I don't have to sleep to dream

Jag lyssnar igenom Fiona Apple och hoppas på att vaska fram några guldkorn. Nu gäller det, snart är jag näst intill helt utlämnad till denna hårda mentalitet som finns där ute. Min vän, min Alex är snart historia här i staden Göteborg och jag känner mig ensam men inte förlorad.


Till helgen skall jag göra högskoleprov likt tiotusentals andra, på middag hos Daniel, åka till Ullared (white trash som jag är!), utgång, börja med hemtenta till Nya testamentet (det räckte inte med att göra en interpretation på Jeremia 24:1-14 utan nu skall man välja en text ur Nya Testamentet med, HALLELUJAH!) och ta vara på dom sista dagarna kvar med Alex på ett bra tag.

När jag var på High Chaparell någongång i början av tonåren kan det varit med far, systrar, pappas bästa kompis Håkan och hans yngre dotter Karin så var helgen höjdpunkt och enda dessutom när vi vaskade guld och alla fick en sheriff guld(metall)stjärna. Den byter jag gladeligen ut ny mot ett annat guldkorn Fiona Apple - If We Kissed.


...

Jag har ätit massvis med mat, god mat, som nu gör mig illamående. Jag är inte bra på att säga stopp när jag äter någonting gott och särskilt inte när man dricker ett, två, tre glas vin till maten som inkluderar skumpa (något halvtaskigt men ganska billigt var intrycket jag fick) då jag drack minst halva flaskan för hey det är jag som fyller år. Nu kurerar jag mig med mineralvatten och hoppas att denna otroliga mättnad snart släpper. Är dödstrött och skall snart upp igen känns det som. Bakar inte tårtan hemma utan tar med mig ingredienserna så kan vi baka och stöka hemma hos familjen där jag passar barn hos. Så vi har något roligt att göra utöver allt pärlande, dansande till Barbapapa-cd:n, hoppandet i studsmattan (och imorgon blir det regn, fan), kollandes på tecknad film, läsandes av "Pelle Svanslös", kurragömma, ja ni förstår listan kan göras oändligt lång.

Daniel ringde sen och då sa jag att jag fyllde år och han sa "oj då, vi kan äta middag på "Vasastan" imorgon jag bjuder", men det tyckte inte jag. Jag orkar inte. Jag orkar inte vara mamma åt honom, att ställa upp och vara med på alla humörskiftningar när han aldrig ger något känslomässigt stöd tillbaka. Jag är ledsen och antagligen inte det ultimata vännen man kan ha, men jag orkar helt enkelt.

Jag hatar Robyn med "Handle me" är riktigt bra.

Grattis till mig själv, det är du fan värd!

Om 40 minuter kommer pappa och Ulla med kusin till oss (mamma, Becka, Ellen och jag) för att fira att jag fyller jämt, hela 20 år. Så grattis till mig själv och ha en underbar dag, det är du värd.

Läste någonstans att den überkristna Jonah inte föddes med det namn utan till Jonas. När han väl var inne på namnbyte kunde han väl slå till med Job som i "Jobs bok". Apropå det så skall interpretation på Gamla Testamentet vara inne på torsdag. Alla som börjat med den säger att det är såååå svårt med det litar jag inte på för 5 öre. Det kommer säkert att vara krångligt med att förkunna att något är "såååå svårt, men jag är redan klar", är bara för att andra stressade och när det gäller "Bibelvetenskap" är jag cool som en filmbunke. Inte för att jag är toppenhaj på ämnet utan bara för att jag inte bryr mig tillräckligt. Behöver bara få med mig 15 poäng och om det skulle krisa så släpper jag iväg dom här utan att ångra mig en sekund.

I måndags var jag uppe på expeditionen och letade upp Lennart som skulle vara min referens som jag hade mailet. Skam den som ger sig, men jag fann honom på en gång när jag gick kollade nig runt och han frågade "Vem letar du efter?" Och utan att veta om det så hade jag gått på mig så kallad favoritelärare som inte alls var min favoritelärare och den jag hade tänkt ha som referens. Men han ställde upp och jag är inte den som är den utan tog det emot det glatt.

Skall passa barn imorgon och kanske ut ikväll eller imorgon. Daniel har glömt av mg födelsedag helt, men det spelar ingen roll. Han har redan retat gallfeber på mig och den bästa möjliga present han kan ge mig är att inte höra av sig på ett tag och ge mig andrum.

Har hittat en favoriteblogg som hat/älskas med betoning på hat:
http://elinacederborg.se


Stockholm Boogie logo
Närmare sagt den 28/10. Yeah.

Pinocchios äventyr

Dom visar "Pinocchios äventyr" NU! klockan 3:00 på kanal3, har världen blivit galen?
-"Han sa att jag hade lång näsa!"
-"Nej, jag sa kan du läsa?"

Alex - avenuemodeller.se

Alex - avenuemodeller.se


Hahahah, snacka om att se heroin-chic ut. Kate Moss är i fint sällskap.

Kom ihåg! Barnpassning lördag 22/11 klockan 11:00

Kom hem från barnpassning för några minuter sedan. Behovet att mat var totall så jag åkte förbi och köpte baguette på Shell. Kunde inte beställa mig för räkor eller ost/skinka så med mina nyförtjänade pengar köpte jag båda två. Åt en tugga av räkbaguetten och två av ost/skinkan innan jag bestämde mig för att dom smakade vedervärdigt och kastade dom. 76 kr och tre tuggor, prisvärt?

Skall passa barnen på lördag för- och eftermiddag nästa vecka från kl 11:00 (skriver det här för komma ihåg det). Hoppas nästan att det inte blir utgång på min födelsedag (fredag) och kanske på lördagen istället. Kan äta gott och dricka lite vitt vin på min födelsedag och bara känna lugnet.

Daniel och jag pratades vid idag, han retar gallfeber på mig. Han säger att alla i Sverige är tråkiga och inte alls som London-bor där han bott i en och en halv vecka nu, knappt. Han är fort. en torr svensk, man blir inte engelsman förrens man avgudar fish and chips, har gula tänder och tycker att Jordan är snyggast på jorden.

Sofi Fahrman

Sofi Fahrman
Allas bloggar verkar handla om modetrender eller vill i alla fall att det skall uppfattas som modetrender. En annan som tycker om att berätta om dom senaste trenderna inom fashioooon är Aftonbladets Sofi Fahrman och min lilla kommentar om henne är att hon både ser och verkar vara en helt okarismatiskt person som bara utstrålar absolute ingenting (denna bild är det perfekta och tvättäkta beviset på detta). Och hennes panna, är inte den större än Kungens till och med?


Natacha Peyre

Jag läste Natacha Peyres dagbok på expressen.se idag (nej jag har inte gjort inbrott ocu virkat upp hennes dagbokslås med ett gem!) och då tillkom lite bilder där hon bland annat vinkar på som heter "vink, vink", en annan heter "chips är gott" när hon håller i en chipspåse. Kul att folk inte är orginella.

Om jag fick önska mig en ren egoistisk gåva till min födelsedag skulle det vara ett porträtt föreställandes min familj av Frida Kahlo, hennes konst är att dö för. (Tack för att Salma Hayek och inte Jennifer Lopez fick porträttera henne i filmen "Frida".)

Beställt litteratur! (tips från mig till dig)

Som den litteraturälskaren jag är har jag nu igen beställt böcker och hör och häpna innan jag ens betalat min senaste faktura för några böcker jag beställde. Inköpslistan idag innehåller: Brudgummen, En gyllene bur, Koranen, Koranens budskap, Roliga fördomar, Det vi inte fick veta artiklar 1998-2001, Den dolda sanningen, Inshallah: Konflikten mellan Israel och Palestina, Islam och svar på dina frågor, På spannig efter helheten (en av dom många böckerna till kurslitteraturen för världsreligion försättningskurs), Förintesleindustrin, Bra sagt under tretusen år och den jag mest i framemot Tjetjenien: sanningen om kriget, som är skriven av den fantastiska journalisten/författaren Anna Politkovskaja.

Kollade på reprisen av O.C idag i brist på annat när jag väntade på Alex och det ger mig kalla kårar. Jag hatar allt från intro-låten till spelevinken i svart hår som gör tappra försök att locka tittarna till skratt. Och med mig har du absolute ingen framgång med det. Att "Imogen Heap"s musik spelas i ett avsnitt av O.C är skamsligt. Hon gör kvalitetsmusik och det hör inte alls hemma där. Sedan kom Alex, en timme för sent och nu har jag sett "Advokaterna" och det är bannemej kvalitets-tv. Hallelujah!

Glöm inte att imorgon är sista ansökningsdag för högskola/univ. det har inte jag. Mitt ansökningskvitto ligger prydligt bredvid mig i lila tryck (blivit något knas med skrivaren).


För övrigt...

För övrigt så heter min favorite lärare som jag inte har i "Bibelvetenskap" Lennart och inte Göran. Så mycket var han min favorite. Han skall i alla fall vara min referens till ansökan till Ljungskile. Allt jag behöver är att leta upp honom någon dag mellan mån-ons nästa vecka. Tacka Göran.....Lennart!

Ingen vill läsa min blogg

Detta är en dagbok. Så hemlig, till och med top hemlig, fast utan lås och öppen för allmänheten.

Nya planer, har fått nya direktiv från högre makter men dessvärre inte från Gud. Jag som läser religion borde du väl ha en god sida till även om jag tycker det roligaste att dissekera heliga texter. Skall läsa religion näste termin och skriva uppsats. Visserligen bara på 5 poäng men hey, 5 är mer än noll. För du vet väl vad noll gånger noll är? Skall samtidigt då läsa journalistik på distans, en distanskurs som kommer i alla fall vara lite meriterande inför min ansökan till Journalistiklinjen Ljungskile Folkhögskola, ht 2006. Heja heja! Då kan jag åka hem varenda helg och passa barnen, vara med Alex, gå ut med spillrorna av vårat forna gäng som jag inte vet om jag någonsin riktigt varit medlem i och inte att glömma ha kvar mitt rum.

The Cure - Why Can't I Be You

Inte för att det är många Göteborgare här men någon vilsen själ kanske vill veta att jag hatar hatar när nattstad har fest på Keybar. Jag hatar för övrigt när nattstad harv fester någonstans och jag hatar Keybar på måndag - söndagar med, om inte dom har sommarterassen uppe.
 

Fredag

Träffade Julia på Billhälls vilket var mig en glad överraskning. Hon läser etnologi på Göteborgs Universitet, Humanisten, precis som jag. Nu har jag något att åka hem med och luncha med då och då.

Till min stora förvåning och besvikelse hade jag fått allt om bakfoten och föreläsaren på Nya Testamentet är inte alls favorite-Göran utan någon alldeles annan spelevink.

Ikväll kommer Alex och kvällen skall spenderas framför tv: n med onyttigheter. Imorgon blir det barnpassning.


Citizen X

Ikväll efter "Paradise Hotel" skall jag se på "Citizen X" som jag köpte på den lokala videoaffären som säljer ut vhs filmer. Fan att jag inte såg den för ett år sedan, innan det var en text om denna händelse på Högskoleprovets engelska textdel som jag inte fattade ett uns av.


Man skall vara försiktig med vad man önskar sig

Min syster, Becka, brukade alltid klaga på mig förr att hon hade en kompis som heter Linda och hennes relation med hennes syskon var så bra och dom fick vara med varandra och deras kompisar så nu har jag försökt med det här hemma och är alltid jättetrevlig och kompisaktig mot Beckas kompisar, speciellt Sara, och nu så är det helt fel och hon blir fly förbannad på mig för att jag är sådan. Man skall vara försiktig med vad man önskar sig.

Var i skolan idag, så tråkigt så kossorna somnar för att citera Olinda. Träffade Alex på stan och vi åk buffé på "Ming", en kinarestaurang vid Avenyn och det är sista gången nu. Kinamat i all ära men att äta sådana bufféer känns bara ofräscht och äckligt. Dessutom äcklas man av sig själv efter man slängt i sig maten på mindre än 5 minuter och riktigt rullar där ifrån.

Prata med Daniel idag på msn, han verkar inte helt välmående. Kom hem, ingen bryr sig om du jobbar på "Diesel" i London eller på "Överskottsbolaget" i Göteborg, så länge du är lycklig.

Nypressad apelsinjuice är underskattat, så det så.


STOCKHOLM BOOGIE

Kusin Erica
Se trailern till Stockholm Boogie:
mms://qstream-wm.qbrick.com/00206/16002438_stor.wmv
eller (båda två går även bra)
http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?d=40596&a=441109

Nu gör Braun-eliten éntre på stora, vita duken, yeah! Först ut, Erica...


TopModel

Är det någon som vet vad som hände på "TopModel" ikväll? Jag vill veta allt.

Pappa hade hört idag att dom kommit fram till att Shakespeare inte alls har skrivit sina hyllade klassiker utan att han bara regisserat dom och att hans kusin eller morbror är författaren till denna tidlösa stycken. Kul för alla trogna fans och människor som doktorerat och skrivit hundratals böcker om honom, dom skulle ha det bättre ovetandes. Lyckliga är dom som är ovetandes.


Sesam öppna dig!!!

Efter restaurang på något billigt japanskt/thailändskt/kinesiskt hak så begick vi oss till Biostaden för att se "Crash" som jag hade för höga förhoppningar på. Missförstå mig rätt, den var bra men bara lite för mainstream annorlunda. Sedan var det bara att gå till Handelshögskolans parkeringshus för det är där vi brukar parkera för att det är skönt med en liten promenad brukar det heta enligt pappa. Sanningen är den att det är gratis för pappa och tro mig pappa tycker gratis är gott. Vi satte oss i bilen, åkte upp till parkeringsporten, drog kortet och inget hände. Vi drog kortet igen och inget hände nu heller. Och igen igen igen igen igen igen igen och inget hände. Porten vägrade öppna sig, den är väl tidsinställd är något som den aldrig har varit innan och där satt vi, i en bil i ett tomt och icke-öppnande parkeringshus. När pappa sa att vi fick ta att åka kommunalt så kasta jag mig på telefonen och ringde mamma som kom och hämta oss, thank god.


Nästa termin?

Suttit och fixat ihop några ansökningar till nästa termin. Blev krimologi, retorik, världsreligioner och journalistik med olika inriktningar. Det blir bio ikväll med pappa och restaurang innan.

Längtar till "Flickan från Auschwitz", "Manderlay" och "Sophie Scholl - de sista dagarna" går att köpa. Sedan hoppas jag att någon filmaffär snart köper in "Sophies choice" för jag är alldeles för handlingsförlamad för att gå på jakt efter den på ebay.

På med smink och kläder så jag ser lite representabel ut. Hej!


Hemmakväll eller bio?

Hemmakväll med "Floorfiller", "TopModel", "Tredje Skiftet" och "Paradise Hotel" eller bio med pappa och se "Crash"? Fan för teknik och att jag trots pillande och dragandes av sladdar hit och dit inte förstår mig på hur man spelar in från tv:n till videon.

Jag synda idag, jag åkte inte till den obligatoriska föreläsningen. Jag hade ingen ork, mamma var med Becka på sjukhuset så att få skjuts var inget alternativ och att gå upp klockan sju och ta bussen ända in till Humanisten kändes som ett slag i ansiktet. Plötsligt så förstår jag varför jag valde Frölunda Gymnasiet med deras 5 minuters bussfärd trots allt.


Anna Braun Starck vs. Linda Skugge

gratitude
Linda Skugge
För det här krävs en jävla stor portion självdistans och ändå så gör det så ont så ont i mig att göra denna sarkastiska likhet mellan mig och Skugge, damn you daddy James.


Dessutom är jag fruktansvärt ödmjuk som Sebastian från "Idol" 2005 sa. Är inte att säga att man är FRUKTANSVÄRT ödmjuk att direkt avskriva några misstankar om att man skulle vara det, inte ens ett uns ödmjukhet har man i sig då. (Det bara är så det har vi kommit fram till i en hederlig Alex-Anna diskussion)

Insnöad (låt det inte komma snö i år förutom på julafton Gud, okej?) på Jorane, kvällens låt "Good Luck".

Även om ingen läser min blogg så fortsätter jag i samma härliga förnekelse stadium och intalar mig om att jag har en trogen publik som bara vill veta om jag åt min onyttiga baguette idag. Svaret är nej för jag tyckte det var för långt att gå, men misströsta ej jag var onyttig idag ändå.

86 inlägg och 13 kommentarer

86 inlägg, 41 bilder och 13 kommentarer. Jag är ungen som blir vald sist i fotboll, som ingen ringer om helgen, som får dela dubbel-daimen med sig själv. Jag är impopulär. Fast å andra sidan så tänker jag aldrig dela med mig av dubbel-daimen, delad glädje är inte alltid dubbel glädje.

Ellendellenpellen om du läser detta, upp med mungiporna och var inte alltid så gapig, ilsk och otrevlig mot mig. Jag är din storasyster och stora idol, så det så.

Beställt kurslitteratur

Nu har jag beställt all kurslitteratur förutom den sista, dyraste och det mest betydande engelskspråkiga boken. Jag undviker till världens ände att läsa kurslitteratur på engelska då jag är fruktansvärt dålig på att behärska engelska eller(och) amerikanska. Så med all rätt borde jag snart besöka Daniel som från och med idag bor i London eller hellre mera New York. Prata med Alex idag om vad man skall göra inför nästa termin, han velar och jag velar. Han är pengakåt och likaså jag.

Jorane är att dö för, eller nästan i alla fall.


Bibelvetenskap

Idag hade jag min första föreläsning om bibelvetenskap fortsättningskurs och fy fick jag. Min favoritelärare har jag i NT som börjar imorgon, idag hade jag en ny, vilt främmande människa framför mig som energiskt kasta på och av overhead-blad varje ny sekund. Föreläsningen behandlade GT och källkritik, textkritik, metodindelningar, yttre och inre kritik, historisk kritik, grammaticial criticism, översättningsproblematik och mera. Staffan Olsson var hans namn och jag tyckte om honom, en helt klart udda typ men han brann för sin sak och gjorde det intressant.

Man skall acceptera alla människor och inte döma men jag kan inte låta bli när jag sitter instängd i ett hörn på föreläsningarna och kollar omkring mig och ser nästan bara udda typer. Här har vi en, Rikard, som är snart 30 fyllda och blev kristen för 5 år sedan när han hade en mardröm om att Satan jaga honom. Bredvid honom har vi Johannes, som pratar om guld, bilar och kyrkan hela tiden. Hallelujah!

Nu börjar "Floorfiller" och hör och häpna, en av deltagarna har på sig SKÄRMKEPS, jag som trodde och hoppades att dom var utrotade överallt förutom möjligen på golfbanan. Sen blir det "Biggest Loser", "Desperate Housewifes" (måste tillägga att det är grymt överskattat), "Paradise Hotel" och sist men inte minst "Kärlekens matador". Man säger att man är sin egen lycka, jag tror att tv:n är min.


Kirstie Alley

Har hört (men inte sett) att Kirstie Alley har rasat i vikt. Men jag tror det när jag ser det. Så Kirstie, kom förbi mig när du har tid. Jag bjuder på äppelkaka som jag gör själv då och då (ofta) som enligt Alex innehåller socker, socker, en äpplebit och socker. Have you lost some weight Kirstie?
Kirstie Alley

Mina systrar

Syster BeckaSyster Ellen
Mina systrar, ni är som ett yrväder med tropisk hetta och regn. Så ni kan ställa till det och vad ni kan värma. Jag älskar er, glöm det aldrig. Jag är er storasyster och skall alltid finnas där som en trygghet i era liv som alltid kommer kunna erbjuda tak över huvudet, mat och tonvis med kärlek.

Imorgon, på den tre timmars långa föreläsningen skall jag äta baguette med ost & skinka, trots att det vita brödet med onyttig ost kommer ge mig en tidig död. Jag är inte bara lite fräck, jag tycker om att utmana dödet även.

Matthew från PD, Paradisa Hotel för er andra som inte förstår er på denna förkortning har en profil på glife där han heter BostonBrat. Det hade kunnat vara lite kul om han hade haft lite självdistans. www.glife.se

Ett offentligt farväl till Daniel

Imorgon åker Chippenes Daniel (någon som såg hans lillebror Niklas på Floorfiller? Det var han som stod stil till Michael Jacksons "Beat it" i en minut) till London på obestämd tid och veckan där innan var han i New York (att han skulle till New York var hemligt för allmänheten men han lyckades döpa sig till "New York next", på msn. Smart!). Jag är ledsen Daniel, men jag tycker inte synd om dig. Jag läser i Göteborg, staden som jag i och för sig älskar men håller på att tröttas ut av. Sen skall jag läsa en termin till här i Göteborg förmodar jag och efter det till Ljungskile i två år. Jag ser verkligen hela vida världen. Jag har i och för sig tänkt mig att åka till New York efter dom två åren och vara där på obestämd tid. Usa fascinerar mig något så otroligt och bara tanken på att få åka i gula taxibilar, gå i Central Park, se bio på jättedukar med smörpopcorn, få uppleva nattlivet (jag är 22-23 år då så jag kan gå ut), second hand shoppa och bara uppleva en annan storslagen kultur som är allt annat än finkultur tilltalar mig.

Denna lördag skall jag passa mina små troll och lördagen därefter, efter den helgen kommer mig födelsedag och då fyller jag 20 och då skall jag bannemej gå till Nef och uppleva Sticky Fingers på en helgkväll. Storslagna kvällar att vänta alltså.

Till Daniel, min vän sen jag vet inte ens när. Vi retar gallfeber på varandra men du är min vän i vått och torrt och du kommer alltid finnas i mina tankar och hjärta. Ta hand om dig så hörs vi varenda gång du är full, dvs tre-fem ggr i veckan. Du kommer kanske inte ta London men storm, men jag hoppas att staden kommer att ta emot dig med öppna armar och ge dig en massa äventyr och ännu mer erfarenheter rikare.


http://www.famousfashionsfound.com

Jag har funnit den ultimata sidan för dig som bara älskar kändisar som frossar i pengar och spenderar dessa på kläder. Här kan nu nämligen se vad kändisar har på sig och själv beställa kläderna. Då hinner du garanterat att handla kändisarnas kläder innan dom hamnarna i VeckoRevyns "måste ha" lista. http://www.famousfashionsfound.com

Själv så nöjer jag mig att bara kolla på klädernas och dess prislappar. Herregud, det finns något som heter budgetshoppa. Kolla på mig som praktiskt taget bor på H&M och alltid vet vilka saker som finns inne i butikerna. Apropå det så är inte snabba med förnya accessoarerna för en gång skull. Grytlappar i all ära, men jag vill ha dom i hängandes från mitt öra.


Hej, kära bloggare

Hej, kära bloggare. Jag har funnit ny energi och är som kär i alla bokstäver som skapar magiska ord, jag kommer härmed nu bli en vane-bloggare eller som jag hellre hade velat en van bloggare. Dagarna går oförskämt snabbt även om innehållen under dagarna kunde ha varit mer raffinerande. Vill inte påstå att jag går ut vansinnigt tidigt för att ha fullspäckade dagar som avslutas med 5 timmar sömn, men jag håller på att få en dygnsrythm med både dag och natt, aktiviteter och sömn.

Var ute i lördags, helt nykter borde tilläggas, och man får en helt ny syn på utelivet som nykter. Vill inte vara den som är den men jag bara mååååste säga att herregud så folk (inkl. mig med dessvärre) beter sig under alkoholens slav. Min kompis Daniel skulle bara springa iväg till en kompis som självklart tog en halvtimme och jag orkade inte socialisera mig så jag satte mig och kollade på människorna som dansa. Alexandra, du vet inte vem jag är men jag vem du är, och ditt åmande på dansgolvet gjorde min utekväll. Tack för att du lät mig se när du dansade salsa med inslag av bugg och hur du släppte ut ditt hår och skakade på huvudet bara för att en sekund senare sätta upp håret i en klämma och göra om proceduren, tack tack tack.

Såg på "under cover" ikväll på trean med Charlotte vad hon nu heter, och det var underhållande. Kioskjournalist som gör en lättsmält men underhållande måndags underhållning.

Min hemtenta om religionsbeteende som blev hela 12 sidor är klar och skall inlämnas imorgon för att jag senare samma dag skall börja läsa Bibelvetenskap med min favoriteföreläsare Göran.