Hepp, nu är sensommaren borta och regnet här

Tänkte dricka en smothie på uteservering med Sara och göra vårt musikvideo-grupparbete men så verkar inte fallet bli i med att det ösregnar ute. Så det blir att med fuktiga kläder (jag kommer glömma paraplyet det är skrivet i stjärnorna) klämma in sig i något hörn i ett fullpackat Condeco.

Alex Schulmans åtta favoritebloggar.

Jag läser Alex Schulmans blogg och tycker den är studentals riktigt roande men jag misstänker att jag måste omvärdera detta efter att ha läst att hans åtta favoritebloggar bland annat inkluderar Marie Plosjös blogg, Kenneths blogg och Jessika och Emelies blogg. Jäck!

Vad håller Lisa Miskovsky på med?

Lisa Miskovsky
Jag varken har, är eller kommer någonsin vara ett stort fan (eller fan i huvudtaget) av Lisa Miskovsky men vad håller hon på med i sin nya musikvideo "Sweet Misery"? Större misslyckat försök till prettovideo bland svenska artister får man faktiskt leta efter (då får man faktiskt tacka Bsshunter för han förstår sig på sina begränsingar).

OPRAH for President - t-shirt

OPRAH for President - t-shirtOPRAH for President - t-shirt

http://www.dreamagic.com/oprah/tshirt.html

Inte för att jag tycker det själv jag har ganska svårt för alla "från slusk till snygg på 10 minuter", "hur du klär dig sexigt", "gör om ditt hem för under 1000 dollar", "inside från "Desperate Housewifes"". Jag vill ha snyfthistorier!

Klockan 08:00...

Klockan 08:00 lämnade jag mitt hem på väg måt sprovagnen till jobbet. 8:30 var jag inte på jobbet och kom aldrig så längt. Vad som hände låter jag vara osagt mer än att det var en helveresdag (och i mitt horoskop stod det att det skulle vara min lyckodag igår. Om detta var sant vill jhag inte uppleva fler dagar (hånar i och för sig horoskopläsare)).

Tankar om jobb

Jag höll på att inte hitta min borste och i sådana fall kan man inte gå till jobbet. Vara "värdinna" för dyrt snabbkaffe går sig inte med tovigt hår. Men som med allt annat i mitt liv sket det sig och jag hitta den efter 20 sekunder. Jag hann nästan inte ens leka med tanken.

Tänkte på arbetsmoral och kom på att jag kanske inte har den sämsta arbetsmoralen bland alla jag känner (eller i alla fall delar samma plats). Daniel du bara slutade att gå till jobbet en dag för flytta till Köpenhamn utan att säga ett ord och Svante kompis Emil skulle bara ta en liten rast och äta mat och det slutade med att han gick med oss ut och partaja och inte han heller ringde sin srbetsgivare. Jag har till och med tagit bort mitt nagellack så jag borde egentligen befinna mig över er i skalan.

George Cant-stand-ya

När jag tänker på framtida jobb är jag lite som George i "Seinfeld" när han är arbetslös och säger att han tycker om sport och kanske kan jobba med det på något sätt som ja sportskommentator. Jag tycker om film så jag kanske kan ta och spela nästa huvudroll i någon stor Hollywoodfilm för att sedan göra några indeendent-filmer och bli mycket hyllad. Jag tycker om att skriva, någon som har något jobb där och så har jag läst religion i 1,5 år kanske kan starta en sekt?

Mogge Sseruwagi

Sanna Bråding och Mogge Sseruwagi

Någon mer än jag som ville hoppa in i tv-rutan igår och slå ner Mogge när han skrek "Glassssigt" efter att första deltagaren hade gått vidare.

Skall jag vara en dare-devil

Jag

Efter min någorlunda misslyckade hårfärgning (om man inte tycker det är snyggt med blont/ser ut som en hund pissat på håret) så funderar jag att gå tillbaka till mitt brun/röda hår. Det var väl inte så jättehemskt, eller? Jag kommer antagligen att bli missnöjd och färga om, avfärga och hela baletten tills jag har lika många hårstrån kvar som Homer har på hjässan.

Editors

Editors

Jag har inte lekt Virtanen på länge nu men det skall det bli ändring på. Editors är dagens band (om någon bryr sig, hepp, inte).

Förlovning, inte min andras och nej jag är inte ALLS bitter

Steve Angello och Isabel Adrian

Läste någonstans att Isabel Adrian har förlovat sig med sin Steve Angello. Grattis grattis, men gick det inte lite väl fort? Hur crazy-inl-ove ni ens är? Kan denna förlovning ha med att göra att han är känd på sin planhalva och håvar in hyfsade pengar och att Isabel är snygg? Bara en vild gissning. Men som man säger det man inte har i bena (läs:längden, för han är kort) får man ha i plånboken.

Det har gått tio minuter...

Det har gått tio minuter och jag vill fortarande INTE jobba. Jag vet inte ens vad jag skall göra, i telefonen sa dom plocka lite, vara värdinna och vara allmänt trevlig som du alltid är (okej dom känner tydligen inte mig speciellt bra). Och nej jag skall jobba på Bokmässan och inte något horhus.

All heder till Lars Ohly

Lars Ohly visar fingret

Hade Lars Ohly visat fingret till egentligen vem-som-helst i en tv-studio där det finns kameror överallt hade han fått min röst hur lätt som helst, inga betänkelser. Alex sa efter valet att han nog är kommunist trots att han rösta på miljöpartiet, köpte kläder för multum igår och hans bästa vän (jag) är väldigt pro-Israel (vars enda affisch jag såg löd "Bojkotta Israel - För ett fritt Palestina). Dubbelmoral när den är som bäst (och den uppskattas alltid).

Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte....

Vaknade halv fyra och kunde somna om när jag kom på att jag skall jobba om några timmar. Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte. När jag fick samtalet igår och det verkligen var bekräftat att jag skall arbeta i helgen tänka jag ut scenarium som att jag skulle ringa min arbetsgivare och säga att jag inte kunde komma för att när jag var på stan för kolla efter den förbannade vita skjortan (jag inte har) blev jag påkörd och bröt båda benen och inte kan jag arbeta om jag sitter i rullstol? Detta mina vänner är verkligen något jag skulle kunna göra men Alex påminde mig om att om du verkligen inte vill gå kan du väl bara sjukanmäla dig vilket faktiskt verkade smartare. Men nu sitter jag här och vill inte, vill inte, vill inte.

Alla tycker om en bra konspiration

Alla tycker om en bra konspiration och jag väntar med spänning på fortsättning.

http://www.expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=692668

Hombres

Hombres

"Hombres" har premiär på kanal5 imorgon och finns det verkligen någon som tror något annat än jag att det kommer bli ett superfiasko? Att ens tänka i andra banor existerar inte ens. Tycker lite synd om Musse Hasselvall som har regisserat soppan(såpan) (har bara sett de vidriga reklamsnuttarna men är trots det så säker på fiaskostämpeln att jag slår vad om något relativt oviktigt, mitt liv).
Musse Hasselvall

Idol - Peter Swartling

Har så tråkigt (och vill inte aktivera mig med något i med att jag måste gå upp vid den hemska tiden sju imorgon vilket jag annars aldrig gör i med att jag skippar alla tidiga (och alla andra med i princip) föreläsningar) och har slötittat på Idol. Varför kan man inte få se på dåliga aspiranter hela säsongen (i och för sig det man gör) istället för att behövas plågas med 15-25 åringar göra dåliga covers på låtar av Goo Goo Dolls, Savage Garden, Alicia Keys och några fåtal andra artister som kommer igen gång på gång.

Peter Swartling

Tycker det är synd att Peter Swartling inte har på sig sina färgglada scarfs han har i "Pokermiljonen" kombinerat med färgglada glasögonbågar. Jag vet inte om det kan vara rätt på någon men det är det i all fall verkligen inte på Peter Swartling, den saken är säker.

Syndast om mig i hela världen

Skall jobba i hela två dagar med star klockan 8:30 imorgon och jag tycker syndast (inte mest synd, utan just syndast) om mig i hela världen. Jag är inte gjord för att jobba med saker som är så oinspirerande som att le, ta emot beställningar och dela ut kaffe (eller vad jag skall göra). Skall ha på mig en vit skjorta som jag inte ens har så ja det är syndast om mig i hela världen.

"Entourage"

Entourage

Skippa filmen och såg på två avsnitt av "Entourage" man fått med Café. En serie som blivit så hyllad (i och för sig främst i USA) kan väl ge mig en timmas flykt till annan bättre sfär men nej det kunde den inte åstakomma. Jag vet inte hur ni är med era (kill)kompisar men när vi skämtar och rackar ner på varann så kan vi faktist varva humor, ironi, sarkasm och intelligens alltihoppa i ett (kanske inte du Daniel, haha) men det här gängets rappa repliker var tagit från en rast på skolgården bland åttakladdare. Tyck om den bäst du vill men påstå inte att det är en smart serie. Även om jag inte är det största fanet av "Sex and the City" (jag tycker om det men vill inte placeras in i det fack där alla andra tjejer/kvinnor/tanter som tycker om SATC befinner sig i) så tycker jag det är en ren och skär förolämpning att kalla "Entourage" ett "Sex and The City" för män.


DISSA (blogg uppd.)

Camilla och Sofia

Hur kunde jag glömma den värsta bloggen alla kategorier någonsin. Det är SJÄLVKLART Camilla och Sofias (från Paradise Hotel) blogg som man kan läsa på glife och nattstad bland annat. Dom kan inte ha fått godkänt på en endaste novell/roman/berättelse/dikt/ja ni förstår i helas deras liv. Deras sätt att skriva gör att man blir sömnig efter två meningar trots att dom är på vilda äventyr i New York med diverse kändisar. Det är inte dåligt att klara av det (läs: nivån på kvalitéen), deras blogg är så dålig att Sunblock-tjejernas blogg framstår som genialisk. Men söta som socker är de, det kan ingen ta ifrån dom (mindre kul efter 40).

Att jobba eller inte jobba, det är frågan

I måndags fick jag ett samtal om att jobba tors-sön på Bokmässan och dom sa att dom skulle ringa dagen efter och bekräfta det. På onsdagen ringer dom och säger att dom skall ringa på torsdagen och säga tiderna och dom har ännu inte än ringt. Jag är lite småsur och funderar på (om dom nu ringer d.v.s) ringer imorgon) tacka nej efter deras negligerande. Vet inte dom vem jag är? Eller vänta det är nog det dom gör, jag är ingen.


Imorgon skall jag i alla fall frossa i räkor, havskräftor och majonäs (viktigate ingrediensen). Blir det inget jobb i helgen så skall jag försöka få tag på Svante och se om han skall ut.

Nu skall jag se "Den Galne Kung George" jag köpte begagnad för några veckor sedan på videobutiken här i området.    


Det ser "okej" ut

Ställt mig framför varje spegel i hela hemmet med olika ljus minst ett tjugotal gånger för se om jag kan med att se ut som jag gör i håret ute bland folk? Efter några en timmes betänketid så kom jag fram att det faktiskt inte var så hemskt, till och med riktigt snyggt (nej nu tog jag i). Det kommer säkerligen se bättre ut om en vecka efter 2 mm utväxtrand, hoppas jag.

Suttit uppe (jag skulle i och för sig vara vaken) och väntat på att Daniel skulle komma hem för han skulle ringa mig och berätta om ALLT som hade hänt ikväll för det hade hänt SJUKA saker. Dom sjuka sakerna var att han hade träffat på en kompis-kompis och det var allt. Okej.

Alex & Fijive - Mykonos, Scandinavium Bar

Hitta en bild på Alex och Fijive från Mykonos på Ann-Sophies space när du dansar vid strippstången du en gång i tiden drog ner (dock x antal kilo mer än på bilden, men jag dömer dig inte vi alla har varit där). Haha...

Har inte gjort något vettigt på hela veckan

Har inte gjort något vettigt på hela veckan. Närmast jag kommer det är att jag var på min hebreiska lektion i fem minuter igår för att köpa kurslitteraturen. Sedan gick jag och köpre glass, dip och hårfärg och mötte upp Alex.

Färgade mitt hår idag vArs resultat befinner sig närmare åt katastrofhållet än lyckat. Är nu mera lite för blond för mig eget bästa då jag har bruna ögon och ser ut som om jag kommer från Makedonien/Italien/Grekland. men hey jag kan trösta mig med att varken Madonna, Gwen Stefani eller Paris ser ut som naturliga (platina)blondiner. Sen att dom är rika, kända och djävligt snygga hör inte hit.

Mest av allt skulle jag vilja ha guldbrunt hår á la Eva Mendez men jag har inte utseendet (läs näsan) att klara av den färgen. Skulle gå från Makedonien/Italien/Grekland till Fjärran Öster på tre sekunder.

Gwen Stefani

Shana Tova!

Real World Key West Ep.8 - låt?

Kollade på "Real World Key West" idag och låten i slutet av avsnittet (Ep. 8 "John's Got Game") spelades en låt som jag bara måste-måste få tag på. Jag kommer bli galen (läs:galnare) annars, sitter fort. och letar efter låtarna från trailern till "Im a Dina" 1:33 in på trailern (som inte finns på soundtracket) och "The man who cried" 1:20 in på traliern (samma öde där) och jag svär fortfarande över det, flera år senare.


Någon som har länken till Amanda Rehnbergs blogg?

Någon som har länken till Amanda Rehnbergs blogg? Jag har hört att den skall vara helt obskyr (och det uppskattas att störa sig på).

Dissa och hissa (bloggar, menlösa vs mindre menlösa)

Dissa och hissa bloggar, menlösa vs mindre menlösa (eller i alla fall underhållande).

Menlösa (hatkärlek är något speciellt så kan mycket väl ha länkat till dom i alla fall):
Marie Plosjö (som sagt en blogg om ingenting skrivit av ingenting)
Glamourbloggen (att hon kallar sin blogg för "en glamourprinsessas dagbok" räcker väl)
Kenneth Vasquez  (tack gode gud att han slutat med sina bloggsammandrag om alla han hejat på)
Dominiques blogg (hon har inte alla hästarna i stallet, de vassaste besticken  i lådan, ja ni fattar)
Richard von Mingel (namedropping har fått ett ansikte (och en blogg))

Mindre menlösa:
Starla 
Yennys blogg
Devil in Prada
Alex Schulman
Thomas Grabe (han kan klaga)
Linda Berglund
Tjejer på Stureplan

Som ni märker är det mer feed-back om de menlösa bloggare vilket nog med största sannolikhet beror på att jag är en hater.

Bokmässan

Skall kanske nu senare i veckan och till helgen jobba på Bokmässan med något-jag-inte-vet-vad-än. Min arbetsgivare som gett mig åtråvärda jobb som ballongsortering, ballongutdelning, flyersutdelning nämnde något om 7 Eleven och böcker. Men det går inte hand i hand så vi får se.

Make love not war

Drömde (marddröm) om att jag var mitt i en eldstrid i ett krigshärjat land och på grund av min brist på verklighetsuppfattning och vad som är dröm (ännu en gång marddröm) och inte, så vaknade jag upp kallsvettig och var helt säker på att jag inte alls var i trygga Sverige utan i Israel. Nu skall jag göra npgot för världsfreden och inhandla en "make love not war" t-shirt eller något dylikt som gör att jag härmed att luta mig tillbaka och aldrig göra något mer för världen.

Make LOVE not war
Nej men skämt åsido så måste jag faktiskt göra något, vadsomhelsrt egentligen. Bara det bidrar till något gott. Kommer ihåg när jag för två år sedan fick för mig att bli aktiv i vilken idell hjälporganisation som helst och skickade ut hur många mail som helst och INGEN svarade. Min hjälp vat visst inte eftertraktad.


Myspace.com

Jag kommer kanske aldrig få ett pris för den mest genuint trevliga personen på denna jord MEN hur mycket jag än försöker att vara öppensinnad och nästan smått charmerande kan jag inte förstå varför främlingar vill bli ens vän på myspace utan att ens ha skrivit ett endaste ord innan?

Nu har jag fyra vänförfrågningar jag inte ha kunnat med att varken neka eller acceptera:
Scientology ... what is it?, Dimitri Artemenko, GHETTOCAUST BY CHAD LOVE, Franciscan Orwell

Uppe med tuppen?

Uppe med tuppen, svårt att sova eller har jag redan sovit en blund? Det sistnämnda är rätt. Lämnade in min tenta 5 minuter innan deadline (jag tycker om att ta risker som ni märker), gick förbi biblioteket och lämnade in mördarböckerna jag lånat (på Daniels kort så du kan andas ut nu) som var så tunga att jag faktiskt funderade på att bara lämna dom i min skola och hoppas på att dom skulle få eget liv och ta sig hem till sin ägare Stadsbiblioteket. Där efter mötte jag upp några klasskamrater för att fika och sedan tog vi våran öl-efter-tentainlämning. Jag drack i och för sig fem, man vill inte vara medelmåttig. Kom hem redan nio och somnade efter att ha sett tre favorite program (100 Höjdare (jag sa juh att Berlin-kvinnan var knäpp, trodde länge att hon inte var på sant med fy fick jag), Seinfeld och Frasier) och sedan somna jag.

Nu några timmar senare är jag klarvaken och vet inte vad jag skall ta mig till. Flytta in dvdn till mitt rum som jag ännu inte hunnit (läs:orkat) och kolla på några nyinköpta dvdfilmer tro?

Elda ner trädfanskapet

Que? Elda ner trädfanskapet säger jag bara (men det skriver jag bara här, vill inte ha polisen knackandes på min dörr och säga att jag uppmanat någon pyroman att sätta eld på detta träd och en nota på miljardbelopp är på väg till mig):
http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,888136,00.html

Äntligen äntligen!

Klockan är halv sju, jag är klar och skall bege mig på den långa vandringen till min säng (hela 2 m, måste lära mig att ha laptopen som min bästa vän i sängen). Del ett av hemtentan är avklarad och jag tänker inte anta utmaningen att göra del två förrens det är kris (i vanlig ordning).

Gert Fylking
Vad är det för människor som badar i Poseidon i kalonsger, dricker champagne (snarare billigt mousserat vin) och skricker "Äntligen, äntligen" (den enda som får säga(skrika) äntligen är Gert Fylking när dom avslöjar pristagaren av Nobels litteraturpris). Dom är inte en dag över 17 och står med en cigarr i ena handen och säger att det är det bästa som hänt. Hahaha, det bästa som har hänt sedan Pokeman kom till Sverige.

Alex, man såg han som gick i James klass i ettan på Frölunda som alltid gick runt med sin fula portfölj bland alla andra stekare vid Poseidon. Han tänkte i alla fall på sina medmänniskor och visade inte sin fetbleka kropp utan behöll den rosa skjortan på.

Med handen på hjärtat

Med handen på hjärtat (eller snarare tangentbordet) så har jag knapat ihop min sämsta hemtenta, någonsin. Tur att jag har den lilla självkritik som det behövs (det behövs inte mycket skall ni veta, eller det kommer ni förstå om ni läser min hemtenta) för att förstå att om jag får godkänt är gudarna med mig. Och vad skriver jag om är frågan? Skall jag lösa världssvält, hur man blir lycklig, eller något dylikt? Nej min tenta handlar om filmvåld. Actionvåld och skräckvåld och hemtentan är så dålig att den ligger på mitt skrivbord och skrattar åt mig. Skall ändå vara med och ta en öl-efter-tentainlämning imorgon för jag har aldrig blivit medbjuden på något liknande förut och alkohol är alltid alkohol. Varesig smak, storlek, pris eller tid på dygnet det inträffar.

Allt rött bli blått

Allr rött blir blått precis som i TeleNor reklammen och jag känner mig ganska splittat inför det. Även om jag röstade blått så trodde jag någonstans inom mig att sossarna skulle ta hem det med draghjälp av miljöpartisterna och vänstern och att alt skulle fortsätta som vanligt. Nu är det regeringsbyte och man vet aldrig riktigt vad man har att vänta. Sverige har väl ett ganska vinnande koncept som det är? Det är långt ifrån felfritt men går det att göras bättre om man använder andra länders politik som facit?


Allt är precis som det skall vara

Allt är precis som det skall vara, men inte på långa vägar på hur jag vill att det skall vara. Sitter med en hemtenta som skall var inne imorgon och som jag började med för ett par timmar sedan. Är duktig på göra allt, precis allt, förutom det som skall göras.

Asos 5
Helgen bjöd på samma visa som alltid. Var på kräftskiva i fredags och sedan ut och igår var jag bjuden på middag hos Daniel för att gå ut och slå klackarna (med mina fina röda partyskor som jag knappt kan gå i. I och för sig är det inget problem längre när dom nästan är totallkvadde efter tvåu tekvällar) i taket ännu en gång.

I veckan hade jag tänkt att hinna med att börja på min tenta, kolla up när bokmässan är (någon som vet) träffa Svante och umgås med Alex.
Alex

Demokrati

Igår så gjorde jag mitt för att hedra och bevara vår demokrati och förtidsröstade på min skola. När jag enhets valsedlar ville jag så gärna rösta på dom tack vare deras utmärkta insats i "Insider" (vad skall ni göra åt arbetslösheten? vi vill ha medmänskliga människor i riksdag och regering,  vad skall ni göra åt jämnställdheten? vi vill ha medmänskliga människor i riksdag och regering, hur skall ni få fler pappor att stanna hemma med ert barn? samma svar på allt så man måste bara älska dom). 

Berlinmurens äkta hälft

Berlinmuren

I måndagens program kommer kvinnan som har ett sexuellt förhållande med Berlinmuren medverka i Filip och Fredriks 100 skönaste människor. Denna kvinnas existens har jag och Alex vetat om i åratal nu sedan vi en fredagkväll i första ring i brist på annat att göra loggade in på lunarstrom för att kolla in de människor med mest poäng och dom som var äldst på hela sajten för att få oss några skratt. Vi råkade snubbla över Berlinmurens äkta hälft och sedan dess har jag hållit henne varmt om hjärtat. Jag tror närmare bestämt att jag skall bli en talangscout i med att jag har näsa för hitta dessa talanger.

Skall snart iväg till Lizzie på födelsedagsmiddag och sen skall vi ut. Egentligen skulle jag varit hos Daniel nu på fördrink men efter att några småungar stirrade sig blint på min urringning tyckte jag det var bättre att gå hem och byta om och sitta och skåpsupa i min ensamhet.


En blogg om ingenting

"Seinfeld" var serien about nothing och genialisk. Det finns (dess värre) en blogg om nothing som är allt annat än genialisk. Jag har skrivit om det förut (inte för att någon läser förutom Daniel, Alex och kanske personen som jag skriver om för hon har kommenterat det innan) men Marie Plosjös blogg är verkligen den tråkigaste ever (vet inte varför jag skriver på svengelska, kan knappt svenska). Bara slätstruket om chokladinpackningar, fester som hon närvarat på men aldrig något skvaller, cykelturer, om att hon hatar människor som klankar ner på andra (det vill säga mig inkluderat), etc. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv än när Hans Shimoda slutade blogga för sthlmsfinest.se och Marie Plosjö tog över uppgiften och han kommenterade det något i stilen med att han inte behövde ha prestationsångest.

Dagens nyckelord: ironi, sarkasm, självinsikt

Apropå ingenting som verkar vara temat i mitt liv (bitter, cynisk, negativ, pessimistisk)

Det bästa med hebreiska är att man läser/skriver från motsatt håll som vi i Sverige gör så för första gången i mitt lönar det sig att vara vänsterhänt. Apropå händer och fötter så målade jag mina tånaglar blodröda förut ikväll, rättelse: hela naglarna. För jag och fingerfärdighet går inte ihop till Alexs stora lycka.


Trampa vatten

Jag sitter fast, och då menar jag inte fysiskt som i sitta-fast-i-stolen för att man är överviktig utan i huvudtaget i mitt liv. Jag läser igen, kommer klara tentorna (i alla fall filmvetenskap och i hebreiskan om jag lägger manken till), går ut på helgerna (ibland med Daniel, ibland med Svante, ibland med Emil), är i stan och lunchar upp mina pengar, köper kopiöst mycket kläder för att det är fynd, är med Alex på kvällarna. Det låter rätt okej, eller?

Om ett halvår kommer jag fort. vara samma människa som bara har lärt sig lite filmvetenskap och hebreiska, som är lite pankare (CSN-skulder), som druckit för mycket varje helg och ser slitnare ut än någonsin, har för mycket kläder jag ändå inte använder och Alex ja Alex vet man aldrig när han försvinner på äventyr. Så jag blir bara pankare, slitnare, mer konfunderad över vad livet och speciellt mitt liv går ut på, pluggar säkerligen något som inte kan ge mig någon titel eller något annat för den delen heller medan alla andra jagar mål, jobb, kärlek, sig själva (i USA går det finemang att finna sig själv, blink till Alex) och äldre. Härligt!

Man kan egentligen bli vad man vill inom vissa ramar och jag väljer att bli ingenting (verkar det som).


Dissa och hissa (menlösa tv-serier vs. dokusåpor)

Jag tillhör skaran som gärna klankar ner på menlösa serier likt O.C, One Three Hill (innan jag själv börja kolla haha), Everwood, alla dessa brittiska deckare, CSI osv. Men att klanka ner på dokusåpor har aldrig varit my cup of tea (har alltid velat använda mig av detta uttryck även om det kanske inte var nödvändigt nu. Tar varje tillfälle jag får eller ger mig själv), i love dokusåpor. Sjukt kul att kolla på, skratta åt, bli upprörd över (jag och Alex planerade en trip upp till Stockholm för att få Robert från Baren veta vad vi tyckte om hans SSSSSS-ara utröstning), använda sin dyrbara tid på. Enligt Alex f.d låtsaspappa så är dokusåpor ett påhitt av staten för att vi inte skall bli intresserade av politik och kanske har han rätt för jag skall rösta på Unika Partiet med Linda Rosing i spetsen (nej jag skämta). I alla fall tror jag att "Miljonärerna" kan bli en hit, för oss tittare i alla fall. Kanske inte dom högsta titarsiffrorna i världen men dom svenska tv-tittarna vet inte sitt eget bästa. Ta bara "Club Goa" som till exempel, roligaste dokusåpan ever och bara jag som såg det.  Nej citat som Whitetrash-piloten sa idag "vill inte sitta här som en klyscha" kommer gå till historien, haha för vem fan sitter som en klyscha?

Klassfesten

Sara och Irina

I fredags var det klassfest på vår institution och som man säger, fint folk kommer sent (och odrägligt senare). Jag tillhör den senare kategorin då jag kom två timmar efter utsatt tid, tog mig en stol som gjorde att jag blockera vägen till toa, råkade spilla ut vin och himlade en massa med ögonen. Jag var Anna helt enkelt (fast utan Alex och Daniel och en aning mer ensamare. Inget kul att vara elak om man skall vara det helt själv). Tog några kort och som den fotograf jag är (men på helt allvar så är det kamerans fel det måste det vara) så är nästan alla kort suddiga. Här är ett på Sara och Ninja och när jag kollade igenom de andra så var såg jag att en mindre glad tjej gjorde fuck-you på ett av korten. Jag vet inte varför, antagligen var det en ploj-grej utan dess like eller så var jag bara helt enkelt värd det. Får se hur många som hejar på mig på tisdag.

Okej, jag kan inte sova

Okej, jag kan inte sova och försöker bli trött genom att lyssna på Anna Ternheim (to be gone är okej tack vare pianointrot)  vars röst är tråkig att jag vill kasta mig framför ett tåg (men inget tåg i sikte).

Jag väntar på storbeställning(ar)...

Jag väntar på storbeställning(ar) från Asos och tänker aldrig i mitt liv posta upp allt jag beställt i risk på att mamma skulle snubbla över det och då få spader (men till mitt försvar var det rea på många av plaggen (och dom röda skorna) jag köpte). Det kommer hon ändå få när jag entrar entrén och behöver hjälp med alla kartonger. Köpte tre par skor i alla fall (och ett par i förra veckan med), så nu skall jag leva på minimum:


Känns som om jag går i ettan igen...

Känns som om jag går i ettan igen och skall försöka identifiera alfabetets bokstäver och lära mig hur man skriver dom. Hebreiskan är överdjävligt svår även om jag tagit mig över första tröskeln nu (den när man kan identifiera ord som jag är, jag bor, hej, skål och några andra vanliga ord/fraser). Det går inte fort men alla måste börja någonstans.
Pappa Thomas
Grattis pappa på födelsedagen (och hoppas du inte lagar maten själv ikväll, haha).

Förstår själv att jag inte skall posta detta inlägg men i brist på självinsikt gör jag det ändå

Kollade på "One Three Hill" förut, har faktiskt börjat följa denna banala serie (rättning: slaviskt följa den) och tyckte om dagens avsnitt när en utmobbad tog sin hämnd på sina High School mobbare var bra. Inte det faktum att han kom till dit med en pistol utan för att man kände med honom och kanske kan förstå varför det händer.  

Jag har tidigare sagt och stått för att alla dessa skolmassakrer som hänt i USA är hemska och att oskyldiga skall drabbas är allt annat än rättvist men det finns en annan sida till det hela. Varför kommer en eller några elever till skolan med hemtillverkade bomber och pistoler? Är alla psykopater eller kan det bero på att skolväsendet inte tar hand om dom utsatta och mobbade? Såg en dokumentär om en elev som hade kommit till sin High School och skjutit de som hade mobbat, spottat och slagit honom i flera år. Tänk vilket helvete han har genomlidit och för att vara totalt poliskt inkorrekt tycker jag fan att det var rätt åt dom. Sen sitter mobbarens pappa i rättssalen och säger att han aldrig någonsin kan förstå eller förlåta "offret" och skyller på hans föräldrar. Problemet hade inte ens funnits där om inte den inskränkta djäveln hade uppfostrat sin son till en bättre och mer öppensinnad människa som inte skulle falla för grupptrycket och mobba andra för att inte själv bli mobbad. Förstår själv att jag inte skall posta detta inlägg men i brist på självinsikt gör jag det ändå.En tid har gått...

En tid har gått sedan jag skrev sist och förutom att jag börjat i skolan (istället för religionvetenskap läser jag  nu filmvetenskap och HEBREISKA. Börjar förstå att shalom är det enda ordet jag någonsin kommer kunna säga och skriva om jag inte har gudarna (Guden, judendom är en monoteistisk religion det har jag lärt mig under mitt 1,5 år på religionvetenskapliga instit.) med mig för då kanske mitt ordförråd på hebreiska inkluderar l'chaim med), handlat en massa par skor och klänning för pengar som egentligen inte är mina, fått en ny kompis (som jag inte ens vet om jag har kvar efter fredagens klassfest), varit ute massvis med gånger och minns ungefär hälften, min syster har fyllt år, lånat böcker som vägde ett ton (minst) på biblioteket, Daniel har nästnästan blivit våldtagen (sanningen ligger inte långt därifrån han blev bjuden på en cigg, haha), ja ni förstår....det har inte hänt så värst mycket.

Mitt rum är nästan i samma röra som innan, mina kläder överallt, väggara fortfarande babyblå med ballonger, ja det händer inte mycket där heller.

Något som däremot har hänt är att den underbart galna Steve Irwin är död, gaaah. Och nu låtsas alla att dom sörjer honom, han var min kompis och bara min.