Bibelvetenskap

Idag hade jag min första föreläsning om bibelvetenskap fortsättningskurs och fy fick jag. Min favoritelärare har jag i NT som börjar imorgon, idag hade jag en ny, vilt främmande människa framför mig som energiskt kasta på och av overhead-blad varje ny sekund. Föreläsningen behandlade GT och källkritik, textkritik, metodindelningar, yttre och inre kritik, historisk kritik, grammaticial criticism, översättningsproblematik och mera. Staffan Olsson var hans namn och jag tyckte om honom, en helt klart udda typ men han brann för sin sak och gjorde det intressant.

Man skall acceptera alla människor och inte döma men jag kan inte låta bli när jag sitter instängd i ett hörn på föreläsningarna och kollar omkring mig och ser nästan bara udda typer. Här har vi en, Rikard, som är snart 30 fyllda och blev kristen för 5 år sedan när han hade en mardröm om att Satan jaga honom. Bredvid honom har vi Johannes, som pratar om guld, bilar och kyrkan hela tiden. Hallelujah!

Nu börjar "Floorfiller" och hör och häpna, en av deltagarna har på sig SKÄRMKEPS, jag som trodde och hoppades att dom var utrotade överallt förutom möjligen på golfbanan. Sen blir det "Biggest Loser", "Desperate Housewifes" (måste tillägga att det är grymt överskattat), "Paradise Hotel" och sist men inte minst "Kärlekens matador". Man säger att man är sin egen lycka, jag tror att tv:n är min.


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback