"Det är svårt att se på kvällen när det är så mörkt"

Jag gjorde bort mig en aning igår. Var och vina på kvällen (skippa filmen och kom när vinet skulle fram istället, smart val), tog vagnen hem och gick av en hållplats för sent. Det var bara jag och en äldre man som gick av på hållplatsen och jag såg att han hade en blindkäpp och jag tänkte att jag kunde hjälpa honom lite och bara föra honom åt rätt riktning och inte på spåret där han var på väg (var nog inte bara jag som hade vinat denna kväll). Jag hjälpte honom åt rätt riktning och sa sen utan att tänka "det är svårt att se på kvällen när det är så mörkt". Smart.

Aktiv

Idag har kag varit aktiv. Träffade min grupp ett tag innan föreläsningen, föreläsning, hem och läst ut en bok som ingår i kurslitteraturen, mailat gamla föreläsare och nu skall jag kolla upp lite information till morgondagens gruppträff.

Såg jag helt enkelt vad jag ville?

Hade inget bättre för mig än att slötitta på Bingolotto medans jag plugga (eller studera som det heter när man entrat en akademisk värld, nåt jag inte riktigt tänkt på är att efter denna kurs och ytterligare en termin av något valfritt har jag fått ihop till en fil kand. i religion eftersom jag har 60 poäng därifrån, jag Anna är teolog...snart) och kom fram till att 1. Linda Lampenius klännig var hemsk och 2. tanten som vann 2 miljoners brosch var smakfull till hennes ålder, såg jag fel eller var det en Playboybunny?

Saknad

Alex

Jag saknar min Alex. Hitta en bild på honom från modeveckan i Paris som pågår just nu.

Ibland blir man grön

Jag har inga gröna fingrar men ibland blir man grön i alla fall, grön av avund. I en medial värld med ett otroligt utbud har dom lyckats helt mot sin vilja. Jag syftar om Sveriges mest lästa bloggar av Sveriges mest ointressanta människor. Det enda som skiljer dom ifrån den gråa tanten på spårvagnen eller i kassan på ICA är att deras bloggar har genererat i så pass många besökare att dom blir inbjudna på ett kändisjippo och sedan är snöbollen i rullning. Dom skriver om kändisjippot, vem dom träffat och hur trevliga kändisarna "egentligen är" (alla förstår väl att man som offentlig (vilket egentligen är ett skämt att prata om dom som en offentlig person, de är inte Sveriges kung eller statsminister utan b-kändisar, Stureplansprofiler och "modeexperter") skall vara trevlig mot en person som ser sin primära uppgift att blogga om människor dom träffat). Jag har sagt det förr och jag säger det igen, djävla Karolina Lassbo.

Hej jag heter Anna och jag är bitter.


Commes des Garcons

Något säger mig att man inte alltid skall känna sig smickrad om man blir tillfrågad att mannekänga. Från Commes des Garcons visning från Paris:


Malou von Sivers

Malou von Sivers

Trots att jag lovat mig själv att inte se ett avsnitt av "Let´s Dance" så kunde jag inte låta bli när jag låg i sängen och  "pluggade" samtidigt som tvn stod på imorse. Jag läste någonstans en persons blogg som tyckte det kändes olustigt att se en bild på Helen Mirren när hon vann sin Golden Globe för någon vecka sedan. pInte på grund att det var Helen Mirren utan för att ha urringning och grått hår inte går hand i hand.

Ungefär samma sak känner jag när jag ser Malou von Sivers. Jag vill inte se hennes klyfta, hennes ben och se henne flörta med sin betydligt yngre danspartner. Det är inget sensuellt över det i huvudtaget, bara äckligt (och jag tycker inte jag åldersdiskrimerar hur konstigt det än låter, jag persondiskrimerar). Dessutom så skrattade hon något jag inte visste att hon kunde göra. Igår morse så såg jag henne på tv4 (suprise suprise) där hon satt med i en panell och pratade om kanalens utbud och där satt hon med samma uppsättning hon hade när hon dansa i fredags. Hon måste ha sett sig själv i spegeln och tyckt att denna uppsättning var så raffig (så säger man i den åldern) att den skall jag försöka behålla så länge som möjligt, helst hela livet ut.

Ungefär som jag när jag uppträdde (mima) till Carola på fritids i lågstadiet (jag kom på andra plats, fick dock bara tre röster, vinnaren utklassa oss andra rejält) och jag kom med min "Carola-outfit", det vill säga vit kråsskjorta och röd väst, nästa dag i skolan och tyckte jag var skitfräck. Det första jag fick höra var av en klasskamrat (som hade röstat på mig dagen därinnan, tack tack) "du har på dig samma kläder, tror du att du är Carola". Och jag det trodde jag, eller i alla fall ville.

Förintelsens minnesdag

Idag den 27 januari är det förintelsens minnesdag. Minns och hedra de som blev offer för något som inte fick hända och inte heller borde fått. Jag skall tända ett ljus och hedra mitt förflutna och släktingar.

"Ninas resa"

Ninas resa

Egentligen måste jag plugga som en tok och så kommer "Ninas resa" på tvåan och förstår alla mina planer. Jag förbannar mig själv för att jag inte vet hur videon fungerar eller att jag inte tjatat på mamma att köpa en inspelningsbar dvd. Dock så skulle jag inte förstått mig på den heller med allra största sannolikhet. Även om jag hade spelat in den hade jag bänkat mig framför tvn 21:15, det är något speciellt med att se en film på tv samtidigt som alla andra, med eller utan reklam (reklam kan vara bra vissa gånger när man skall iväg att göra dip, skära grönsaker, hämta mer att dricka etc.) I alla fall är "Ninas resa" en gripande och sevärd film.

Let´s quit

Let´s quit

Let´s Dance? Nej Let´s quit. Fyndigt skrivit av mig, riktigt nöjd själv (egentligen skäms jag ögonen ur mig för denna formulering men den får stå kvar trots allt). "Let´s Dance"-febern retar gallfeber på mig. Det är förstasidnyheter (que?) i vänsterkrysset, som huvudrubrik på text-tv och toppar tittarsiffrorna. Alla är de mer eller mindre avdankade b-stjärnor som får en chans tillbaka i rampljuset eller försöker på allvar att få sina riktiga fifthteen minutes of fame (vem visste vem Viktor Åkerblom Nilsson var innan förra årets "Let´s Dance"?, vem brydde sig om Anna Book och Erica Johanson var tvungen att tala ut om sina inkontinensproblem för att få en första sida i Expressen). I alla fall är dom alla patetiska, jag är riktigt glad att Mårten som verkar vara en otroligt osympatisk människa och misslyckad komiker åkte ut igår. Nästa vecka får det bli Malou von Sivers. Sellouts hela bunten som säljer sin själ för lite publicitet. Även om det finns en skillnad om det är Carolina Gynning och Kurt Olsson höll jag på att skriva ,jag menar Lasse Brandeby är med för dom gillar jag. Nu saknas bara Bert Karlsson, då skulle jag til och med kolla på programmet.

Läser i Metro att ett av Caroline af Ugglas favoritprogram är "Extreme home makeover". Nu sakans det bara att hon säger att hon gråter av det, som alla kändisar säger. Jag gråter jag med, av frustation, han Ty kan inte vara sann.

Gårkvällen

Igår var vi hos mig, vilket börjar bli en trevlig fredagstradition. Vi åt, drack vin och något som jag tror kan benämnas som drinkar. Dom smakade sött och innehöll en del alkohol i alla fall. In till stan med taxi (trots att vagnen går precis utanför, Challe har något så konstigt som spårvagnsfobi/bussfobi) och vi hann avverka Smaka i tre sekunder, därefter Chezan, Peacook och Parkan innan hemgång. Trots lönehelg behövde vi inte köa någonstans, Kitty våran talesperson, fick in oss på Parken på fem röda trots att Vipkön var 50 meter och den vanliga dubbelt så lång. 

Jag börjar avancera när det gäller fyllemat, förut räckte det med MacDonalds men nu efter en utgång brukar jag fylleäta något riktigt fett och onyttigt, därefter går jag till 7Eleven och köper med mig något snacks hem och ibland kan jag till och med ta nattmacka därefter när jag kommer hem. Detta måste sluta, jag kommer sluta som en boll. Jag behöver inte ens åka mammabil längre, snart kan jag rulla hem. Dessutom skall jag inte dricka lika mycket längre, eller kanske lika mycket men inte lika ofta, eller tvärtom. Känner mig så blek och min (som alltid) helt oexisterande tvättbräda börjar om möjligt bli ännu mer oexisterande. Kan någon stava till spritfet, eller blubblig. Jag känner mig blubblig, jag måste gå på en diet fortast och effektivast möjligt som skall från och med måndag. Nu har jag åkt land och rike för att få tag på min stenbitsrom och då skall det avnjutas med 34% creme fraiche.


"Kolla mitt vrålåk!"

Spårvagn Ansaldo Sirio M32

Har varit på äventyr idag på eftermiddagen med min syster Becka. Kollade i kylskåpet och studenternas löjrom (läs: stenbitarom) var slut och detta är ett måste i min vardag nu för tiden så jag satte på mig skorna mötte min syster vid dörren och tvinga med henne ut. Efter att tatt mig till "Blommans Närköp" som var stängt, därefter GÅTT till AxelDahlströms torg där dom inte hade Abbas stenbitsrom (istället för ones you go black you never go back är ledmotiviet i mitt liv ones you go Abba you never go back) så då fick jag helt enkelt ta mig till Fröluna Torg. På vägen därifrån tog vi vagnen och när vi hoppat av vid vår exklusiva hållplats Nymilsgatan möte våran vagn den nyare, finare, exklusivare spårvagn Ansaldo Sirio M32 och ni skulle sett föraren. Han var så nöjd, satt på sina höga hästar (eller höga lyxchaufförstol) och tänkte "Kolla in det här vrålåket! Får jag inga tjejer med denna kommer jag aldrig få det."

Jag vill inte klaga men...

Jag vill inte klaga, men jag är så förbannat bra på det. Föreläsaren vi haft nu i veckan, Monica, är verkligen jättebra och får allt att låta intressant däremot känns det som om vi är på gymnasienivå och att hennes informativa med dock enkla föreläsningar inte riktigt håller måttet till den litteratur vi har.

Fick åka Fredrikbil hem och har städat ytterst lite, nu vet när man damnsuger lite, sopar resten under mattan och skapar en illusion om det faktiskt är ganska rent trots att någon skulle kunna då av dammförgiftning om den la sig på golvet (om man känner för det).

Skall plugga i någon timme, se lite Simpsons och sen är det bara att göra i ordning mig och hoppa i partyoutfiten som i vanliga fall kommer bli något svart kan jag tänka mig.

Ställde mig på vågen idag, helt övertygad om att jag hade gått upp i i vikt, jag menar jag äter onyttigt (nu när jag kom hem åt jag stenbitsrom (studentens löjrom), rödlök (skall jag andas på dig?), 34% (om det ändå vore alkohol) creme fraiche på toast. Detsamma som inte nyttigt.) och jag dricker som en alkoholist tre gånger i veckan och ändå stod vågen på samma siffra. Den ljuger för mig, den djävlas med mig, den vill få mig bli galen som the evil guy försöker göra med Hope i "Våra bästa år". Kanske inte riktigt samma sak men ändå.


New message from irina is waiting for you

Var inne på min hotmail och såg att jag fått mail från Irinia, trevligt trevligt tänkte jag pch klicka upp det. Sen efter att ha läst meddl så förstod jag (geniblixten slog ned) att mailet inte var från min Irina, Irina från filmklassen utan någon postorderbrud från Ryssland:

"My name is irina, I am from Russia and I want to find my second half.
Do you still believe in love? Please, tell me more about you:
irina14@myladiesmails.net"

So do you believe in true love?

Karolina Lassbo - ännu en anledning att inte kalla sig för en glamourprinsessa

Karolina Lassbo

Jag vet inte hur det är med er, men med mig så går att kalla sig glamourprinsessa och ha någon slags stil hand i hand. Det verkar inte Karolina Lassbo aka glamourprinsessan(
http://karolinalassbo.blogspot.com) tycka. Detta börjar fortgå till systematisk nätmobbning men jag kan inte låta bli, klänningen är hemsk (och ögonbrynen likaså som vanligt).

Somande halv sju igår kväll(?) och sömnen höll...

Somnade halv sju igår kväll(?) och sömnen höll sig i ända tills nu. Så idag kommer jag vara utvilad, pigg, kvick och på underbart humör. Skall på föreläsning mellan 13-15, sedan åka Fredrikbil hem (han vet inte om det än dock stackarn), städa lite (ytterst lite) och göra i ordning lite mat till mig, Challe och Kitty. Vi skall ha tacoskväll och sedan ut ut ut.

Mamma åker till sin Björn idag i Uppsala och skall vara borta hela helgen så det blir ingen mammabil för mig på hela helgen, hur skall jag klara mig? Gå, gåspringa, springa, cykla, buss, spårvagn.....taxi?

Ka-ching

Ka-ching är förutom en odödlig hit (sagt av en bekant, vilket jag finner högst tvivelkatigt. Med på denna lista finns även en låt av Linkin Park så det är inget tvivel om det hon har inte alla bestick i lådan) pengar och det uteblev på mitt konto hela sommaren på grund av att jag inte jobba. Eller jag jobbade i två dagar som jag inte har fått någon lön för. Det är förståenligt i med anledningen jag fick sparken för, kom full och kom inte alls. Jag arbetade på Hornbach men var anställd av ett bemanningsföretag och dom djävlarna har tagit ut min lön från Hornbach och helt enkelt behållt den själv. Nu får ni definitivt inte tillbaka arbetskläderna.

Träffade Challe igår på Chezan (suprise suprise)...

Plaztic

Träffade Challe igår på Chezan (suprise suprise) och där befann vi oss redan några minuter över sex. Här spills ingen tid på att läsa ett kapitel till i Jesper Falkheimers "Medier och kommunikation" utan det finns viktigare saker att göra som att dricka billigt vin på Chez och äta världens godaste pizza. Efter Smaka, tillbaka till Chezan och förfest (vi kör på förfest någonstans mittemellan av allt partajande) hos Kittys kompis gick vi till Deep där den anrika Plaztic (bild)huserar med hans gogodansare. En av dom heter Dirty, eller heter och heter, det är väl hennes "stage"namn. I alla fall förstår jag inte vad dom har där att göra, eller vad gogodansare i huvudtaget skall ha och göra på en klubb om det inte är fessst fessst på Ibiza. Nu befinner vi oss på Avenyn i Göteborg en iskall januarinatt på en onsdag och då borde de känna sig en aning malplacerade. Sen till frågan vem som ens kollar på dom? Jag trodde killar bara kollade på gogodansare om dom var drop dead gorgeous eller om man befann sig på landet där det är exotiskt med gogodansare. Ja, i alla fall jag åkte hem rätt tidigt, eller jag tror det i alla fall. I vanliga fall när allt står rätt till och man är lagomfull och har roligt stannar jag gärna tills de slänger ut en. När jag är lite för full så brukar jag bli lite rastlös och åker hem. Igår gjorde jag som sagt det sistnämnda.

Imorse (klockan tio närmare sagt) var jag på föreläsning och skrev så pennan glöd, plus poäng till mig för att jag balanserar studier och partajande på detta ypperliga sätt.

Carola

Carola
Med detta hårsvall(?) kan dom stänga av vindmaskinen när hon uppträder.

Min framtid

Kurt Cobain

Spår min framtid och ser att jag kommer sluta som Kurt Cobain, minus den där biten som mångmiljonär och rocklegend.

Är redan hemma, läste fel på schemat och slutade redan vid tolv och inte tre och tur är väl det. Är så trött att jag kan somna här och nu, eller om en halvtimme när kultserien "Våra bästa år"  (kommer dock aldrig upp i samma rang som "Kvinnofängelset", funderar på en tatuering där det står Bea Smith forever, ni vet top dogen) är slut.

På dagens introduktion av medie- och kommunikationsvetenskap försökte föreläsaren sälja kursen och berätta vilka som hade läst den än gång i tiden och hon tog upp Harald Treutiger som praktexempel. Så om jag har förstått det hela rätt så kan jag, om jag verkligen verkligen lyckas sluta som en dansant c-kändis. I sådana fall skall jag göra dödslyftet, klädchocka och örfila hela "Let's Dance"-juryn i första programmet. Om att Mårten Andersson (fast hellre sluta och påbörja min karriär som Treutiger än Mårten Andersson. Vad gör han? Komiker, tillåt mig skratta (så han lyckas väl då antar jag på ett sjukt omvänt sätt) tvingas ta DROGER (smärtstillande) ger rubriker borde väl det ge något det med. Ain't life great.

It´s true

Vaknade vid fyra, kan inte sova med andra ord i vanlig ord. Uppdaterar min iPod och dagens låt (hybris varning på mig, snart kommer jag väl lägga upp dagens outfit bilder varendra djväla dag (jag kan förstå om man vill visa något nytt, något festligt, bröllopsklänning men samma gråa kofta man redan sett veckan innan och veckan därinnan, nej tack man klarar sig) och hudvårdsprodukttips, hårtips och berätta hur lång tid det tar för mig att föna håret och hur jag går tillväga) är: Salem al Fakir - It´s true.

Lycka till

Lycka till

(
http://www.tradera.com/auction/aid_37821429)

Lycka till med att få denna klänning såld för 8000:- som är utropspriset på tradera. Det finns så mycket fula klänningar och den skulle verkligen förtjäna sin plats på en top 10 lista. Det ät när man har på sig en sådan klänning på Nobelfesten som poletten måste trilla ner och man ändrar sitt namn från "glamourprinsessa" till white trash höll jag på och skriva, men det vore elakt och det vill vi inte vara. Insnöad dallkulla kanske?

 Kollade på massa massa "My sweet 16" avsnitt från nätet igår och även där var det en hel orgie med hemska klänningar. Själv hade jag en hemsk lila historia på nians bal som inte ens skulle duga till skoputsarduk nu, så hemsk var den. Men jag var ung, dum och på Valand tillsammas med alla andra som hade på sig hemska (inte lika hemsk som min, men ändå) klänningar från Cocos (affären heta väl så där alla inhandla sina balklännigar på högstadiet?).

Anna Book goes Carola

Anna Book goes Carola

Kommentarer överflödiga, kilon likaså.

En evighet (på vagnen)

Skolan börjar på måndag och när jag kollade igenom mitt schema så insåg jag att jag går 4 dagar i veckan men att det bara är två timmarspass vilket resulterar i ett evigt åkande fram och tillbaka för att knappt hinna ta fram anteckningsblocket innan föreläsningen är slut.

The Soup Nazi

The Soup Nazi

Det finns en i varje stad, en soup Nazi. I Göteborg befinner han (som är en hon) på KebabHouse där "x" (skriver inte ut ditt namn Challe, oppps!) blev utslängd efter hon frågat om hon kunde få såsen bredvid och inte på hennes pommes frites.

Barråtta?

Var som sagt ute i fredags, Chezan, Lounge, Peacook och så avsluta vi på Babar av alla ställen, fråga mig inte varför.

Igår åt Challe, Kitty och jag middag hos mig och sedan bar det av till Chezan (ni börjar inse mönstret, det gör vakterna i alla fall den ena sa "ni är alltid här", jajjamänsan) och sedan var vi på Smaka och Park Lane. Vi börjar bli riktiga barråttor.

Började känna mig som en människa först nu på kvällen och Ellen påstod att jag stank alkohol i den grad att jag absolute inte fick vara i hennes rum förut idag när jag ville umgås. Men efter lite byteshandling fick jag umgås med henne ett tag, godhjärtat som hon är (känner att min roll som storasyster och deras roll skall vara att se upp till mig och göra allt för att få umgås med mig är tvärtom)!

Du är vad du dricker

Ser på "Du är vad du äter" på trean och häxan, Gullian, ger mig alltid så dåligt samvete. I med att varenda medborgare i Engöand verkar dricka hinkvis med sprit, öl och vin så skall hon alltid berätta vad alkohol gör mot din kropp och hur många kalorier det innehåller. Något som jag som skall till Chezan snart och dricka vin inte alls vill veta. Ett glas vin är bra för hjärtat brukar mamma säga, i alla fall i hennes ålder, men fem när man är 21 på en torsdag?

Bert Karlsson säger...

Bert Karlsson

Bert Karlsson om Billy Butts våldtäktsdom i hans bok sid 144:

"Det sägs ju att han har en så liten pitt att han på sin höjd skulle kunna åka dit för irritation, men inte mer."

Idag har jag haft någit som sällan inträffar i mitt liv...

Idag har jag haft något som sällan inträffar i mitt liv, flyt. Jag hann precis med vagnen in till stan, böckerna jag behöver till min nya kurs (medie- och kommunikationsvetenskap så nu får jag hänga i samma korridor som journaliststudenterna vilket är mitt nästa stopp om jag själv får välja) fanns och dessutom fann jag den allra dyraste av böcker på begagnathyllan så jag fick den för en 400 kr mindre och den såg inte använd ut alls (såg inte ut som den blivit öppnad ens, så man kanske inte kommer behöva den). Sedan när jag skulle betala min kåravgift var den en avgiftsfri (bankavgift d.v.s) dag idag (och nästa torsdag för er studenter som inte betalt den ännu) så allt har gått som smort idag. Skall till Chezan med Challe senare och varva ner med ett (några) glas vin.
 


Sedan imorgon, helg, städa lite, göra lite mat och sen kommer Challe och Kitty på mat och bag-in-box vin (bara det bästa till mina vänner, haha) som jag inhandlat idag.

 

Ser på ”Glamour” nu och någon mer som tycker det är lite konstigt att ett programmet går från 17:45-18.05, alltså 20 minuter är ett hela avsnitt inkl. reklam. Ge mig valuta för pengarna fan, minst en halvtimme med Ridge (the stoneface) och gänget tack!


Tentapluggar...

Tentapluggar in det sista, har en fundering om jag skall vara uppe hela natten och plugga med antagligen inte. Klarar man den inte får man göra hemtenta och inte omtenta så jag kommer inte gråta krokodiltårar i sådana fall. Hemtentor kan till och med vara småroliga att sitta och pilla med fast oftast inte.

Och nu var tentan flyttad till senare på dagen. Hade det inte varit för Sara (tack) så hade jag stått och bankat på dörren vid halv nio och gjort en fysiktenta.

Förstår inte varför folk envisas?

Anja Pärson
Förstår inte varför folk fortfarande envisas att ha tvåfärgat hår likt Anja Pärson på bild när hon anländer till "Idrottsgalan". Hennes hår ser ut som en tigerkaka och försvann 2000 med Christina Aguliera och hennes "Dirrty".

Galenskap Galenskaparna

Galenskap Galenskaparna

Galenskaparna är som en infektion som ständigt kommer tillbaka, när man äntligen tror att det är över så slår det tillbaka. Vad gör ni i tv-rutan på "Idrottsgalan"? Gör det ni är bäst på, det vill säga att underhålla överförfriskade gäster som har personalfest på Kajskjul8.

Bert gästar "Ett herrans liv" på femman snart, kan bli hur bra som helst. Bert for president!

google: hate

google: hate

"The editorial cartoon shown above, "Worshipping Their God" by Michael Ramirez, originally appeared in the print and web  editions of the Los Angeles Times in October 2000 and was also syndicated to other newspapers throughout the USA. The Times (and other newspapers) soon found themselves on the receiving end of a barrage of complaints from readers who felt the cartoon was an insensitive, one-sided condemnation of Jews and Israel's actions in the Middle Eastern conflict. Most of the complainants interpreted the drawing as a depiction of the Western Wall (also known as the "Wailing Wall"), one of the most sacred locations in Jewish religious and national tradition, and therefore assumed the two men pictured praying before the wall labelled "HATE" were both Jews. But the artist, Michael Ramirez, said he intended the wall in the cartoon to represent not the Western Wall but rather "an unspecified wall of hate," he had aimed his political commentary at "elements that are trying to undermine the peace process" (both Israeli and Palestinian), and he would not apologize for the cartoon. In a public response to the furor created by his editorial cartoon, Ramirez stated:
There seems to be a misperception by some that my cartoon depicts the Western Wall and that I blamed the Israelis solely for the hatred and violence in the Middle East. Actually, the metaphor depicts BOTH Israelis AND Palestinians worshipping "hate."
Ramirez also maintained that the second man in the cartoon (the one sprawled on the ground) was supposed to represent a Muslim praying, but the kaffiyeh (an Arab headdress) that identified him as such was difficult to distinguish in the published version."

http://www.snopes.com/inboxer/outrage/hate.htm

You heard the lady (med betoning på lady)...

candibaux

nattstad.se candibaux:

"Jo, jag är himla stormande jätte jätte kär. Ser hela världen i rosa förälskad. I hans intimare delar."

Annars...

Alex

Annars är den här bilden att föredra där man inte ser honom alls.

Finns inget så ångest framkallande som att åka spårvagn. Att det inte begår fler (eller några) självmord PÅ (och inte på spåret) är ett mysterium. Idag på hemvägen fick jag sitta bredvid en grå kärring som luktade banan och mittemot mig stod en man i vad som skulle vara hans bästa år i en Batistini-tröja. Låt mig aldrig sluta så.

Doing their thing

Costume National 2007Costume National Fall 2007 Milano

Alex & Jakob doing their thing, Costume National Fall 2007 Milano Fashion Week.
StalkerDaniel är du där ner i Milano och stalkar Hampus istället för att resa med Maria till Paris?

Happiness

Happiness
(google: Happiness)

Göteborg

Här bygger man upp ett liv, ett hem, ett socialt umgänge. Man tror att ens liv, hem och sociala umgängeskrets inte går att rubba att det som händer här i denna stad är vad som är väsentligt. Sedan kommer samtal från andra ställen i världen som rubbar ens vardag och väcker en från det man kallar verklighet som egentligen bara är en illusion. Samtal från Milano där Alex befinner sig. Där han har sitt liv, sitt hem och sin sociala umgängeskrets för tillfället. Något som han skall ta med sig till Paris, London och därefter Mykonos. Som en bäver som bygger upp upp ett bo, ett liv, hem och umgängeskrets dit världen tar honom. Medan jag sitter här i Göteborg och inbillar mig att mitt liv är i Göteborg för att det är tryggt när jag hellre än något annat vill lämna Sverige och Göteborg. Der här är mitt liv, mitt hem och min sociala umgängeskrets finns men inte min drömmar, förhoppningar och förhoppningsvis framtid.

Det som händer i Sverige, Göteborg är min värld. Mitt liv, det väsentliga i mitt liv som inte ens skulle vara en droppe i havet om man såg världen som ett hav.  Mitt liv håller på att avdunstas. En enda människa kan ha så stort effekt och inflytande på andra och världen och jag har det inte.

Alone
(jag googla "alone" och det här var den första bilden som kom fram. Den första av många googlade ord som skall överföras till visuellt seende tack vare google)

Linda, Jesus och systrarna Graaf.

Systarna Graaf

Såg reprisen av "Linda, Jesus och systrarna Graaf" i lördags de är inte bara oklandrigt vackra (och då menar jag vackra och inte porrigt vackra, eller kanske det med), hade huvudena på skaft och hade en otrolig empati och medkänsla i deras arbete för en bättre värld.

Tidigare på dagen hade jag sett reprisen av Filip och Fredriks "Ett herrans liv" med dagens gäst Victoria Silvstedt. Systrarna Graaf har allt som hon inte har, skönhet, hjärta och hjärna.

Victoria Silvstedt

Född massmördare? snarare blivande massmördare

Charles Manson

Jag får rycket på tv-utbudet, i alla fall det som visas på mina kanaler (vilket helt otippad får mig in på ett sidospår. Min syster Ellen och jag spelade Tp för en herrans massa år sedan och hon fick frågan "vilken kanal har flest slussar?" och hon slänger ur sig "SVT". Yes, inte the brightest star on the sky som jag och Alex brukar säga), "Jerry Springer" på tv400, "Mord och inga visor" på TV4 Guld och vad får jag se på? "Född massmördare?" på femman, jag ser min framtid utstakad. Jag vill med se världens bästa Jerry Springer eller när Jessica löser mordgåtor.

Lindsay Lohan for Miu Miu

Lindsay Lohan for Miu Miu

I like.

The best of the best

En blogg jag läser flitigt, utan att ha med som länk är http://candybaux.blogg.se av den enkla anledningen att jag inte bara läser bloggen som nöje, jag läser den med hatkärlek. Jag må vara lite bitter och avundsjuk över deras highclass-liv i London som inte liknar mitt i Göteborg det minsta (än så länge, jag har drömmar jag med även om dom inte innefattar att bli bjuden på taxi, champagne och drinkar). Samtidigt som jag rynkar på näsan och undrar hur dom kan med men framför allt kan med och sedan stoltsera om det i sin blogg.

"Hmm. Igar var helg crazy. Forst satt vi hemma och tog en fika med Bessam som aldrig kan halla tyst. Iallafall sa hade vi tankt att ga ut me Rami och co till Tramps senare. Sen ringde Arsenal sa vi tankte att vi kunde traffa dem en svang innan. Jaja sa de payade en taxi till Hampsted dar vi chillade me lite champagne. Haha iallafall sa va de helt konstiga. Han strikern verkade lite retarded, verkligen menar jag da! Jag och jossan holl pa att garva ihjal oss. Trodde att det lag ett par trosor i julgranen men de va det inte sag vi sen. Iallafall sa skulle vi ut sa de fick paya en taxi tillbaks haha."

Paya en taxi fram och tillbaka för att bjuda två tjejer på champagne. Grattis killar!


Bonde söker popularitet

När jag och Challe (ja du skall kallas så) var på Vasagrillen för inskaffa fyllemat gick vi på en kille med inte alla hästarna i stallet, eller mer passande alla kor i hagen. Jag prata knappt inte med honom men Challe fick reda på att han var bonde från landet (ja inte från Stureplan eller Avenyn direkt) vilket han skröt om. Nu när "Bonde söker fru" har gått på tv och blivit succé tror hela landets bönder att det är hett hett att vara bonde vilket är fel fel.

Fuck off Posh

Fuck off Posh

Undrar vem som är lyckligast över Beckham-flytten. La Galaxy, TomKat, David, Victoria, Paris Hilton som får en konkurrens om strålkastarljuset, Hollywoods skådespelarelit, Nicole angåens focus om hennes anorexi eller tvfilmsregissörer?

perezhilton.com

Magic number

Fick i måndags ett sms av någon som visa sig senare vara 36, vakt och boendes i Göteborg som fått mitt nummer på ett sätt han inte ens ville säga och han undra om jag var singel. Que pasa

En god fortsättning

Färgade mitt hår i tisdags, tog fem timmar och det ser ut som om jag tror att påsken kommer tidigt i år. Det är inte jätte katastrof som frisören faktikst sa själv "slingorna ser väl okej ut, det är inte jätte katastrof" (till sin handledare, jag färgade mig på Oslo frisörskola, allt för att komma undan billigare) så jag får stå ut med denna färg ett tag. Jag kan vara den enda som längtar till man får en utväxtrand (i alla fall en på 2 mm) så det blir lite mer volym i håret. I alla fall när jag skulle betala låg kortet inte i plånboken utan hemma i partyväskan från i lördags så det var bara att åka hem igen och tillbaka. Kändes som jag spendera halva dagen på vagnen och sedan blev det Bond med en frågvis Daniel som undrade vem som var den onde,fule och goda mest hela tiden.

Har varit ute och partajat tre dagar i veckan så idag var jag sängliggande och bakfull som en gnu (vet att det inte finns något som heter så, ännu). Challe, jag och Kitty på äventyr (eller i alla fall Challe och jag, Kitte var på äventyr på egen hand ett tag) och vi träffade Ingvar Oldsberg som ville bjuda på vin i hans längenhet tre på natten.

Tenta på tisdag och ännu viktigare, tentautgång och sedan sparkar b-kursen igång snart. Skall fortsätta en termin till och maniskt söka jobb samtidigt.

Alex hör av dig snarast annars inskaffar jag en ny bästis!

Fira av!

Lizzie & Kristin

Börjar få lite smått panik över vad jag skall göra till våren. Kom in på journalistik i Stockholm men när jag kollade på antagningsbeskedet närmare så stod det "journalistikvetenskap", så där tog den drömmen slut (för i vår i alla fall). Träffa Challe och Kitty igår och idag skall jag till Vasastan och äta middag för att fira av (om man kan säga så) Lizzie (på bild Lizzie och Kristin) och Frida.

Emilia Pavlovski & Let´s Dance-Jonathan

Emilia Pavlovski - brunettLet´s Dance - Jonathan

Någon mer än jag som tycker att Stureplan:s Emila Pavlovski och Let´s Dance-Joanthan ser ut som om de vore tvillingar?

Emilia Pavlovski - blond

Alla har vi lik i gaderoben, Emilia som blond är ett av hennes. By the way måste jag ännu en gång uttrycka mitt hat för hennes och Jessica Isakssons komsi komsi, Emsipemsi och gulleuttrycksblogg (
http://www.emiliajessica.blogspot.com).

Carolina Gynning väg till framgång

Carolina Gynning

Läste i Anna Dabrowskis blogg (
http://blogg.aftonbladet.se/7035):

"Strix Television må producera "Förkväll" men valet av fröken Gynning ska ha kommit från en helt annan ort. Pelle Porseryd du borde nästan skämmas lite som har grannar som skvallrat runt om Carolinas springande i trappen.

Jag kan inte låta bli att garva för när jag jobbade med en casting för ett år sedan så var Carolina där. Då min dåvarande chef och jag råkar vara grannar så kan jag dela med mig av att hon sprang i den trappen också."


Intresting...


Dagen som börja som ett helvete...

Vaknade som sagt vid fyra. Mådde så dåligt att duscha kändes som en hel vetskap som tog på alla krafter jag hade och några till. Tog mig in till stan för att rådfråga om mitt hår, hamna i frisörstolen och var helt säker att det skulle sluta i katastrof. Orkade knappt kolla mig i spegeln utan betalde bara och gick till MacDonalds för att tröstäta och råkade där tappa halva hamburgaren över mig och brydde mig inte ens om att torka bort ketchupen från jackan. Gick runt med min bruna trenchcoat som var fylld med ketchup och såg ut som en hemlös dagdrivare och tog mig till Stadsbiblioteket för att lämna försenade böcker. Där efter tog jag mig till Hemköp för att handla mat TILL MIG SJÄLV vilket klingar helt fel (mat till mig hemma skall köpas och betalas av mamma, nu fick jag köpa den, dock inte betala). Sedan sprang jag till spårvagnen och det spöregna, lyckades snubbla framför ingången och halva spårvagnen skratta åt mig. Betalade dessutom både dit och hemväg utan en kontrollant i sikte, skall man betala får dom vill komma någon djävla gång också.

Kom hem märkte att jag "volymskyddat" min iPod så nu behöver jag någon kod. Någon som förstår? Och sedan gick jag till spegeln för att se hur hemsk min nya hårfärg egentligen var. Inte rödtott längre och inte blond som jag ville (får ta det i etapper sa frisören så skall dit om några veckor igen) och hör och häpna det såg okej ut. Riktigt okej, jag är till och med nöjd och inte ens Daniel skall få mig att tvivla på det.

Ringde Daniel och skall snart in till stada och därefter bio och något glas vin eller två. Imorgon kommer Challe och dagen som började som ett helvete börjar verkligen arta sig.

Dagens Oprah: plocka ögonbryn med Anstacia

Anastacia

Dagens Oprah: plocka ögonbryn med Anastacia. Vill man verkligen det?
Det var som tur dock ej denna Anastacia.

Candibaux

Candibaux

Det här är en helt ovetandes glamourmodell vars blogg/dagbok jag läser på nattstad.se. Candibaux heter hon där (och är inte samma person som i bloggen (
www.candybaux.blogg.se)). Hade tänkt att skriva att där får man läsa om allt och inget men sex och fylla passar bättre in.

Ciao ciao!

Jakob

På fredag kommer Challan hem från Thailand och jag hinner knappt välkomna henne hem innan nästa lämnar boet. Alex och Jakob (bild) skall göra Europas modemetropoler nu när det är fashionweeks, vilket vill säga Krakow och Hamburg (eller Milano, Paris och London).

Jag har mått bättre...

Ett inslag som visades i "Nyhetsmorgon" på TV4 i veckan behandlade ibogain, ett "läkemedel" som i Sverige är klassats som narkotika. Ibogain har dokumenterats att avbryta missbruk och för att kunna få denna hjälp som svensk måste man åka utomlands och kvinnan man fick följa i inslaget hade gjort sin behandling i Prag. Hon beskrev att under behandlingen när man fått preparatet hallucinerar man medan man sover och man både kommer ihåg och upplever sina mardrömmar i högsta grad. Detta upplever jag dagligen när jag skall sova. Hade planer att drömma söta drömmar natten lång och la mig vid ett för att få en något sådär dygnsrytm nu inför skolan men icke sa nicke. Klockan fyra vaknade jag, kallsvettig och visste inte riktigt vad jag var. Som varje natt. Så vad jag vill säga är att tyck inte synd om knarkare på avvänjning utan tyck synd om mig, nej, jag vet inte egentligen inte vad jag ville ha sagt utan bara sälja ut mig lite i vanlig ordning.

Satte mig vid datorn och laddar ner musik och får syn på min knallröda kalender. Jag förstår inte riktigt inte varför jag alltid köper en massa kalendrar. Jag klarar av att skriva in vad som står på dagsordningen i max en månad och därefter försöker jag fylla i efterhand för att ha i äldre dar och se vad jag gjorde 4 januari 2007.

Detta år känns det som antingen kommer det inträffa radikala förändringar eller så kommer jag inte få uppleva hela 2007.


Hybris focus

P Diddy

Ser på "Star Focus" på MTV som gått hela veckan med olika kändisar varje dag. Ikväll var det P Diddys tur och han har mer än en skruv lös. Hybris alabama någon?

The Office - Ricky Gervais

The Office - Rocky Gervais

Haft "The Office"-marathon ikväll.

“You’re all looking at me, you’re going “well yeah, you’re a success, you’ve achieved you’re goals, you’re reaping the rewards, sure. But, OI, Brent! Is all you care about chasing the yankee dollar?” Let me show you something I always keep with me. Just a little book, Collective Meditations, and it’s a collection of philosophers, writers, thinkers, native American wisdom, which I, and it’s really showing you that, er, the spiritual side needs as much care and attention as the physical side. It’s about feeding the soul, yeah? Evolving spirituality. And a foreword by Duncan Goodhew, so...
Can I read one-which I think- “If all men were to bring their miseries together in one place, most would be glad to take each, his own, home again, rather than take a portion out of the common stock.” It’s saying, for the first time, you know, the grass isn’t always greener on the other side, don’t look over your neighbour’s fence and go “ooh he’s got a better car than me, ooh, he’s got a more attractive wife.” We all wake up and we go “oh, I ache, I’m not 18 any more, you know, I’m thirty ni- you know, I’m in my thirties, I’m not-”, but so what, at least I’ve got my health. And if you haven’t got your health-if you’ve got one leg, at least I haven’t got two legs missing. And if you have lost both legs and both arms, just go “at least I’m not dead!”
I’d rather be dead in that situation, to be honest. I’m not saying people like that should be...you know, put down. I’m saying that, in my life, I’d rather not live without arms and legs because...I’m just getting into yoga, for one thing. So....”

Ur David Brents motivationsföredrag han hade där han sedan sätter på Tina Turners "Simply the best" och springer där ifrån som avslut.

"Have you gone mental?"

Min akupressur jag går till säger att hon håller på med det hon gör för att hon har en sådan tilltro till människan och deras godhet. Själv är jag mer cynisk och konstigt är inte det när man träffar fem idioter på varje dussin.  Säger som Ali G "have you gone mental?" Det var mitt nyår det.