senare kunde upptäcka att fallet inte alls är så till både sjukhuspersonalens och Jakobs kompis förvåning.


Människor som borde hyllas och citat

Hahahah, Luigi (the handyman) från "Growing up Gotti" ärv värd att hyllas. Han är bitter, ironisk och arg (i like).

När Ozzy Osbourne skulle splea in en vinjett till hans konsert och skulle vara utklädd till en pinuppa och säga "Mocha Choca lata ya ya", och han sa fel och sa att det kändes som att göra en djävla beställning på Starbucks.

"I want to be a legend, like Celine Dion." - Beyonce Knowles
"I don't like pop music." -Michael Jackson
"My biggest dream in the world is for everyone to become vegetarian, so there won't be any more suffering." -Alicia Silverstone
"You're confusing me with Cher." -Arnold Schwarzenegger (när dom frågade om han har gjort ansiktslyft för att han ser så bra ut).


24/1

Nu i efterhand så tackar jag mig själv och att jag hade orken att ta mig till skolan för att det har räddat hela min termin. Fick reda på att "fornskandinavisk religion" och "mångkulturalitet" är utbytbart så nu kan jag inrikta mig på världsreligioner och skall läsa 5 p "judendom" och 5 p "nyandliga rörelser och new age". Anmälde mig även till teologen-festen och undrar om jag verkligen skall utsätta mig själv för detta igen, i sådana fall skall både Disco-Stu och Niklas vara där. Gick i vanlig ordning efter första rasten (jag uppför mig som en trotsig tonåring som går på högstadiet/gymnasiet och hatar skolan mest av allt, vilket är fel).

Dom som var på föreläsningen idag var 50/50, bekanta och nya ansikten. Det var två "äldre" damer som absolute yngst kan ha varit 75 år (vilket jag misstänkte genom att en av dom satt i rullstol!) som blängde på mig hela tiden. Jag ville tro att jag väckte deras moderskänslor (snarare mormorskänslor) till liv, men jag tror att fallet inte var så.

Tog mig sedan till Hvitfeldtska gymnasium och klampade in på Rebeckas (syster) dramalektion, vilket var mycket uppskattat. Jag hade inget för mig och på vägen till spårvagnshållplasten ligger Beckas gymnasium och jag har hotat så många gånger att gå dit att idag tänkte jag göra verklighet av det. Gav henne dock lunchmat som jag hade köpt (absolute inte gjort) så hon inte behövde uthärda den hemska bambamaten idag.
Alla vägar bär till Teologen

Vaknade klockan sex. Tog en Ipren, hoppade in i duschen, gjorde i ordning mig och sedan var det bara att pulsa i snön för att ta mig till busshållplasten (okej, det kan vara 200 m högst, men det är svinkallt och snön meterlång (känns det som)). Hoppade på första bästa buss och hade egentligen ingen aning vad det skulle föra mig men lyckligtvis åkte den förbi "Marklandsgatan" och jag kunde ta en överfull spårvagn till skolan. Blängde på en ungdom (det var mycket bättre när jag var ung) som tog upp två platser genom att sätta sin fula Everest-ryggsäck på sättet mittemot. Orkade inte ens kommentera och ännu mindre putta undan hans ryggsäck så tuff som jag är satt (nej jag STOD) och stirrade på honom och hoppades att min magsjuka skulle överföras genom telepati.Jenny Wilson

Jenny Wilson

Jag förstår varför inte Jenny Wilson (på bilden anar man hennes huggtänder)ler speciellt ofta. Hon går det i ren omtanke då hennes tänder är gigantiska, det ser ut som om hon minst har 20 st fler tänder än alla oss andra och som grädden på moset har hon huggtänder. Men ingen lista med människor som har stora tänder är komplett utan unga Hilary Duff. Jag har hört talas om hårförlängning (no kiddin), men tandförlängning?
Hilary Duff


Föreläsning imorgon trots allt

Kollade igenom schemat nu och fann till min förvåning (och besvikelse) att jag kollat fel på schemat och att man läser två kurser parallellt och att jag har lektion imorgon klockan 9:15. Jag vet inte i ärlighetens namn om jag kommer klara att gå på den, jag är trött, sliten och svag. Inte kommer hela min framtid byggas på vare sig jag går/går inte på föreläsningen imorgon? Bra, då säger vi så!


Jag ville ha Natacha Peyre hos "Studio Virtanen"

Bänkar mig framför "Studio Virtanen" BARA (inte för att höra honom stamma och flaxa med blicken i alla fall, i början av programmet så säger han alltid programmets gäster och sedan så gör han sig ansträngningen att byta kamera och varenda djävla gång så kommer han bort sig, stammar och hittar inte kameran, vore det inte lättare att ha samma kameravinkel för nybörjar-Virtanen hela tiden tro?) för att få se intervjun med Natacha Peyre och så är inte hon ens med, gaaah! Har hon varit med innan och jag missat det? Just my luke.


Kommentarer

Det finns inget som är så uppskattat som kommentarer när människor vill såga en utan några som helst grunder. Fick läsa att jag var en sosse för att jag såga glife, hahahaha! Vad har det ena med det andra att göra? Bara för att jag tycker att dom flesta medlemmarna på glife är intetsägande så gör inte det mig automatiskt till en sosse. Det gör dock dig till ointelligent.


Idag var dagen jag trodde jag skulle behöva ringa 112

Idag var dagen jag trodde jag skulle behöva ringa 112. Vaknade klockan sex och hade magkrämpor som inte går att beskrivas, great, jag hade blivit magsjuk och jag vet precis vem som smittat mig. Barnen jag passar hade det förra veckan och nu hade jag fått det som ett oväntat (och ovälkommet) brev från posten. 12 timmars av helvete och då menar jag helvete, hade så ont att jag försökte ringa hem mamma från jobbet. Jag tyckte hon kunde lämna operationsbordet och komma hem till mig för jag var minst lika döende som personen på operationsbordet. Sedan funderade jag på att ringa 112, men nöjde mig med pappa som sedan ringde hela eftermiddagen när jag precis hade lyckats slumra till. Kunde inte passa barnen idag (kände mig dessutom skyldig att jag inte kunde göra det när det var dom som smitta mig, jag är en alldeles förvänlig själ) och var dessutom tvungen att ringa till skolan och säga att jag inte kunde komma på den obligatoriska introduktionen.


Jag tänker inte säga...

Jag tänker inte säga vad Alex gjorde igår, däremot MÅSTE jag kommentera att Alexs rumskompis som han delar den skabbiga modellägenheten med heltäckningsmatta tog en kniv och helt enkelt skar ut bitarna där "x" hade hamnat. Så nu är den skabbiga lägenheten med heltäckningsmatta en skabbig lägenhet med heltäckningsmatta med hål i. Hahahah.

P3:s Guldgala

Såg lite på P3:s Guldgala igår och jag stör ihjäl mig på deras försök att hylla ”smalare musik” när det dom egentligen hyllar är skit. Det svensk musikexport kan erbjuda är egentligen bara dansvänlig pop och när vi försöker sikta högre blir det bara pannkaka av alltihopa.

Att Laleh (hon gör för övrigt @-))--  i sin dagbok på hennes sida, supersött? Nej, skulle inte tro så) skulle vinna pris var väntat och viss mån välförtjänat men att hon ses som en frälsare inom svensk musik är hemskt. Till en början gick hennes popularitet hand i hand med hennes musikaliska begåvning men nu har hennes popularitet övergått till löjligt stort. Och vem är Daniel Boyacioglu och vad gjorde han på scen? Säg inte att vi gått en manlig Laleh, för det var trots allt här, på förra årets P3 Gala hon visade sig för hela svenska folket genom att prata sig igenom flera minuter när hon ”uppträde” med ”Han tuggar kex”.

Nej, jag vill ha tillbaka den tid då snygga/blåsta människor lyssnade på Britney Spears och fula/intelligenta på alternativt. Nu verkar det som om människor gör allt i sin makt för att få sin musik att låta pretiös för då måste det vara bra och vem vet då kanske den spelas på ”O.C” om man har riktigt tur. När blev världen såhär?

Synthesizer i ”The Sounds”, Jesper Anderberg, är fulsnygg (fast mest het när jag tänker efter).

Dagens låt: Artic Monkeys - "Then the sun goes down"

Dagens sanning

Dagens sanning: destu längre man är ifrån bloggandet destu mer har man att skriva om vad man gjort och upplevt och destu tråkigare blir det att läsa. Jag vill i alla fall hellre läsa om människor som blir sågade och hyllade än om vad någon har gjort under dagen.


Äventyr med mamma och Ellen

Varit iväg på äventyr med mamma och Ellen och köpt moonboots (är jag fruktansvärt ohipp eller bara bekväm, skall användas enbart när det är 10 minus och jag skall åka pulka med barnen) och några filmer ("Closer", "The mother", "Napoleon Dynamite"). Ellen var på förvånansvärt bra humör idag men det lär bytas ut tills när jag går på henne igen (om fem minuter).


Daniel co.

Daniel  co.
Bild på Daniel (chippenesen) och Lizzie & Tobbe (mina friends-in-laws) från Milano förra helgen. Jag tror det var här han blev utslängd för han smet in i vippen (som vanligt). Min favorit är när han plockar dricks från bardisken när vi var på "Barsidan" så vakten knackar honom på axeln och frågar vad fan han gör och Daniel slutar för att sekunden senare börja plocka ännu mer dricks och blir utslängd och skriker "jag skulle ändå gå nu". Hahahah, men han fick ihop pengar till taxi hem säger han.Obligatorisk söndagsmiddag hos pappa

Obligatorisk söndagsmiddag hos pappa för oss tre barnen och så skall inte Becka med. Va fan, jag vill inte heller men jag offrar mig för laget. Pappa frågade om vi skulle komma och sa att om vi inte vill så behöver vi inte, mer låt er inte luras det är bara en fälla. Det finns egentligen bara ett svar på denna fråga och det är "visst, vill jag komma!". Så jag vet hur min söndagskväll kommer spenderas. Kvällen innan jag börjar skolan och som salt på såren passar jag barnen imorgon med.


Barnpassnings schema

Gårdagen såg ut såhär: jag kom dit halv tre, dom visade mig deras tusentals julklappar och skulle jämföra hudfärg (dom har varit i Thailand precis), jag satt med dom en stund som kändes som en evighet när dom försökte komma på något att leka (kom dock på efter en stund att det är bättre för både dom och mig om dom får leka för sig själva och så får jag agera extramamma som egentligen är min roll. Dom kan leka för sig själva och så kan jag kolla till dom ibland göra mat, plocka undan, diska och umgås med dom när dom inte leker med lego/Barbie/etc. och när allt det är klart kolla på tv eller läsa), jag upptäckte att dom inte alls hade bara skogs-tv utan alla kanaler man kan tänka sig från Norge Tv3 till den största musikkanalen från Litauen så jag kollade på tv några minuter innan ett av barnen kom och bytte kanal till "Disney Chanel", timmarna gick och jag trodde på allvar att jag skulle somna, dom gick över till grannflickan ett tag och jag fick andas ut, hallelujah! men en kom tillbaka innan jag hann säga ensam hemma och då blev det "Disney Chanel" igen, fan, och jag trodde på allvar att jag skulle somna, sedan ringde jag efter pizza och dom andra två kom hem (grannflickan sov över), vi kollade på någon urusel film, sedan gjorde dom gymnastikuppvisning för femtielfte gången och därefter lekte dom med lego och jag fick se på "Hell's Kitchen" (i love him, i love him, i love him!!!), klockan halv elva sov dom och jag somna vid elva.

Blev väckt halv nio, upp och göra frukost, plocka undan, skicka iväg en till gymnastiken, vika kläder, kolla på tv, göra varm choklad och kakor till dom andra två, sedan gick dom över till grannflickan och när jag skulle hämta hem henne kvart i tolv för att nu var det hennes tur att åka på gymnastik kom föräldrarna hem. Yesss!

Skall passa dom hela veckan och sova över på lördag, sounds like fun!Barnpassning

Kom hem från barnpassningen för någon timme sedan. Kom dit halv tre igår och tolv idag kom jag hem. När jag fick betalt fick jag fyra (penga)lappar och den ytterst var en 500:- tänkte att alla var det. 2000:- för (nästan) ett dygn, är lite väl mycket att ge mig, men (det obligatoriska men:et), det är jag värd. Det visade sig att jag hade fel och dom andra var 100:- lappar så jag fick 800:- kr. Mamma sa "åh vad bra" men det skulle hon säga om jag så kom hem med en burk med tonfisk som betalning.

Jag börjar faktiskt förstå (även om jag fortfarande inte tycker om det) varför "Desperate Housewifes" är så populärt och jag kan acceptera att kvinnor i den (gyllene?) medelåldern som både är mor och maka kan tycka serien är rolig (det vill säga småputtrig för oss andra levande människor). Att ha barn (eller passa) är verkligen ett heltidsarbete.Varför?

Varför är det så djävla kallt i mitt rum trots att jag har på högsta möjliga värme, varför envisas människor att ha sig skärmkeps fortfarande (att ha det som golfproffs på golfbanan är inte okej och att ha det som pricken över i:et till sin outfit när man går ut på krogen (hahah) är ännu mindre okej), varför växer (känns det som) min utväxtsrand ut fortare än resten av mitt hår, varför är Ellen sur hela tiden nu för tiden, varför måste jag äta söndagsmiddag hos pappa på söndag (jo, för att den är obligatorisk. Trodde att man bara använde ”obligatorisk” i samma meningar som hade med studier att göra), varför har jag inte snubblat över någon bra bok/musik/film på sistonde, varför har min blogg gått och blivit wacko så jag inte kan skriva å ä ö utan måste skriva det i ett worddokument och klistra in det?

”Ett ord liknar biet, det har honung och gadd.”  - Talmud

Förövaren flydde i taxi

Läs: http://www.expressen.se/index.jsp?a=510107

Kvinna blir knivöverfallen och förövaren flyr i taxi. Smart! Nu finns det absolute inga bevis, vittnen eller något som kan koppla förövaren till knivöverfallet. Jag skulle kunna sätta pengar på att när han satt i taxin tänkte att det var ett "djävla geni-drag" (som jag och Alex brukar skämta oss, nostalgi) att sticka därifrån fort fort fort med taxi.

Är du MTV?

Är du MTV? Har du det som behövs för att bli hallåa/programledare/presentatör så kontakta MTV! Det du behöver är att vara smal, tjej eller homosexuell, totalt okarismatisk, inte sätta någon prägel på din omgivning, helst stirra psykotiskt in i kameran, vara helt charmlös, tråkig, grå och ha snygga kläder, precis som alla vi andra här på MTV. Med vänliga hälsningar Kicki & co.


I väntans tider

Väntar på "Caesars 24/7" som går på Kanal5 på fredagsnätterna. Där möter man alltid på en eller två människor med bristande självkontroll, självrespekt, självkritik och självinisikt och det är sedan tidigare känt något jag högt uppskattar.

Kollade på "Real World San Diego" i veckan som mellan 20:00-20:30, mån-tors, går på MTV och där var det en afroamerikansk (kolla vad politiskt korrekt jag är!) som sa att han inte tyckte om att åka båt beroende på "hela slavgrejen". Hmmm, så han vill inte sätta sin fot på en båt på grund av att hans förfäder kom till USA från Afrika på det sättet? Låter förnuftigt, då skall aldrig någonsin åka tåg i mitt liv igen.

Schema

Imorgon blir det barnpassning, jag skall till och med sova över där och sedan på söndag är det (obligatorisk! fan) söndagsmiddag hos pappa. På måndag börjar nya terminen med allmän religionshistoria och jag måste gå tidigare för jag skall iväg och passa barnen klockan 16:00. Nästa lördag väntar samma scenario med barnpassning + övernattning, men däremot nästnästa helg Daniel, vill du ut då(och du tycker jag är mobbad när jag frågar om du gå ut på onsdagen om vi skall ut på fredagen, vad kommer du tycka nu då, haha)?

Nu blir det "Advokaterna" och semla (jag haft sådan självdisciplin jag aldrig skådat förr och inte ätit upp den ännu).

Tur att man inte bor i Lappland där blir det 40 minus och klagar över vädret här.

106 miljoner är sexsajten sex.com såld för, nu skall jag starta upp någon sexsajt, göra någon hemsk ringsignal med tillhörande groda eller trycka upp tröjor med David Hasselhoff så även jag kan tjäna in stor kovan.


Positiva ansökningsbesked i flingpaketen?

En gammal klasskamrat (som jag tycker om jätte mycket, egentligen tycker jag inte om hennes typ lite dum/snäll men hon är så otroligt vänlig, positiv och god människa att det inte går att låta bli) till mig skall börja läsa på Handels nu. Jag vet inte om det bara är en kurs eller helt program (men jag skulle gissa på en kurs) och jag undrar hur fan kom hon in där? Jag vet precis vad hon har för betyg och hon skulle aldrig få över 1.0 på högskoleprovet så vad är det som händer? Jag visste inte man kunde hitta positiva ansökningsbeskad till Handels i flingpaketen nu för tiden. Jag är i alla fall jätte glad för henne, det är precis vad hon vill. Handels är hennes stora dröm (även om det klingar högre att säga till andra att hon läser på Handels än att plugga där), så lycka till.

Åh jag fick en kommentar om att jag inte skall vara så "djävla trevlig" haha, kul! I med att det lätt tvärtom igår, men jag är faktiskt glad för hennes skull och dessutom så har jag själv inga ambitioner på att gå på Handels (och kanske ha pappa som föreläsare, nej tack) och jag vet att hon med en stor portion tur kommer klara högst en tenta (så det så).

Jared Leto

När människor frågar mig om någon ser bra ut brukar jag alltid svara (om jag svarar ja, det vill säga), ja hon ser bra ut, hon är smal. Som att vara smal är synonymt med att se bra ut eller att vara smal är grunden för att se bra ut. Så skadad är jag av skönhetsidealet som målas upp överallt.

Publicerar två bilder på Jared Leto, en innan (den skinny) och en hur han ser ut nu (må det vara inför en filmroll han gör detta). Kommentarer överflödiga, bestäm själv vilken bild ni tycker han ser bäst ut på.


Jared LetoJared Leto - smal

Riket

Att Jonas fick komma tillbaka till "Riket" var guld värt. Han är lagom äcklig, mansgris, verbalt begåvad och rolig. Däremot tycker jag synd om dom människorna som är med i samma svingers-sällskap som honom och förväntar sig någon hottie och så kommer han istället, haha.

I love Carolina

Carolina Gynning
Så åkte Carolina ut från "Let's Dance" eller Let's Banta som kvällspressen har kallat det för att Anna Book gick ner något kilo (bara 50? kvar). Fan, i love Carolina, hennes utstrålning smittar av sig genom tvrutan och hon är både ambitiös och talangfull konstnär. Hennes bugg var inte mycket att skryta om men det spelar ingen roll, Carolina är Carolina och hon borde stå som ensam vinnare till sist, men icke.

Janet Jackson - vad har hänt?

Janet Jackson - 2006
Kolla! Janet Jackson är inte bara en skinny bitch nu, utan en vältränad skinny bitch. Grattis, eller något, du kommer ändå om ett halvår väga plus 35 kilo igen så. Det är helt sjukt hur hon jojo-bantar, inte bara Jacko (som vill döpa sig till Muhammed) som är Wacko (jag tycker om hur pappan tackade alla fans för att dom stöttat Michael under rättegången när det "egentligen" är hans fel från första början, människor som saknar denna självkritik uppskattas högt) i denna familj.Jag börjar visa mitt rätta jag och...

Jag sa till mig själv i slutet av förra året att jag aldrig någonsin skall förneka mitt förflutna och vem jag är, vad jag vill och vad jag känner.

Jag börjar visa mitt rätta tv-junkie Anna nu. Förut så när någon frågade om jag sett något program på TV kunde jag (om det inte var någon av mina kompisar) säga att "ja, jag råkade zappa över på det i några minuter" när jag egentligen hade (i princip) satt klockan för att se något skräpprogram på TV. Det är bara att erkänna, jag är inte alls bara en finsmakare när det gäller den underbara dumburken utan jag älskar DOKUSÅPOR (tycker det är tusen gånger mer intressant att se på något som handlar (även om de i viss mån kan vara konstlade) känslor än något som följs av ett manuskript och inte är verkligt). Det enda jag egentligen har svårt med är action, dåliga action filmer med inslag av erotik är dock en helt annan femma (hahaha). Nu "Seinfeld"!


Insider, Efterlyst, Seinfeld, As If

"Insider" var lite festligt. Kul att en av dom prostituerade sa att hon sålde sig för hon tyckte det var så himla kul att träffa nya människor. Som om det bästa sättet att lära känna någon är när man blir påsatt av personen i fråga. Jag är ingen moraltant men att sälja sig för några ynka hundralappar måste verkligen rubba ens självförtroende och fram för allt ens självrespekt, stackars satar. Jag börjar undra vad Robert Aschbergs roll är på "Insider" förutom att vara programledare och säga ångra få meningar i varje program. Missförstå mig rätt, jag älskar Robert Aschberg (ännu mer sedan han och Robinson-Robban nästan hamna i slagsmål) men det är lite synd om dom stackarna som får göra grovarbetet och i vissa fall utsätta sig för livsfara (ja, jag förstår att Robban (får jag kalla dig så? Tack) inte kan spana för att han är en såpass känd och offentlig person).

Att Leif GW Person inte var med på "Efterlyst" var en stor besvikelse, men han får allt ta sitt pick och pack och vara med nästa torsdag. Snart börjar "Seinfeld" och varför har "As If" slutat att gå? Är det slut, finito, the end, Buenos Aires (jag trodde det betydde hej då en gång i tiden)?


Kallt

Snö snö snö så långt ögat når och det fortsätter att ösa ner, fan! Det är så kallt, ute, inne, i bilen, när man handlar, i videoaffären, i sängen, överallt. Funderar att sova med vantar på händerna ikväll.

Favorite citat från Seinfeld

Jerry:
"But I don't want to be a pirate!"(Jerry agrees to wear an outfit without seeing it and it turns out to be a ruffed like a pirate's shirt ("puffy shirt").
"I'm not gay; not that there's anything wrong with that!"

George:
Geroges telefonsvarare: (bakgrundsmusik: theme song from "The Greatest American Hero") "Believe it or not, George isn't at home. Please leave a message at the beep. I must be out, or I'd pick up the phone. Where could I be? Believe it or not, I'm not home."
"I always get the feeling that when lesbians look at me, they're thinking, 'That's why I'm not a heterosexual."
"I’d like to have a kid…of course you have to have a date first."

Elaine:
"I relate to George through you. We're more like friends-in-law."
"I couldn't raise a kid? C'mon, I love bossing people around."

Elaine och henens vän Cynthia:
C: "What does he look like?"
E: "Um, well, he's got a lot of character in his face. Um, he's short. Um, he's stocky."
C: "Fat. Is that what you're saying, that he's fat?"
E "Powerful. He is so powerful, he can lift a hundred pounds right up over his head. And um, what else. What else. Oh, right. Um, well, he's kind of, just kind of losing his hair."
C: "He's bald?"
E: "No! No, no, no, he's not bald. He's balding."
C: "So he will be bald."
E: "Yup."

Kramer och Audrey:
A: "It's amazing how many beautiful women live in New York. I actually find it kind of intimidating." 
K: "Well, you're as pretty as any of them, you just need a nose job."Positiva Anna

Åh, jag får kommentarer! Även om dom i överlag är negativa, men det gör mig ingenting. Att jag sysslar med personangrepp (maybe) och att människor läser med avsmak om mina sågningar hit och dit. Herregud, hur orkar ni ta allt så allvarligt? Man måste få skratta, skämta och driva med människor. Man måste kunna bjuda på sig själv, som jag bjuder på mig och förhoppningsvis vissa av er bjuder på er. Att gå till personangrepp är inte detsamma som att skratta hjärtligt åt människor som till exempel säger att dom tycker om att läsa utvecklande böcker och sen säger fel författare till titeln. Men jag förstår att alla inte förstår sig på mig. Om jag skulle förklara varför skulle ni tycka jag är arrogant, om Alex skulle förklara skulle ni tycka att vi båda var arroganta, om mamma skulle förklara skulle hon säga att jag är elitiskt, fast det egentligen inte är sant. Jag uppskattar bara humor över allt annat (även om jag vill/skall (som alla andra säger) arbeta volentärt i Afrika, läser religion främst för att nå förståelse och sprida kunskap istället för okunnighet, jag säger alltid "ha en trevlig dag" till mannen som jobbar på baguettebutiken vid skolan. Okej, jag kanske inte är någon Moder Teresa, jag ger upp). Mitt liv har kantats med fler förluster än vinster och jag hade inte klarat mig om jag inte hade bitit ihop och försökt skratta åt det mesta och det råder jag alla andra att göra med.

Även jag förstår att alla dom som skriver här är människor av kött, blod och känslor och i vissa fall sköra så därför kommenterar jag aldrig till dom något elakt (eller negativt) utan håller mina åsikter för mig själv och min blogg.

För det vill jag bryta det negativa mönstret vill jag höja några människor till skyarna: ALEX, MAMMA, Carolina Gynning, Lars Von Trier, Estelle Harris, Lennart Swahn, Seinfeld-George, Jay Leno, Ross the Intern, Ellen DeGeneres, kusin Renaida, Elsa (och alla andra), Ani DiFranco, Bert Karlsson, Robert Aschberg, Matt Groening, Seth MacFarlane, Daniel, Seinfeld-Elaine när hon dansar, pappa, Sacha Baron Cohen, alla manusförfattare till ”Våra Bästa År” & ”Glamour” (sådan kvalité-såpa) Tori Amos, Doris Roberts, Larry David, Sharon Osbourne och massvis med flera.
7th Heaven

Kollar på "7th Heaven" som går på kanal5 nu (men det betyder inte att jag tycker om det, jag tycker om att störa mig på det). Hela serien är så hidös att jag måste kolla på det. Alla problem är så små men jag kan tänka mig att hela Usa:s bibelbälte nickar instämmande när dom tar upp ämnen som sex före äktenskap, om man får sova över hos en kompis med annat kön eller som i dagens avsnitt när Annie Camden, mamman i serien säger att dom inte är hennes familj när inte hela familjen kan fira Thanksgiving ihop.
Tvillingarna Camden
Men till det jag vill ta upp är vad gör tvillingarna,  Sam (Lorenzo Brino) och David Camdens (Nikolas Brino)  i serien? Dom har ingen betydande roll, dom är inte söta och en av dom kan inte ens säga hela repliker utan får fram ett ord i taget. Rättare sagt tvillingen med det korta håret (som spelar David Camden). Jag och Alex har pratat om detta förut men är det någon som vet vad det är för fel på honom? För det är uppenbart att det är något.Rebecka är verkligens pappas dotter

Varit ute på dagens äventyr och handlat på Hemköp, mina dagar bjuder inte på många äventyr om att handla på Hemköp är dagens enda utflykt. Men jag klagar inte (jo lite) varken skolan eller barnpassningen har börjat ännu, så jag upplever lugnet före stormen.

Handlade som sagt på Hemköp med mamma och syster Becka och Becka tveka inte att handla två semlor för 30:- med en femma, tio femtioöringar och resten enkronor. Det hade jag aldrig gjort, möjligen Alex (och Rebecka har hon bevisat med aldrig jag). Semlorna var mina (i alla fall en av dom) så när Becka skall ge dom till mig skriker hon "kan du ta dom, jag är invalido" (hon har gjort något med ena hennes arm att hon har den i mitella, sådan som håller uppe armen), varav människan är bredvid oss sitter i rullstol och kollar på oss. Bra jobbat!


"Studio Virtanen"

G1 mästaren - Ola Lauritzen på "Studio Virtanen", vad har jag gjort för att förtjäna det? Att ha sådana gäster ger inga pluspoäng hos mig. Jag tycker faktiskt om grönsaker och vidare men även onyttiga saker (jag anser i princip att popcorn är grönsaker för att det kommer från majs). Nu frågar Fredrik, Ola om man blir bättre eller sämre på att ha sex med alkohol i sig. Jäääck, nu bollar jag vidare på detta och ser Fredrik ha sex framför mig, precis det man inte vill tänka på.

Och när det blir reklam om man får se Fredrik i en blomma, what's up with that (för att citera en gammal klasskamrat)?

Hell's Kitchen - Gordon Ramsey

Hell's Kitchen

"Hell's Kitchen" som går på TV3 klockan 20:00 var mycket sevärt. Gordon Ramsey (bilden) försökte inte alls bara vara elak för tv-tittarnas skull, han var verkligen elak. Spydig, hemsk och snabb på att replikera, i like! Sa till deltagarna att dom var feta, lata, odugliga med fler och till sina gäster som kom fram och fråga var maten var sa han att dom borde gå och besöka plastikkirurgerna igen, att dom skulle hålla käft och gå därifrån.


Blogg - utrymme & bloggtop

Mitt utrymme på min blogg håller på att stå slut så nu måste jag antingen köpa "pro" eller skaffa en ny. Va fan, jag ligger på juh på "bloggtoppen" det borde väl vara något värt, eller (nej, jag misstänkte det)? Min blogg är tusen gånger mer läsvärd än andras som ligger i bloggtoppens top (nähä) som bloggar upp bilder på Mischa Barton och en annan som hela tiden skriver "jag skall klara det jag skall klara det" (du behöver gå till en psykolog inte blogga människa). Och jag tänker inte på "dramatisk talang" eller "Exotica" så slå er små kloka huvuden ihop och försök lista ut vilka två jag menar.

John Blund, mail till Alex, godis-jojo, CSN

Jag börjar bli småkaxig, igår somna jag vid två-tre efter "Seinfeld" och idag tror jag att jag kommer vara i John Blunds värld innan tolv. Vi får se! Mailat Alex nu, så alla dagens sysslor (kan inte gjort många) är avklarade nu. Läste att det kommer bli "snökaos" igen, fan! Jag som trodde och hoppades att vi var klara med snö nu men icke. Månadens pryl: är inte alls någon trendig väska för x antal tusen från Chloé utan en hederlig godis-jojo enligt mig, Anna. Kollade igenom en katalog om att studera utomlands idag som kom med posten. Man kan låna 150 000 kr per läsår tror jag det stod och jag antar att man behöver det med om man skall plugga i USA. Kul för er att jag har 11 000:- i lån själv och har pluggat i ett år nu, hahah.

Glife - "Mitt Stockholm", Marie Plosjös tabbe

Marie Plosjö
På glife.se kan man även läsa "Mitt Stockholm" där "kända" svenska nöjesprofiler får svara på frågor angående Stockholms bak- och framsidor. Den obligatoriska faktan om namn, boende, civilstånd finns med och även "läsning" som hon svarar på följande med "Läsning: Jag gillar utvecklande böcker. Verklighetsbaserade eller filosofiska så som Ghandis Lycka eller Andens Anatomi, gillade även Onskan med Jan Guillo". Haaahahahaha, stackarn! Hon har ingen aning vad hon pratar om, älskar man inte när människor försöker bevisa att dom har ett djup som ingen annan som egentligen inte finns där. Djupet här är inte djupare än hos en vattenpöl. Ghandi har inte skrivit "Lycka" utan det har Dalai Lama XIV, undrar om hon ens läst boken eller om hon kanske tror att dom är en och samma person?

Dessutom är Guillou felstavat (det står Guillo) och Ondskan (står Onskan, hon kanske har dyslexi eller den som intervjuat henne?) , men sen när skrev han utvecklande böcker? Hmmm....


Glife - Jessica Isakssons vimmelglogg

Om du går in på glife.se, trycker på "Magazine" och sedan "Vimmelglogg" så får man läsa om Jessica Isakssons upplevelser ute i svängen där hon i sina meterlånga krönikor name-droppar som ingen annan och hyllar Daniel Nyhlén (vilket jag ogillar) men annars är det en ganska roande läsning förutom att människor börjar förstå att krönikera läs och människor verkar vara ovanligt trevliga mot henne. Kioskjournalistik men jag gillar det. I hennes senaste glogg kan man läsa: "Många tjejer har frågat mig vad Kristian egentligen söker hos en tjej, frågade och fick svaret: "att hon är rolig är jätteviktigt! Det räcker inte med silikonbröst, plutande läppar och en tom hjärna." Hahahahah, att människan säger så, det borde väl heta silikonbröst, plutande läppar och blåögd", jag förstår inte hans resonemang, räcker det om man har "silikonbröst, plutande läppar och hjärna" tro?"Dödligt vapen", barnpassning

Varför skall dom alltid visa "Dödligt vapen" och varför har dom gjort tusen uppföljare till den, jag vill se "Studio Virtanen" (trots att jag hatar honom) och det nu.

Fick samtal av mamman, vars barn jag passar och jag skall sova över där denna lördag och nästa, börjar barnpassningen på vardagarna på måndag lite smått och sedan skall jag passa dom tisdag, torsdag och fredag varje vecka. Kanske lite mera i början, så nu får jag lite extra pengar och förhoppningsvis kan jag lägga undan lite till Mykonos.


"Egentligen är det inte alls svårt att få tag på mig..."

Idag klockan 16:00 skulle hemtentan senast vara inlämnad så nu hoppas jag på att tenta-samtalen upphör. Han ringde i för sig igår natt och idag morse, lunch och eftermiddag. Jag vet precis vad jag skall säga (och denna gång skall jag säga det och inte bara tänka säga det) när han frågar vad jag haft för mig och varför jag inte svarat när han har behövt hjälp med tentan. Jag skall säga som det är att egentligen är det inte alls svårt att få tag på mig, jag orkar bara inte svara när människor ringer om tentan för att tentan var överdjävlig men om jag efter många om och men klarade av den borde även du göra det. Det förtroende har jag faktiskt för mänskligheten att man skall kunna klara av sina egna tentor om man går på föreläsningar, gör man inte det är man bara väldigt korkad eller lat.


Insider-reklamen

Åh, jag älskar reklamen till "Insider" när dom smygfilmat en karl som berättar om att han satt på en tjej på någon sexmässa på Finlandsbåten och han säger att "jag sätter på henne, och efter fem minuter börjar hela hon vibrera". Hahahaha lite storhetsvansinne.

Oprah Winfreys publik borde få munkavlar! + rättegångar

Oprah  Winfreys publik borde (eller måste) få munkavlar. Dom är helt galna, applåderar non-stop, skrattar åt allt, ler stort och deras (galna) ögon lyser och dom skriker hela tiden. Tonårstjejer som får ta på deras största idoler Backstreet Boys möter troende på ett Väckelsemöte, så låter det. Nej, dela ut munkavlar och ha inga kändisgäster längre, utan bara om galna seriemördare, människors som kommer på människor i deras närhet vara brottslingar etc. Det är sånt jag vill se. Som när jag och Alex var på rättegångar (en helt underskattat hobby, ni borde pröva) så var ett fall lite halvtråkigt och då önskade vi att inbrottstjuven hade gjort inbrott medans tjejen var hemma och det blev lite slagsmål/försök till våldtäkt så det kunde bli lite action i rättegångssalen. Ja vi är hemska, men hemskt roliga med (hahahaha, självgod).


Gomorron Sverige tanten var toppen!

Tanten som ledde "Gomorron Sverige" på SVT imorse var toppen. Totalt politiskt inkorrekt och skämtade när dom prata om Haga-mannen (han som våldtagit 7 kvinnor) och så var hon småstöddig, sa fel saker, sa rakt ut vad hon tyckte om saker och ting, hon var helt enkelt en powertant, i like! Vet inte hennes namn men jag skall efterlysa henne på GP:s Graffiti som alla barn gör, när efterlysningarna är i stil med: "Såg dig på stan i lördags, jag hade rosa tröja och du blå jacka. Du kolla på mig och jag på dig. Hör av dig".
Daniel, TV, teologenfest

Nu har Daniel kommit hem från Milano. Dom hade visst bråkat en massa i vanlig ordning, kollat runt lite i staden, gått ut mycket, varit på någon visning och så hade Daniel varit halvvägs in på Prada visningen. Hur man kan vara halvvägs inne på någon visning får ni fråga honom.

Såg på en "dokumentär" (är väl att ta i) om "Desperate Housewifes" och man fick se ett klipp när Eva Longoria var med på någon skönhetstävling och dom frågade henne om hon fick resa tillbaka i tiden, till vilken tid skulle hon resa till. Hon svarade till Jesus tid, för det är han som gett mig min moral och värderingar och att det är hemskt att människor är så materialistiska man borde istället fokusera på ens liv i himmelen. Hahahah, yeah right att hon tycker så. Men snacka om ett cheese-igt svar. Jag hade sagt något dumt som under andra världskriget för då skulle jag kämpa mot tyskarna (vilket i mitt fall betyder gömma mig, aldrig ute på något slagfält eller att vara med i någon motståndsrörelse no no, det är jag alldeles för feg för).

På torsdag är både "Insider" och "Efterlyst" tillbaka, yeaaaah, men "Grey's Anatomy" slutade för säsongen idag. Precis som mitt liv har tv-tablån sina upp- och nedgångar (jag skämtar! inte om upp- och nedgångarna utan om liknelsen, mitt liv innehåller inga polisjakter och ännu mindre såpasex).

Det är teologenfest för nykomlingarna nästa vecka och om jag kommer vara där och sätta klorna i (om det möjligtvis kommer finnas, vilket det såklart inte kommer, men man får väl drömma) en snygg, smart och viktigast icke-kristen kille. Föreläsarna kommer vara där som alltid (även om dom säger att dom inte skall komma) och dricka rödvin, prata om det ämnet dom undervisar och lägga in stöten på eleverna.

Donatella Versace vs. Victoria Gotti

Donatella Verscae vs. Victoria Gotti

Nu är det "Gotti" på kanal5, att Victoria Gotti (bild, vänster) ser ut som hon gör (som en panda möter en grävling) är skäl nog att se på det. Hon är oförskämt lik Donatella Versace (bild, höger), eller så är det kanske Donatella Versace som är oförskämt lik Victoria Gotti? I alla fall är det synd om dom båda. Hahahah, man fick se kort på Frankie Gotti när han var "lite" större (som fatso var han söt som i nypa-i-kinderna-söt), han vägde 40 kilo mer. Alex vill för övrigt ha en tjockiskompis att gosa med och ha som kudde (du är sjuk), fast vår soffa är så hård att det kanske skulle behövas.

Daniel Craig - den nya Bond

Daniel Craig - den nya Bond

Sean Conney, Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan och nu Daniel Craig. Finn ett fel (eller tre, även George Lazenby och Timothy Dalton är inte jätteheta)! Har nu gissat på Daniel Craig har ni rätt, han är inte bara ringrostig, han ser ut dom en avdankad alkoholist som levt ett hårt liv på gatan i x antal år. Nej, som gammalt James Bond fan (min favorite är Åskbollen) måste jag ställa ner foten och säga att såhär kan vi inte ha det.

Fredrik Virtanen och Peppe Eng

Peppe Eng
Peppe Eng vill inte kolla till Fredrik Virtanens "Studio Virtanen" efter hans påhopp på Peppe i hans blogg så nu har Virtanen bett om ursäkt som plåster på såren. Hur pinsam får man vara? Klankar man ner på någon så får man stå för det. Jag klankar ner på Fredrik Virtanen men allt jag skriver tycker jag är befogat så om han skulle komma fram till mig på stan eller som Martin Melin gjorde här och skrev till mig att jag vara "pinsam" som kommenterade honom i min blogg så går fan inte jag och ber om ursäkt till honom. Jag står för allt jag skriver och även om det kan verka elakt flera gånger är det saker jag står för. Nej Fredrik Virtanen du är pinsam och hur kan man hata någon som Peppe som dansar uruselt, har en guldtand (hahahahaha, så P I M P!) och som ser råtänd ut på hans danspartner (sånt kan jag se i människors blickar).

Celebrity poker

Celebrity poker

Poker, poker, poker. Det verkar vara det enda dom visar på TV nu för tiden och även om jag verkligen våndas över att behöva kolla på det ibland (för det finns inget annat att kolla på!) så måste det  vara snäppet värre att vara med som deltagare, och behöva skratta på alla tråkiga skämt som alla "celebrites" avfyrar var femte sekund. Aldrig har man hört så mycket falskt ekande skratt på ett och samma ställe.  Och dom skall vara skådespelare, (i alla fall dom flesta som medverkar) please bättre kan ni!

Sluta ringa!

Min mobil ringer stup i kvarten, och det är samma person som ringer hela tiden. Jag slänger en blick på telefonen som vibrerar, (har den på ljudlöst för orkar inte lyssna på Björk - "Hyperballad" fångad i en hemsk ringsignal) kollar vem det är (och jag behöver inte ens kolla vem det är, för jag vet precis) och ignorerar telefonen. Samtal missade, sms att läsa, meddelanden att höra på ens röstbrevlåda. Jag ringer 888 och hör det ena efter det andra meddelandet som lyder "ring mig", "kan du ringa mig", "ring så är du snäll", "du är svår att få tag i " och till sist i lite desperatare form "ring mig, är du död eller?". Men jag tänker inte ringa, jag har varken ork eller lust. Anledningen till alla dessa samtal är att en kursare fastnat med hemtentan och vill ha mig hjälp. Min hjälp, det är nästan komiskt, jag går inte på några föreläsningar under några omständigheter, på dom obligatoriska gruppövningarna så säger jag några meningar och sätter mig sen ner och kluddar i ett block och kommer fem minuter för sent och går så fort föreläsaren säger att nu får man gå.

Jag är allt annat än överambitiös, men jag klarar av allt. Hemtentor, gruppövningar, bibelinterpretationer (efter att jag kompletterat en av dom), salstentor, så klarar jag av. Jag är inte ens alls speciellt påläst på religionsbeteende, bibelvetenskap, kristendomens historia och allt annat vi läst men med lite djävlar anamma så klarar man av allt. Och då ringer denna person till mig hela tiden och vill ha hjälp av mig, av mig som inte går på föreläsningarna, som inte förstår den svåra facklitteraturen på engelska i kurslitteraturen, som inte alls är speciellt intresserad hur Sverige blev kristet osv. Jag delar gärna av mig med saker jag kan, men jag kan inte detta, jag har fått ihop en tenta jag inte ens vet om jag blir godkänd på, jag kan inte låna ut min litteratur för jag behöver den själv och jag vill inte åka in till stan och plugga ihop med någon annan när jag trivs bäst här hemma i mitt rum, pluggandes om nätterna.

Jag stör ihjäl mig, att jag känner mig som en bov när jag inte har gjort något fel. Att en människa på 25+ som går på föreläsningarna inte kan göra sin egen tenta utan behöver hjälp av mig, precis fyllda 20, som inte går på föreläsningarna. Jag är ingen frälsare (nej jag är inte ironisk, frälsare är rätta ordet!), jag bara knåpar ihop en tenta på samma sätt som även han kommer bli tvungen att göra. Jag klarar mig själv och då får även han göra det med. Jag gav honom en av tre småuppsatser till bibelbeteendekursen som han fick ta med i sin tenta för jag hade gjort en för mycket, han ringer mig vid varje tenta och har aldrig hjälpt mig med något. Dessutom är jag klar med tentan nu och har kastat in mina böcker i ett skåp och lämnat in tentan en dag förr tidigt för att jag skall slippa behöva lusläsa och hitta nya småfel och sitta redigera tentan i timtals för att jag är så trött på det. Jag har gjort min tenta och nu är jag trött på kristendomstolkning och livsåskådningsfrågor och har absolute ingen vilja att hålla på med någon annans tenta.

När jag träffar honom nästan gång vet jag inte om jag skall dra till med någon dålig vit lögn och säga att jag glömt mobilen hos pappa eller bara säga som det är att jag efter många om och men lyckats få ihop min tenta och orkar inte hjälpa till med andras bara för att dom varit för lata för att börja med den i tid och att jag tycker att det vi läst om nu varit jätte ointressant och när jag är klar med mig så är jag fan klar med denna tentan och behöver inte hjälpa andra. Jag började i lördags natt för jag vet att det tar mig en tre dagar att skriva en tenta och då får även han ta sitt ansvar att räkna ut hur mycket tid det tar för honom. Jag är inte alls stroppig på något sätt och hade tentat handlat om något som jag behärskade och tyckte var intressant skulle jag gärna kunnat hjälpa till men nu har jag i princip kämpat ihop min tenta med blod, svett och tårar och då får det fan vara nog när jag är klar med min. Nu ringer det igen, fan! Ensam är stark.


Fredrik Virtanen

Fredrik Virtanen
Såg på "Studio Virtanen" ikväll och det var inte så hemskt som jag hade velat, det var till och med helt okej. Smålustigt, Runars julkort var briljant och jag tycker både om Alexandra Rapaport och Fredrik Wikingsson, även om jag inte vill bekänna det sista. Fredrik Virtanen var nådigt nervös första kvarten, men man måste nästan tycke synd om honom när han är så ful. Jag vet att jag är opolitisk och in får gärna ta det med en nypa salt, men det är faktiskt sant. Och jag skulle ljuga om jag inte sa att jag hellre skulle vilja se ut som Natalie Portman än mig själv, ja jag kan till och med tänka mig Chloe Sevigny (titta så ödmjuk jag är, men då vill jag ha hennes stilikonstatus med!). Nu kommer "As if" snart, enda nattens bra serie (Seinfeld kommer vid ett och det är kväll, nästan middagstid), kom tillbaka "Kvinnofängelset" och Bea Smith, jag skall aldrig säga att du är look-a-like med mindre smickrande personer någongång mer.Peder Fogstrand

Peder Fogstrand

Här har vi Peder Fogstrand (sååå besviken att jag inte hitta en mer målande bild av honom) och alla som varit på Stureplan någongång måste ha sett honom (det har aldrig jag men har inte lyckats undgå hans existens genom reklam, Under-Cover och till det jag skall komma på g-life). På g-life, som är en community, så får man skriva en liten notis om man så önskar. Min är "i bet you think this song is about you", lite småkaxigt vill jag tro men det måste bara framstå som patetiskt. I alla fall så har även Peder en sådan, och han är som jag hört grovt dyslexisk (vilket man inte skall skratta åt men...) han kan bara inte stava till "greven" som han kallar sig och det om något måste vara mycket komiskt och även lite tragiskt. Det står istället "geven längtar till solen pusss", människan är 30 år och när han fick frågan vad han ville syssla med i framtiden (hans nutida sysselsättning är att fika (en och annan bulle måste slinka ner) med tjejkompisar och festa) är att vara med på reklamer. Härligt då har vi en till ICA-Stig (eller ICA-Ulf, vet ni att han får ligga med Slitz-brudar bara för att varit med i denna långkörare, there is no God).


Studentboende i Lund

Jag blogga om vart jag bli bo I Lund (Magasinet, bild) här om dagen och igår när jag var inne på Lunds studentboende sida så hade en sådan lägenhet kommit upp. Yeaaaah tänkte jag, ställde mig kö (var andra reserv) och idag när jag kollar är jag på åttonde plats. Djävla kö-system, det borde vara först till kvarn inte för att någon varit medlem längre än mig på den sidan. När jag får barn skall jag sätta dom i studentboende köerna så fort dom ploppar ur.


Att få studentboende i Lund verkar hopplöst, om man inte vill spotta upp en massa ka-ching eller bosätter sig på studentboende som Delphi och Sparta som är hemskt fulla, 2 km från centrum (hemskt långt för mig) och hör och häpna det är kö till dom med. Nej det blir Göteborg en termin till. En c-uppsats hopas jag imponerar på någon där ute, rättare sagt dom som har hand om intagningen på Ljungskile Folkhögskola journalistik som för övrigt Daniel Nyhlen gått på, hoppas jag inte får hans smutsiga rum i alla fall.

Tentan klar!

Klar med tenten och en dag till godo. Precis när jag trodde jag var klar såg jag att man skulle göra en inledning där man skulle motivera och ha med syfte, en sammanfattning och en massa fotnoter. Detta är inget projektarbete utan skall vara en ynklig hemtena. Den överdjävligaste, tråkiga och säkert den som kommer ge mig ett ig. Så trött på alla tjocka böcker och små lappar där jag skrivt upp boksidor jag använt och referat till så nu när jag hade skrivit ut arbetet kastade jag in alla böcker jag använt mig av (dom får inga vara i den synliga bokhyllan, så trött på dom böckerna att jag spyr) i ett skåp och så har jag lagt fram arbetat så mamma kan lämna av det efter arbetet. Här skall niget lusläsas och ändras på, det får bära eller brista. Tre nätter, 11 sidor och en massa nonsens blev resultatet, men jag har fått tillbaka mitt liv efter 3 helevetesdygn och nu kan jag tänka på annat än dygdetik, feministisk etik, befrielseteologins etik, ja jag kan fortsätta i evigheter en av böckerna jag använde var fan 800 sidor.

Alex åkte idag och tänkte precis sätta mig och skriva ett lååååångt mail till honom och så raderar jag alla våra mail från förra Paris-resan (som jag sparat för jag tycker det är litterära underverk, hahah) och kommer på att jag inte kan hans mailadress i huvudet. Är det alexengstrm eller alex_engstrm eller något annat? Jag vet inte, så jag väntar på att Alex mailar mig.

Mitt liv kort och gott

Ännu (andra) en kväll/natt med tentan, imorgon åker Alex, på tisdag kommer Daniel hem från Milano och på onsdag skall tentan in. Så ser mitt liv ut, kort och gott.

Dödsfall på Värslev .43

Dom senaste dagarna har det varit en hemsk odör i vår trappuppgång (Alex så i veckan att det lukta mat, haha!) och nu har vi fått svar på varför. Jag nämnde för några månader sedan, i somras, att min granne på bottenvåning dog på grund av hans alkoholism. Nu har även hans före detta sambo dött. Hon avsade sig hemtjänst för hon klarade sig så bra själv så vilket resulterade att ingen har kollat till henne dagligen. Efter vi inte har sett henne på några veckor och odören blivit värre varje dag ringde mamma hennes faster som kom hit och ringde polisen som gick in i lägenheten och hittade en död "x" som säkert ha legat där i två-tre veckor. Alkoholism är en sjukdom och ett hemskt öde men efter ha hört på alla historier om henne som bland annat inkluderar, hennes mammas mystiska dödsfall, att hon lenast sin döda sambos konto så inte hans barn fick några pengar efter hans död (hon har dock testamenterat 500 000 kr till dom), stölder osv. så känns det som det här inte var henne oförutsägbara öde utan något som skulle inträffa förr eller senare.


Daxs för sömn

Nu skall jag gå och göra bekantskap med min kudde, täcke och säng fast jag är inte ens trött har bara en gnutta förnuft kvar i mig, trott eller ej. Min uppsats om teologisk etik går skitbra, har hunnit med lika mycket nu på bara någon timme som jag gjorde sammanlagt på som andra 10. Först leka med min jojo (jag köpte en godis-jojo när jag handlade godis med Alex i fredags och han kunde konster som han hade lärt sig från första klass jag skall pröva mig på). Idag är det söndagsmiddag hos pappa men jag är inte alls manad så jag vill iiiiiiinte och tänker iiiiinte gå. Alex kommer du ikväll? Sista kvällen i sådana fall, och ringa Viktora skall jag göra om och om igen tills hon svarar måste få reda om barnpassningen nu. Sov gott.

Teologisk etik

Jag körde fast i den mån att jag bestämde mig för att skrota feministik teologi (jag ljög förut, det visade sig vara skitsvårt) och ger mig nu an ämnet teologisk etik! Yeah...

Non-stop

Suttit non-stop med tentan sedan åtta och jag har inte kommit någonstans. Jag har huvudvärk och 3,5 sida med nonsens (det skall vara på 5-6 + sammanfattning).

Jag tala svenska!

Jag tala svenska! Min engelska är så urusel så när jag försöker översätta den tunga facklitteraturen till svenska förstår jag ingenting. "Att kartlägga/granska feministisk teologi måste beräkna/betrakta  egenart/särprägel, inte bara för deras innehåll, utan även för deras inställning, källor/ursprung och normer." Herregud, det här går käpprakt åt helvete. Jag kan inte låta bli att skratta när jag egentligen borde gråta. Och jag kallar mig själv begåvad, jag borde nästan tänka över det än gång till innan jag yttrar dom orden igen.

Lördagskväll

Lördagskväll och jag sitter hemma (som så många andra kvällar i och för sig) och sneglar på "Commander in Cheif" och skriver på min tenta. Tog mig tre timmar att kolla igenom index, kapitelen och skumläsa lite smått. Kom fram till att skriva en sådan här uppsats om E.T var alldeles överambitöst för mig så det blev feministisk teologi (ja, jag vet men det är relativt enkelt, hade jag försökt mjölka ut kontextuella teologiska perspektiv och protestantiska teologer ur E.T (ja, filmen) hade jag varit på tredje ordet nu).

Hemtenta

Sitter med min tenta som är, utan att överdriva, överdjävlig och en kursare ringer och ringer till mig för han vill låna kurslitteratur han inte har själv. Jag svarar inte, jag tänker inte svara! Jag behöver kurslitteraturen själv och jag sitter här som ett frågetecken och försöker plöja igenom en "The modern theologians" som är på över 800 sidor och på engelska, hallelujah! Jag vet inte ens vart jag skall börja eller sluta, vad jag skall skriva om och hur jag skall hitt relevanta texter i min kurslitteratur. Huvudvärken börjar komma. Min föreläsare är en surpuppa, han kommer ändå inte godkänna min blivande uppsats.


Jag passade på att städa

Jag har inte somnat än men däremot har jag städat mitt rum. Väntar dock med dammsugandet tills klockan nio så jag inte väcker grannar, inte för att jag bryr mig utan för att göra mamma till viljes. Jag har tagit fram och dammat av all kurslitteraturen i min temporära bokhylla, sorterat tentor, gruppövningar, anteckningar, texthäften osv. i olika högar, gömt undan all min skönlitteratur jag har haft framme (la dom i ett skåp ovanför garderoben för att 1. jag läst all den litteraturen 2. den var inget vidare bra 3. vill inte ens visa att jag läst det 4. om någon säger "oh det boken var så bra" till en bok jag inte tyckte var någon vidare kommer jag ogilla personen. Jag har varit så hurtig, putsat, stått på stolar för att nå vrår, puffat till kuddarna osv osv osv.


Janet Jackson

Janet Jackson

Här har vi wacko Jackos syster Janet som hon ser ut för tillfället (tur att inte Nippelgate inträffade nu). Hennes viktpendlingar liknar inget annat, hon går från tvättbräda och en banan om dag till vad som ser ut att hon skulle bli portad från all you can eat bufféerna. Det hela är sorgligt, (men man som vanligt dödlig, kan inte låta bli att frossa i sådana bilder) men aldrig har att stoppa två fingrar i munnen verkat mer naturligt. Det borde göra mindre skada än all dess överätning, poor little? Janet.

Alex, Latin Grammy Awards, Lennart Swahn

Vart med Alex ikväll, om han inte får sluta tidigare imorgon kan det vara våran sista kväll tillsammans innan han åker till Paris igen. Även om jag är medveten om att nästa fredag kommer vara i det lite varmare Paris med vackra människor (och tråkiga, haha) och dricka billigt vin (det mousserande vinet är så billigt där att alla uteliggare/alklholister dricker det. Här i Sverige får vi allt leva det hårda livet med 3,5 or och absint) så kommer jag inte förstå det förrens han är borta. Han i Paris och jag i Göteborg (blir absolute inte Södertörn och kanske kanske Lund).

Innan "Advokaterna" kollade vi lite på "Latin Grammy Awards" (för jag orkade inte gå att hämta min dvd-spelare. Ellen och Becka har tagit in dvdn i vardagsrummet till deras rum, hur vågar de!) och vi fick se det ena efter det andra hemska uppträdandet. Däremot så tyckte jag Obie Bermúdez - "Todo el Ano" var bra, så ladda ner den. Mitt ord är din lag, glöm aldrig det.

Jag tycker om Lennart Swahns utspel i media efter att han inte fick komma på sin vän Birgit Nilssons (när Alex sa att hon hade dött trodde jag han menade Birgitte Nilsen) begravning för att han inte skulle kunna hålla sin käft och berätta för media. Hur reagerar då Lennart Swahn (som för övrigt var super som programledare för Melodifestivalen 1986 " du är också omgiven av ett par killar som är gamla i gemet, dom är nästan legendariska. Åtminstone Torgny Söderberg" och där står Per Gessle som ett fån bredvid, cred till Filip& Fredrik som visade ett klipp av detta på "De sämsta idéerna 1975-2004), jo han rasar i media och kallar det en skymf. Hahahahaahha

Något nu aldrig får säga i min närhet: Då köööör vi!

Lund vs. Göteborg

Jag har en bekännelse, jag var uppe hela natten till klockan tio på morgonen för att kolla upp boende i Lund. Var inne på studieplatser.nu för hitta någon kurs till Daniel och snubblade över att det finns lediga platser i Lund, judaistik. Det som jag har velat läsa så fort jag fick reda på att det fanns, men jag trodde att 20p kurserna började först ht 06. Jag känner att jag bor på Internet och att jag känner till varenda liten hemsida där man hyr ut lägenheter eller studentbostäder. I Stockholm (när jag hade tankar på att börja på Södertörn) så fanns det boende, även om det var lite off ibland, men i Lund där är det helt slut. Aja c-kurs med uppsats i Göteborg kanske slår högre när jag skall söka in till Ljungskiles journalistprogram, jag hoppas i alla fall det. Har fått samtal av Viktoria (barnens mamma) och jag skall sova över där på lördag nästa helg då föräldrarna är ute och resor men hon nämnde inget om när jag skall börja passa barnen på vardagarna när hon talade in på telefonsvaret. Hoppas att det blir av, nästan därför jag stannar kvar i Göteborg (kom ihåg att ringa henne imorgon Anna!). Jag kan i med att lämna någon i sticket (även om jag hade tänkt erbjuda Ellens och Beckas hjälp innan dom hade hittat en ersättare) det känns inte helt rätt. Sedan skall jag plugga mer inför högskoleprovet så jag är laddad utav denna gång och inte bara sitter och sörplar ur det sista från Mer-förpackningarna (hon brukar ge mig sex-nio Mer så jag hinner knappt göra något annat än dricka Mer under tiden man gör dom olika provdelarna, när jag var liten och var ute på utflykter med skolan brukade jag få med mig så många att jag knappt orkade bära ryggsäcken. Ja, jag använde ryggsäck, det går an i låg och mellanstadiet) mamma alltid ger mig när jag skall ut på äventyr. Och mina collage, jag har knappt ägnat en tanke åt dom men nu skall jag ta tag i det med och sen skall jag lägga undan lite pengar till Mykonos-resan. Det låter väl som en plan, eller?

Om det blir Lund nästa termin så vill jag bo här på Magasinet (bild till höger) som ligger 500 m från centrum. Det boendet har varit slut hur länge som helst säkert. Vill man bo i Lund vt 06 och kommit på det nu så får man ställa sig i kö till boenden som Delphi (bild till vänster) som ligger 2,5 km från centrum. Är det någon som känner till någon ledig bostad i centrala Lund (man får väl drömma) får ni gärna hojta till!Resedagboken.se, Daniel, The String Quartet ännu en gång

Är inne på resedagboken.se och läser om människor i min närhet (kompisar är att ta i att säga) och deras resor och jag blir grön av avund. Inte att resa till Frankrike i och för sig, eller Kanada (som jag och Alex har hört är världens tråkigaste land) och inte heller Australien. Men överallt annars vill jag i princip till. Jag längtar till min och Alexs (Sebastian heter Sbastian på resedagboken så du vet Alex) amish-resa runt om i USA för den skall bli av. Allt som behövs är lite pengar, visum, ett körkort till Anna och tid (tid är viktigt, tid är bra, tid är pengar och tid är visst allt jag har) så är vi iväg.

Daniel (som åker till Milano imorgon, ha kul!) du som alltid klagar på att du aldrig kommer få plugga på univ. gå in på
www.studieplatser.nu, där är det bara att välja och vraka. Det är många skitkurser men du kan alltid hitta något.

Måste höja The String Quartet till skyarna ännu en gång, kvällens låt är deras tribute to Iron Maiden - "Aces high".

Meetic.se

Jag är medlem på meetic.se (något jag blev en deprimerande dag för mer än halvt år sedan i alla fall) och har tatt bort mina bilder nu (fast jag laddade upp nya som inte blev godkända, och det var inga taskiga webcam-bilder utan tagna med en helt vanlig kamera) och ändå så skriver och skickar "en flirt" (som man kan göra där) till mig. Kärleken är inte blind, dom är bara desperata.

Solen tittar fram bland molnen

Mystiken man möter och måste brotts med när man läser religion är nog det som tilltalar mig mest (inte är det dom skenheliga kristna studenterna i alla fall) och det är nog det som avgör att jag med högsta sannolikhet stannar i Göteborg. Det och att jag tjänar in pengar, får bo hos mamma (mammagris så det står härliga till), sedan vill jag inte att Becka eller Ellen skall smutsa ner mitt rum (bara jag får smutsa ner det) och att man bara har en föreläsning om veckan. Varför vet jag inte, fick schemat hemskickat idag men får fråga när terminen börjar. Synd bara att då slutar jag 16:00 varje måndag och vid fyra skall jag hämta Julia på dagis, hoppas hon kan vänta en extra kvart. Jag får gå tidigare och förhoppningsvis få skjuts hem av mamma ibland på måndagarna. Jaja nu tittar solen fram bland molnen känns det som, men känn er manade att svara på mina Södertörn frågor i alla fall.


En ytterst dramatisk talang

Min mening är inte att vara elak, men jag bryr mig inte om jag är det. http://dramatisktalang.blogg.se skriver en massa massa massa skit, ja det är verkligen det bästa ord att beskriva det med.  Det står dock i hans presentation "Ämnena kommer vara ganska blandade.Om du läser denna presentationen så betyder det att jag fortfarande uppdaterar med gamla texter. Om det ter sig pubertalt; återkom gärna om några dagar/veckor." Det hoppas jag verligen, inte att du skall återkomma om några veckor utan att det rör sig om texter som är skriva för tusentals (han ser allt lite ringrostig ut) år sedan.

Jag skrev i ett CV för något produktionsbolag (har jag för mig) att mina oanade talanger var att jag kunde moonwalka, en hejare på dialekter och något mer jag glömt av, kanske jonglera eller gråta på beställnnig (fast det kan jag, kan inte gråta längre av naturliga orsaker men om någon säger till mig att klämma fram en tår så är det gjort inom minuten). Jag är duktig på att ljuga, övning ger färdighet.

Vädjande till er Södertörn-are!

Någon som läser/har läst på Södertörn som vill vara så vänlig att svara på några enkla frågor om er tid där för att hjälpa en vilsen Anna. Jag har kommit på Södertörn (journalistik - religion) och vet inte om det känns rätt, har ännu inte funnit något boende jag känner passat mig.
Hur är Södertörn?
Hur är människorna som bor vid campusen nära skolan (och finns det någon endaste söt kille)?
Läser dom som läser journalistik - religion, samtid etc tillsammans första terminen? Tror ni det finns chans att byta inriktning senare?
Är det något liv där på helgerna? Har någon några bilder?

Tusen tack till er som svarar!

Göteborg vs. Stockholm

Jag vet att jag ältar det men skall jag betala 695 kr för att få tillgång till att kontakta annonsörerna på bostaddirekt.com och därmed bestämma att nu blir det Stockholm för hela slanten (i alla fall för dom 700 kr, jag är inte gjord av pengar. Jag är snarare helt utfattig).

Det här är det jag ser (vill se) som min framtid i Göteborg vs. Stockholm:
Göteborg: läser på teologen där all litteratur är på engelska och ämnen halvtrista (för inte säga ointressant), förhoppningsvis börjar det några nya trevliga/roliga i bästa fall "normala" på teologen som man kan lotsa runt, passar barnen som förhoppningsvis blivit snällare och får in lite pengar (till Mykonos), gör storslagna collage och idéerna sprudlar, är hemma i trygga Göteborg med världens bästa mamma, blir mer och mer osjälvständig och om jag har tur ser jag en endaste söt kille på hela terminen, teologen-festerna blir roliga (som omväxling från den sista), hittar jobb till sommaren.
Stockholm: bor hos min kusin i någon vecka, kommer henne närmare och umgås med henne lite då och då när jag bor i Stockholm (är jag inte blödig), stormtrivs på Södertörn, bor (helst själv) i en så liten (man kommer inte att kunna sova raklångs i princip) etta i centrala Stockholm (fick tips om en sida av någon på en community, tusen tack sa jag men sedan visade det sig att sida hyrde ut lägenheter i Norrtälje, nära och bra), prövar mina egna vingar och inte totalkraschar, kommer toksakna mamma men lär mig att bli mer självständig, prövar på Stockholms uteliv och ser om det har mer att erbjuda än Göteborgs, träffar nya vänner, kanske kan ta kontakt med judiska församlingen i Stockholm (den ortodoxa finns i Malmö, så det slipper man), kommer antagligen inte ha några pengar till att äta så jag går och blir en skinny bitch på några månader (perfekt inför beach (Mykonos) 2006, ser (träffar) någon söt (men helt skittuff, skitsnygg, skitrolig) kille (brist på sådana i hela Göteborg förutom Alex).


Dagens störande moment

Dagens störande moment (som jag stört mig på evigheter): alla dessa amatörfotografer (som tror att deras fotografier är banbrytande och skall skapa en helt egen genre, däremot är mina collage i en helt annan klass än någon annans, of course) och dessa människor som lägger upp halvt avklädda kort på sig själva som tagits i någon skitig studio för en tusenlapp (ja, dom har betalat för att bli fotograferade och därmed förnedrade).

Boendeproblemet fortfarande olöst

Fick ett samtal idag när jag sov av en kvinna vars rum jag hört av mig på. Mumlade fram att jag var på föreläsning (bara en liten vit lögn, ingenting om man jämför hur jag kan ljuga som när jag i tredje ring skulle ha ett tal i svenskan och hade det om min mördade släkting. Sebbe och Alex skrattade så mycket att dom blev utslängda men min föreställning var klanderfri) och att jag skulle ringa henne senare. Hon gav sitt nummer och jag skrev självklart inte upp ett endaste nummer och jag glömt av vad hon sa var hennes namn, så boendeproblemet är fortfarande olöst. Kollar fortfarande omkring och har nu konstaterat att om man skall hyra ett rum där man kan andas i centrala stan går det på minst 5000 kr. Fann ett rum på Gärdet för 4000 kr dock men 10 kvm, nej tack. Sedan fanns ett rum på Östermalm på 40 kvm för lika mycket, men helst av allt vill jag ha ett eget krypin. Min syster Ellen verkar inte helt ledsen över att jag kanske skall flytta, härligt när man känner sig älskad.

Hej Emil hej, såg din kommentar. Har du msn? Det vet jag att du har för Sebbe sa att han pratar med dig på msn ibland sist jag träffa honom. Adda mig på
annabraun_1985@hotmail.com. Puss


Skit skit skit!

Jag kan inte sova, jag hittar ingen bostad (som jag kan acceptera) i Stockholm, jag har inte börjat med hemtentan, Alex åker på måndag, jag vill inte passa barnen, jag vet inte om det är värt att flytta till Stockholm och göra något man kanske inte ens vill och då inte tjäna in några pengar till Mykonos-resan, min dator segar sig och virusprogrammen är helt wacko, det är kallt ute och regnet öste ner förut idag så mitt hår såg ut som en golvmopp, dom visar "Baywatch" på tv, all kurslitteraturen är på eng på c-nivå, jag vill inte skriva någon uppsats, allt är bara skit skit skit. Jag kan lika gärna gå och bli scientolog (då kanske livet blir lite mer intressant).

Spielbergs "München"

En filmtrailer som visades innan filmen igår var "München" av Steven Spielberg som är "verklighetsbaserad" och handlar om den israeliska vedergällningen efter den palestinska massakern vid München-OS 1972 då 11 män miste livet. Den har redan fått mycket kritik mot att Spielbergs beskrivning av israelernas långvariga konflikt med palestinierna lika mycket handlar om hämnd som om självförsvar. Den har premiär den 10 februari men visas under filmfestivalen i Göteborg och den skall jag se.

Spielberg vill (hans syfte är) att denna film skall skappa dialog mellan Israel-Palestina och det skall göra så dom sluter fred. Blygsam kille den där Spielberg.

Linda, Skugge, Fredrik Virtanen, Ebba von Sydow

Jag skulle tippa på att dom tre mest lästa bloggarna av oss svenskar är Linda Skugges, Fredrik Virtanens och Ebba Von Sydows och jag avskyr dom alla tre. Och för andra saker än att deras bloggar är urusla.

Att Linda Skugge trodde hon passa i svart lugg, hennes äckliga bokomslag till "Fittstim", att hon tror att hennes problem är mer väsentligare än någons annan och slutligen att hon avlat barn som kommer att växa upp och bli som henne. Fredrik Virtanens avskyr jag för att hans by-line bilder alltid är hemska, att han gått om mig på bloggtoppen, affischerna som ser på stan för hans nya program på kanal8 gör mig illamående när jag tar mig till skolan och han tror att han är något av ett musikorakel. Ebba von Sydow avskyr jag för många saker men främst för att hon är en skam för oss göteborgare, att hon alltid skall vara med på bilder och hon ser som vanligt lika platt och ointressant ut, men absolute absolute mest så stör jag mig på hennes MÖRKA röst. Det är så osexigt att man hellre skulle föredra Mimi (bild, Alex har sagt att jag sminkar mig så henne, men visst jag kanske använder en "aning" för mycket eyeliner ibland) i "Drew Carey".

Mimi, Drew Carey


Jag letar bostad i Stockholm (IGEN!)

Sitter och letar bostad i Stockholm, skulle det trilla in ett erbjudande man inte kan motstå så flyttar jag upp. Men erbjudanden lär inte trilla in för jag är inte helt ensam på marknaden. Eget rum och centralt är egentligen det enda jag bryr mig om, även om det skulle känns surt att betala multum för en 10 kvm hos en surkärring på Gärdet.

Man kan inrikta sina studier på världsreligioner stå det på min institutions hemsida, så när jag valde c-kurs valde jag det som troligast skulle kunna innefatta världsreligioner. Inte bibelvetenskap, inte kristendomens historia, inte tros- och livsåskådningar, inte religionsbeteende men kanske religionshistoria (rättar sagt här trodde jag det skulle vara gömt)/religionsfenomenologi, så jag valde det. Men nu när jag kollar vad kursen verkligen innehåller (nej, jag har inte gjort det innan men NEJ jag får inte skylla mig själv, dom har lurat mig detta är en konspiration) så skall jag läsa allmän religionshistoria, fornskandinavisk religion, mångkulturalitet och en uppsats. Va faaaan! Så studierna man kunde inrikta sig på världsreligioner var bara dom ynka 10p jag redan läst. Som om jag vore en fullfjädrad religionsvetare nu och kan svara på alla era frågor om hinduism, buddhism etc. Mångkulturalitet kan bli kul, fast all litteratur är nästan på engelska till alla kurserna och en uppsats kan bli knivigt. What a girl to do? Vara vilsen i storstaden och möjligtvis bli nedtrampad eller stanna i trygga Göteborg och läsa tråkiga ämnen och passa jobbiga barn (ja vill mer och mer avsäga mig barnpassandet för varje dag som går). Så allt ligger på om jag hittar någon lägenhet/rum som tilltalar mig.Postmodernism

Idag har jag varit på ännu en (hahah, min tredje denna kurs) gruppövning som behandlade postmodernism. Trevligt trevligt, jag gick dit som ett frågetecken och kom därifrån som ett utropstecken! Denna gruppövning var för omväxlingsskull berikande om man jämför med alla andra vi haft denna termin när jag räknat minuter, till och med sekunderna till gruppövningarna skall vara slut. Ännu inte fått hemtenta som vi skall lämna in den 18/1 men jag har hört att den får i princip handla om vadsomhelst och sedan skall mjölka ut modernism, postmodernism, feministisk teologi etc. En tjej i min klass, vi kan kalla henne överambitiösa Linda på grund av att hon är överambitiös och heter Linda skall göra det på en Celine Dion låt, Niklas skall antagligen välja Star Wars eller Matrix, medan andra nöjer sig befrielseteologin. Om det inte är allt för omöjligt skall jag välja E.T (E.T phone home).

Hämtade ut mina tentor idag (omtenta i bibelvetenskap NT och tenta i världsreligioner), fick med nöd och näppe (ja han skrev ut det på tentan) godkänt på en av mina frågor. Men jag klarade mig så nu är det bara att lägga den i pärmen (kasta den längst in i skrivsbordslådan).

Jag UPPFANN misslyckandet

Berättade för pappa att jag inte vill gå på Södertörn och han sa att det bara berodde på att jag var rädd för att misslyckas. HAHAHAHA, hallå! Jag uppfann misslyckandet, jag misslyckas med fler saker varje dag än vad Daniel Kirjonen kan räkna till (efter 100 tar det väl stop Daniel? Förlåt, kunde inte låta bli). Sedan sa han "då åker vi upp på lördag och flyttar". Öhhh, missade jag någonting eller lyssnar han inte i huvudtaget på mig?

Min kusin Erica hade erbjudit sig att jag skulle kunna bo hos henne ett litet tag innan jag hittat ett permanent boende. Jättesnällt och jag hade gjort det samma för dig, men jag vet att du inte vill ha mig sovandes på din soffa (hon bor i en etta på Söder). Det skulle inte jag vilja även om jag hade erbjudit mig.


Med pappa på äventyr

Nu kom jag hem från äventyren med pappa. Vi åt mat på en smaklös (of course) kinarestaurang (hak) längs Avenyn och sedan gick vi på bio. Vi såg som sagt "En Geishas memoarer" som var som väntat småputtrig. Filmen var lång (nästan 2 och en halv timme, valuta för pengarna, jag skämtar!) och popcornen tog slut innan filmen hann börja. Bredvid mig hade jag ett kärlekspar som var ute på sin första dejt (jag har öga för sådant). Hon höll i en ros hon fått (det har jag aldrig fått av någon av någon pojkvän/dejt, bara av Alex och någon full bartender på Mykonos) och dom åt ingenting (solklart tecken på att det är första dejten). Killen kysste (det lätt smack, djävla irriterande) hennes hand och jag var tvungen att hålla koll på dom så dom inte gick ett steg längre. Alltid när man läser reportage som handlar om den konstigaste platsen man haft sex på dyker biosalongen upp fler gånger än det skall. Och det skulle jag förhindra denna gång, så jag satt och hade ena ögat på duken och andra på dom (och nu har jag nackspärr).Religion, äventyr med pappa, Ebba Von Sydow

Mamma (ja jag ber fortfarande min mamma att göra saker) har ringt runt idag, till bland annat VHS och Göteborgs Universitet och jag är fortfarande antagen till religion i Göteborg. Tacccck, det hjälper visst att vara polers med Gud. Skall till skolan imorgon och ha årets första gruppövning som jag inte förberett mig någonting på, hämta ut lite rättade tentor och kolla upp ännu en gång att jag är antagen (om inte så kommer huvuden rulla, nu har dom sagt till mig att jag är det och då får jag fan vara det med!).

Nu skall jag på äventyr med pappa och äta på restaurang och gå på bio. Vi skall se "En Geshias memoarer", pappa ville egentligen inte se den för den har fått dålig kritik men jag visade vart skåpet skall stå. Senast han var på bio så såg han "I hennes skor" med Kathe så han borde vara glad att det inte är en riktigt lika mycket girley girl-film denna gång.

Nya EBBAS Vecko Revyn kom idag. Jag störde på mig när det stod EBBAS Vecko Revyn förra gången, men då kunde jag godta det för att hon kanske ville markera att nu är det jag och inte Charlotta Flinkenberg som är chefsredaktör, men ännu en gång. Näää. Ellen (min syster) sa att hon hade läst att det var ute med mycket underlagscremé och kollade på mig, hmmm en pik kanske? Djävla uppsnofsiga syster.


Arash

Arash

Arashs nya video till låten som heter just "Arash" är storslagen (IRONI, vet inte hur många som förstår sig på mig så jag är tvungen att skriva det så ni får det svart på vitt). Säkert 50 attraktiva tjejer jagar honom och alla vill ha honom, ungefär som på bilden här. Jag förstår inte vad dom sjunger (en del är på ?turkiska?) och när han säger "It didn't mean anything" vill jag sjunka under jorden. Hahahaha min engelska är kass, men hans är snäppet värre.

Bilder! Halloween, Linda Skugge

Det är ett himla jobb, klistrande och klippande för att få in bilder i bloggen men jag gör det för er mina kära läsare, allihopa 5 styckena. Så förutom intressant läsning, knivskarpa funderingar och galet roliga anekdoter så bjuder jag på bilder med.

Linda Skugge looken

Jag som Linda Skugge, man kan tro att jag är på väg till ett Halloween-party (men sådant blir jag inte bjuden på, jag skämtar! Fast om sanningen skall fram så kom inga sådana förslag förra året och inte året där innan heller och absolute inte i sexan när jag helt själv klädde ut mig och satte spindlar (inte riktigt men det kan man nog hitta i vår källare någonstans) i mitt hår när det var Halloween. Jag hade toklängtat till Halloween men jag hade ingen att göra trick or treat med (hade inte riktigt kommit till Sverige ännu), skulle inte på något Halloween-party utan jag var bara en supernörd som ville ha spindlar i mitt hår på Halloween och fira "högtiden" HELT SJÄLV! Hahahah kan man vara mer pinsam/mobbad/utböling? Nej!) utklädd som Linda Skugge men jag såg faktiskt ut så i någon vecka innan jag färgade om och AV (helt hemskt men då upptäckte jag löshårets magi) mitt hår. Hoppas att jag aldrig kommer se ut som en taskig white trash kopia av Linda Skugge någonsin igen och att jag aldrig liknar henne på något annat sätt heller. I rather die (tvungen att ha med lite eng. för mina internationella läsare)!

Jag skall alltid förbli blond, inte brunett, rödtott eller något annat (klicka för större bilder).

Fågelinfluensan

Fågelinfluensan kan komma till Sverige i vår. Är du rädd och har slutat äta kyckling? Matar inte längre fåglar med brödsmulor och spottar inte längre bara över högra axeln när du ser en svart katt? Jag vet inte om det ens är tillåtet att skriva som jag kommer att göra nu men jag tycker det är spännande. Kanske du, jag eller båda av oss kommer att stryka med. Möjligtvis bara ett hundratal på hela jorden, ingen vet men alla spekulerar. Att säga att jag inte är det minsta rädd vore att ljuga men jag tycker det är spännande på samma gång. Som när man inte kan slita ögonen från en trafikolycka. Man vet att något hemskt har hänt och det kommer påverka så många människors liv negativt men ändå kan man inte sluta att titta och förundras.


Prylarna som kommer dö ut:

Framtidsforskaren om prylarna som kommer dö ut nom några decennier:

Tv-kanaler
Tv med bildrör
Parabol-antenner
Cd-skivor
DVD-skivor
Nycklar
Armbandsur
Solbad
Rökning
Biljetter
Sedlar
Dagstidningar
Kontorstid
Kassörer
Konduktörer
Brevbärare
Piloter
Bibliotekarier
Nationalbanker
Fondbörsen
Elmaster
Korvkiosker
Svartarbete

(Från http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,759474,00.html)

Så länge jag lever kommer inte korvkioskerna dö ut, det ger jag mitt hedersord på! Från


Alex, Top Model, Tyra Banks, Julia Stiles, bio

Alex skall bara vara borta i någon månad(ar) antagligen och gå på lite castings, go-sees och allt vad det heter. Det är annan värld för mig, som närmast jag kommit den världen är varje onsdag 21:00 när det är "Top Model" med Tyra Banks. Tycker det var kul i onsdagens program när Tyra som alltid är stolt afroamerikansk kvinna (vilket hon borde vara, hon behöver bara inte nämna det var femte minut vi förstår att hon är afroamerikansk) och sa till Diane den "mulliga/kurviga/eller helt enkelt hon med 25 kilos övervikt" att det nästan är lika svårt att vara mullig som färgad i modebranschen. Ööhhhh, va? Diane och Tyra Banks på bilderna, vem tror ni har det svårast i den ytliga modebranschen? Precis.

Diane, Top Model 5Tyra Banks
Dom har börjat visa "The Tyra Banks Show" på kanal5 vid två-tre på vardagseftermiddagrna nu, konstigt att dom varken har gjort någon reklam eller att media inte nämnt det någonstans.

Julia Stiles i ännu en bra drama-film med henne i huvudrollen, och hon spelar den sexiga/snygga tjejen igen. Jag tycker om Julia men please hon är inte het utan mer alldagligt och grå i sitt utseende.

Pappa vill att vi skall gå på bio imorgon, jag vet inte om jag varken har ork eller lust men om det blir av så skall vi se  "En Geishas memoarer" (och inte chokladen som jag och Alex avgudar) har jag bestämt.

Götlabåååååårrrg

Jag har bestämt mig, det gick på några timmar. Hej då Stockholm (öööhhh, Huddinge) och äckliga studentrum med plastgolv och nudlar till middag varje dag och hej Götlaborg (inte för att jag någonsin hann lämna Götlaborg, bara fem timmar i tanken). Så kul skall vi inte ha det att jag bor i en skitig lägenhet i en sunkig förort, nej tack! Oroväckande nog så finns inte min religionshistoria /religionsfenomenlogi kurs med på antagningbeskedet, vad har hänt med den? Jag tackade ja till den med och var redan antagen. Dom kan inte vara så fräcka att dom dragit undan mattan för mig för att jag tackade ja till något annat för att få se om jag kom in. Nej, så kan det inte vara. Det lovade mamma mig i alla fall och det får räcka för idag. Eller det gör det inte, jag börjar få småpanik, tänk om jag inte kan läsa religion i Göteborg nu och jag sumpat min chans för att ta 20 poäng till, faaaan. Det kan jag inte, det tillåter inte jag (och pappa som i sådana fall får reda upp allting).


Min mamma

Min mamma som knappt kan öppna sin egen hotmail har lyckats lokalisera sig till MIN BLOGG. Hon sa att hon bara "råkade" komma in på mig blogg, och råkade läsa den och självklart mitt inlägg "tabletter" så nu vill hon inte ge mig mina Atarax utan att se mig svälja dom. Bra jobbat Anna.

Studentbostäder

Jag har letat runt lite bland olika studentbostäder och andra lägenheter som finns på marknaden för allmänheten och fann som väntat att för mig, en vimsig Göteborgs-tjej har jag ingen aning vart Pax, Friggs och Fyrtalet ligger. Som var dom områden där det fanns lediga studenbostäder, och jag är inte så säker på att jag vill veta vart det heller. Har hört av mig om några bostäder och så får vi se. Jag ändrar mig hipp som happ och nu är jag inställd på att om jag ändå skall vantrivas när jag studerar varför inte göra det i Göteborg.

LÄGENHET/RUM ÖNSKAS HYRAS I STOCKHOLM, OMGÅENDE

LÄGENHET/RUM ÖNSKAS HYRAS I STOCKHOLM, OMGÅENDE!
Lycka till Anna, jag tror du kommer att behöva det.

Linda Rosing

Linda Rosing

Hahahaha, do i need to say more?

My Sweet 16

Det ska vara "My Sweet 16" marathon på MTV idag men nu visar dom "Fabulous life of Ashley and Mary-Kate Olsen", har hela världen gått och blivit wacko. Ge mig min dos av "My Sweet 16" jag har väntat på i veckor. Innan har dom bara visat marathon av "Pimp my Ride" (varenda djävla dag), "Punk'd", jätte gamla avsnitt av "Ashlee Simpson Show" och andra tråkiga serier. Okej dom visade "Laguna Beach" två onsdagar men jag har redan sett alla dom avsnitten tusentals gånger om (jag HATAR "O.C" för det är en fiktiv serie om hur dom rika och vackra lever det men "Laguna Beach" som visar the real stuff, (i alla fall bitvis) är underhållning på hög nivå).

Jazmin, My Sweet 16 - MTV

I avsnitt 5, säsong 2 får vi möta denna underbart, ödmjuka och trevliga lilla damen Jazmin (bilden). Hon blev adopterad för ett år sedan av hennes rika föräldrar och verkar ha anammat deras stil riktigt bra. Hon berättar stolt att förra året handla de hon på K-mark (dit vill jag verkligen för att kolla läget) men nu handlar hon bara dyra designkläder. Jazmin var hemsk, skrikig och hade ful t-shirt med löjeväckande tees på inte att glömma ett stort ballonghuvud till en liten kropp. Hon ser ut som en stor ful bebis (kan tänka mig att det var såhär barnet i "Seinfeld" såg ut i avsnittet när dom är i Hamptons).


Södertörn

Jag kom in på Södertörn, religion -journalistik, så nu står jag inför ett svårt val. Fast ändå inte, hur hittar man en lägenhet i Stockholm, avsäger sig barnpassande varje dag som skall börja om en vecka (tror jag), klarar av att flytta upp och få med mig allt, reda upp min ekonomi och allt på bara några dagar. Fan fan fan.

Min mp3

Nu kom jag på vad jag skall bloggat om från första allra början när jag gick och satte mig vid datorn igen. Jag gick och letade efter en del till min mp3 och skulle beklaga mig för detta. Det är inte nog att jag har ful mp3 av det anrika märket Skantic (har någonsin hört talas om detta?), nu saknar den delar med. Kul att gå runt med en ful, halv mp3 som inte ens tar många låtar (ungefär en 100 st, men vad är det om man jämför med iPod).

När jag letade efter min mp3 del så hittade jag några pez "maskiner" i form av Snurre Sprätt, Tiger och Kajsa Anka. För bara några månader sedan var jag villig att frakta pez från USA, jag var i stort behov av Simpsons och Hello Kitty pez och trodde inte jag skulle klara av att leva mitt liv utan dom. Men trevligt om dom kommer i halvöppnade kartonger så man inte vet om dom är använda av andra eller ej. Att bråka om pengar man betalt och fraktkostnaden går inte, det tar för mycket tid och är för mycket besvär för dom hundralapparna man kan behöva betala, kanske en 3? Som förra veckan när jag och Alex åt på MacDonalds och tog med oss maten. När vi kom hem så var det tre pommes frites var åt oss, Alex blev så arg att han ville åka tillbaka, haaha. Men kul att åka dit och klaga, få med sig nya och fler pommes frites och då kommer hem till kall mat. Vi (han) åkte inte till sist, men nästa gång skall han säga till sa han, hahaa.

Nu har mamma vaknat, nu skall jag dricka the (med massa mjölk och säkert fem sockerbitar i) och försöka sova sedan. Det kan verka som om jag inte har något jobb och det har jag inte heller, jag pluggar som sagt religion (skall INTE bli präst) men föreläsningarna är torra, tråkiga och mina kursare är katastrof (kul om dom läser detta! För mig alltså, jag skiter väl i dom).

En kväll varken jag (fast jag kommer bara ihåg halva) eller mamma glömmer

Denna händelse inträffade för två år sedan, så då kan man nästan säga att jag var en helt ANNAN person. Men det var jag nog och du Alex var rund som en boll. Vi skulle till Valand med hela gänget (då vi fortfarande var ett helt gäng, det var jag, Alex, Mike, Richard, Sebbe, Fabian, Peter, Sanna, Beccis, m fl.) och skulle till Sebastian för att förfesta. Vi var 18 år så jag och Alex bad en alkis att köpa ut som självklart kom ut med det billigaste åt oss och en massa han hade köpt åt sig själv för våra pengar men men. Vi var unga och dumma, och ville bara ha våran alkohol. Vi åkte till Sebbe på kvällen, jag på fastande mage, och började dricka.

Alex kan ibland vara lite smått Gestapo influerade när det gäller vår gemensamma sprit. Jag vet inte om han bara inte ville att jag skulle dricka för mycket (för jag var då inte känd för att veta när det var nog) eller om han bara ville ha så mycket som möjligt till själv. Jag blev smickrande drängfull och vi åkte in till Valand.

Vi ställde oss i kön och alla kom in (varför skulle dom inte göra det, det var 18-års gräns den kvällen) förutom jag. Jag var för full enligt vakterna och ja det var jag faktiskt. Jag fick en knäpp och ställde mig längst bak i kön och kom fram till vakterna igen efter 5 minuterna och dom sa samma sak då med. Efter att ha gjort det två ggr till och träffat på mina barndomskompisar Oscar och Johan som sa "Vad skall Thomas (min pappa) tycka om detta" och en skolkamrat som jag lånade ut mitt pass till (vilket jag inte kommer ihåg att jag gjorde) så gav jag upp. Alla andra hade sitt livs kväll har jag hört efteråt men jag ringde snällt mamma för att få mamma skjuts vilket jag glömmer av. Går upp till Park Lane och hoppar in i en taxi som kör mig hem när mamma är på väg till stan för att hämta mig, smart! Jag hade tappat ut mina saker någon gång under kvällen så jag säger till taxichauffören att jag bara skall in och hämta mina pengar vilket var sanningen.

Grejen är bara den att jag glömmer av det någonstans på vägen för när jag märker att ingen öppnar, var fan är mamma tänker jag. Så ringer jag på hos mina grannar som bor längst ner som är (eller var kanske man skall säga, en av dom har dött på grund av sitt drickande) alkoholister och dom släpper in mig. Min mobil har jag råkat göra sönder under kvällen och jag kommer inte ens ihåg mammas mobiltelefonnummer eller pappas hemnummer så där sitter jag odräglig och full hos mina grannar och säger "nej jag vill inte någon O´boy, ni vill bara ta min sprit" (ööööh va, jag hade inte ens med mig någon sprit). Det hela slutar med att polisen knackar på, ändå tills denna dag har jag på helt sant trott att det var mina grannar som fick nog av mig och ringde polisen men nu ramla polletten ner. Det måste ha varit taxichauffören (han ville ha sina pengar, den snikne djäveln, jag skämtar!) som ringde polisen (detta måste jag berätta för mamma imorgon, inte glömma!), och jag får åka polisbil (wiiiiiiiiiie) upp till pappa för jag kom ihåg var han bodde, alltid något.

Pappa var vaken och orolig för en hysterisk mamma som inte hitta mig någonstans i stan och som ringde till min mobil och jag svarade inte, (för den var sönder) hade ringt till pappa. Mamma hade till och med gått fram till vakterna och frågat efter en blond tjej som antagligen var en aning överbefriskad och dom kom ihåg mig yeeeeah, blond, bruna ögon, koooooort kjol (hahah, that's me, eller det var jag då). Pappa ringer mamma, jag staplar upp till mitt rum hos pappa och däckar av tills mamma kommer för att pussa på ett livs levande Anna (hon trodde jag hade dött, blivit kidnappat eller våldtagen. Men nej jag var bara för full). Jag vaknade upp dagen efter, med ett djäkla huvudvärk, ett pass mindre som jag trodde var spårlöst försvunnen men nej den hade jag bara lånat ut och Alex hade fått tillbaka den senare på kvällen, men varför beklaga sig jag slapp i alla fall fyllecellen. Kanske skall tillägga att dagen efter kom taxichauffören och jag skämde ögonen ur nig när jag gick ner och betalade honom, gav honom lite extra pengar men nu ångrar jag mig om det var han som ringde polisen, fan!


"Håll mig i handen Jonathaaaan"

Daniel och framförallt Alex brukar säga att jag har gjort så många dumma eller pinsamma saker i mitt liv är nog den rätta beskrivningen och det kan jag nog inte göra annat än att hålla med om. Och alla saker är inget som inträffa för flera år sedan så man kan skratta bort det helt och hållet ännu. För ett år sedan, på mellandagarna var jag ute med Sebbe, Peter, Zacke, Hampus och Fabian på Valand och träffade på en gammal klasskamrat från MELLANSTADIET som heter Jonathan som minst sagt var drängfull. Han hade ingenstans att sova sa att han kunde sova hos min trots att jag bor i Askim och han ett stenkast därifrån. BIG MISTAKE, jag förstår ännu inte idag var jag tänkte på. Jag hatar att ha människor som sover över hos mig, och ännu mer när främlingar gör det. Sist någon sov över hos mig (om man inte tar med dom gånger Mattias, min f.d., sov över hos mig och då vill jag kasta honom på golvet varenda gång, jag brukade säga något så romantiskt som "håll dig på din sida för fan") var i våras när Dani gjorde det och innan gjorde jag och Alex ett tappert försök i andra ring men han åkte hem efter han sa att han hade blivit dammförgiftad. I alla fall tog jag med mig honom hem, jag full, han fullare. Jag frågade om han ville duscha och han svarade "om du duschar med mig". Hahahah, han var full till hans försvar men det var ett så lamt försök. Jag skulle aldrig duscha med honom, aldrig ha sex och inte heller kyssa honom. Jag hade absolute inga planer på att göra något sexuellt med honom och jag tror att han inte hade det med mig heller, han var bara drängfull. Jonathan sa sen att han inte ville duscha men innan vi lämnade badrummet lyckades han spy ner HELA badrummet som jag fick göra rent. Jag la honom i min säng och nu ville jag inte ens sova där bredvid en människa som kunde börja spy igen vilken sekund som helst så jag la mig på vår stenhårda soffa.

När jag vaknade nästa morgon vid åtta, ringde jag en taxi, väckte Jonathan, gav honom pengar till taxin och sa "hej då". Efter det har jag träffat honom några gånger och vi har kramats vänskapligt och sagt "hej" och han har aldrig visat det minsta ånger incidenten hos mig när han spydde ner hela badrummet. Han kanske inte ens minns? När jag var ute för ett halvår sedan, tror jag i alla fall att det var jag som sa att han kunde åka med mig (få skjuts till sig alltså, min högsta dröm är inte att städa bort andra spyor efter varenda utgång) hem, i med att jag alltid får mamma-skjuts och vem säger nej till det. Så när vi gick från KeyBar fick vi först för oss att gå, sedan hoppa in i en taxi och ingen av oss hade några pengar. Jag hittade till sist en hundralapp som jag gav en minst sagt ilsk taxichaufför. Men vi hade bara åkt från Avenyn till Järntorget så det fick räcka och taxichauffören tillkallade i alla fall ingen polis. Då ringde jag mamma som jag skulle ha gjort från först början självklart! Mamma kom på fem röda, jag satte mig i framsättet och Jonathan där bak och här kommer vi till när jag gör bort mig. Jag sträcker min ena hand bak där Jonathan sitter och säger "håll mig i handen Jonathaaaaaaaan (med ett försök att säga hans namn gulligt), Jonathan håll mig i handen". Gaaaah, vad tänkte jag på, och vad tänkte hon på måste han ha tänkt. Tack Gud att han även denna gång var drängfull, men min mamma brukar påminna mig om hur jag satt i bilen och sa "håll mig i handen, håll mig i handen Jonathaaaaaaan". Vi skjutsade honom hem och senaste jag träffa honom var på mellandagarna och då sa han "kommer du ihåg när din mamma skjutsa hem mig när jag var asfull". Och ja det gjorde jag, men att jag kommer ihåg att jag sa "håll mig i handen Jonathaaaan" utelämnade jag.Tabletter

Igår somna jag vid två och då hade Alex varit hos mig till midnatt så jag hade bara två timmar att grubbla och blogga innan jag fick min rofylda sömn som alltid består av marddrömmar nu för tiden. Men jag dör aldrig själv, jag har aldrig dött i en dröm och jag undrar om man ens kan det? För drömmarna handlar alltid om en själv och om man själv skulle dö vem skall man drömma om då, sin låtsaskompis kanske?

I med att jag somna vid två igår verkar det som om kharma polisen inte ge mig någon sömn ikväl Fast igår hade jag mina magiska piller i befogande, sex stycken Atarax senare sov jag. I med att mamma låser in ALLA MEDICINER från ipren till mina Atarax hade jag inte sex st ikväll. Jag får två i taget, högst 4 på ett dygn så här gäller det att ransonera smart. Be om det när man inte behöver, lägga undan och komma ihåg var man lagt dom. Jag låter som en tablettmissbrukare, men allt jag vill ha är min sömn. Min mamma låser in värktabletterna med så det är hennes amerikanska uppfostran och inte mig det är fel på. Mamma kan jag få en ipren jag har huvudvärk, eller om hon inte är hemma och man har mensvärk då får man lägga sig på sängen och hoppas att man inte dör, min mensvärk är något av det överdjävligaste som finns.

Mamma påstår att jag altid haft ett problematiskt förhållande till tabletter, som om man kan räkna mied när jag var sju år och åt mina nallebjörn vitamintabletter som godis. Jag har aldrig rökt på, aldrig prövat droger, knappt rökt en cigarett utan allt jag vill ha är bara min medicin som står receptbelagt på mig. Inte på min mamma. Jag är inte så instabil att jag skall ta 500 ipren och göra ett lamt försök till självmord. Jag vill bara kunna sova och ha inte halvt om halvt dö varenda gång jag får mensvärk och mamma inte är hemma.

Bloggtoppen

Jag kan inte sova så jag kan lika gärna avfyra ett till blogg-inlägg. Alex börjar klaga att det är för mycket att läsa. Han tycker antagligen att det är för mycket ointressanta inlägg med så därför har jag en bekännelse  för dig Alex och alla andra tre (i princip) som läser min blogg. Jag finns med på www.blogg.se :s bloggtop och det är kanske inget att hurra för. Men jag vill kämpa mig uppåt för jag stör ihjäl mig på dom som är längst upp i toppen och avfyrar 15 inlägg varje dag genom att blogga upp en bild på "Mischa Barton" och skriva snygg stil och sedan kommer ett annat inlägg med en bild på "Nicole Richie" där det står snygg väska, men hon börjar bli lite väl smal nu. Det är så djäkla tråkigt att läsa! Blogga gärna upp bilder men om ni skall komma med feed-back så snälla låt det stå något intressant, kritiskt, roligt eller läsvärt någongång.

David La Chapelle

Amanda Leopore, David La ChapelleAmanda Lepore-
Det känns lite lamt att hylla David La Chapelle. Hans fotografier är högklassig konst inga tvivel om det, men att hylla honom känns så tryggt, säkert och förutsägbart. Som en person som precis börjat lyssna på reagge hyllar Bob Marley, en person som precis börjat intressera sig för mode hyllar Tom Ford, en person som precis funnit en förkärlek för konst hyllar Leonardo Da Vinci. Alla är mästare på sina områden och likaså David La Chapelle. Hans porträtt på Amanda Lepore som skall föra tankarna till Andy Warhols porträtt på Marilyn Monroe är fenomenalt. Bild från
http://www.ecole-art-aix.fr/article.php3?id_article=393


Viasat visar "One night in Paris"

One night in Paris
Viasat skall ha en systarna Hilton  dag-kväll den 28 januari, och på kvällen visar dom Paris sexfilm "One night in Paris". Hahaha, får dom ens göra så? Det var hennes pojkvän som läckte ut den och hon har gjort allt för att stoppa filmens framfart och satt ett helt lag med advokater på det men så visar dom den på Viasat. Jag har inte sett den och har inte Viasat så kanal5 känn er manade att köpa in den. Kolla omslaget (bilden), det är "Collector's Edition" hahahah, fina grejer!

Ok, du ser bra ut

Fick ett mail på en community precis, det löd: "Ok du ser bra ut, ingen skräll där. Men vad gör du annars D.". Hahahahah, vem skriver så? Okej, du ser bra ut men du är ingen senasation. Tusen tack! Fast det var inte så han mena skrev han nu: "det är nog mer så att det rör sig om dialektsvårigheter, är från norrland från början, hur som helst så väckte det ditt intresse, inte sant?" Hahahaha, någon har inte alla hästarna i stallet. Hur kan det finns dialkekssvårigheter i ett mejl, vi pratar väl alla samma språk, svenska.I alla fall är det en djävla bra öppnings replik, i stil med som dom gör på "Seinfeld" när dom går fram och tar på personens klädtyg dom är intresserade av och frågar "vad är det för material?"

Eller, kan jag adda dig på msn, som den första mening man skriver till någon. Hej, jag känner dig inte alls. Har ingen aning vem du är och du har ingen aning vem jag är, men skit i det. Nu kan jag väl adda dig på msn. Någon borde lära sig det sociala spelets regler.

Before and After

Before and After, Mariah CareyBefore and After, Lil´Kim
Mariah Carey från skinny bitch till jag-tränar-och-äter-sunt-men-jag-tänker-inte-på-det-hela-tiden. Hmmmm, som när du proppar i dig 5 pizzor varje dag? Det finns nu en skämt version av Mariah Careys dvd som dom kallat  "The Constipation of Mimi" där dom döpt om låtarna till bland annat "Endless Loaf", "Don't forget asparagus", "Always be my bagel" m fl.

Lil'Kim (after bilden är tagen av David La Chapelle) har mycket att tacka plastikoperationerna för, även om han kanske skulle slutat efter en 50 st och inte dom 70 hon verkar ha genomgått.

Låttexter

Jag har aldrig varit någon höjdare på att memorera låttexter, jag är rättare sagt så urusel att jag undrar om det är något fel på mig. Jag kan komma ihåg vad någon sa till mig för tio år sedan men en låttext jag har lyssnat på 24 Seven är som bortblåst när jag inte får hjälp av att lyssna på låten samtidigt. Detta verkar gälla min syster Ellen med. Fast hon har inte bara problem med att memorera hon hör helt fel med, hon verkar bara inte ha problem. Hon gick runt och sjöng "Ken-tuck-ey" när det skulle vara "Can't touch me".

I mellanstadiet när jag inte längre bara lyssnade på Carolas "Fångad av en stormvind" (så många gånger jag uppträtt med den för kompisar, släkt, roliga timmen, stackars satar som varit tvungna att se på mig mima och göra ett danssteg. En gång när jag uppträde för min mormor och morfar var min kompis Lisa med och jag satte en lapp på mig och en lapp på Lisa. Min löd "Carola" och Lisas löd "Carolas bakgrund", förlåt!) och Pernilla Wahlgrens "Piccadilly Circus" så brukade jag gå runt och sjunga på engelska låttexter som för mig var som latin. Jag sluddrade igenom mig låttexter och Susanne som bott på Nya Zeeland i några år kunde flytande engelska och rättade alltid mig utan att jag hade bett om det. På en engelska lektion när jag fick läsa högt för klassen sa jag "Bobby Marley" istället för "Bob Marley" och det var fantastiskt kul enligt mina klasskamrater. Alex (hoppas du skäms) och Christina gick till och med upp från sina platser, sprang till varandra och sa "Bobby Marley" och asgarvade. När jag äntligen hade jag lärt mig två ord från Bee Gees "Staying Alive" som just var dom två orden "Staying Alive" gick jag runt och trodde att dom sa "Stena Line". Mindre lyckat.


Imorgon börjar föreläsningarna

Imorgon börjar föreläsningarna igen men jag har inga planer på att gå i huvudtaget. Jag går på obligatoriska gruppövningar och that's it. Andres tyckte jag skulle gå i alla fall för man lär sig alltid något. Sanningen är snarare att han vill åt mina böcker för att han själv inte köpt alla. Vad skall jag göra, jag kan inte lämna bort alla böckerna och sen själv sitta som ett fån och inte ha en aning om vad jag skall skriva på hemtentan. Nej, alla får ta hand om sig själva här. Om jag får göra det så far fan alla andra göra det med. Jag ger gärna bort min världsreligion-tenta så han kan kolla på den innan han gör omtentan men jag kan inte lämna ifrån mig böcker jag själv behöver.


Den svenska mentaliten

Den svenska mentaliteten. För lite mer än ett år sen, inträffade tsunami i Asien som ingen kan ha undgått och svenskarna skänkte pengar som aldrig förr. Var det för att vi är godhjärtade människor och vill hjälpa till, eller var det på grund av att många svenskar har rest till Thailand under årens lopp och att många svenskar skadades och dödades? Alla som har känslorna i schack måste nog hålla med mig att det var på grund av alternativ två, och detsamma gäller mig. Jag kunde sova på nätterna, var inne på aftonbladet.se och expressen.se tusen gånger om dagen för att kolla om nyheterna hade uppdateras något. Katastrofen berörde oss alla. Idag inträffade det en jordbävning i Grekland som mätte skalvet 6,9 på Richterskalan och hade sitt epicentrum 20 mil söder om Aten. Jag sänder mina tankar dit och framförallt hoppas jag att Alexs släkt och Mykonos är sig likt. Att inga har blivit hemlösa och att alla är välmående. Men hur många tankar skänktes till dom drabbade i Pakistan om man jämför med dom drabbade i Asien? Dom flesta kände nog medlidande men hur många av oss gjorde något? Människor gör fortfarande varje dag där på grund av jordbävningen som drabbade Pakistan för flera månader sedan. Av sjukdomar, svält, kyla och främst beroende på vår oförmåga att göra något annat än bara skänka tankar till de drabbade.


Tribute to

Jag tycker U2 är överskattade, dom har i och för sig några bra låtar som "Sunday Bloody Sunday" (vilket alla tycker), "New Years Day" och "Sometimes you can't make it on your own". Så kvällens låt är String Quartet Tribute to U2 - Sunday Bloody Sunday.

Alex, syskon

Nu har Alex åkt, vi spenderade kvällen genom att kolla på några avsnitt av världens bästa "Seinfeld", Mina systrar var riktiga tonåringar ikväll. Den ena kom hem med ett stort kompisgäng och var sur, medan Ellen var helt hysterisk och svor och sa att hon hatade alla som kom henne närmare än en meter. Rebecka sa i och för sig att hon hatade mig med, när hon skulle hämta nya sockor och jag sa ta tio, en till varje tå (hon har strl 41).

Länkar

Brit Boy in LA
Conversations About Famous People
Elyses Ewells blogg
Faded Youth
http://imsorry.blogg.se
http://judiskt.datum.nu/
http://synsjagintefinnsjaginte.blogg.se
I wanna dance just like you
I'm NOT Obesessed
Natalia Kazmierskas blogg
People we love to hate
Se vilken kändis du är lik
smart. Read it. Love it.
Söderberg agentur
Young, black and famous


Måndag

På måndag börjar mitt nya liv. Det lovar jag mig själv, min kropp och min själ.

Somna vid tio, gamla bekanta

Somnade vid tio imorse efter ha sett vad som kan vara den sämsta film någonsin, i alla fall top 10. "How to Kill A King", jag tyckte dom kunde döda kungen efter en minut så filmen kunde vara slut. Sov i alla fall till fem och KLOCKAN SEX är man nyduschad, sminkad och påklädd. Så ikväll får jag egentligen skylla mig själv om jag inte kan somna.

Har märkt av att några jag umgicks mycket med förut, umgås med min grannflicka nu som är 87:a och mina "kompisar" är 85 och 84:or, kul att man kan kan hitta på människor som är på samma nivå.

JAG ÄLSKAR THE STRING QUARTET TRIBUTE TO

JAG ÄLSKAR THE STRING QUARTET TRIBUTES TILL OLIKA BAND. EN MUSIKALISK FRÖLJD, OCH NEJ, JAG HAR SKRIVER INTE MED CAPS LOCK AV MISSTAG.

Kvällens/morgonens låt:
The String Quartet Tribute To Incubus - Drive

Det här skriver jag för min egen skull

Att växa upp i Askim har varit lite små absurt. Ett välmående samhälle, där alla lever lyckliga i alla sina dagar. Det var i alla fall vad jag trodde när jag växte upp. En familj, bestående av två småsystrar och en mor och far som älskade varandra väldigt högt. Min barndom kantades inte av något extraordinärt, jag var kär, killen var inte kär i mig, det var någon annan som var kär i mig, jag var inte kär i honom. Man levde upp så tryggt, man var så omedveten om livet utanför Sverige och framförallt Askim. Här sken solen alltid och träden tappade inte sina löv. Tomten kom en gång varje år, på sommaren reste man iväg (vi hyrde ett hus på Smögen varje sommar under min barndom och senare började vi åka utomlands), mormor och morfar kom och hälsade på några gånger om året, min farfar var man mest rädd för och min farmor hade man träffat två gånger. Trots att man var oförmögen att förstå att världen inte alltid var grön och grann så skulle man förr eller senare upptäcka det. Jag vet inte var det gick fel, om det ens gick fel. Detta kanske är livets gång precis som att när man dör kanske man får möta sin skapare och får reda på sanningar man nu bara kan drömma om.

På lågstadiet så kretsade allt runt min bästa kompis Katarina, hon var min bästa kompis. Den söta, populära tjejen och jag var hennes kompis. I min klass var vi sex tjejer och vi var mer eller mindre alla kompisar. Min rival om Katarina var Susanne men det hela slutade med att jag och Susanne började i samma klass på mellanstadiet och Katarina på en annan skola.

I mellanstadiet var jag så nervös och osäker, jag hade inget skinn på näsan och det är nog där fröet blev sått. Mamma uppfostrade oss med kärlek och berättade tids nog om det onda i livet som bestod av knarkare på Laserdome så där fick man inte gå, mördare på Nordstan så där får man inte gå, Frölunda Torg var även det farligt, smällare, att dricka, röka, att gå ensam hem på natten, parken i stan....allt var farligt. Amerikansk uppfostran är vad Alex kallar det. Jag fick åka till Frölunda Torg senare än alla andra, jag fick åka in till stan senare än alla andra, mina föräldrar, främst min mamma skjutsade och hämtade mig vart jag än skulle för att jag inte skulle råka illa ut. Jag trodde länge att krig bara kunde hålla på i en högst två dagar.

Första dagen i fyran kom jag till skolan med blommiga tights, det hade gått rykten om att jag var en "kulltjusare" och killarna hade redan ljugit ihop historier om att dom kände mig. Efter en dag dog dom alla ut, jag Anna, var en hopplös tönt i blommiga tights. Jag ville vara cool, söt och bära jeans, men jag var helt enkelt för mycket av mammas flicka för det.

På diskoteken i mellanstadiet hade jag på mig rouge som mamma satte på mig (jag såg ut som en tomat) och nagellack som enda smink medan min bästa kompis Susanne alltid blev sminkad av sin syster och fick dansa tryckare efter tryckare. Själv hade jag inga stora syskon, ingen visade mig hur man skulle bli sminkad eller dansa. Jag dansade precis som Alexandra, härmade varenda danssteg och rörelse som hon gjorde tills hon undrade vad fan jag höll på med. Då var det till att byta taktik, göra ett steg åt höger och sedan ett steg åt vänster, hela tiden. Jag sa att jag blev varm och gick ut för att ta luft fler gånger än alla tillsammans på hela diskoteket kunde behöva, allt för att komma undan och inte behöva stå som ett fån på dansgolvet. En tjej i min klass, Christina, brukade dansa i bara bh på dansgolvet med sin kompis och alla kollade förvånade men med beundrande blickar. När jag kom hem förbannade jag alltid mig själv att jag inte hade varit hemma och ätit fredagsgodis istället.

Min pappa var min idol när jag var mindre, vi gjorde allt tillsammans medan mamma fick vara hemma med Ellen och Rebecka. På semestern var vi ute och han drack öl och jag läsk och vi kollade på fotbolls-VM på storbildsskärmarna på Gotland, vi såg på friidrottsgalan i Nice, fyrverkerierna i Monaco, vi gjorde allting ihop och lika mycket som han var min idol var jag pappas lilla flicka. Jag älskade honom, jag älskar honom nog nu med, men jag vet inte hur uppriktigt den kärleken är. Om det är en kärlek man automatisk har och säger att man har för att man är släkt, familj, eller om jag faktiskt älskar honom jätte mycket. Jag vet inte, jag vet däremot att jag vill att han skall konvertera till judendomen med mig. (Min farfar är jude som flydde undan kriget, medans hans mor min gamla farmor Irma dog i ett ghetto i Kovno. Farfar blev först "våldtagen" det är hans utsaga i alla fall och fick ett barn som är min faster jag aldrig träffat. Min faster Christinas mor och farfar var gifte ett kort tag och sedan träffade han min farmor Ulla. Dom fick min far Thomas Peter Braun tillsammans och även dom skilde sig efter ett tag. Min pappa levde hos min farmor i Göteborg precis vid Näckrosdammen där jag går i skolan nu och han beskriver sin uppväxt som ensam och tuff, medan min farmor beskriver den precis tvärtemot. Min farmor gifte om sig, fick en dotter Cecilia och sa att dom inte hade plats för pappa längre. Pappa flyttade då till farfar i Nyköping som då hade gift om sig med Kerstin, min låtsas-farmor-Kerstin jag kallade henne när hon levde. Dom hade fått Helen, Karin, Katrine och Johan tillsammans. Så min pappa har 6 syskon. Och här var min pappas släkthistoria, allt för att förstå min knepiga far.) Även om jag är döpt är jag inte kristen. Jag har avsagt mig kristendomen som min religion, sålde till och med mitt Efva Attling kors jag fick av moster Ulla i 18-års present. Enligt judendomen är man judinna om ens mor är det, enligt Hitler hade jag dött om jag levt under hans tid och en israelisk premiärminister har sagt att den som känner sig som en jude/judinna är det. Alla har olika kriterier. Jag känner mig som en judinna, jag är en judinna och jag skall konvertera så jag får det svart på vitt och inte behöver förklara mig varje gång, även om jag även gör det för min skull. Detta år skall jag leva efter en judisk kalender och fira judiska högtider och lära mig mer om judendomen. Hebreiska får bli ett senare projekt. Det jag vill ha sagt är att jag vill att min pappa som är "halvjude" skall konvertera med mig av rent själviska skäl. Jag vill känna en gemenskap med min far och genom judendomen som vår gemensamma religion.

I mellanstadiet darrade jag som ett löv så fort jag trodde jag hade gjort något fel eller sagt något fel. Jag var ständigt rädd för att såra någon. Jag var livrädd för att råka säga något som skulle kunna såra denna person, vid ett tillfälle gjorde vi skulpturer av lera i skolan och jag sa att jag ville ta med mig lera hem och jag funderade högt hur jag skulle kunna ta med mig den hem. Sedan sa jag vi kan gömma det i våra öron, varav en som satt bredvid mig, Henrik, hade stora öron och jag trodde han skulle få jätte komplex för det så  jag ringde helt enkelt hem till honom på helgen och frågade hur han mådde. Henrik förstod nog aldrig varför jag ringde honom den kvällen, mitt första och sista samtal till honom i alla fall.
Jag började utarbeta i sexan sjuka ritualer och skulle till varje pris vara ren. Jag tvättade sönder min händer och i högstadiet började jag gå hos olika kuratorer, psykologer, terapeuter och åt psykofarmaka. Det var överdjävligt, medicinen gjorde mig så trött att jag somna så fort jag kom hem från skolan, varje dag och varenda människa jag träffade som skulle vara ett "samtalsstöd" var så gråa och tråkiga att dom fick klockarna att stanna. Jag hatade och räknade minuterna, till och med sekunderna tills jag kunde få åka hem.

I mellanstadiet gick Susanne i friidrott och fick massvis med vänner genom det, jag som alltid tröttnade på alla mina aktiviteter (var scout men vem kan klandra mig för att jag sluta, cheerleader, blockflöjt, teater där jag spelade trashank och duva i "Bröderna Lejonhjärta" med en ENDA replik som löd "neeeeeeeeeeej"), simning, ridning, gymnastik, alla möjliga) fort och fick inga vänner genom det. Jag började umgås med mina killgrannar i området som jag hade gått i samma klass på lågstadiet med. Vi var ett gäng, jag, Daniel, Viktor, Martin, Henrik, John och även Susanne som var med ibland. Jag var kär i John, John var kär i Susanne, så det var samma historia igen. Vi hittade på sattyg och skrattade och bråkade lika mycket. Vi kollade på film och drack saft när du antagligen hade din första fylla. På våran första fest i nionde klass hade Daniel med vinäger han trodde var vitt vin och jag alkohol glögg och lättöl, vi var hårda grabbar. Under högstadiet var jag med mitt grabbgäng, med Alex som jag blev vän med i mellanstadiet främst i sexan, en nyfunnen vän Anna och ett tjejgäng från klassen. I min klass under högstadiet fanns det ett gäng tjejer som hade tjejmiddagar och även jag var bjuden på dom. Det var ett järngäng med tjejer som kände varandra sedan mellanstadiet och sedan var det jag och några andra. Anna gick i min klass under högstadiet och vi skulle välja Frölundagymnasiet tillsammans, och Alexs kompis Christina skulle även hon göra det. Det slutade med att vi blev övergivna, men det gjorde inget för vi visste redan att vi ville gå med varandra.

Jag har fått diagnoserna ocd (vilket jag till 90% har övervunnit helt själv), depression och ätstörningar under årens lopp, jag äter fortfarande psykofarmaka och mamma propsar på att jag måste ta hand om mina slutliga problem för jag har kommit så långt men ibland behöver man hjälp. Det är visserligen sant att jag behöver hjälp, saken är det att jag varken har lust, ork eller modet att göra upp med mina problem. Jag har lärt mig att leva med dom.

Gymnasiet var en fröjd, där träffade jag Alexs kompisar som han spelade basket (Sebbe, Mike, Kevin, Emil var dom främsta namnen) med som även blev mina vänner, jag träffade Alexander Ljungblom (Spännis), Lisa och Anna Johansson. Sedan i andra ring hamnade några från Askim, Sisjön i min klass varav Viktor. Viktor var min barndomskompis som jag gick i samma klass under lågstadiet, som jag var med under slutet av mellanstadiet och hela högstadiet men vår relation fick ett abrupt slut efter Daniels melt-down på Marstrand och jag tog hans parti mer eller mindre och sedan så fick dom andra hybris under sommarlovet och trodde att dom plötsligt gått och blivit fräcka, vilket BARA det var dom som trodde i hela Askim/Hovås/Billdal/V. Frölunda men det räckte visst.

Även om jag inte har någon större kontakt med dom flesta från gymnasiet, man träffar Anna och Lisa ute ibland, går ut med basketkillarna, mina barndomsvänner går man på här i Askim och Spännis har man tur om man ser en gång per år. Man träffar ständigt på nya människor i sitt liv genom jobb, studier och utgångar och man blir kompis med deras kompisar i efter hand. Om sanningen skall fram så är jag så nöjd över att ha Alexs som bästa vän och Daniel som nära vän att jag faktiskt inte orkar ringa till människor jag inte har ett större behov att umgås med en stup i kvarten. Jag är såpass säker på mig och mina relationer med mina kompisar att jag inte behöver ha någon fasad och umgås med människor jag inte vill umgås med bara för att inte få vara ensam i en sekund (motsatsen mot min syster Rebecka).

Att gå från förortsidyll till att vara en trasig människa med en trasig själ kanske är mitt öde. Mina föräldrar skilje sig när jag gick i första ring efter att dom hade haft olika synpunkter på hur man uppfostrar barn eller snarare hur man uppfostrar en arg tonåring som mådde skit och ständigt var slav under hennes tvång. Min pappa har hittat en ny flickvän, Kathe, medan mamma säger att hon trivs ensam. Fast ensam är inte det rätta ordet, hon har mig, Rebecka och Ellen och att uppfostra oss trots att jag är vuxen är ett heltidsjobb i sig. Hon nöjer sig med en vecklig dos av dåliga brittiska deckare och att läsa böcker av Elisabeth George. Min pappa är däremot som ett litet barn som behöver all uppmärksamhet han kan få, och därmed behöver han en "flick"vän som kan säga att hon älskar honom.

Min relation till mina syskon är varierande, innan jag köpte min egna laptop hade vi bittra strider om datorn, den saken är säker. Jag vet att båda två mer eller mindre klandrar mig eller i vilket fall har klandrat mig för mammas och pappas skilsmässa. Under min tid som arg tonåring har jag sagt och gjort saker jag är mindre stolt över men jag tänkte aldrig sätta verk i det jag sa. Även under min depression som jag har någorlunda kontroll över nu har jag haft mina dalar. När jag stod på en stol i hallen med ett skärp runt om halsen som jag hade hängt upp i en krok hade jag aldrig riktigt tänkt putta undan stolen. Det var mer ett av många rop på hjälp. Jag mådde så dåligt att jag kunde tänka mig att av misstag ta självmord men aldrig att planera det och sedan fullfölja planen. Att råka puta undan en stol och sedan kanske ångra sig men då var det för sent var en tanke som jag hade, en annan jag gjorde var att ta tabletter. För många än vad man skulle, men för många att dö av, det visste jag inte.

Jag var allt annat än den perfekta systern men på vissa plan har jag underlättad för dom. Jag har lånat ut kläder, sminkat dom (jag är inget vidare bra på det men jag har i alla fall kluddat på lite eyeliner och ögonskugga), kommit hem full som första barnet, gjort mamma och pappa besvikna först av alla, misslyckats först av alla, fått problem först av alla, krossat vår familj, köpt dyrare julklappar till dom, gått till psykolog först av alla, ätit psykofarmaka först av alla, haft utbrott först av alla. Så något har jag i alla fall åstadkommit som stora syster, bra eller dåligt.

Jag har haft mindre snälla pojkvänner, egentligen bara en som behandlade mig illa. Han var otrogen, han sa till mig vad jag fick äta och skällde ut mig efter noter. Hans totala osäkerhet tog han ut på mig och jag lät honom göra det för ett tag. Nu kan jag inte riktigt bestämma mig om jag hatar honom, är likgiltig eller hoppas att han mår bättre nu och med aldrig skall göra någon illa igen. Jag tror inte att jag varken var den första eller sista han kommer att göra illa men jag vet att varken han eller någon kommer någonsin att göra mig illa igen. Det var flera år sedan det inträffade så ibland känns det som om tiden läker alla sår medan andra gånger kan jag känna att jag vill ta ut mig hämnd, förgöra honom, innan jag kan gå vidare.

I somras besökte jag Akut Psyk, gick därifrån med starka sömntabletter och en upplevelse rikare. Inne i väntsalen var det fullt slagsmål mellan en galen ryss och en drogmissbrukare. Knytnävar, sparkar, ”jag skall döda dig” och väktarna var ingenstans, eller jo dom var inne i personalrummet. Det var inte bara jag och mamma som var rädda. Jag har varit trogen Bup besökare och sovit över där. Träffade en späd liten individ som pratade så lågt att det lät som små viskningar, en annan skrek att hon inte tänkte äta någon djävla kalops och jag bara kollade med stora ögon på den för mig då nya miljö. Jag åkte hem samma dag, jag svor att jag aldrig ville tillbaka dit men har varit där två gånger efteråt. Att säga att det var hemskt är en underdrift. Personalen är även okunnig, okompetent och otrevlig. Jag var inget vidare trevlig mot dom heller men att det enda dom sa till min mamma under första vistelsen var ”har du tagit tidningen” och ”det finns ingen mat till dig” bevisar att dom borde inte ta hand om sköra människor och sköra människors föräldrar som även dom kan vara sköra beroende på omständigheterna. Jag vill säga att jag inte var speciellt skör men jag vet inte riktigt. Det var så längesedan och jag är en sådan annorlunda person idag och en så mycket starkare att det är svårt att relatera till hur man hade det förut ibland.

Jag älskar min mamma mest av allt på denna jord, mina systrar älskar jag med, min pappas och min relation har så länge varit ansträngd men innerst inne vet jag att jag älskar honom. Trots att han under årens lopp sagt att jag inte kan vara hans dotter och jag har sagt att jag hatar honom så vet jag att han älskar mig.

Jag läser religionsvetenskapliga programmet nu (nej, jag skall inte bli präst), har planer att läsa journalistik snart och pröva mina egna vingar. Alex har så modigt flyttat till Paris där han jobbar som modell och jag kanske skall ta modet till mig att flytta inom Sverige om jag kommer in på journalistprogrammet. Tankarna jag har i huvudet nu är hur jag skall komma ihåg alla judiska högtider, när jag skall köpa nya ramar och jag letar efter en speciell låt. Gräver man lite djupare undrar jag varför jag aldrig kan sova när man borde och inte ens om jag är trött, varför jag aldrig gråter och hur stark är man som ensam.

Den nervösa tjejen från mellanstadiet har helt ersatts av en annan. Jag syns och hörs men inte på ett burdust sätt. Jag vet att jag är intelligent, rolig och på väg att bli en kulturell och beläst människa. Däremot så skäms jag lite smått över att skriva det, vilken ödmjuk människa gör det. Men vem har påstått att jag är ödmjuk, jag är jordnära men ödmjuk vet det fan. Mina största tillgångar är min mamma, Alex och min humor som någon även kan fungera som mitt vapen (försvar).

Jag önskar att jag vore galet förälskad i någon, men mitt förnuft säger mig att det är högst otroligt att det någonsin kommer att inträffa. Jag är en cyniker som någonstans har en gömd romantiker inom mig, djupt inom.

Mina drömmar är inte utarbetade ännu, jag vet att jag vill till New York snart, jag vill bila runt i USA med Alex och se Amish-samhällen, läsa journalistik, konvertera och ständigt upptäcka nya saker. Förhoppningsvis är en på tusen bra, då är jag nöjd.


Beyonce - Check on it

Jag tror inte att jag är ett modeorakel (bara näst intill), men jag har alltid åsiskter om saker och ting och självklart även om Beyonce. När hon gick sin egen väg och gjorde solokarriär gjorde hon uppsving på alla plan, men främst hennes kläder som gick från trasor till underverk helt plötsligt. Det var som om hennes stylist och mamma Tina Knowles som har klätt Destiny's Child otaliga gånger i tygstycken som blivit kläder(?) hade försvunnit, puts väck. Men det finns alltid ett men och även denna gång, i Beyonces nya video till  "Check on it" kan man se lite spår av dålig smak, kanske smakråd från hennes mor tro. Vissa kläder (klicka för att förstora bilderna, bilder från http://www.beyonceworld.net/gallery/)är att to die for men vissa skulle jag hellre dö än ha på mig.
 

Resmål

 Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag rest mycket i mina dagar eller om jag ligger vid genomsnittet. Jag har varit i Monaco (några ggr), Mykonos (där världens bästa Alex bor en tid varje sommar och detta år skall jag dit. Till värmen, havet, Ornos beach (jag skämtar, denna gång blir det till mer exotiska platser som inte ligger 100 m från hotellet, Alyossa, utelivet, maten och Michalis, han vet bara inte om att han är medräknad i mina aktiviteter jag skall ha för mig där), Turkiet (med min f.d. Pojkvän, vi skulle åka som ett par men jag gjorde slut på planet ner jag stod helt enkelt inte ut en sekund längre så det blev en låååång hemsk resa till ett hemskt land och resmål, ALDRIG IGEN!), Österrike (där jag ursprungligen kommer ifrån på pappas sida), Frankrike (några gånger) som är ett sådant överskattat land, det är dyrt, fransmännen är otrevliga och franska rivieran (med Saint Tropez och Saint Maxime där vi bodde sist, ligger precis intill Saint Tropez) får en att känna som en liten myra. Stora yachter, dyra klädbutiker och människor som har mer pengar än vad jag kan räkna till. Inget ställe för en någorlunda jordnära tjej som varken har storhetskomplex eller har lust att bli någon wannabe och leva i någon annans skugga och hoppa på trenden att leka rik för en dag. Vi båtluffade runt i Grekland övärld för några år sedan och var på öar som Naxos, Paros, Mykonos (igen), etc., det är nog min bästa resa hittills. Jag var på språkresa på Malta mellan nian och första ring med Daniel och det är en av min sämre resa, men det har man kunnat läsa om innan i min blogg. Jag har varit i Norge och Danmark som så många andra svenskar, Tjeckien, Tyskland, Schweiz (där ni åkte fast för fortkörning och pappa pratar fortfarande att det var en fälla), Spanien, Portugal, Italien (där vi avverkade Venedig en gång och Rom en annan, vi firade mammas och Ullas (mammas tvillingsysters) 50 års dag där nere och jag var hemsk. Jag var en riktig tonåring, mina hormon var minst sagt i gungning och jag var arg hela tiden). Och nu kommer jag faktiskt inte på mer, jag tror att listan är komplett.

Ett av mina starkaste resminnen är när vi åkte till Prag och pappa hade bokat en "hus" via internet som på den tiden var ett ganska nytt fenomen. Det skulle vara mindre hus som ägdes av en familj som hade sitt hus precis bredvid. Luftigt, pool, stort kök och frukost på sängen var några av lockelserna. Det blev en mardröm, husen låg vid utsidan av Prag och för mig som var rädd för allting då trodde vi skulle bli nedskjutna så fort vi lämna bilen. Vi klarade oss helskinnade men vårt "hus" som vissa kallade det (dom som ägde det och pappa såklart) var en ministuga, det stora köket var en kokplatta (som alla som varit scouter bekantat sig med), frukosten på sängen var varm choklad och torrt bröd och poolen en uppblåsbar "pool" som alla kan köpa för 500 kr. Sängarna var hårda och kudden var enorm och kändes som en tegelmur, jag vill åka därifrån så fort jag såg det. Mamma likaså men pappas pittoreska syn på semestrarna som går ut på att uppleva allt genom urbefolkningens ögon (i alla fall så mycket man kan när man har vita tubsockor i sandaler, fulla kakifärgade shorts och inte att glömma kepsen) ville stanna kvar och som familjens överhuvud (ville han gärna tro, sanningen är att han kan bli djävligt grinig och barnslig) då bestämde han. Vi var i alla fall i Prag i tre dagar och åkte sedan vidare till Italien där nya utmaningar och äventyr väntade. Huset där såg ut som en hydda som bäst passade på en strand i ett u-land och dom två veckorna vi var där kändes som en evighet. Efter den bar det iväg till Monaco för att umgås med pappas vänner Gunnar och Michelle som bor där.


Coldplay

Jag vet vad jag hatar mest, Coldplay eller att alla älskar Coldplay. Att människor på snudd heligförklarar deras musik. Deras intensägande låttexter, deras framtoning och absolute mest deras frontfigur Chris Martin. Dom har en burdus stil och har helt enkelt sålt sin själ till djävulen. Dom har gjort tre skivor (Parachutes (2000), A rush of blood to the head (2002), X & Y (2005)), men på folk kan man tro att dom haft en trogen tjänst i musikvärldens rustning i årtionden. Jag kan sträcka mig sååååå långt (och nu är jag fruktansvärt ödmjuk) att jag medger att "In my place" går att lyssna på.

Jag vet

Jag vet att jag nästan "muckar" (får jag ens använda det ordet för mig själv, det är att våldta svenska språket) med dig och verkligen ber om bråk. Men jag har inget bättre för mig och om sanningen skall fram har jag inget emot att visa dig vart skåpet skall stå. Det vill säga dra ner dig smutsen och stampa på dig, som du så många gånger gjort med mig innan. Men det var då och inget är som det var förr. Jag är starkare och det spelar ingen roll om även du är det, för jag är starkare än du (för att citera Sara Löfgren, hahahaahahah, jag skämtar jag citerar mitt alterego Starck (Stark)).


Kvällens meny

Idag vet jag att jag kommer vara uppe till solen början skinna igen men det gör mig inget. Idag tycker om jag om nattens mystik och att få gå igenom gamla saker, riva ut bilder, påbörja ett collage i huvudet (allting börjar där), kolla igenom bland mina böcker och se om jag har hittar något jag inte läst innan och kanske se en film.

På "Let's Dance" gjorde Carolina Gynning succé enligt mig. Hon hade ingen taktkänsla, kunde inte stegen men herregud vilken utstrålning. Hon var lika bra på att dansa som Peppe Eng, bara att han har mindre utstrålning.

Alex åker först på måndag, alltså om lite mer än en vecka så jag får en fredag till med honom. Skall ta och laga en god middag åt dig någon dag i veckan HELT SJÄLV. Det kan låta skrämmande så ta en macka innan du kommer (tips från coachen). Räkorna vi åt idag var av toppklass (kom kostade ynka 89 kr/kg om man jämför med förra veckan som nästan var uppe på 200 kr/kg), så ät räkor för glatta livet nu.

Alex och jag kom fram till att vi är trötta på att alltid förklara om min utbildning. När människor frågor mig om vad jag gör säger jag att jag studerar, när dom frågar vad säger jag religionsvetenskapliga  programmet och när dom slutligen frågar (som alla frågar) vaddå skall du bli präst och svaret är och har alltid varit och kommer alltid vara NEJ. För det första är jag inte kristen och för det andra skulle jag aldrig bli präst. Jag är alldeles för ansvarslös och hemsk för att kunna sätta på mig prästrocken och vara i "Guds tjänst". Nej, i sådana fall är jag tvungen att bli en katolsk präst för dom har alltid något fuffens för sig. Alex sa slutligen att han får förklara oftare varför jag läser religionsvetenskapliga programmet än att folk ställer frågor om honom till honom, hahah.

Jay är på tv nu, jag skulle kunna gifta mig med honom (vissa saker måste dock göras först). Det första som krävs är att han skall få reda på min existens, dumpa sin fru Maris och att jag skall bli blind.


Ali G

Jag garvar ihjäl när Viktoria och David Beckham gästar Ali G och han säger till Beckham att han inte behöver göra någon lustig röst. Hahahahah


Sista kvällen (fredagen) med gänget (öhhh, bara Alex)

Ikväll blir det sista fredagen med Alex innan han lämnar mig för Paris. Vi skall äta räkor och vi står inför ett dilemma om vi skall se på "Let's Dance" eller "Riket", det är inte lätt att vara oss alla gånger.

Missy Elliot
Nu är det "The road to stardom with Missy Elliott" på kanal5 och varje gång man ser Missy (hello King Kong!) har hon en klubba i munnen. Dock misstänker jag som den Sherlock Holmes jag är att det är inte det enda som hon stoppar i sig om man kollar på Missys fysik.

www.glife.se

Glife.se är helvetet på internet. Man loggar in, kollar runt på "senaste med bild" och märker att alla ser likadana ut. Tjejerna är blonderade med stora bröst som hissats upp två våningar med en push-up behå, överdriven makeup, allvarlig blick och om man har tur för man se ett eller två nakenfoton som fotograferats för någon killtidning. Killarna har gelé drypande hår, gärna en blick som visar att jag-är-ingen-du-vill-djävlas-med och kort på drinkbord i deras "fotoalbum". Krönikorna behandlar dom "stora"nattklubbscheferna runt Stureplan som alltid framställs på samma sätt. Intelligenta, ironiska och sociala. Man kan även läsa hur man vårdar sin hy på bästa sätt och resereportage till Bangkok där man bor minst för ynka 260 dollar/ (finns självklart sviter för 1200 dollar/ per natt om du är en riktig stekare) per natt. Jag vill bara spy på hela sidan, det känns som high school i USA där det finns grupperingar som dom populära, dom rika, töntarna, spritluderna (hahah, kanske inte existerar på high school men dom som är white trash) och players. Men vad vet jag, jag kanske bara är bitter för att ingen pratar med mig (inträffat högst sällan), vilken kanske kan bero på att jag inte går att sortera under av några dessa kategorier, jag är bara intelligent, ironisk och social, precis som dom kära nattklubbsgudarna, gah.


Syster Ellen

Syster Ellen
Nu kom min supersöta, supergulliga och superjobbiga syster Ellen(det här är hennes pose som hon alltid har på fotografier, lägg huvudet lite på sne och le för glatta livet) hem till oss (mamma), efter att ha bott hos pappa i tre veckor. Hon var inne på mitt rum och lämnade av lite saker som var mina som hon lånat utan att ha frågat giventvis och hon ser ut som en smurf när hon har på sig sin vita mössa. Hon påstår att det är kallt men ta på dig en extra tröja då och inte en mössa. Jag frågade om hon visste när jag fyllde år och efter nån minut sa hon i oktober, som om min födelsedag var hela oktober.

Sabbat eller shabbat

Skrivit in händelser, födelsedagar och judiska högtider i min kalender nu. Det tog en evighet att förstå mig på hur många dagar Rosh Hashana och dylikt varade. Skrev ner när shabbaten är, som inträffar varje lördag och stava det SABBAT istället för SHABBAT. Jag är inte pedantisk, mitt rum ser oftast ut som en krigszon, jag slänger mina kläder i en enda hög och mina anteckningar jag tar på föreläsningar är näst intill oläsbara men ibland kan jag störa mig sönder på saker. Som att jag skrivit sabbat med röd bläck på varenda lördag hela året ut i min nya kalender. Shabbat med stavningen sabbat är den kristna vilodagen på söndan. Fan fan fan fan, hade den inte kostat 235 kr och jag är någorlunda fattig (som en kyrkråtta) hade jag köpt en ny. Fan fan fan!

Uppdatering:
Haaaaaaaaaaaaah, jag fann att man kunde stava det sabbat med. Jag var redo att sätta på mig skorna gå till Nk och vänta där tills dom öppnar tio på morgonen men nu slipper jag. Jäääääs!

Inställd på en tidig kväll

Jag var inställd på en tidig kväll. Att få somna tidigt, att fly iväg till en annan värld där drömmar besannas. Både mentalt och fysiskt var jag beredd att somna innan tolv men här sitter jag, klarvaken och bitter. Detta är bara en av många sömnlösa nätter i raden jag suttit uppe och grubblat, fan.

Dagens dilemma

Man vaknar och ser fördjävlig ut, man dushar och ser fördjävlig ut, man fönar håret och ser fördjävlig ut, man sminkar sig och ser ändå fördjävlig ut. Vad är det som krävs, vad är nästa återgärd. Göra en face off operation?

George Hamilton, Dr Phil, andras tragedier

George Hamilton
Zappade över till "Lyxliv" med George Hamilton (bild, hello lobster!) när det var reklam på "Dr Phil" och jag undrar hur länge han ligger i solariet för att få den färgen. Han måste sova där. På "Dr Phil" handlade det om en tjej som med sin klass var på klassresa på Aruba där han hade försvunnit. Polisen antar att hon blivit våldtagen och mördad och det finns tre misstänkta som åkt in och ut på förhör och häktats och blivit släppta flera gånger. Nu i alla fall så har det gått tre månader sen hennes försvinnande och Dr Phil ville ta upp fallet och vädjade om tips och berättade om hur turerna i fallet hade sett ut. Dr Phil lekta Gud och sa att han kan bistå med pengar, utredare och allt den försvunna flickans mamma kunde tänkas behövas i hennes letande efter sanningen och idag var programmet intressant. Det är nästan hemskt att säga det men när det handlar om sådana saker är det sevärt medans när Dr Phil gör hokus pokus hallelujah saker med olyckliga äktenskap är det bara långtradigt.

Om man kollar innehållet på herrtidningar så är det oftast lite lättklädda tjejer som berättar om hon gillar att ta eller att ge om hon är höger eller vänster (hon måste tro att dom frågar vilken hand hon skriver med, läs:runkar), lite mode, bilar och slutligen något reportage om någon massaker eller om seriemördare. Andras tragedier blir till andras nöjen

Min relation med vintern

Nu har jag tagit mig till Shell genom kyla, snö och mörker för att inhandla ostbågar som skall "luftas" till imorgon (luftade ostbågar is the shit) för min och Alexs myskväll. Jag hatar kyla, jag har aldrig påstått att jag någonsin tyckt om det. Jag tyckte det var tråkigt att åka längdskidor runt Elljusspåret vid Sisjön, jag hatade att åka skridskor med pappa (alla i familjen Braun hade på sig hjälmar och såg ut som byfånar och för att festa till det lite brukade pappa ta med sig en clementin, tack!) Och när vi var i Fjällen och åkte skidor så var dagens höjdpunkt alltid lunchen så jag har aldrig haft något intresse att kombinera ihop med vintern. För mig är vintern bara alldeles för lång och kommer för ofta (hade det inträffat en gång var tionde år kanske det hade varit lite exotiskt).

Alex däremot sa att han såg framemot vintern och kylan för det känns friskt, det får han äta upp nu när han klagar non-stop. Detsamma gällde hans syn på Sverige, han hatade Sverige tills han flyttade till Paris, pussy.


Kalender inköp, aktivaste bloggarna

Idag var jag i stan och köpte min efterlängtade kalender. Var lite rädd att allt skulle vara utplockat på "Ordning & Reda" men det fanns gott om kalendrar kvar i olika format, färger och material. Jag sprang in, vela i två minuter, valde den röda och hoppa in i mamma-bilen. Hon skjutsade mig nämligen dit och hem. Skulle egentligen in med Daniel men när jag sa att jag kände mig lite skör i själen och att han inte nödvändigtvis behövde säga att jag ser fördjävlig ut idag som vi alltid säger till varandra, (härlig vänskap, men nästan hellre det än gulligull med fraser som "gumsan jag älskar dig") för att jag vet redan om att jag ser ut så. Då svara han "aha" vi tar det någonannan dag, hopp! Där stod jag med svansen mellan benen och fick skjuts in av mamma.


Såg att jag med bland "de mest aktivaste bloggarna" på blogg.se, det är jag fan värd (andra gången denna vecka jag fan är värd något, 2006 börjar bra trots emotionella nedgånger).

Annas klagosång

Annas klagosång:

När man är inne på evreka.com eller till exempel google.com för att leta upp någon information händer det ibland att man hamnar i andras bloggar där dom bara kan ha nämnt ordet man sökt efter eller har en åsiskt om just det man vill ha information om. Nu har lekmännen tagit över lite för mycket.

Att ALLA tycker om Gavin DeGraw, verkar inte spela någon roll om du är finnig och femton eller snart fyllda 40 och jobbar på en bank. Hur hemskt är inte det, vart är världen på väg? Det kan jag i och för sig svara på, det bibliska helvetet håller på att uppstå här mitt ibland oss.

Killar/män/småpojkar som bloggar är alltid antingen fulla eller bögar, och ibland båda två. Vill man läsa några tankar som kommer från någon som även är vacker att titta på för man fan leta. Vet du ens NÅGON? Please tell, så jag har någon att dagdrömma om, mitt kärleksliv är så icke-existerande det bara går.

Att min syster Beckas kompis ringer hit utan att överdriva hundra gånger om dagen och signalen ger mig huvudvärk. Jag har slutat att svara och när hon, det lata aset vars kompisar det är som ringer 99 % av tiden inte svarar får jag lyssna på telefonsignaler i minuter. Nu är det daxs att hon får en egen telefonlinje som bara har vibration och inga ringsignaler alls.

Att Stefan Sauk är "spelledare" för "Riket", att han i huvudtaget har fått visa sig i tv-rutan är en skam i sig.

Att alla institutioner på universitet verkar tvinga på deras stackars elever att köpa deras kollegers böcker och avhandlingar som en del av kurslitteraturen som sen inte ens används.

Att vädret är överdjävligt och sist men absolute inte minst att den svenska mentaliteten är helt skev ibland. Utomlands har dom inkastare här i Sverige har vi groteska, otrevliga vakter med mindrevärds komplex och som säkert inte ens kan alfabetet. I say a little pray (möjligen curse, är inte så storsint som jag kanske skulle vilja vara) for you.
James Bond i "Goldfinger" (MASTERMIND drag)

James Bond i Goldfinger (MASTERMIND drag)

Jag är skolad James Bond fantast av min far även om det kan vara hur töntigt som helst. Jag älskar "Goldfinger" och hur han kommer i sin våtdräkt med en fågel på huvudet för att ingen skall märka att det är något fuffens. Tack Kanal5 för att ni påminde mig om denna högklassiga scen ur "Goldfinger" genom att göra reklam för filmen som visas på fredag. Ett djävla mastermind drag!

Min nya idol: http://www.roligaklipp.se/american-idol-ii,157.html

Min nya idol: http://www.roligaklipp.se/american-idol-ii,157.html
Men hello Geri, lite självkritik TACK, do YOU sing? Neeeej, det skulle jag inte kalla det.

Present från Renaida

Present från Reniada
Denna teckning fick jag i present av min kusin Renaida när jag fyllde 19 eller 20. Hon blev så toknöjd över den att dom var tvungen att scanna den så jag bara fick kopian. Hahahah, sötnöt. Men jag förstår att man inte kan ge originalet på sådana här ovärderliga konstverk. Jag undrar bara vem som är jag, säkerligen den som ligger vid palmen och solar.

Kom och tänka på presenter man gav när man var mindre som verkligen gjorde ont att ge bort och som gjorde lika ont att få som föräldrar. Jag måste ha skövlat en mindre regnskog då jag målade och målade kludd på papper och sedan gav till mamma att sätta upp någonstans där ALLA kunde se dom. När man blev lite större gav man bort saker man gjorde i skolan och i slöjden. När pappa tar fram julpyntet så sätter han fortfarande fram våra hemska tomtar vi gjort av toalettrullar och filttyg på sexårsverksamheten haha, det hade aldrig mamma gjort hon skulle ha eldat upp dom om jag fick för mig att sätta fram något sådant. Hos pappa finns ett ljus som föreställer en snögubbe han fick i julklapp av mig i femman kan det vart. Jag tyckte det var årets present alla kategorier och när han ville tända ljuset blev jag helt bestört, det finns kvar ännu. Djävla fint ljus. Syster Ellen gjorde en långkörare med ett fågelbo hon hade gjort och en fågel av garn som hon gav varje gång det fanns tillfälle att ge något för att sedan ta tillbaka det och ge igen vid nästan presenttillfälle.Sömnproblem, kalender

Det blev inget stan idag, jag orkade inte utan prioterade sömn framför stan. Stan finns kvar imorgon men imn sömn den vet man aldrig när det kommer. Jag har problem med sömnen och inget jag-kunde-inte-somna-igår-somna-först-tolv, utan jag kan inte somna förrens sex, sju, åtta, nio på morgonen. Även om jag är trött så vrider och vänder jag på mig till vansinne och hjärnan går på högvarv (som vår förra dator gjorde, den LÄT till och med). Men imorgon då skall jag ta mig i kragen, åka in stan och köpa en kalender att skriva in händelser som är tänkt att jag skall se på/lyssna/eller själv utföra. Vi får se hur det blir det det, det kommer i alla fall stå i min kalender och man får vara glad över det lilla. "Jag kanske inte gick på föreläsningen igår MEN det stod i min kalender, jag glömde inte jag bara inte brydde mig."


Katie Melua

Katie Melua spelar på Nobelprisets fredskonsert nu. Jag brukar ha åsisker (ofta gånger negativa men hey världen är inte en utopi och då är det många gånger befogat) om många artiser/skådespelare/människor vars enda brott är att dom andas (skämt åsido) MEN någon jag verkligenverkligen föraktar är Katie Melua av en enda orsak att hennes musik plågar mig. Jag lyssnar hellre på någon som drar sina naglar mot svarta tavlan än hennes musik som är ett patetiskt försök att spela på melankoli.

Vi är alla jordens barn

Vi andas alla samma luft, vi bor på samma jord, vi värms av en enda sol och ändå lever vi så olika. Livet är ett lotteri och visa drar en nitlott, vad det nu innebär. Jag bor i det ekonomiska välmåenda Sverige med ovälmåenda människor. Jag kan inte gråta, mina tårar är sedan längesedan slut. Men i mitt hjärta ekar det av tomhet och mina armvrister är fulla av sår, vi kan inte se dom men vi vet alla att dom varit där. En svälter sig för skönhetsidealet och andra svälter ihjäl. Är det här den perfekta värld vi tror vi lever i? Glöm inte att vi är alla jordens barn.


Städat(?)

Städat mitt rum nu och jag har kommit fram till samma slutsats jag gjort dom senaste åren. Jag är i stort behov av nya förvaringsmöjligheter. I en av mina garderober har jag mina barnböcker på golvet för jag stod inte ut med tanken att mina underbara böcker förvarades på pappas vind och bara skulle lukta mer unket för var dag. Mina videofilmer (bry er inte om "Mean Girls" som jag köpte för en tjuga på Ullared) som jag samlat ihop det senaste 1,5 året har jag stapplat upp på en fönsterbräda och det är lika stabilt som lutande tornet i Pisa, en dag kommer en stapel med filmer hamna över mig och förgöra mig. Däremot är mina hattar, mössor och kepsar någorlunda organiserat, kastade nämligen upp hälften av mina huvudbonader på ett överskåp till en av mina garderober för ett halvår sedan. Där finns det mindre smickrande kepsar framförallt (jag köpte truckers som en galning nämligen), studentmössan och annat hemskt. Väskorna är en annan sak som jag har någorlunda kontroll över, väskorna som ligger där har jag kanske inte alla använt men kan tänka mig att använda dom alla. Mina kära örhängen ligger i pappkartonger från Macy's och hör och häpna i ett glas. Bara att kolla och förvånas:


Kastade även några örhängen, men här är däremot min bättre hälft (bilden gör dom ingen rättvisa) av samlingen:
Örhängen
Nu är mitt rum i alla fall mer eller mindre städat, beror på vilken definition man har av det men man dör i alla fall inte på fem minuter om man är dammallergiker längre.


Fab 5

Reklam för "Fab 5" på ZTV nu, fan låt inte plågan komma tillbaka. Killar (eller ni kanske föredrar att kallas män, you wish!) är i många fall väldigt rädda(?) för homosexuella (om det inte är hett lebbsex vi pratar om) som om ni alla vore snygga kap som alla bögar åtrår (haha, no no) och vill ha. MEN när det kommer till "Fab 5" så har många homofober faktiskt blivit charmerade av dessa fem karismatiska (som många skulle kalla dom, dock inte jag dom går mig på nerverna) medlemarna i "Fab 5" och en killbekant till mig, som var/är smått homofob (skulle jag, Freud,  diagnosera honom) brukade sätta videon och spela in "Fab 5" så han inte skulle missa det. Så han accepterade dom på rimligt avstånd (tv) men kunde inte socialisera sig med dom i verkliga livet, knock knock is anybody in there?

Howie Day

Jag lyssnar på Howie Day, aldrig hört talas om honom förrens nu ikväll. Är jag hopplöst ute eller ännu värre sitter jag just nu och lovordar sådan skit som indiepop-are lyssnar på. Då dör jag.

Pieces of me

Pieces of me:
21A som i AnnaDen moderna martyren

Kosher

Var inne och kollade runt lite på en kosherlista och fann till min förvåning att det finns do's and dont's när det gäller vilka diskmedel man får använda, det visste jag faktiskt inte. Okej, att diskmedel säkert innehåller mer än vad man tror, men att gå in på det så ingående och förbjuda och tillåta vissa diskmedel är nästan överkurs i mitt tycke, även om det för andra säkert är på liv eller död. (http://www.jf-stockholm.org/centret/judendom/kosher/kosherlistan.asp) För när allt kommer runt så handlade egentligen förbudet mot vis mat (kosher) att man ville avskärma sig mot de hedniska kulturen (det sa min föreläsare i bibelvetenskap så det är han som får gå i graven för det).

På en judisk högtid (glömt av vilken, får fråga min min faster som berättade det här för mig i söndags) får man bara resa på vatten så när man min farfar skulle åka från Israel var det en ortodox jude som satt med fötterna i en balja vatten på flygplanet. Det är helfestligt och i detta fall lite gulligt hur man hittar alltid en lösning.

Ett kallt helvete

Jag vaknade, håret var rufsigt, gårdagens smink var kvar, det kändes som jag inte kunde andas (hade antagligen druckit för lite vatten när jag skulle svälja min morgonmedicin så det kändes som den fastnat i halsen) och det var grått ute. Underbart, ännu en härlig dag i ett meningslöst liv där helvetet är kallt som fan. Såg resultatet på tentan och det kändes som solen tittade fram bland molnen, men efter fem minuter har man redan kommit över dagens lycka och väntar på nästa händelse som inte kommer vara i ens favör.

Alex var här en stund på kvällen och tv-tablån hade inget att locka med förutom lite "Grey's Anatomy".

Imorgon skall jag ta mig ändå in till stan för köpa en kalender och skriva in oviktiga saker som mitt liv kretsar runt. När föreläsningar är, när hemtentan skall vara inlämnad, när jag skall hämta Julia, vad som händer tredje lördagen i april. Saker som egentligen inte betyder något när allt kommer omkring. Jag undrar när någon skall knacka mig på axeln och låta mig på ta del av uppenbarelsen och låta mig få svar på alla mina frågor. Ibland, dock endast några få sekunder, önskar jag att jag vore som du. Dumglad, med total avsaknad av djup och ett ständigt levande på läpparna.

Dagens låt:
Richard Ashcroft - "Check the meaning"

Resultat på tentan i världsreligioner, fortsättningskurs

Jag brukar inte skryta, kanske för att det inte finns så mycket att skryta om eller att jag inte är speciellt självgod, men idag finns det fan tillfälle. Fick mitt resultat på "världsreligioner" tentan idag och jag klara den. En kvälls pluggande och jag klarade det! Skreck aldrig "fy fan vad jag är bra" när man åkte runt på flaket efter studenten men nu tillåter jag mig säga just fy fan vad jag är bra. Det här var precis vad min dag behövde.

Depp, trislott, Joyce Carol Oates

Idag är jag verkligen depp, men efter att ha varit mamma och handlat och fått med mig diverse godsaker känns det lite bättre. Kände att turen var med mig, med den otur jag har i kärlek (total avsaknad av någonting som kan associeras med kärlek) borde jag ha tur i spel. Köpte en trisslott och vann 50 kr, gick till kassan och sa jag vill lösa in den. Vilket på spelspråk betyder ge mig två nya lotter (i med att jag vann 50 kr, och dom kostar 25 kr st), men det var inte det jag ville. Jag ville få min enorma vinstsumma och för en gångs skull gå på plus men givetvis var dom två nya nitlotter båda två även om jag för en sekund trodde att jag vunnit hundratusen (hur många händer inte det, alla som köpt en lott har antagligen också sett fel och för en sekund trott att dom vunnit en större summa).

Började läsa "Brudgummen" av Joyce Carol Oates och det känns så djäkla bra att ha lite skönlitteratur att fly den tråkiga vardagen med. Nu skall jag kolla om tentaresultatet har dampt ner i gu-mailen.


http://www.alskamig.se/

Glömde att nämna hemsidan till min kusin Renaidas film som kommer i vår: http://www.alskamig.se/

Renaida Braun
Åh, hon är så förbannat söt. Om man läser trycker på hennes namn (Renaida Braun) under flicken "skådespelare" kan man läsa att:
"Renaida är en tioårig (fast dom har skrivit fel, hon är bara nio) tjej från Nyköping.
Hon tycker det är kul med TV spel och gillar att spela in film."


Och hennes rollkaraktär:
"Keisha är Fatous lilla syster. Hon och Fatou är väldigt nära varandra
och Keisha är den som är Fatous känslomässigt starkaste stöd."


Liseberg

Nu har jag skickat iväg en ansökan om säsongsjobb även i år, var försent ute förra året men året där innan fick jag ett nekande och säkerligen väntar samma öde i år.

Pappa, Daniel, Reniada

Renaida
Jag åkte till pappa efter jag ätit mat hemma hos mamma och hade gjort ett besök på "4 Gott" och inhandlat en ofantligt stor påse godis till mig och två lite mindre påsar med resegodis till min kusiner när dom åker hem till Nyköping imorgon. Var förbi Daniel en sväng, ingen förtjänar att känna sig ensamast på världen även om man trasslar till det ibland. Fick ta ett kort på Reniada i pyjamas efter många men.

Hos pappa frågade han om jag ville ha mat där så många ggr att till sist sa jag, "jag kan ta lite", och då sa han "men du åt precis, skall du verkligen äta igen." Åh, dumnöt.

Kinamat eller hemmagjord kinamat

Nu är det mat snart, antingen kinamat hos mamma eller hemmagjord kinamat hos pappa med faster och två kusiner. Tufft beslut.

Nyårsfirandet

Vi (jag & Alex) skulle till Daniel klockan fyra, men fem i fyra ringde han och sa att han var efter schemat (vilket jag antog att han inte hade gjort snittarna ännu, silly me) och vi kom upp till Kirjonen klockan halv fem. Där möttes vi av Daniel, Tobbe och inga snittar. Besvikelsen var enorm, snittar kan göra hel dag (creme fraiche, löjrom och rödlök skulle jag kunna äta till frukost, lunch, middag) och vi fick äta chipssmulor istället. Så med besvikelse började nyårsfirandet och det var väl det genomgående temat för många som firade med nyår med oss. Ett och annat glas champagne slank ner och sedan skjutsade mamma in oss till "Vasastan" (tack mamma, du körde mig till Daniel, till Vasastan, till pappa och sist hem). Klockan sex skulle man vara där och fem över sex var vi där, fint folk kommer alltid sent, dock inte bara fem minuter. Man fick sig en drink (som innehöll saft och en droppe x-mas cider) och några poletter som skulle användas till drickan. Dom visade oss till vårat bord vid halv sju och sa att maten kommer snart. Klockan åtta kom förrätten och jag var så hungrig att jag trodde jag skulle dö på allvar. Jag tänkte över både en och två gånger att springa till "7 Eleven" och köpa en korv men stannade trots allt. Förrätten var ljuvlig och huvudrättens köttbit var saftig och stor. Efterrätten skulle bestå av sorbet men det serverades chokladglass med kakaoöverdrag, öhh.

Sedan började kvällens besvikelser radas upp. Emelie, Lizzie och Tobbe skulle till Pepsi i Billdal och fira in det nya året och sedan antagligen kommer tillbaka till "Vasastan" och dit ville inte Daniel trots att han hade sagt att han skulle dit och Pepsi redan hade gjort i ordning deras välkommsdrink. Daniel hade berättat för mig om att Lizzie och Emelie skulle till Pepsi men sa att Tobbe skulle stanna vilket inte blev fallet. Till dom andra hade Daniel sagt att han skulle med från första början, när vi haft biljetter till "Vasastan" i två veckor och Lizzie och Emelie fick först reda på det igår och på något sätt lyckades även dom få biljetter. I alla fall så ljuger Daniel som en borstbindare eller som han kallar det underhåller sanningen.

När dom (Lizzie, Emelie, Tobbe) åkte till Pepsi så sa jag till Daniel "åk med dom, svälj dit stolthet allt det här kaoset har du skapat och nu får du en chans att fixa det, åk", men han vägrade för han ville inte. Vad är det för kompis som inte kan offra två timmar åt något han sagt att han skall med på bara för han inte vill. Jag hoppas Daniel att dom är sura på dig nu och för ett tag framöver (jag vet att du läser min blogg men jag anser detta i alla fall), du måste lära dig att vara ärlig och inte vara så djäkla självisk och barnslig. Igår när bråken började uppdagas sa Daniel "jag åker hem nu" som han sagt femtioelfva gånger innan. V fan, bete dig som dom 21 (snart 22) åren du är. Jag bryr mig om dig Daniel, men det här är din skit och du förstår inte ens att det är ditt fel.

Jag och Alex åkte i alla fal till pappa efter dom andra åkt till Pepsi, och Daniel lämnat oss i vredesmod när jag var trött på honom efter alla händelser och det var bara bönder bönder bönder vart man än kollade på hela "Vasastan" så att åka till pappa med Alex lät inte helt så fel som det borde.  Vi firade in det nya året med pappa, Kathe, pappas vänner, min faster och mina två kusiner Ellen och Renaida.

Det var trevligt, och jag åt mat ännu en gång, som denna gång var god, antar att Kathe gjorde den. Alex åt 270 kroners tårta som pappa lite diskret nämnde några gånger. Vid två åkte vi hem och sedan hämtade jag och mamma upp Ellen och Becka som hade varit med en lika turbulent kväll som oss när människor försökt tränga sig in och lyckats hos Linda som hade tjejmiddag och sen "fest" och människor hade tagit ett saker och slagits.

Ett gott nytt år på allesammans.