Storstan

Jag känner mig som den största nörden på denna planet eller i alla fall i stan. Är i Sthlm nu och är helt vilsen. Vi befinner sig oss på tunnelbanstation liljeholmen och skall nu till söder om vi inte redan är det. Håna mig inte utan vi kan väl komma överens om att det är sött? Va med världens bästa Alyossa precis och fika. Gott nytt och ikväll smäller det!

Mi casa es su casa

Alex sover här som vanligt och jag kan inte göra annat än gilla läget. Egentligen så älskar jag att han kallar mitt hem för sitt hem, mi casa es su casa. Jag kollade bort mot påsen hade mig som och märkte (no shit Sherlock!) att han inte hade någon packning med sig till Stockholm. Vi skall bara vara där några dagar men något måste han väl ändå ha med sig:
- Men du har ingen packning med dig, skall vi åka förbi dig på vägen imorgon?
- Nej, jag har med mig.
- Men jag ser bara en påse.
- Ja det är min packning.
- Du kan väl inte packa i en fucking plastpåse?
- Du, det är faktiskt en papperspåse.

Har precis avslutat en session med nagellackmålning på mig, fingrar, täcke, naglar och golv och är nu fit for fight. Har precis satt på mig något så sensuellt, hett och sexigt som min natt t-shirt och la märke till mina tänder när jag borstade dom. Är det dags att hoppa på "bleka tänderna som alla andra"-tåget tro? Japp, bilden talar sitt tydliga språk. Så nu skall jag upp om fem timmar.


image632

Eldsjäl Alabama

Sitter och slökollar på Eldsjälsprogrammet på 4:an och tänker på Högsbos egna eldsjäl Peter. Peter var Alexs tränare i basket och helt underbar. Han berättade hela tiden hur värdelösa dom var, att de aldrig skulle kunna vinna matchen och lät vissa spelare inte komma in på plan i ett total matcher på raken. Han gav oss många skratt.

Töntigaste som gått i ett par skor

Glifes bloggare no moore mr. nice guy som försöker som titeln avslöjar vara en inte helt sympatisk person. En sådan som försöker skriva vassa inlägg och försöker att ge sken om att vara välutbildad, ha ett bra jobb och vara lite äldre. Han misslyckas på alla tre punkter. Människan skriver "lr" istället för "eller" (gör någon över 25 det? eller ens 20, 18,15?), rankar glamourmodeller med ett 0-10 system och kallar sig dies irae som är så pinsamt att man vill dö.


Kan inte bli sämre än detta

Vi sket i myskvällen igår och kör den ikväll istället, det är juh Jessica Fletcher på tv. Igår tog vi oss till stan ich gjorde hela skabbgatan Andralånggatan med Jakob. Mucho trevligt och sedan så gick vi och kollade på när Jakobs vän spelade. Alex stod längst fram och vajade sådär roligt som han alltid gör när han försöker sig på att dansa.

Imorgon åker vi till Stockholm i ottan för att fira in det nya året. Jag är förväntansfull på det nya året för det kan inte bli sämre än detta. Vid tolvslaget skall vi hänga med Jakob (han blir inte av med oss), Frida & co. och nyårskyssen får Alex stå för men det vet han inte om ännu.

 
image629

Kände för strategiskt placera ut handen för att undvika tuttchock:

image630

På tisdag skall jag träffa en väldigt speciell person men det berättar jag om imorgon istället.

Och så 7års olycka på det

Jag är allt annat är utbränd men jag känner mig definitivt innebränd. Jag mår så dåligt nu att det inte går att förklara med ord så jag antar att jag kommer vara en riktig humörhöjdare när Alex är här ikväll. Sedan tappa jag en spegel i golvet så jag vet vad jag har att vänta. Jag måste ha tappat många speglar i mitt liv. 

Daniel ringde nu och frågade vad det var med mig:
-Du låter konstig.
-Jag mår inte så bra.
-Vaddå, psykiskt?
-Nej, jag har ont i tån.
-Vad har hänt med tån?

Ärketönt Alabama

Det går repriser av "Studio Virtanen" på 8:an och jag som inte har något bättre för mig (sömn?) ser hur ärketönten Ken Lennard med den mest illasittande kavaj ever försöker berätta att han kan anses som diva för det kanske han är. Jag är självsäker, säger han och är så stissig och nervös att man tror han skall göra en Tompa och börja hoppa i soffan. Hans flickvän Anna Dabrowski som figurerar på bilden nedan med Ken är inte mycket bättre (sämre) själv. Hon har så mycket åsikter som hon inte har någon grund för och sedan tror hon att hela Sverige bryr sig om, förundras och nickar medstämmande till vad hon har att säga. Lite Erwik över henne. Även jag har åsikter men jag har inte tappat förståndet helt och vet att i noone gives a flying fuck vad jag har att säga. Kanske mamma då angående middagsmat för annars blir det hus i helvete.

image625

You know me better than I know myself

Nu kollar jag på mannen jag älskar att HATA, Montel. Människan är så vidrig och självgod att det räcker och blir över. Just när jag kände att jag hata mitt liv mer än vanligt så vaknar Alex till liv och har försovit sig och måste skynda sig för att ta sig ut i regn och rusk och vips så kändes det hela lite bättre. Skadeglädje är den enda sanna glädjen. Men innan han hann ta sig ut i regnet erbjöd mamma honom skjuts och innan hon hade ställt klart frågan så satt han i bilen, typ.

You have to be kidding

Någon borde säga till Anine Bing att fortsätta modella, i alla fall så kan inte hennes kall i livet vara att måla. Hon må vara söt men hur söt hon än är så är det här fortfarande inte ett konstverk utan kludd. Påminner om tavlorna på Bliss som man köpa om man känner för att slänga ut 5000 på en 50x50cm tavla som är svart med två handtryck på. Så det finns tydligen två olika sorters kludd, ett som barn skapar och ett som vuxna gör, den enda skillnaden är prisklassen. När jag får sånt här kludd så slänger jag det inte fan sätter jag upp det på väggen.

image624

Året var 2007

Årets bild(er): Omöjligt att välja mellan dessa:

image617

image618

Fest: the one and only bröllop jag var på i år. Gifter man sig på samma dag som Jesus spikades upp på korset så vet man vad man har att vänta. Eller vad sägs som karatefylla, mat som vi misstänkte inte kom från "Halta Lotta" utan Blinda Lotta (för någon missade att sätta in potatisgratängen i ugnen, liten miss kan tyckas men vi märkte det), slagsmål, ex som gråter, skandalös lokal och hemska tal. Voila där han ni min långfredag och jag skratta så jag grät eller skall man slå till med dog (som Jesus alltså).

Framgång: ärligt talat har jag inte åstadkommit så mycket detta år, igen. Mina studiepoäng inkasseras sakta men säkert och det är så produktiv jag är. Jag har lovat mamma att ge psykologen jag gått till några gånger en chans om det nu kan kallas som en bedrift.

Människa(or): Alex of course, han är världens underbaraste, är värd sin vikt i guld och ja jag älskar honom  helt enkelt och helt platoniskt, Daniel stundtals och mamsen.

Film: i med att jag både lider av  Nils Petter Sundgren och Fredrik Virtanen-komplex tänker jag lista årets film och musik. "Direktören för det hele" är så djävla bra helt enkelt.

Musik: Den är allt annat än ny men jag har lyssnat sönder Cartwheels med Patti Smith detta år men Pontiaks "80-talet" går inte av för hakor.

Serie: Jag vill så gärna skriva "Jericho", haha, men "Dexter" får det bli. Alla har väl någon gång tänkt i samma banor som Dexter, vissa lite oftare än andra. Ett tag var jag inne på att bli bloggseriemördare men efter ha skrivit det här så kanske det inte är så smart.

Blogg:
http://stureplansvackraste.blogspot.com  tills man själv hamnar där. Men jag hänger inte i Stockholm och Stureplan så jag kan känna mig lugn.

Oas: alla ställen där dom serverar alkohol men jag har gått från Chez (innan fjortisarna invadera stället) till Loca och nu senare Bliss.


I sanningen tjänst


image623

Igår spenderades kvällen med att se "I sanningens tjänst" med Sean Connery. Jag kommer ihåg när jag såg den första gången, i sexan, och tyckte det var den bästa film som någonsin gjorts. Vändningen på slutet var inget annat än genialisk och jag var helt förbluffad över att den inte kammade hem alla Oscarstatyetter som finns. Men då var jag ung och dum minst sagt, sedan han jag haft "Han älskade dom alla" och "Dogville" som favoritefilmer så jag har gått från tönt till prettotönt. Kvällen jag såg "I sanningens tjänst" för första gången kunde jag inte sova, filmen hade skrämt slag på mig. Det har bara hänt än gång till och det var när jag såg "Basic Instict". Coola filmer att bli rädda för.

Anledning 1001 att älska Alexandro

image622

Han kallar rödbetssallad för det lila guldet.

Bloody

Igår spelandes det spel hemma hos pappa och att vara i samma lag som Ellen kan ha sina fördelar men mest nackdelar. När hon skulle förklara vad hon trodde var en utländsk artist sa hon:
- Det är en kille, han är blodig, var i Sverige precis.
- Marilyn Manson? Ozzy?

- Men täääänk han är blodig.

-Bloody?

-  Du är så djävla dum, det är han bloody mary du vet.


image621

Ja för det är nog en artist lobster, det är en drink och jag om någon borde hålla koll på sådant. Därefter gick jag till Daniel och kvällen avslutades mycket riktigt på MacDonalds. Men innan hann jag med Bliss, Loca och Parkan.


The King

Jag funderade på att dra en vals och säga att jag är sjuk så att jag inte kan hänga med ut ikväll. Jag känner mig trött på alla människor som kommer vara överallt innan jag ens börjat stötta in, klistra ihop och vilja mörda dom. Men när Daniel ringde och sa att han såg fram emot ikväll kunde jag inte med. Det är sådan jag är, sätter alltid alla andra före mig själv.

image620


Precis slagit in de sista paketen nu när vi skall till pappa. Det är många paket men skitpaket de allra flesta som dvdfilmer jag kan låna själv, Homer Simpson strumpor och inte helt otippat lite Elvis saker jag alltid köper. Idag får han Elvismuggar men har åren innan fått så mycket Elvis saker så han kan öppna ett litet museum. Sedan att ingen hade velat komma är en annan femma. Eller vad tycks när man har hela 3 Elvis väggklockor, Elvistavlor, servetter, glas, plancher, alla cd-skivor i världshistorien, dvds och allt möjligt. Min pappa älskar Elvis men till och med han måste undra om han verkligen älskar Elvis så mycket.

Årets julkapp

Årets julklapp: Köp aldrig en kalender för 2007 då det är en vecka kvar.


God jul!

Vi var hemma innan tolv (det var tre personer inne i stan och då räknar jag med uteliggarna) och här sitter jag och är bakfull. En miserabel situation i ett miserabelt liv, i love my life.

Imorgon skall jag fira jul hos pappa. Vi skall göra någon julklappslek som han har ringt och påmint mig om sedan november. Jag kan sätta mina pengar, som jag inte har, att han tror vi ligger vaken om nätterna och tänker på julklappsleken och är förväntansfulla som barn.

Jag och Alex funderar på att mörda Becka. Innan elva har hon fått sisådär 300 julsms och hon sover och är helt ovetandes över det. Skall vi radera dom? Jag fick ett sms där det stod "God jul min sköna" så då kan jag radera honom. Han har ingen aning vem jag är, jag är en tuff brud i lyxförpackning (ja, jag syftar på låten jag har inte fått hybris) och är inte någons sköna.

Tjena

Dagen innan jul är det julkappsrim, klä granen och göra knäck och sådan skit. Jag däremot skall ut, till en bögklubb. Svårt att gissa varför dom är ute, de fester som ingen annan under jul för deras familj vill inte veta av dom. Lite tragiskt och ganska kul för mig som skall ut nu. God jul!

Fucking active lifestyle

När Alex gick dramakursen i London i somras tärffa han en svensk som berättade om sina problem med sin rumskamrat. När hon hade intervjuat honom inte han skulle flytta in hade han beskrivit sn livsstil som "active" vilket passade henne bra då hon inte ville ha honom liggandes på soffan varje dag. Hennes defintion av active lifestyle och hennes inneboende var dock inte densamma. När hon kände för att öva sin monolog 2 på natten och han kände för att sova inne på sitt rum kunde hon blir sur så hon berättade om sitt problem. "Active lifestyle? That's not what a call a fucking active lifestyle". Sicken pjäs hon är, haha.

Såg Magnus Betnérs "Inget är Heligt" på femman igår och det var väl inget speciellt. Han klagar väl inte bättre eller roligare än kärringen nere på närköpet. Däremot är Stureplanssketchen fortfarande rolig.

Anledning 1001 att älska Bert Karlsson

image619

När alla andra säger hur ledsna och starkt det är av Andreas Lundstedt att "komma ut"(?) som HIV-positiv säger Bert att det inte förvånar honom alls för det har gått rykten om det länge. Sedan tillägger han att det inte kommer påverka försäljningssiffrorna . Detta är anledning 1001 att älska Bert Karlsson, allt handlar om siffror, försäljning, pengar och semlor för Bertan.

Julklappsrim

Har ni julklappsrim på era julklappar? Enligt mig är det bara uteslutande bönder och överklassen som har det på sina julklappar och som kan vara det enda vi har kvar av riktiga Sverige. Vi har inga rim på våra klappar men det skulle nästan vara värt det för att höra Ellens rim. På spårvagnen satt far och son och samtalde om julkappsrim och den yngre, som är sonen för er som är snabbtänkta, frågade om ack och back rimmade. Öh ja, sa pappan, den äldre av dom, är ni fortfarande med? åh ni är så intelligenta), och sonen säger då "vad tycker du om det här rimmet: hoppas du tycker om den här presenten annars har jag gått back". Öh va? När jag pratar om bönder syftar jag inte bara på de som livnär sig på jordbruk.

Update: Kom och tänka på att helyllefamiljer kör med julklappsrim med. Vår familj kör fortfarande inte med julklappsrim trots uppdateringen.

Sleepwalking

image615

Världens bästa "Rescue Me" på 6:an nu. Aldrig har sömngångare varit så roliga:

http://www.youtube.com/watch?v=RGI_VOQaCTA&feature=related (hur fan länkar man mer coolers än skriva ut hela länken? och laddar upp youtube-klipp på sidan om man har blogg.se?)

Åh så sött


image614

Gick förbi Ellens rum som numera är Alex rum när han bor här och såg att det var tänt. Skitbra tänkte jag och storma in för att se vad han gjorde men där låg han och sov med lampan tänd.  Åh så sött. Imorgon skall jag låna ut ett gosedjur.

Är det en dödssynd att lyssna på Marie Picassos Idollåt? Vill man veta svaret? Något jag däremot skulle vilja se med henne är ett youtubeklipp med Picasso och hennes f.d pojkvän Benji när de uppträdde med en tårdrypande duett. Tack Yohanna, hahahaha.
http://www.youtube.com/watch?v=N_UqOgwDqEc

Regifting

Imorgon skall jag in till stan innan min kvällskurs för att inhandla de sista julklapparna. Det blir för övrigt första gången med, jag känner inte för att springa runt och leta efter dom perfekta presenteterna utan ni får vad ni får och klaga inte. Klagade jag när jag fick jättefula örhängen förra året? Ja, det gjorde jag i och för sig. De är så fula att man inte ens kan regifta dom. När jag träffa Challe igår fick jag ett jättefint armband och det bästa av allt armbandet låg i en jättefin påse och ask. Ni vet vad det betyder? Bara att lägga i något smycke man inte använder längre och regifta. Så om du pappa får ett berlockhalsband men rosor på och jag säger att jag spanat i den hela året till dig, att det är den perfekta presenten och den kosta 5siffrigt så ljuger jag.

image613

Alex skall som sagt fira jul hos mig vilket är något hans mamma inte vet om än. Men kan man klandra honom att han vill fira jul med mig? Eller inte att han vill fira jul med just mig men att han vill fira jul där inte hans mamma skall ut och göra stada när man precis sitter och skall äta sin första prinskorv. Vet ni vad hon hade på sig när hon skulle göra staden på jul av alla dagar förra året? ORMSKINNSBYXOR (dessa hitta jag när jag googlade, hennes var beige), hahahahaha.


American Crime

image612

Ikväll har jag och Alex varit på bio och sett "American Crime". När vi kom till kassan och de frågade, "vill ni sitta i mitten?" och vi svarade något enkelt som "ja tack" råkade det visst bli något fel i kommuniaktionen. För när vi kom in i biosalongen där det endast var ett  enda par till var våra platser på rad 5 åt höger, jag hamna sen i mitten men det är en annan historia. Alex var i alla fall inte glad över platserna och sa högt "hur fan kan man kalla det här mitten".

Därefter trillade det in tre par till varav ett av paren bestod av någon av Göteborgstvillingarna som var med i Baren och vann sista året. Vet inte av dom som var på bion men det kvittar för de ser nämligen likadana ut och är båda så ointelligenta så klockorna stannar (när Robert Aschberg hade med sig dom i "Debatt" som visades på SVT flrut för att debattera hurvida skadligt dokusåpor var och att det inte alls fördummar svenskar fick han ångra sitt val när han tog med tvillingarna). När vi såg honom tänkte både jag och Alex två saker: 1. Här visas "American Crime" och inte "American Gangster" dom måste gått fe"l och 2. "vill han se denna film vill inte jag". Han stannade i alla fall kvar hela filmen och gav kommentarer som "djävla subba" och "djävla fitta" filmen igenom.

När ett av de andra pare såg att Barendeltagaren och hans flickvän satt på deras platser så mannen i sällskapet "ni har tagit våra platser, men det är lungt för denna gången". Hahaha där ville jag dö men när hans flickvän sa stolt "åh, du är en sån kontrollfreak" dog jag. Så jag är död nu. När de sedan hånglade friskt med varandra filmen igenom och satt bakom mig fick jag panik. Tanken på att dom kanske kanske gjorde något mer  än hångla fick mig att byta plats och vips så satt jag i mitten. Men i med att vi var 10 personer i hela biosalongen var det nog lugnt. Men att hångla till den filmen är ungefär som att hångla till "Schindler's List" och det vet alla som sett Seinfeld om det är okej eller inte.
 
Filmen var okej, inget mästerverk på något sätt och vis och kunde göras mycket bättre. Allt var regissörens film kom vi fram till som om vi var Nils Petter Sundgren. Nu är vi inte det och tur är väl det, jag vill inte vara 22 och se ut som en daggmask.

You just made my day

Är inne och läser på vad som kan vara den mest debatterade, hatade och älskade bloggen just nu, http://magiskapa.blogspot.com, och skummar igenom "bloggar jag läser just nu". Gissa vem man hittar där? Moi. Han har bra smak den där apan och gjorde just min dag. Undrar hur många som brukar säga så om honom här i bloggvärlden.

Nu håller jag på att kasta ihop en kulinarisk upplevelse i köket. Första hindret var att koka pasta och när jag la i rödvinsvinäger istället för olivolja var det bara att börja om. Koka pasta, tagning 2.

Call 911

Nu har jag sovit mina tre timmar och det är allt jag behöver för att vara utvilad och se vacker ut....not. Skall snart hoppa i säng igen skulle bara kolla upp en sak. Igår träffa jag Challe på Berså och där var de största töntarna som antagligen gått i ett par skor. Fem stycken brandmän, alla i 50 års åldern och aspackade klockan sex på kvällen. Vem är jag att dömma med mina alkoholvanor egentligen? Absolute ingen, men jag är så djäkla bra på det.. Numera om det skulle brinna hemma skulle jag hellre försöka släcka elden med bensin än ringa dessa brandmän. Tänd inga ljus under julhelgen om ni bor i Göteborgsområdet för gissa vilka som jobbar då? Precis.

På något konstigt vänster

Mamma hittade mig utslagen på golvet men gick bara förbi mig och märkte mig inte ens. Anledningen till varför jag låg där var för att jag har tränat idag, ja ni hörde rätt, T-R-Ä-N-A-T, och helt på eget bevåg. Den dagen trodde jag aldrig skulle komma men nu kan jag helt enkelt inte leva utan det, haha jag skämta bara men någon dag kanske jag säger så.

Skall träffa Challe idag på första gången på månader. Hon skall göra sina naglar halv fyra och när kan man vara klar då? Hur lång tid tar sådant? Jag har aldrig gjort mina naglar så jag har ingen aning. Hon kan nog vara den enda som gör naglarna innan man åker till Thailand, kostar inte det typ 5 kronor att göra det där? Hon är rolig hon.

Vet ni vem som kom in med en gran precis? Mamma, och hon som sa att denna jul skulle bli granfri och jag orkade inte ens protestera. Men nu är den här och det känns (och luktar) underbart.

Nu skall jag lyssna på  Bat for Lashes tolkning av Bossens "I'm on fire" som Fredrik Strage har på plats 81 på sin 100 största rockögonblicken på Youtube-lista. Så skall jag starta varje dag från och med imorgon. Idag känner mig jag tillfreds och harmonisk på något konstigt vänster.


Sömn Alabama fort som fan


image610

Dagens i särsklass största besvikelse idag var vår äppelpaj jag och Alex hade inhandlat. Jag fick med nöd och näppe ner den men Alex gjorde något så skandalöst som kastade den. Våran kväll har inte erbjudit så mycket förutom att han slog mig i TP. Vi gick igenom reglerna klart och tydligt innan vi började spela och det vi (Alex) kom fram till var att skulle Alex vinna är det för han är intelligentast av oss, "vilket jag verkligen är" (så sa han). Däremot om jag skulle mot alla odds i världen komma vinnade ut ur striden är det bara för att jag skulle ha läst igenom frågorna dagen innan. Alex vann i alla fall och man kan nästan undra om jag hade förstått att man skulle plocka på sig tårtbitar och inte svara fel varenda gång man har pluppchans.

Apropå det där men missförstå så kom jag att  tänka på i lördags när jag och barnen lekte 20 frågor á la charader. Efter frågorna hade vi fått några ledtråder som att det var en man, runt 20 år, skådespelare o.s.v och när vi till slut hade gett upp och frågade vem det var svarade hon Bamse.

Jag kan le med:

image611

NaziTyskland

Sov sammanlagt två timmar idag. Det var Gladitatorerna på TV och därefter såg jag på texttv att en bil hade voltat och två hade dött i Arvika så då ringde jag till mamma i ren panik och var rädd. Glömde bara att 1. hon åker tåg 2. hon är uppvuxen i Ludvika. Sedan när det egentligen var lönlöst att somna, somnade jag för att två timmar vakna för och gå upp och städa. När min syster sen kom hem och säger "vad är mitt godis" och jag svarar "det var nästan inget kvar, vi åt upp lite och resten slängde jag. Det var äckligt" , då replikerar hon "äckligt, det verkar inte så". Beckis var nära att träffa mormor och morfar i förtid kan jag säga. Här står jag och diskar din disk och du är tyken som man säger i Göteborg. Det finns som sagt en anledning till varför jag kallar henne NaziTyskland.


God morgon!

image609

En vacker dag kommer jag bli en perfekt hemmafru. Inte för att det är planen eller ens ett mål jag strävar efter, i alla fall inte ännu. Jag höll Alex sällskap när morgonciggen skulle intas, hörde på en massa situationer som skulle "benas upp" och vinka av honom.

Egentligen skulle jag inte vara vaken såhär länge men jag fastna vid en blogg och har sträckläst. Nu skall jag sova en timme eller två skall först störa mig lite på Josefin Crafoord. En normal 7åring måste ha ett större ordförråd och vara mer allmänbildad än miss Crafoord, jag skulle till och med dra till med att ungens bajsodör från blöjorna är mer inbjudande och charmigare än henne. Özz Nûjen kom tillbaka, allt är förlåtet.

Jag ringer från Blekinge Läns Tidning och undrar hur matchen mot Karlskrona HK gick?

Snubbla in på en blogg där personen i fråga beskrev sig själv med tre rader. Att han läste medie- och kommunikationsvetenskap på Journalisthögskolan verkade väldigt viktigt att få med. Jag antar att det var just Journalisthögskolan som var viktigast att nämna, men det är lungt, sådan var jag med när jag läste media. Visst vore det coolt att bli en ny Filip & Fredrik, eller en Alex Schulman (men då behöver man inte ens läsa journalistik), eller en Ebba. Men det blir ni inte, ni blir en Harald Treutiger och får hålla till i Nordstan och ha frågesport om ni har riktigt djävla tur. Harald var vår föreläsares dragplåster, att berätta att han har läst media på GU skulle få oss att andas ut och tänka "allt kommer ordna sig". Hade pappa använt sig själv som exempel på Handelshögskolan förstår jag varför inga blir civilekonomer längre, haha. På Alexs dramaskola har Oscarvinnaren Forest Whitaker gått, vi hade Harald. Som äpplen och päron, nästan samma sak. Fast Harald var sån kung när han rasa i radio, han är i och för sig alltid kung, speciellt när man känner hans son och inte vill råka illa ut för man skrivit detta. Kung Harald!

image607

image608

I wish I could see the world in black and white the way you do

Människor skickar runt så mycket skit på facebook. Det blir som en ond cirkel, alla bara trycker send send send och sen sitter man där men tusentals saker att trycka ignore till. Jag klarar mig med att se andra bilder, motta och skicka meddelanden, helst i mailform men då skall de vara värda ett mail. Fick ett av Daniel idag där det stod att han hade problem med sömnen....öhhh okej, vi snackar 3 ggr om dagen och att skicka ett mail för att säga en sådan sak kan tyckas enligt min mening vara lite invecklat. Är du vaken nu? Ring då, vi kan prata om våra kompisars sakliga bedömmande om vilka dom är lika som vi gjorde sist. En av våra kompisar tycker hon är lik Kiera Knightly (det kanske inte är en slående likhet men hon är vansinnigt söt, Knightly med men jag syfta på min kompis), en annan Kirsten Dunst och när jag sa "och jag är lik Naomi Campbell" så skrattade både Daniel och jag högt. Se så, ring nu!   

Såg i alla fall att den här bilden skickades runt på facebook och i risk för att låta elak vill jag bara säga att Madeleine med högsta säkerhet inte alls dog av bröstcancer. Så nu vet ni:

image606

Inget är för elakt att skämta om, sedan om någon skrattar åt det är en annan femma. Ungefär som "jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det". Vet ni vem som sa så? Klart ni vet, eller ni tror ni vet. Det var Evelyn Beatrice Hall och inte Voltaire som myntade detta uttryck, så nu lär jag er saker med.

"I wish I could see the world in black and white the way you do" är inget försök till en försenad tonårsperiod då man kan ha tyckt sådana här citat var coola. Detta kommer få den kultförklarade serien "Tarzan" som blev canceled efter endast 8 avsnitt:

Jane Porter: I wish I could see the world in black and white the way you do.
Tarzan: So do I.

Moahaha, så djäkla dåligt.

Jag borde...

Jag borde faktiskt gå och lägga mig för här sitter jag och inhandlar julklappar till mig själv som jag inte förtjänar. Internet är en farlig plats.

Va fan!

Jag var helt insnöad på att se "Vit jägare, svart hjärta", men efter att ha läst storyn:  "En vild elefant hemsöker Wilsons drömmar och han är som besatt av tanken på att skjuta den" känns Nattöppet som mer aktuellt.

Den gamla goda tiden

Nu är alla i hemmet nerbäddade och sover, alla utom jag för att jag är lite fräckare och lite coolare än Becka och Alex. Var inne på BlondinBellas (www.blondinbella.se) blogg precis och såg hur hon var och kampanjade ute på skolor. Nu vet jag inte riktigt hur stämningen är på de skolor hon besöker men när tomtarna kom till vår skola var det lynchstämning, vi gick trots allt på Frölunda. Annat var det på högstadiet, på Hovåsskolan, där ingen kunde någonting om politik men alla visste var de var. Moderater. När vi hade det. Däremot bojkottade aldrig vår familj Föreningssparbanken när Christina tyckte det var absolute nödvändigt i sexan, haha, det var tider det.

God natt!

image604

Ser ni vad jag ser? Vilka SMÅ ögon jag har! Mandelformade my ass, dessa är klotrunda och små precis som Carl i min mellanstadieklass hade (har), why God why. När jag förklarade mitt problem för Alex ikväll så skrattade han åt mig, inget "nej, det är inte sant", "äsch, du har större ögon än Penelope Cruz" eller varför inte denna "simma kan jag, men inte dina ögon drunknar jag". Nej, han skratta, jag tror man kan kalla det hånskratt.

Prince Charming


image602

Det är (nästan) sak samma att Jarmo Ek från Yippee Ki-Yay MF är en påhittad figur för satan i gatan var rolig han är. Han är fortfarande min prince charming från helvetet. Man känner sig lite smått dum att man till en början trodde att Jarmo fanns på riktigt men vem kan klandra mig när man har tomtar som Daniel i sitt liv och människor har många gånger undrat om han är på riktigt.

Mamma är hos hennes pojk(gubb)vän som bor i Dalarna så nu är det jag som styr hushållet med järnhand. Allt som serveras är färdigköpt eller halvfabrikat precis som det skall vara. Idag så glömde den inkompetenta MacDonaldsanställda cheeseburgaren så jag gav den som fanns till Becka. Är inte det syskonkärlek så säg. Men jag svälter inte så oroa er inte, jag väntar på Alex som skall sova här och vi skall svulla Alabama. Sådant som behövs nu innan juletider.

Daniel - kleptoman

Förutom att Daniel blir smått mytoman på fyllan så kan han lägga till ännu en egenskap, nämligen kleptoman. Han berättade det för mig igår att han börjar ta saker på fyllan, inte andras saker självklart utan förra veckan kom han hem med en bunt sugrör och några servetter. Sådana saker som är bra att ha, haha. Idag vakna han upp med två shotglas.

De som valde att helst fira jul (aftonbladet.se) med Robert Gustavsson har inte träffat honom fem i tre på Parkan valfri helg.

Mindre läxor

Är och passar barn och bloggar, kanske inte den ultimata kombinationen men barnen har fått i sig mat och spelar spel och kollar på film. Såg en utvärdering Saga hade gjort av skolan:

Detta har varit bra?
Läxorna har varit bra.

Vad har varit mindre bra?
Läxorna

Har du tips och idéer om hur det kan bli ännu bättre?
Ja. Göra lite mindre läxor.


Göteborgs uteliv

Vissa säger att Göteborgs utevliv är skit och jag kan hålla med till viss del även om jag inte tror det är så mycket bättre någonannan stans i lilla Sverige. Vad har Stureplan som inte Göteborg har? Lite fler ställen, tomtebloss och flera kändisar. Men hey, förra helgen så var D-Flex i stada och behandles som en stjärna, haha.

I lördags när Alex hämta upp mig på väg till han gick samtalet såhär ungefär:
- Kommer du ihåg att vi såg Dahlin igår. Du skall juh göra hans kampanj så jag gick fram till honom och berättade det. Vet du vad han sa då, han skall inte göra den nu längre.

Okej så gick det inte till men det hade varit lite småroligt även om Alex hade mördat mig.

Gissa vem

image594image595
image596image597

En är min syster, resten inte. Gissa vem (Gud så roligt vi har det på fredagseftermiddagen. Skall vi dra till att kalla det roliga timmen)? Egentligen är vi inte speciellt lika, syskonlika kanske, men inte mer än så. Att jag postar detta inlägg är ett bevis på min storhet, hon tillhör inte de allierade som jag och Ellen. Becka och mamma tillhör de andra, de som kallas NaziTyskland.

Här ena delen av NaziTyskland i London och hälsar på Hedyeh.

Åh så fint

Har varit på Torget precis och jag tror om möjligt att det var ännu skabbigare och äckligare där än vanligt. Det luktade kokt korv men så stod jag bredvid ett korvstånd så det var inte så konstigt.

Försökt på mig konsten att måla naglar men som vanligt har jag inte bara nagellack på mina naglar utan även på mina fingrar  (och nej jag har inte korvfingrar som det ser ut som. Händerna är uppstoppade precis vid kameran och ansiktet inte, därav de onormala proporptioner. Det hade i och för sig man kunnat skämta hej vilt om men hellre ett skämt fattigare och har normala fingrar) och mitt täcke. Det där om täcket säger vi inte till mamma , vi ser det som en oväntad tidig julkapp. Herregud, det låter som jag är 13 år, vilket jag är, mentalt. Kolla så fint:

image593


Aha, det är det man kallar er nu för tiden

Imorgon blir det Bliss (på lördag skall jag dess värre passa barn), är ni på? Att jag, Daniel och Anna  (och Reza, han bor där) kommer vara där är lika givet som att säsongsavslutningen av "Jericho" ikväll kommer bli något extraordinärt (åh jag längtar, snacka om succeserie, i alla fall i mina ögon). Hoppas bara vi inte träffar på han vi träffa på igår. Det tog oss ett tag för mig och Daniel att komma fram till om personen var riktigt djävla sarkastisk eller bara mentalt efterbliven, till slut så kom mentalt efterbliven vinnande ut ur striden. Han sa att allt var coolt, det ar coolt att vi var där, coolt att vi var göteborgare och coolt att vi var kompisar. När vi fråga vad han jobba med svarade han att han var en allt-i-allo på en närliggande krog och Daniel och jag kollade på varandra och sa båda "aha det är så man kallar diskplockare nu för tiden". Men det är juh sant så inga sådana tankar nu. Daniel har jobbat som diskare så vi tänkte inte i sådana banor alls utan snarare att det är kul hur människor försöker ge sig själv finare titlar i jobbet än vad de har. Som en kompis till oss, som jag hoppas inte läser detta, han jobbar på Hemköp som ja ni vet vad men kallar sig konsult.

image592

Vad är det för skit om Arn de visar på 4:an. Jag hoppas verkligen att det inte blir någon rusning till biograferna i vinter. Vem fan vill se sådant skit? Inte jag och inte Alex och vi står för hela Sveriges samlade åsikter. Jag vill se bönderna som åker med sina respektive på resor nu nu nu. Ett par skulle till landet Lissabon som han kalla det.

På alla sätt och vis

Jag har liiiite problem med sömnen idag igen och funderar på att sätta på "Den engelska patienten". Jag kommer säkert tycka det är en bajssnyftfilm även om jag tycker om sådana, jag får bara den känslan när jag jag håller i filmen (remember att jag är halvsynsk). Men jag har i alla fall inte Daniel bredvid mig och det är jag glad för. När vi var på bio började vi tjafsa om vem av oss som skulle platsa bäst som FBI-agent. Han trodde benhårt på sig själv och jag på mig. Egentligen skulle vi båda vara riktigt usla men med hans 40kilo, analytiska förmåga och intelligens vill jag gärna tro att jag skulle ta honom. Ta honom på alla sätta och vis höll jag på att skriva men det vill jag veeeeeeeerkligen veeeeeerkligen inte. Herregud, nu mår jag illa.

Ljuvliga onsdag

Kom precis hem från bion. Har varit och sett "The Kingdom" med Chippenesen. Att gå på bio med Daniel är helt okej, han pratar och frågar för mycket och även om det kan ses störande är det ingenting om vad som kommer följa. Efter bion är han helt hemsk, skall analysera (som "såg du hur visa levde rikt och andra fattigt") på lågstadienivå och prata i ett ("fan vad jag störde mig på den där ungen", "jag såg inte skillnad på någon av turkarna, jag trodde han var död" (han syfta på de från Saudiarabien).

Efteråt gick vi till Bliss för att ta ett glas, det är trots allt lillördag men vi gick snabbt därifrån. I med att min middag bestod av popcorn så tänkte jag äta något så glamouörst som nudlar till middag när jag kom hem. I med nudlarna i kastrullen och sedan hamna de alla på golvet. Jag tog till och med upp en för att smaka men de var icke ätbara. Summan av kardemumman, min onsdag kunde varit sämre men djävlar vad mycket bättre den kunde varit.

Nu skall jag sova, efter "Medium", "Rescue me" och alla gotteprogram på tv. Min favvo nattshirt, No ma'am á la Våra värsta år, är tvättad som ni kan se. Eller kanske inte helt.

image590

image591

Nu kanske ni tycker jag skall börja gå en nybörjarengelska kurs och det tycker i och för sig jag med. Alex har börjat blogga och  skriver på engelska vilket gör att jag inte förstår någonting. Om han ändå kunde skriva som dom gör i en kapitelbok. Detta var lite väl internt men klassens ointelligentaste elev hade klassens ointelligentaste pappa och när föräldrarna var på föräldrarmöte i mellanstadiet och vår lärare (som är död, may your soul rest in peace trots att du inte satte mig och Alex i samma klass. Och ja, jag vet Alex, det var mitt fel med i med att jag valde dig först på femte plats men du hade precis skrikit på mig dagen innan) sa att det var bra om varje elev hade med sig en kapitelbok till skolan och pappan frågar "är det en sån med bilder". I alla fall vet jag vad no ma'am betyder, däremot är Alexs engelska en aning svårare och för mig är det som tyda hieroglyfer. Nej förlåt, det är Sebbes handstil som är det. Alexs engelska är som latin för mig, eller hebreiska, för den kursen gick juh bra.

The one and only - reklamstjärnan

image588

Min kära vän Alex tipsa* mig igår om världens bästa reklamfilm, hans egen. Jag tror han gör reklam för ett köpcentrum i Karlstad och då kan ni tänka er budgeten kanske. Egentligen är det inte det som är fel på utan att de även har en kille som ser ut som Daniel Lemma i reklamen. Sedan skrattar jag så jag kiknar när Alex gör armhävningar och ler.

* han sa att om Drama School of London där han nu kommit in skulle se den filmen skulle det vara Goodbye, Sayonara och Auf Wiedersehen på en och samma gång. Skulle gärna lägga upp länken här men då skulle ni nog se ett inslag om mig i Efterlyst imorgon.

Jag läser som sagt...

Jag läser som sagt andras bloggar. Väldigt många bloggar av olika rang och kvalitée. Såg att Natacha Peyre hade uttalat sig om vad Gynning sa om Rosing i radio igår och lagt ut denna bild:

image587

Och det är bara bilden jag har något att säga om. Jag undrar vad fotografen sa när han skulle ta den är bilden. "Perfekt, här är vi i ett konferensrum, lägg dig på bordet och svanka så tar vi kortet." Vem tar sådana här bilder i ett konferensrum? Och vem sitter där dagen efter och pratar om dagens ekonomirapporter? Det är bara så fel så fel. Men sen kanske jag inte förstår mig på hur en glamourmodellfotograf tänker.

Here comes Johnny

Fan va många som börjar glifeblogga och det är i och för sig ganska smart. Många medlemmar och få bloggar, med lite intressant text eller ännu bättre snygga bilder på en snygg sig själv kommer det gå helbra för dom (och speciellt den person jag har i åtanke). Horeriet om läsare har bara börjat och får metrobloggens utdelade av ören att framstå som ingenting.

Fått förfrågan om att öla på fredag med mina f.d filmvetare vilket kom som en överraskning för mig. Va, var det  någon som tyckte jag var okej eller vill de desperat få ihop till jämt antal vid bordet. Den som lever får se men jag har inte sagt att jag skall komma ännu. Skall jag ut så går jag gärna till Bliss som har världens trevligaste personal i en trevlig lokal. Sedan att Bliss ligger så långt bort från Avenyn som det bara går är väl inget jag lovprisar men det är inte så att man går därifrån med sina ben.

På måndagar brukar jag må all time low men nu för tiden så slår jag nya rekord varje dag vilket känns underbart. Underbart tråkigt, underbart misslyckat och underbart djävla skit. Jag får ta mig i kragen snart.

image586

Kolla kolla. Jag förstår numera på min webcamera, något jag inte trodde skulle vara möjligt när jag köpte datorn. Skit i bildkvalitéen och hur jag ser ut. Kameran fungerar i alla fall.

Magic monday

Idag hade jag tänkt att lägga mig i tid men kopplade inte direkt så nu går jag runt och är full av lugnande istället för sömntabaletter. Så ikväll kommer jag vara en lugn, vaken zombie.

Ikväll har jag till allas förvåning umgåtts med Alex. Han frågade mig vad vi skulle göra men innan jag hann svara på frågan så sa han att det inte var någon idé att säga något. Vi gör inget speciellt, vi bara är. Såg ni Nobelmiddagen och han som gjorde blomkreationerna, jag tror temat var grädde för allt såg ut som grädde. Det här ser ut som grädde, dessa har inslag av grädde, grädde dit och grädde hit sa han och sedan blev det en pinsam tystnad mellan the cream himself och reportern. Sedan tyckte jag att det verka som flera av TV4:as reportrar var fulla och jag som aldrig tyckt om Carina Berg uppskattade mycket när hon sa till någon tönt "att det låter jättekul" med sådan överdriven sarkasm att hon lika gärna kunde sagt "du är en djävla tönt" som Alex avläste.

Världens bästa Ani DiFranco hos Conando nu.

image583

Rubriken är giventvis ren bullshit såklart, jag hatar fortfarande måndager mer än något annat.

Dunk dunkadunka dunk dunk

Jag hade som väntat llte problem med sömnen och bättre blir det inte av att Daniel ringer mig halv sex och säger
att han har svårt att sova. Okej, jag ligger nämligen här och försöker själv men jag kan inte sova och prata i telefon samtidigt lilla Daniel.

Sedan kom jag tänka på musik som spelas när man är ute och jag tar tillbaka mitt "jag är inte kräsen"-inlägg. Jag är kräsen när det gäller musik, eller egentligen inte vansinnigt, men jag har och kommer väl aldrig förstå mig på Housemusik. Som Alex sa i helgen, hur gör dom när dom pratar om sin kära housemusik "du, kan du inte sätta på den där låten du vet. Den som går dunk dunk dunk dunk dunkadunka dunk dunk dunk dunk". Men jag tycker faktiskt om både Daft Punk och Basement Jaxx.

Igår när vi var på restaurang á la ICA. Köttet var inte purfärskt kändes det som och jag bara väntade på att ICA-Stig skulle dyka upp och rasa.

image582


Hello lobster

Undra hur länge jag kommer var vaken idag? Jag skulle satsa alla mina pengar på hela natten lång då jag sovit middag idag. Eller snarare sovit bort hela kvällen efter har varit hos farmor på Orust idag. Mamma sa när jag gick att jag inte hade fingertoppskänsla när det gäller att sätta på mig passande kläder och jag antog att pappa delade hennes åsikt då han satte på mig hans tröja. Hos farmor kokade vi bland annat lobster och jag funderar på allvar att skaffa en som husdjur.

Igår var jag och Christina hos Alex och catchade upp och jag skratta så jag grät. Sedan gick vi ut  vilket vad kvällens misstag men Alex fick i alla fall bjuda D-Flex på drinkar. "Kortet var borta lite väl länge, så nu har jag av alla människor i världen betalat för D-Flexs drinkar. Finns juh andra man hellre skulle vilja bjuda." Han tycker om vodkalime har jag hört.


image581

Har du lobster (leka imorgon? sug på den karamellen du) börjat blogga? Länken fungera inte från Christina så skriv den här.

Såg precis att jag tagit Christinas rubrik så vad kan man säga, great minds think alike.

0 kr

Jag var inne och kollade på mitt konto precis. 0 kronor kvar, förstår ni? Jag är fattig som en kyrkråtta. Däremot har jag ett annat konto som jag överförde lite pengar ifrån men det gjorde ont i mitt hjärta. Jag köpte i alla fyra klänningar och jag hade kul igår.

Basketen igår var spännande, dom första 30 sekunderna, innan vi förstod att vår vän och laget vi håller varmt om hjärtat skulle förlora. Men Emil var grym och det är det enda som räknas.

Igår blev det lite Bliss, lite Loca, lite Peacock och lite svartklubb. Nu skall jag på middag hos Alex. Eller inte nu nu men sen nu.

Power....nap

Är otroligt trött efter ha varit överallt på lilla Göteborgs gågata. Alex prövade en massa byxor, jag prövade en massa klänningar och sedan var dagen slut. Köpte med mig en massa alkohol utan varken mördande blickar eller kommentarer från Alex men så var det inte han som var tvungen att bära hem dom. Nu skall jag ta mig en powernap på så lång tid som det bara går.

Brrrrr

Det är kallt som tusan här i hemmet och jag är så påklädd så i allt från dubbla strumpor till Musse Piggtröja. Skall snart ta en lång (varm) dusch för att ta mig in till stada och träffa Alexandro. "Medium" var bättre än aldrig förr och sedan gick "Rescue me" på 6:an så kvällen var juh toppen. Att Alex kommit hem betyder ingenting när både Medium och Rescue Me går på tv, samma kväll och nästan efter varandra.

Fel av mig

Jag hade fel. Enligt mina vänner är jag en sådan som inte erkänner mina fel eller ber om ursäkt när vi bråkat. De har faktiskt fel denna gång jag brukar faktiskt ALLTID vara den som ber om ursäkt först och erkänner om jag fel. De har fel om att jag har fel alltså. Men angående årets julklapp så gjorde jag ett förhastat beslut, årets julklapp är ingen någon djävla relax Christmastönt skiva utan vår alldeles egna exportgrupp Arvingarnas julskiva. Sveriges största export efter IKEA skulle man kunna tro, tyvärr är de bara Sveriges tredje största export men skam den som ger sig. KÖÖÖÖÖP skivan och för guds skull glöm inte dessa trosor till mamman, systern eller flickvännen:

image580

Guess who's back, back again

Nu är jag faktiskt trött, helt slut skulle jag kunna dra till med. Jag som inte brukar göra så mycket blir helt matt över att gå runt på stan bland massa människor och massa regn. Det är inte min melodi egentligen men idag ville jag ta mig in till stada för att 1. träffa Alex och 2. kolla affärer. Imorgon skall jag göra samma sak igen, 1. träffa Alex 2. kolla affärer. Enformigt liv kan kanske tyckas men jag är helnöjd, Alex är juh hemma. Gemensam nämnare för alla mina närmsta vänner är inte att de är genomsnälla (jag och Alex skratta så vi grät till Lyxfällan när det slösaktiga paret var tvungna att flytta från en stor luftig lägenhet till en liten lägenhet med två små fönster, moahaha, och till Kustbevakarnas sjöalkisar)eller helbrighta (sorry Daniel) utan att de är hyseriskt roliga och Alex är herren på täppan, roligast av de alla. Vi prata om Thailandhysterin och då säger Alex "Thailand är egentligen det enda landet jag inte vill åka till, du vet jag är inte inne på HIV och sådant". Det är ungefär så vi jobbar, med fördomar och dra alla över en kam. Sedan att Thailand är billigt (varför tror ni min far tycker om Thailand, det största ekonomen av de alla, vissa kan kalla det snål (hmm....jag), andra ekonomisk (pappa), har korallblått vatten, sol, bad och massa prylar som kan köpas med hem spelar ingen roll. Någon där har HIV och då skall landet undvikas.

Imorgon skall vi även se Emil spela basket och lägga treor som alla skall dedikeras till moi och sedan får vi se vart  vi tar vägen. Vi antar att Christina inte har tid med oss då det är IDOL-final (har vi rätt?) så vi hoppas på träff med henne på lördagen. Sedan kommer alkohol inkludera helgen på ett eller flera sätt, den saken är så säker som att min namn är Margareta i andranamn, vilket det är. Sorligt nog kan tyckas för det är inte jättevackert. Men min mormor heter det, och moster, mamma, syskon och min kusin. Vi är fulla av idéer i denna släkt eller så kan man se det som ett fint sätt att hedra och hylla min fantastiska mormor som bakade den godaste kakan av de alla. Sen så har aldrig min mamma bakat så jag har inte så mycket att jämföra med. Mitt livs största sorg, min mamma har aldrig bakat, tycker inte om julpynt för det är tacky och har inte gröna fingrar, förstår ni vilken hemsk mor jag kommer bli? Min mamma är i alla fall genomsnäll och det är inte jag.

Åh nu kommer "Medium" som jag på senaste tiden blivit helt såld på. Det och "Jericho", jag är från och med nu världens tönt om jag inte varit det innan.

image579

Today is the day

Idag är dagen då jag skall ordna upp mitt liv. Visst låter det banalt och töntigt sagt men jag skall denna gång se till att få något gjort. Skall ha telefonkonferens om en kvart, eller kanske inte, jag skall prata med min psykolog på telefon då hon inte hade några hela timmar så fick det bli en kvart på telefonen. Någon är poppis.

Sedan håller jag på att städar bort saker och människor ur mitt liv och rum likaså. Skall fixa med CSN, kolla upp med mina studier och vad jag missat, kanske till och med ta mig till min kvällskurs och fixa och dona. Today is the day.

Absolute perfect present

image578

Jag vet vad årets julklapp kommer att bli. Glöm kortbehållaren mamma håller på varje år. Jag vet inte riktigt vad hon fått det ifrån men varje år tror hon att det är vinnaren. Använder ens folk sådana i fult plåt längre? Dom kom, såg, segrade, blev ute och hann komma igen innan dom dog ut helt, som dinosaurier. Såg, och ännu värre hörde reklamen till Absolute RELAX Christmas precis. Tänk er en dålig julskiva som blandas av ljud som gjorts av The Real Group (kommer ni ihåg dom?), tada, och där har ni årets julklapp. Min kostar gärna några nollor till, men sådant bryr jag mig inte om längre.

PANG PANG Lucky Luke

image576

Jag hoppas att du, Alex, har förstått att vi skall sitta ihop som siamesiska tvillingar när du kommer hem? Eller som Lucky Luke och hans skugga bara att denna gång är du inte snabbare än skuggan. Skall bli så skönt att ha honom hemma. Jag känner att jag börjar bli lite trött och avtrubbad och hans komplimanger är alltid välkomna. Som förklaringen till varför jag inte heter Anna eller PartyAnna som jag figurerar på mobiler har jag hört (eller begärt själv, han heter prins i min så vi är på samma nivå. Fråga om han ville heta kung men det var han för ödmjuk för att heta), utan Mimi (men jag borde döpa om Alex till Emil i Lönneberga, bara koll på bilden nedanför). Det är ingen smickrande historia men det gör mig inget, jag tar inte åt mig. Det är bara på skoj. Vilket ganska mycket är i mitt liv, bara på skoj, och när människor verkar ta åt sig som jag fått reda på nu i dagarna  blir jag lite konfunderad. Det är juh inget kul att människor blir ledsna, arga eller sårade på något som bara är meningen att det skall vara på skoj men å andra sidan vill man inte säga förlåt tusen gånger om som om det verkar att man bara gör det för att de läst ens blogg och man "blivit påkommen". Men den egentliga anledningen är aldrig att såra någon så ni vet det kära vänner.

image577

Är det bara jag...

Är det bara jag som inte bryr mig sådär jättemycket vad det spelas för musik när man går ut? Så länge det inte är trance eller techno är jag nöjd. Det slipper man ofta om man inte känner för att festa non-stop under en vecka i en skog för att undfly vissa slags personer med blå utstyrsel. Jag klarar mig gärna utan schlager med men annars är jag ganska öppen vad som spelas. Jag tycker om när det kommer på lite gamla låtar man känner igen som Spännis favvislåt Rhythm is a dancer och annat gott. När det skall vara sånadära supernya och hypade remixar och alla skall vara vända mot dj-båset, skrikandes och med stora tomtebloss i handen för att hylla djn som om den vore en Gud vill jag kräkas. Däremot att ge uppskattning till en dj på ett någorlunda litet ställe som Loca är okej. Visst är det många som bryr sig om mina åsikter. Inte? Halllllåååå!!!

Rosornas krig

image575

Ah just det ja, Becka hade ingen blodförgiftning utan det var något annat. Vad visste de inte och det känns alltid tryggt. För övrigt är det krig här hemma á la Rosornas Krig för er som sett den. Jag har sagt sedan vi flyttade hit att de bästa med lägenheten är en dörr som bland annat avskärmar mitt rum från köket, vardagsrummet, BECKAS och mammas rum. På andra sidan kan jag och Ellen leva lugnt och fridfullt. Att någon som är så sjuk kan ställa till med så mycket liv är allt bra konstigt. Jag säger som i reklamen, jag har bestämt mig, men inte med att äta nyttigare eller nyckelhålmärkt eller någon sådan skit, jag skall flytta. Jag är hela 22 år och jag behöver flytta för allas skull och inte minst för min egen. Jag måste ge mig ett datum då jag måste vara ute för annars flyttar jag aldrig, men de filar jag på imorgon. Kan inte göra allt på en och samma dag.

Kolla vem som är tillbaka från de döda

image572

Ser ni? Tara Reid är tillbaka och ännu bättre (för henne) hennes kropp är tillbaka. Jag undrar vilket geni och konstnär, för det är vad han är, som fixat till hennes mage. Men är hon inte nästan lite väl smal, VB-smal? Såhär såg den ut för ett tag sedan:


CocaCola

image571

Alex har en massa teorier om allt och jag vill inte vara sämre jag inte. Det här är ingen teori kom jag på i samma sekund jag skulle få ner det i ord utan en liknelse även om inte ens ordningen är rätt. Först kom Alexs Schulmans blogg, rolig som fan, och är vad jag skulle kalla CocaCola. Rolig som fan, god som fan, ja ni förstår. Calle Schulmans blogg är CocaCola light, lika rolig fast med mindre kalorier (och här kan man tro att jag är full) men så har vi Katrins blogg som visst är läsbar, till och med mer än läsbar och om man jämför med alla modebloggare och dyliktskit så är den jätteläsbar. Men det är som CocaCola med en eftersmak som inte är hundra som ColaCola vanilj. Ja, förstår ni vad jag menar? Precis, jag tänkte väl det, jag pratar goja.

Nu skall jag till Elsa, hela familjen skall inte med och undra varför? Kan det vara så att Becka hamna på sjukan idag igen? Japp, det kan det, blodförgiftning denna gång så min moster kommer och hämtar mig och Ellenpellen. Hon pratade med mig i fem minuter om det skulle ta 8 eller 9 minuter innan hon var hos oss. Kan kännas lite meningslöst när samtalet tog 5 minuter.


Dexter

image570

Apropå vinjetter måste jag säga att jag tyckter vinjetten till "Dexter" är världens bästa (och ja, jag har fortfarande inte lärt mig mig hur man klistrar in länken på ett snyggare sätt):

http://www.youtube.com/watch?v=W_Nmek2IDfE

Ikväll skall jag iväg och fira min kusin som fyller 18. Låter det bekant? Jo, jag gjorde det i söndags men då var stora släkten där och ikväll skall bara lilla släkten vara där. Varför kan jag inte bara få tillhöra stora släkten. Jag skämtar, halvt.

Jag har skaffat pojkvän

Jag är så fruktansvärt trött på min familj, känns som det behövs ett hav (gärna Atlanten) mellan oss för att jag skall känna syskonabstinens. För er som inte vet har jag två yngre systrar, Ellen och Becka, den yngsta är 17 år och Beckis är 18 år. De går mig på nerverna, jag förstår inte hur de orkar hålla igång den ena av dom för epilepsianfall om vartannat och den andra klagar på hur mycket det är att göra i skolan. Trots det klarar de av att föra ett djävla liv och det gör mig gaaaaalen.

Trott eller ej så är pappa den jag helst umgås mest med i min familj för tillfället. Hade nog åkt upp till honom om det inte hade varit så kallt där nu. Min pappa påstår att han har elementen på och säger alltid "Gud vad varmt det är här", men det är det inte. Om man inte har på sig overall (när hade ni overall på er sist? James turkosaoverall är en klassisker även om han vägrar kännas vid den), vantar, mössa och halsduk d.v.s. Nu när Alex kommer igen så har mamma tvättat hans halsduk så jag fick inte alla gå runt och se snygg ut i den och säga "den är inte min, den är Alexs" som om det vore min pojkvän. Apropå pjkvänner så skall jag berätta vad jag sa i tvåan, på gymnasiet skall tilläggas, när jag och cpkillen hade bliit tillsammans över jullovet. När man sen kom till skolan och människor frågade vad man hade gjort på julllovet svarade jag "skaffat pojkvän". Jag svarade "skaffat pojkvän" på allting om sanningen skall fram. Vad har du fått i julklapp, haft ett bra nyår, kom tomten, åt du julskinka....jag har skaffat pojkvän, jag har skaffat pojkvän, jag har skaffat pojkvän, jag har skaffat pojkvän var svaret på allt. Herregud vad mycket man mognar på några år, eller gör man det?

Åh nu är det sista avsnittet av "Föreställningar".  Det är så bra att jag får gåshud av vinjetten.

Bloggkrig

Åh det är bloggkrig åt höger och vänster här i bloggsfären vilket inte förvånar mig det minsta. Fler och fler bloggar och destu fler bloggare vi har destu fler åsikter om saker och ting. Världen är inte full av dumsnälla människor men det betyder inte att man hatar människan man har en åsikt om, man behöver inte ens ogilla personen i fråga. Fast jag kan bara prata för mig själv.

Kollade "skickade meddelanden" på mobilen precis och höll på en hjärtattack när jag såg att jag skrivit "nej, stör mig inte" till Daniel. Alla tänbara scenarion spelades upp för mig, att jag fått hybris, pratade jag med någon speciell och sedan kom jag på varför jag hade skrivit så och kunde andas ut. Jag vet inte riktigt vad det är med oss men vi brukar smsa till varandra när vi umgås, alltså står bredvid varandra, och jag fick ännu ett "är du singel"-spydigt sms av Daniel. Så det var inget konstigt alls med min utkorg av skickade sms och tack gode Gud för det.

Underbart, härliga måndag

Min syster , Beckis,  har ringt mig hela morgonen och tvingat mig att gå runt att leta efter hennes mobil som jag till sist hitta i ELLENS(???) rum. Jag som hade planer på att sooova och sooova hela dagen.

I lördags åkte jag till Daniel för äta middag med mina anständiga kläder och sen bar det iväg ut. Till Bliss, Loca, Peacock, Origa, Lounges och Parkan. Jag kan säga att jag var överallt och mena det till fullo. Igår firade vi Elsas 18årsdag vilket vi även skall göra på tisdag, vad kan man säga? Släkten är värst. Jag mådde som jag mådde och förtjänade det självklart men när både mor min och moster frågar om jag har på mig anständiga kläder så var det nära att jag blev småirriterad.


Sätt på dig något anständigt

Skall äta middag hos Daniel med hans föräldrar och deras gäster ikväll. Så Daniel ringde mig nu och sa

-Sätt på dig något anständigt.
-Vaddå då?
- Ja, något anständig, mina föräldrar har gäster ikväll.
- Vad menar du? Vad skall du ha på mig då?
-Alltså jag menar ha inte på dig några myskläder.
-Myskläder? Vi skall juh ut sen. Varför skulle jag ha på mig myskläder. Det är inte de du menar när du säger sätter på dig något anständigt.
-Nej.
-Precis. Hejdaaa
-Hejdaaaa

Smstrafik

Fick ett smsm förut där det stod "Hej vacker, lever du idag?". Vacker???? Här börjar man undra vem av oss som var full igår. Jag svarar då: "Nej jag är död, skriver från andra sidan" och får som svar "Det förvånar mig inte efter ditt tillstånd igår". Det här tycke jag var lite otrevligt, eller hur? ELLER HUR?

För övrigt vet jag att jag är bakfull när det tar 40 istället för 10 minuter att få mitt hår torrt.