BrittMamma fick en blomma idag på jobbet och det roliga är förutom att de är två ormar som håller om varandra på kortet är att det står till Britt. Mamma heter Brita*. Vilket intryck hon måste ha gjort.

*Mamma kommer från Dalarna och där får man tydligen döpa sina barn så. Hennes tvillingsyster heter Ulla.

BEST OF

BEST OF KJELL.


KJELL

Varför är alla bra män gifta? Syftar självklart på Ullared-Kjell.

Vad saknar du mer än sängen?
Barskåpet.


När han och hans ungar är ute på ån med en liten kanot frågor han dom;
Hur känns det att vara ute på havet?

Efter dom har varit ute på "havet".
En bra grogg på det. Rom och cola.

Fru och barn tar ner tältet.
Det är kvinnogöra.

När han förbereder grillen.
Är du hungrig?
Nej, det finns brännvin.


ÄLSKAR HONOM!


Film

Såg Precious och Hotel Rwanda i lördags. Sett Hotel Rwanda förut och det är en film som får mig att lipa som ett barn. Tror det är en av de bästa filmer jag sett förutom Dogville (som jag inte längre har i mina ägor för jag gav den till apsnygga spanjoren Luis när han bodde i Göteborg för han skulle lära sig vad bra film är) och alla filmer med Björn Skifs.


Familjen

Mamma låste in sina bilnycklar idag och ringde och sa att jag var tvungen att komma till hennes jobb och lämna reservnycklarna.

Min första tanke var fan heller, den andra var skämtar hon heller och den tredje var aldrig i livet. Gjorde det i alla fall och var sur så att jag inte ens klarade av att lyssna på musik på vägen. Satt och kolla ut i tomma intet.

Nu kanske det låter som jag är en bitterfitta och surar hela tiden och ni har helt rätt. Hehe. Nej men jag skrattar så mycket om dagarna att jag borde ha världens tvättbräda. Främst åt människor. Som alla de människor som skulle gå av vid Botaniska men hade glömt av att tryckt och det stod ingen på hållplatsen så spårvagnen åkte förbi. Där stod dom och var redo att gå av men icke.

Ellen ringde i lördags och var mer tappad än vanligt.
Är mamma hemma?
Nej hon jobbar.
Okej. Älskar dig, hej då.
Men vad ville du?
Jag hör dig inte. Älskar dig, hej då.
Men vad är det med dig. Är du full?
Jag hör dig inte. Älskar dig, hej då.
Vad håller du på med?
Jag hör dig inte. Älskar dig, hej då.
Men är du knäpp?
Jag hör dig inte. Älskar dig, hej då
. Klick.

Årets julklapp

Var inne på en sida som sålde skojiga prylar och hitta den här. Årets julklapp.


Flytta på dig

Kul kille att sitta bakom i biosalongen. Fast Kenza skulle väl dö av lycka.


Konstruktiv kritik

Det där med konstruktiv kritik är inte att underskatta. I dagens Metro;

Horoskop hör inte hemma i en nyhetstidning. Lägg ner skiten, tack. ATEISTEN.

Blåsboll

Ser på Vem kan slå Filip och Fredrik och ja, det verkar vara få. Speciellt när Fredrik är mästare på blåsboll som kommentatorn sa. Vem vill inte vara det. Mästare på blåsboll.Förra säsongen var de tävlande helt tappade men denna säsong handlar de mer om tur*. Vem skär upp mest falukorv, gissa hur många av tio som har körkort och sen allmänbildning som Filip är bra på. De är juh smarta killar.

Men tack vare alla frågesporter med populärkulturella frågor så tar dom 9/10 gånger hem det. Det är inte så konstigt med deras bakgrund som nöjesreportrar och att det är deras jobb att hålla koll på vad som händer i världen. 

* Hon halvfinnen som var med för två veckor sedan tillhör inte en av de som hade otur. Hon var duktigt osmart.

Chilla

En mer överpositiv människa får man leta efter. Anna Book framstår som en pessimist i sin blogg jämförelsevis. Här är verkligen allt såååååååå bra, såååååååå snygg, såååååååå skönt. Han måste nästan skämta med oss.

"Stötte på Agnes idag, på Grevturegatan i Stockholm.

Like always a sweetheart!!!!
Och sååååååå jävla snygg, älskar hon tar hela världen med storm med sin suuuuuuuper hit ”RELEASE” sååååååå jävla bra ju,
AMAZING!!!!"

IMG_0511

Fast å andra sidan är det skönt med glada människor.


Småsvår

Söndag innebär mjukiskläder. Sjult matchade med ett par mjukisbyxor jag köpt på Ullared någongång med rosa halvuppätna kakor och texten one tough cookie och ett leopardmönstratlinne. Det är en småsvår outfit.


Klarhet

Tappade bort mitt kort igår och det kändes konstigt att inse att jag har ett samvete och inte skyllde på turkar igen.

Förra veckan mobban.
Denna kortet.
Jag går från klarhet till klarhet.

CH

Finns nog inget som skriker high life så mycket som att halsa ur en Chapel Hill-flaska.


Fäshion

Kanske inte jättesnyggt.


Älska

Älskar honom.


Brazil

Nu går en film vi såg på filmvetenskapen. Brazil heter den och går på tvåan. Se den för det gjorde inte jag.

Filmen är en klassiker så nu skall jag se den med. Kan vi inte äta popcorn, dricka cola och kolla på den tillsammans?

Peter Pan

Jag kollade igenom gamla kort igår. Man ser en slags glädje, livslust och lycka i mina ögon, i min blick, som jag inte sett på år. Och vad alla andra såg lyckliga ut. Mamma, pappa, mormor, morfar, moster och mina syskon. I den perfekta familjen blir barnen aldrig vuxna. Mamma säger i och för sig att hon älskar mig mer för varje dag och det är nog förståenligt när man har en dotter som mig. Hehe.

Och så kör vi några favoritelåtar på det.


Barthes

Håller på att skriva, okej kolla, på en hemtenta som skall vara inne på måndag och känner mig hjärndöd. Inte så att jag inte kommer klara av den utan jag har bara svårt att börja med saker. Sedan tänker jag på kursens föreståndare och blir arg. Han har gett oss två schemalagda föreläsningar i veckan. TVÅ STYCKEN! Det är ingenting, det är ta mig fan löjligt. Skall jag sitta hemma och läsa en massa kurslitteratur i min ensamhet. För mig är det förvisso okej för jag är från Göteborg och har mina kompisar men kul att komma från Jokkmokk och sedan inse att det finns noll studentliv och att man knappt har några föreläsninngar.

Ingen bok som har det här omslaget borde få kallas moderna klassiker.


Förakt

Katrin Zytomeriska i Vakna med The Voice:

Men du vet väl att jag har varit mobbare när jag var yngre säger hon och ler glatt.

Jag har aldrig mobbat någon, har aldrig blivit mobbad och det finns få människor som jag föraktar mer än mobbare.

Upprepning

Jag upprepar. OMG.


OMG

¨

Då var det bevisat. Andreas Carlsson och Patrick Ekwall shoppar tillsammans och är varandras smakråd. Det skall som sagt vara dyrt, uppseendeväckande och fruktansvärt fult.

Spån

Ser på Kvällsöppet som just nu behandlar dokusåpor. Hjälper eller stjälper det människors liv och karriärer?

Meral är självklart med och vad skall man säga? Meral ditt dumma fan.

Ullared

Idag har jag varit på Ullared. Fick ett sms av bossen, alltså Daniel, klockan åtta om att vi skulle träffas halv tio på Espresso House i Vasastan. Vågade självklart inte säga emot bossen i med att det var han som var dagens chaufför men jag råkade komma kvart över tio.FRAMME! LYCKA!Åkte på direkten ner till Elektronikavdelningen med den nu kända rulltrappan som setts i succéprogrammet Ullared.Gick runt och strossa för mig själv och plötsligt såg jag Morgan. Jag såg bara ryggen av honom först men jag visste att det var han.Började närma mig.Fan. Blev suddigt. Vill någon hyra mig som bröllopsfotograf eller att dokumentera en viktig händelse i ert liv så hör av er!Blev så nervös att jag tryckte av med tummen för linsen. Vågade inte komma närmare än såhär och inte heller vågade jag gå fram och fråga om jag fick ta ett kort på honom. Efter att sett succéprogrammet Ullared vet jag hur viktigt jobbet är för honom. Tror han skulle säga; tyvärr men jag jobbar nu. Men damer han luktade gott och var om möjligt snyggare i verkligheten.Hittade två skjortor jag tyckte mycket om. Ville köpa dom till Olle. En julröd till julafton och en svart stilren till nyår.Ställde oss i kassa 17. Daniel kasta glatt upp sina tecknade dvd-filmer. Medan Lizzie var borta skratta vi lite åt hennes saker hon skulle köpa.Gick till trendbutiken eller boutiquen Skoboden. Lizzie hitta ett par skor som såg ut som n något mästerkatten i stövlar skulle vilja ha på sig.Daniel hittade med skor. Dom är blåa egentligen. Lite fäshion om man säger så. Hur skulle Ekwall ha matchat till dessa skor? En svår turkos skjorta, D&G-jeans med en plåtbricka på ena fickan och ett döskallehalsband? Undrar om Ekwall och Andreas Carlsson shoppar tillsammans?Det bjöds inte på någon bilbingo idag som man sett Morgan spela i succéprogrammet Ullared och på fotot ser man parkeringshuset som invigdes i måndagens program.

Alla var nöjda och glada och tackar Ullared för en bra dag.

PS! Fick sitta fram både dit och hem.

U to the L to the...äh va fan, ULLARED!

Älska.Imorgon skall jag, Daniel och Lizzie till Ullared. Kan bli intressant. Får man ta en grogg med Ullared-Kjell, hittar man Ekwall i keps och solglasögon i klädavdelningen där han i smyg letar efter svåra klädesplagg och har Morgan fått en plats på golvet och är inte gömd på lagret längre? Så många frågor. Har knappt vågat pratat med Daniel på tre dagar. Vågar inte riskera att snäsa av honom eller säga något dumt så han ställer in morgondagens resa för jag älskar nämligen Ullared!

Första gången Daniel var där åkte dit var med mig och min dåvarande pojkvän Matthias. Daniel var borta ett tag och sen hörde man i högtalaren; kan Anna och Mattias kommer till informationen. Daniel väntar på er där. Då var det var bara att gå till informationen där några borttappade barn stod och grina och en Daniel på 20 år. Daniel grät inte kanske skall tilläggas utan han var sur.

Jag är så hungrig så jag dör. Har påbörjat en egen ihopsnickrad diet vilket går ut på att man får äta lax, morötter, brocolli och en dubbeldaim om dagen. Dag två är snart avklarad och imorgon tar jag en liten pause. Jag fick panik när jag prövade en behå i min vanliga storlek för någon månad sen och den inte satt bra. Mina bröst kunde inte andas och jag som inte är gravid kunde bara skylla på en sak. Viktökning! Men jag tog bara fel storlek men skräcken sitter i. 

PS. Kan man göra en fuling och sitta fram i bilen både på dit- och hemvägen. Jag har känt honom längst och något borde man allt få för det. Äsch va fan, vi får göra sten, sax och påse eller något moget.

Hey mr DJ put the record on

När jag läser vad jag anser vara töntiga DJ-nick så skrattar jag lite inombords. Jag tänker på Linus som gick i samma klass som mig under mellanstadiet och i samma högstadie därefter. Han ville jättegärna bli DJ och hängde efter de coola grabbarna som dja när Pilens fritidsgård hade disco. En gång fick han sin chans. Jag skall få spela på fredag. Men jag har inget DJ-nick än sa han och gick och kolla på planschen. Han läste namnen och kände igen alla utom ett. Jaha, jag antar att det är jag som är DJ-BRUDEN.

Och som vi skratta. Det var inte hans DJ-nick och han fick aldrig spela.

Hehe

HEHE.


Tears of joy

Makeovern idag på Förkväll gick inget vidare. Tjejen började störtlipa när hon såg sig själv och det verkade inte var tears of joy. Vad har ni gjort sa hon och efter en mindre skrattattack och tårar så hon att hon var nöjd men hennes ansiktsuttryck sa något helt annat.


Det är Robin Hood jag vill ha!

Det är ett himla tjat om Robert Pattinson och Twilight. Människor, främst tjejer och kanske en kille eller två, är galna i rollkaraktären Edward. Vissa tycker det är konstigt men jag dömer ingen. Jag tycker ni är normala eller jag har ingen rätt att döma någon när jag själv var kär i den tecknade Peter Pan när jag var yngre och Robin Hood.Den teckande. Inga konstigheter. Jag drömde alltså om att gifta mig med en räv.

Vi såg delar av The Adventures of Robin Hood från 1938 med Errol Flynn i huvudrollen när jag läste filmvetenskap. Saker som är rätt tråkiga kan bli världens roligaste om man är uttråkad som man många gånger kan vara under föreläsningar. Något torrt ens lärare säger kan vara det roligaste man hört och tappar någon en bok eller penna kan man dö av garv. Det gjorde jag när vi såg filmen.


Nobody cäääres

Jag älskar när människor säger eller skriver oj jag hade inte pluggat till mitt prov eller fuskat med min träning och nu kommer min lärare repsektive tränare bli sur. Som om dom skulle bry sig? Grundskolan är obligatorisk men sen bryr sig inte lärarna vad man gör. Går jag och skriver underkänt på en tenta kommer inte min förläsare och drar mig i örat utan han skiter i det. Man är vuxen och har eget ansvar. Tråkigt och ensamt men sant.

Sen att jag bor hemma behövs inte nämnas.

Längtar efter Ullared som visas imorgon. Speciellt den stora parkeringhusinvigningen. Ser festligt ut. En sketen pappersbanderoll som inte går sönder när en Smartcar (typ) åker in i parkeringshuset.


Glee


LYCKA!

För tre veckor sedan fick jag ut en ny mobil på försäkringen och igår blev jag rånad. Två stycken tjejer, turkar, tog min mobil och jag har aldrig känt mig så hjälplös i hela mitt liv.

Ungefär så lät förklaringen till min mamma igår när jag tappat bort min mobil. Igen. Vad skulle jag säga? Att jag hade tappat bort den? Ich don't think so. Men någon vänlig själ hade lämnat in den i baren så innan jag gick frågade jag om de fått in en mobil och bartendern svara ja.

Vad har du för någon?
En SonyEricsson.
Vilken modell?
GKL500M. Nej jag har ingen aning.
Okej.


Och så gav han mig den. Den såg ut som min i alla fall men var avstängd och jag kan inte min pinkod. Mamma var i stan så jag åkte mammaskjuts hem, letade reda på min pin-kod och bingo. MIN MOBBE! LYCKA!!!!!

Idag fick jag dock berätta att jag ljög lite igår om hur min mobil försvann. Förlåt alla turkar för att jag utnyttjade er i min fabricerade mobilstöld.

Tom

Idag känner mig tom, orkeslös, depp, urholkad, ensam, ja inget bra alls alltså.

Självinsikt

Den tyske landslagsmålvakten begick självmord förra veckan. Ingen färsk nyhet direkt och jag tycker det är fint med alla hyllningar. Däremot tänker jag på en sak, lokföraren. Han som körde på Robert Enke, som dödade honom även om det var självmord. Ingen som tänker på honom. Hur han mår? Men sen är han inte kändis. Att begå självmord är det många som tycker är själviskt med att dra med en annans liv i denna sorgliga tragedin måste vara mer än själviskt.


Perfektionism är förtryckarens röst

Såg framemot dagens föreläsning och vad gör jag då? Försover mig. Fan, fan, fan. Aja inget att göra åt. Nu skall Beyonce och Lady Gaga men framför allt Beyonce göra mig på bra humör igen. Kan inte Beyonce kan ingen.

Fan vad Lady Gaga börjar bli snygg nu. Hon har lagt sig under kniven för femtioelfte gången verkar det som. Diskussionen kring plastikkirurgi, rätt eller fel, är väldigt komplex. Å ena sidan skall vem får göra vad de vill med sina kroppar och på andra sidan har vi samhället med en viss struktur och dess aktörer. Vi har en rådande struktur med starka motpoler. Rätt/fel, natur/kultur, arbete/fritid etc. och när plastikkirurgin gjorde éntre och gjorde att varje hemmafru kunde fixa näsor, köpa bröst, get some junk in the trunk, etc. etc. blev det mer problematisk än vad man kan tro.

Och i med att man får ett samhälle där skönhet stöps i en mall och det mer eller mindre påstås att det är lycka, skönhet är lycka, blir mångas livsmål att se så bra ut som möjligt. Det kombinerat med att tjejer och killar, känner sig otillräckliga och får ännu sämre självkänsla och självförtroende så kanske det är viktigt att se att plastikoperationer har större inverkan på samhället än att bara fixa en privatpersons överflödiga fett eller påsar under ögon.

I alla fall. Videon. Videon som skulle göra mig på bättre humör.


Zzz

Ibland spyr jag lite över Stureplans andlighet eller andlighet som uppstår lite här och där på grund av människor som läst lite "andlig" skit som en gång legat på topp 10 i New York Times BestSeller List. Det är självklara saker som skrivs ner i liten bok som några kändisar läser och i deras ytliga värld kallar andlig och hux flux är det en succé världen över och alla som läser den är andlig. Ja, andlig på samma sätt som Paris Hilton är en bra skådespelare eller Victoria Beckham är tjock.

En annan sak som irriterar mig är västvärldens syn på Dalai Lami som ett helgon. Människor som inte förstår att de värde vi tillskriver honom hjälper både väst och Dalai Lami.  Jag stör mig helt enkelt på människor som inte är kritiskt tänkade och lyssnar på vad andra säger istället för att kolla upp det själva. Att inte själva skaffa en objektiv syn på saker och inte nöja sig med det som låter bra eller som är det som anses var sanning.

Framför allt är jag kritisk mot böcker som
The Secret , förenklad kabbalah som kändisar intresserat sig för och i sin tur småtjejer som inte har en aning vad det handlar om. Eller så kanske är det så enkelt att jag stör mig på människor som inkräktar på mitt territorium och som borde gå i skolan och läsa några terminer religionsvetenskap och få en större plej på det där. Lite bibelvetenskap, kristendomenshistora, tro- och livsfrågor, världsreligioner, forntida religioner, religionssociologi, religionspyskologi, etc. kan göra susen. 

Nu pratar jag i nattmössan men vad jag ville säga var att jag är bäst, ni är sämst. Nej men.....zzzz.

Positivt tänkande

Från Natacha Peyre blogg. Vems annars. ÄLSKAR FORMULERINGEN!


Det sker tyvärr mer än 90 våldtäkter i veckan (SCB 2009). Det enda positiva är att det finns bra sätt att försvara sig som kvinna. Att ha en skunkspray tillhands och vara riskmedveten kan till exempel hjälpa de flesta. Skunksprayen rödfärgar, förblindar och paralyserar en gärningsman så att man kan ta sig fri och tillkalla hjälp. Bra, eller hur? Sprayen är utvecklad med hjälp av Försvarets forskningsanstalt. www.Skunkspray.nu .


The Big B

Jag älskar Bert.

Här förklarar han hur Petra Meade fick jobbet som programledare för Melodifestivalen.

Hon blev jug påsatt i varenda djävla minut i rummet bredvid för att hon skulle få jobbet. Plötsligt kom jag in till Petra Meade och där låg hon färdig på en fäll därinne.


Gubbar

Skön kille, eller gubbe.

"Skulle köpa mjölk - åkte 60 mil fel".

- Jag gillar att köra bil helt enkelt.

Hehe.

Det är som när vi hittade min morfar mitt på väggen i Sisjöbacken för några år sedan när han levde. Vi hade varit på IKEA och handlat och åkte med bil uppför Sisjöbacken och vem gick inte där mitt på vägen om inte morfar. Vi stannade bilen och frågade morfor vad han gjorde. Där är ni var hans svar. Jag har väntat på er. Inte så jättetroligt utan han hade snarare blivit lite senil. Söta morfar.

Birro

Jag tittar på Kvällsöppet och blir så arg på Marcus Birro. Jag blir arg bara av att se honom men det blir inte bättre över att han öppnar käften. Han bespottar programmet Ullared och man får tycka vad man vill om det men vad är kvalitéetsskillnaden mellan ett program som Ullared eller Let's Dance som han själv skall medverka? Marcus Birro är dubbelmoralen förkroppsligad.

Skulle kommentera Birros blogg och det gick sådär;

Du skriver kommentarer för snabbt. Lugna ner dig.

Och Elisabeth Höglund i Förkväll är en riktigt dålig journalist. Klart som fan att hon kallar klimathotet för en myt då det är hon som är ansvarig för ozonhålet med all hårspray hon använder. I alla fall. Filip och Fredrik gästa Förkväll idag och hon lät dom inte avsluta en hel mening utan att hon sa "ni låter aldrig någon annan prata, ni bara pratar själv hela tiden". Fredrik och Filip log hela tiden och jag kan bara tänka mig att de tänkte att den här kvinnan är juh galen.

Yvonne satt bara bredvid och nicka och log och Da Silva var vid kocken och nicka och log. Det är vad dom gör hela tiden. Nickar och ler. Förutom Elisabeth. Hon skriker.


Du kan påverka!

Skänk pengar till Rosa Bandet, skaffa ett fadderbarn eller gör en viktig insats som påverkar oss ALLA.

Gräddnougat, gräddnougt, gräddnougat.


Apropå OCD

Apropå OCD.


Felet med Sverige

Vi, eller Daniel, parkerade på en handikapp-plats när vi skulle gå in och handla och tio minuter senare hade vi, Daniel, en p-bot på 900 kronor. Det är det här som är fel på Sverige sa Daniel. Det är därför vi har så dåligt rykte ut i världen.
För att vi parkerar på handikapp-platser?
Nej. För att de ger böter för det.


Parkeringsboten var skriven med blyerts så han sudda helt enkelt ut allt.


BioJag och pappa var på bio igår. Det var lite trångt. Många som ville se In the Loop.

Lyset är tänt men ingen är hemma

Haft seminarium idag och det finns en tjej i klassen som är osmart att jag inte vet vad. Ibland tror man hon skämtar men när man kollar på henne märker man att hon inte gör det. Hon är helt otrolig. Lyset är tänt men ingen är hemma.

Därefter träffa jag Daniel och han skall snart komma hit. Lyckos mig. För några veckor sedan körde han för fort och polisen stannade honom;

Det här var inte en så rolig start på helgen sa poliskonstapeln. Nej men igår, i torsdag, hade jag det jättebra. Var hos en kompis och drack vin och pratade minnen.

Tror inte riktigt det var en fråga men men.

Daniel + bil.Fadde ser och hör allt

Kan se framför mig hur Fadde skakar på huvudet, sucker högt och drar fram kameran för ta ett fotobevis.

"Jag har jobbat med berusade ungdomar i snart 30 år och har inte upplevt dom som mera stökiga. 
Inte första gången heller jag upplever liknande tendenser om hur illa vuxna beter sig. 

Till SJ vill jag bara säga att alkoholreglerna är detsamma på tågen som på krogen, dvs att inte få överservera personer med alkohol och att polis ska tillkallas vid ordningsstörande."
En Ramlösaburk och ett glas på golvet ser riktigt oroande ut.

Snyggve

The Pirate Bays grundare dödar inte direkt fördomarna över hur en datatönt ser ut.


Årets skämsbild

Årets skämsbild. Fast den togs för 3-4 år sedan. Att jag måste ha tagit på mig solglasögonen, gjort en cool min och tvingat någon att ta kortet får mig att dö lite. Och det linnet. Kom ihåg att Alex tycker det var mindre snyggt.


Jitterbugg

Jag har sjukligt ont i min rygg. Alla som har ryggont och är tjejer skyllar alltid på någon gammal dansskada så då gör jag med det. Jag buggade i ett halvår i sexan. Mamma tvinga mig.


Har

Det som är pinsamt (eller tragiskt) med bloggar lika denna är att de är sina sjukdomar, som i detta fall borderline, istället för har dom. Man har en sjukdom, inte är den.

Hur kan man någonsin må bättre om man hela tiden skall älta allting. Jag mår också dåligt ibland och har skrivit om det men jag är inte mina sjukdomar. Jag hatar människor som är så osäkra på hur människor skall ta dom för att de lider av något så de istället intar offerrollen.

Det är starkt av människor att gå vidare och kämpa och inte att stå kvar på samma ställe och älta.

Ett geni är fött

Jackie beskriver sin pappa som Sveriges farligastw brottsling. Jag tycker han verkar vara Sveriges klantigaste. Hur många gånger skall han behöva rymma innan han förstår att det inte riktigt är hans grej.

1957: Sätts som tolvåring bakom lås och bom på ungdomsvårdsskola.
1962: Döms - 17 år gammal - till sitt första fängelsestraff.
1967: Svartenbrandt får sin första interneringsdom - för grov stöld och hot mot tjänsteman.
1969: Första domen för väpnat bankrån.
1972: Rymmer från Kumlabunkern tillsammans med 15 andra fångar, bland annat Miro Barešić och Andjelko Brajkovic.
1973: Rymmer tillsammans med tre andra fångar i en sopbil.
1979: Rymmer igen, rånar posten på Döbelnsgatan i Stockholm och öppnar eld mot tre poliser som skadas. Döms till tolv års fängelse.
1981: Försöker rymma tillsammans med en medfånge efter att ha huggit ned en vakt med en skarpslipad tandborste.
1983: Hans dåvarande hustru försöker frita honom från fängelset. Det misslyckas och han döms till ytterligare tio månader.
1986: På rymmen rånar han en bank och döms till ytterligare 7,5 års fängelse
1990: Rånar en bensinstation och håller en kvinna inspärrad på Säters sjukhus i sex dagar.
1992: Rånar Handelsbanken på S:t Eriksplan i Stockholm.
1995: Svartenbrandt blir en fri man.
1996: Döms till fyra och ett halvt års fängelse för postrån.
1999: Döms till sex månaders fängelse efter att ha varit med vid skottlossning mot poliser i Linköping.
2001: Döms till ett års fängelse för kvinnomisshandel av sin före detta fru i Skåne.
2002: Friges från fängelset och flyttar till Arbrå i Hälsingland.
2002: Rånar Systembolaget i Söderhamn. Grips i Bollnäs och döms till sju års fängelse.
2007: Den 29 oktober släpps Svartenbrandt ut från Norrtälje-anstalten.
2008: Grips av polis den 10 januari i Borlänge för narkotikabrott (eget bruk) samt brott mot knivlagen.
2008: Grips av polis den 13 augusti i närheten av Borlänge beväpnad och på bar gärning under ett inbrott. 2009: Efterlyses för misstänkt bankrån i Säter, Dalarna den 8 April och grips misstänkt för det rånet vid en tankmack i Råda utanför Hagfors i Värmland den 9 April.
2009: Döms till fem års fängelse för rånet mot Swedbank i Säter.


Old times

Påskfylleinlägg 2009. Vad bleksmal jag såg ut.
Frågor till mig själv:

Vad sysslade du med?
Vem är han du hälsade till? Christian?
Brusch var?
Hur mycket har du gått upp sedan dess?

Welcome to New York! NOW DIE!

Anledningen till att svenska dagstidningar tappar prenumeranter och inte amerikanska. Eller de kanske de gör men jag vill att min GP skall ha en sån här framsida.

New York Post framsida dagen efter beslutet.

Fan vad stylish han har blivit. Från slusk till trendsättare.


Khalid Sheikh Mohammed greps den 10 mars 2003 (bilden till v

PS! Elin Kling står bakom denna förvandlig.


Romantik 2009

Något säger mig att i alla fall 3 av PH-deltagarna inte kommer kunna återvända till sina jobb längre. Men i och för sig vem behöver jobba när man är kändis. Natacha Peyre har väl i alla fall inte jobbat en enda dag sedan dess. Läser man hennes blogg är det mest avancerade och jobbigaste hon gör är att hinna till sin manikyrtid. Och pedikyrtid.

Gissa vilka?

Catja Divjak, 21, Stockholm, barnskötare
Greta Dorthé, 19, Lund, student
Peter Fredén, 23, Gullspång, pokerspelare och massör
Jackie Ferm, 19, Kristianstad, student, dotter till Svartenbrandt
Stefan Grantorp, 25, Stockholm, butiksbiträde
Karolin Khaksa, 28, Haninge, student
John Lannefors, 20, Täby, skötare på daghem för autistiska barn
Kristoffer Levik, 26, Göteborg, bartender
Cimon Lundberg, 19, Stockholm, fotograf
Andreas Plogell Wigren, 23, Göteborg, modell
Franscesca Villarino, 23, Åkersberga, bartender och barnskötare

Avslutar med citat från dagens program;
Du, på morgonen, kan inte du knulla mig då?
Kanske, kanske inte.

Romantik 2009.

Varför? Därför

Varför människor tror att glamourmodeller är ointelligenta?

Från Oksanas blogg;

Filip Hammar är en av Sveriges skönaste killar... Verkligen rolig och charmig! 


Han och Fredrik borde verkligen ha en talkshow här i Sverige!
 Jag håller verkligen med!!!! Typ en de intervjuar kändisar i.


Mastermind

Mamma åkte till sin väninna för de skulle komma fram till ett nytt spelsystem. Dom spelar ibland på hästar och lite annat och har faktiskt vunnit en gång. 1000 kronor förvisso så ja det är ingenting.

Nu var hon borta i två timmar och jag undra vad fan hon gjort. Nu måste de ha värsta spelsystemet tänkte jag och frågade vad det var som hade tagit så lång tid. Vi köpte trisslotter. Bra spelsystem.

Starstrucked

Kollar igenom Stureplans mingelbilder med fokus på PUSH som ligger i Göteborg.

PUSH lockar allt från Göteborgs egen festelit till rikskändisar och internationella storstjärnor, och många är de stockholmare som tagit en avstickare till västkusten för att ta del av den speciella stämningen.

En målsättning de har lyckats med.  Igår fastnade ingen mindre än en deltagare från Kanal 5:s Miljonärerna som las ner efter några avsnitt på bild.

Sophia Lawrenci & Filippa Lund

Nej nu får man väl börja gå dit igen och höja nivån lite. Människor som inte förstår att jag är ironisk undanbedes vänligt men bestämt.

GAH. Simon Pålsson

Är hemma med mamma och kollar på Körslaget. Idag beror det inte på att Daniel är dum i huvudet för han ringde och bad om ursäkt igen utan på grund att det regnar, som igår, och att jag vill hålla i min slantar.

Simon Pålsson i Olas Kör är fan het. Googlade honom och hittade
en artikel från 2003. Han har visst medverkat i Sveriges man men 2003 var det väl ändå lite coolt? Eller inte lika tappat som det är nu. Simon Pålsson for president och min blivande man. Hör av dig till kåtvilligtonåringsomfyllt24@hotmail.com

Back in the days. Hehe.Hoppas Ola vinner. Han är övertaggad och kommer dö annars.


I ain't sayin'Now I ain't sayin' she a golddigger
But she ain't messin' with no broke Niggaz


Ge er

Finns det något finare än äkta kärlek. Och att hora ut det i alla Sveriges kvällstidningar. Ge er.


Latino lover

Att ha umgåtts med mamma i ett helt dygn och det har tagit ut sin rätt.

Ellen kom aldrig utan ville bara ha skjuts från sin kompis hem till pappa. Att ta bussen som vanligt folk duger visst inte fast jag kanske skall vara tyst.

Varit på IKEA idag. Främst för att äta köttbullar och köpa cocosbollar men jag fick även hjälpa till att bära och sitta i baksätet för att hon köpte någon lång sak som sen visade sig inte passa.

Kommer att tänka på min pappa och när han var ung. Han såg faktiskt bra ut om man får säga så om sin far. Alltså förr. För typ 40 år sedan. När han och en kompis hängde på diskotek fick hans vän ragg. Han skickade iväg pappa för att köpa en kondom till honom och pappa sprang lydigt iväg. När pappa gav den till honom sa han; Thomas din idiot. Det här är en tampong. Latino lover. Är glad att min pappa hade så lite koll på sådant för 40 år sedan. Förhoppningsvis har han det nu med. Tanken på att ens föräldrar har sex. Kräks.

Nu skall jag äta löjröm, lax och sparris. Oj vad mycket det kostar men det är jag väl värd? Väldigt tveksamt svara
min mamma då. Schysst.


Sjuk

Nu är Ellen på väg hit för hon är sju. Då vill hon till mamma och bli omhändertagen som den diva hon är. Jag kommer ihåg när man var för gammal för att ens föräldrar skulle kunna stanna hemma från jobbet när man var sjuk. Jag var helt chockad. Hur kan man sätta en åldersgräns på det. Vem skulle då hämta dricka, sätta på film och framför allt säga att jag var en kämpe.

 


Live från Flatås. LIVE! L-I-V-E!

Är hemma och kollar på Idol istället för att vara ute och partaja. Att det är kallt och regnar i kombination med att Daniel är dum i huvudet gjorde mitt val lätt.

Kommit fram till att jag hatar Tove i Idol. Supersöta Tove. 16 år och svinsnygg och verkar sjukt arrogant efter att ha medverkat i några Idol-avsnitt. Tänk er då storhetsvansinnet hon kommer ha efter att uppträtt på köpcentrum i Jokkmokk.

Mamma jag hatar Tove
Varför det? Är det för hennes självsäkerhet?
Ja. Men det räcker väl.


Sen är Erik sjukt lik Rasmus Elm och jag älskar Elm. Jag älskar alla Elm-bröderna förutom den Johan Glans spela på Fotbollsgalan i måndags för där var han inget kul.

Over and out från den Braunska hemmet i fashionabla Flatås.

Bloggare med makt

Älskar bloggare som har makt. Eller tror det har det.

När jag köper byxorna säger ni att det är helt nyinkomna, så ni borde ju veta att jag inte sprungit runt och slitit på dem 3 mån.. och det finns ju bara en kedja som säljer denna byxa med Zaralogga i baken, så mitt förslag är att ni tar tillbaks dessa så får jag ett par nya, och ni kan skicka tillbaks dessa eller reklamera eller vad ni nu gör!?! vet ni vad hon säger då!?..

-Men har du inget kvitto så vet ju inte vi om du har stulit byxorna!

Ok, ha en fin dag nu ska jag hem och blogga!!

Har ingen åsikt om kvalitéen på Zaras kläder men att hota med att nu går jag hem och bloggar. Haha....i rest my case.

Sen var byxorna svinfula men det är en annan femma.

PS1! Aporpå ingenting så tycker jag det är kul att Kissie rasar när kort tas på henne i smyg. Människan som hatar allt och alla tycker man skall visa henne respekt.

PS2! Har inte hennes bögvän Amir någon annan sovtischa att byta av med ibland. Att Monkitischen fortfarande är hel är ett bra betyg för Monki. Bra kvalitée, ej Zara.

PS3! Jag är hemsk.


Tjabba krabba

Precis hemkommen från en fullspäckade dag med massa möten. Nej men skämt åsido kom precis hem från skolan, tentauppdelande, fika med Lisa och Anders, besök på pappas jobb, banken, fika med Daniel, systemet och nu hem.

Kärztin var inte i skolan idag så jag tog med hennes tenta och det fanskapet fick VG. Ville visa den för min pappa och inte min egna sketna G-sak.

För övrigt så är det såhär man skaffar sig Berlin-presenter från syrran:"Älskar dig även om du är en skitunge. Ha så kul, håll koll på väskan (som inte verkar vara så svårt i med att den väger 50 kg), plånken och Emi. Ha så kul. Puss. Älskar dig. Big Lobster"

Överflödig

Jag mår illa och spyr på min improduktivitet. Denna vecka har vi två föreläsningar. TVÅ! Så fattigt att det inte finns men så är det alltid när man läser humanistiska ämnen. Jag känner mig så överflödig, onyttig och allt annat än en viktig kugge i framtidens Sverige.

Jakt

Skall Leif G.W. Persson alltid iväg på älgjakt efter Efterlyst i med att han alltid har på sig sin mossgröna jaktväst.


Ring ring

Idag har hemtelefonen ringt som fan men jag har endast svarat tre gånger av den enkla anledningen att jag inte har trott att det har varit till mig och av telefonsamtalet jag svarat på har det visat sig att jag har haft rätt.

1. En tant som fråga om jag tänkt på de bibliska budskapen i samhället. Jag svarade nej.

2. Mammas kompis.

3. Mammas kompis.

Mammas kompis som var samtal nummer 3 ville ha smakråd av mamma men i med att mamma är ute och tar ett glas vin eller fem som jag sa så är hon inte hemma. Om jag vore du skulle jag inte ville ha smakråd av mamma sa jag med. I med att hon antingen ha högklackat och korta klänningar som ikväll kan jag tänka mig eller mjukiskläder som Ellens Hvitfeldskabyxor (gymnasieskolan hon gick i). Tjena snygging jag känner igen dig när tog du studenten. I alla fal så fick jag vara smakråd och jag tyckte att tunna svarta byxor som var lite maskinslitna var en hit.

Shoppa

Dagens tanke:

Jag vill shoppa.

Dagens tvångstanke:

Jag måste shoppa. Annars kommer någon jag älskar att dö. Typ jag.


Auf wiedersehen

Ursäkte mig men min syster är dum i hela huvudet. Kan inte längta mer än till hon åker till Berlin över helgen. Hoppas dom åker över till ÖstBerlin och tyskarna tänker att den där muren var inte så dum trots allt och smäller upp den igen.

Radhusrasse

Varenda gång reklamen för Mammas Pojkar går på TV och Bobby säger;

Hon verkar vara en underbar dag. Mycket mer än vad ögat ser om man säger så 

Kan jag inte låta bli att skratta halvt sönder mig. Vilken radhusrasse jag är.

Jag diskrimerar ingen, jag hatar alla

Om ni vill veta så hatar jag:

Människor som handlar second hand och skryter om det.
Pratart nostalgi när de är 18 år.
Dricker röd vin och kallar det rödtjut.
Människor som tycker om Kent.
Som skriver i sin blogg att de sitter på golvet i vardagsrummet och har tänt levande ljus när de antingen ligger i sängen med två värstinglampor riktade mot dataskärmen.
Människor som tar bloggkort när de badar.
Alla som läser en bok och känner sig tvunga att berätta det för alla.
Alla som går på tretton möten varje dag som innehåller 13 kaffe och hur hade du det i helgen -prat. Bara. Det kallas att umgås kära vänner.
Housemusik. Ledsen Nickie men jag hatar det. Man får gärna spela Brittan eller riktig smör-RnB.
Mig själv. Halvt. Känner att jag inte fyller någon funktion i någons liv numera. Eller för mamma då men jag menar jag har ingen funktion i samhället. Dör jag så blir väl CSN sura över att jag inte betalat tillbaka mitt lån men annars inget.
7Elevens pris på Doritos Chips. 32 kronor. Okej om man är full men när man köper sådant nykter tycker man det är lite väl dyrt.
Att jag är pank. Alltså leta efter pantflaskor i soptunnor-pank.

Tycker om:

När pengarna kommer. Då skall jag och bjuda Kärztin på något gott att äta och skall få sina cider medans jag dricker något coolare. Kanske kan slå in en dyring tvålbit  till dig. Du yckte om Nango märkte jag.
Helgen. Något händer väl.
Att jag ännu inte har sett veckans Mad Men, NIP/TUCK och Friday Night Lights
Vattenmelon & ananas är på bra-listan. Och hallon och blåbär.


Va fan!

Jag har varit på jobbcoaching och jag fick ta mig fan ingen hypnos eller beröring. Beröring...mmm. Jag skulle döda för Kärztin-massage nu.

PS. Menar inget snuskigt.

God natt!

God natt! Nu skall jag lägga mig. Nej jag skämta bara. Kul va? I löööv my camera. Not.


Debatt

Kollar på Debatt nu och det handlar om 11/9. Är det al-Qaida, Bushs-regimin eller judar som står bakom terrordåden den 11/9. Svinballt program då det är massa  konspirationsteoretiker och en ung tjej som säger att hon tror det är Bush som står bakom terrordåden för det har hon läst på internet någonstans. Hahaha. Hur dum är man inte om ställer upp i ett Debatt-program om man vet att man inte kommer framstå sån en idiot.

Jag älskar konspirationsteorier och sett massmassa dokumentärer om 11/9 men som dom sa i Debatt måste man ha riktiga argument och fakta bakom det man säger som många av konspirationsteoretiker ofta inte har. Det låter bra men kollar man upp det så stämmer det inte.

Dagens jubelidiot är han i grön t-shirt som gästa Debatt ikväll. Sicken kille, sicket stolpskott.


Octomom

Jag vill nog aldrig bli gravid om jag kommer se ut såhär i 14:e veckan. Det ser ut som ungen är redo att ploppa ut vilken dag som helst alternatvit att hon är Sveriges Octomom. Kanske lite elakt att säga så om en människa vars största fara i livet är att bli tjock men hon är ganska duktig på att kasta skit på andra. Jag med men det är en annan femma.

Hjula

Regnjackan är inte bara funktionell utan kan till och med vara snygg och trendig. Eller inte döful i alla fall. Är sjukligt hjulbent har jag kommit på. Har egentligen aldrig tänkt på det förutom att mamma i tid och otid sagt men Gud vad hjulbent du är. Tack.


Besviken

Frågade Käraztin om hon var arg på mig och det var hon inte. Hon var besviken. Tusentals gånger värre!!!! . En sån fuling som mamma alltid sanär jag hade gjort något dumt när jag var mindre. Nej Anna jag är inte sur men besviken. När någon är arg så vet man vad man skall göra. Man skall hålla sig borta en bra stund men när det kommer till besvikelse är det desto svårare.

Kollat igenom lite bilder från Fotbollsgalan och här är ett utmärkt exempel på att det alltid blir fel när kläder, kvinnliga fotbollsspelare och fria val blandas ihop blandas. Ovanligt att se Vickan sådär så A for efford men det blir även det enda betyget.

Landslagets Victoria Sandell-Svensson och Sara Thunebro. Foto: Charlotte Carlöberg Bärg

Stylish

Kollar på Fotbollsgalan och hur mycket jag än gillar fotbollsspelare, manliga helst, så kan man inte göra så mycket annat än att konstatera att fotbollsspelare och stil inte går hand i hand alla gånger.

Driver dom?

Drivar bloggarna med oss? Eller är dom helt tappade hela högen.Tydligen Göteborgs Stolthet.
Inte helt oväntat Natacha Peyre bästa kompis. Läste att Natacha tackat nej till Wipeout. Tur! Man vill inte göra bort sig i TV.

ArtsyMin fredagskväll i en bild. Vet inte varför men när jag satt i soffan tyckte jag att den stund var värd att förevigas och nöjd som fan blev jag över fotot. Lite artsy fartsy. En stol, en TV och en tavla. OCH PETER WAHLBECK!

Undra vem

Undra vem som tyckte det var en bra idé att boka Amanda Jensen och Kent som artister till Fotbollsgalan.


Dålig stil

Fick det här sms:et idag:

"Comviq loves you skicka detta till 10 personer innan 10 minuter så kommer de fylla på din mobil me 75kr/ comviq"

Skickades sms:et till 11 personer för jag räkna fel och inga 75 kronor har jag fått. Dålig stil.

Fars dag

Idag är det fars dag och jag undrar vad man kan ge. Kollar runt i mitt rum för att hitta något man kan regifta. En kursbok i religionssociologi, dvd-omslaget till Hipp Hipp eller hårspray. Vad skulle ni helst vilja ha av ovanstående? Anledningen till att jag bara äger dvd-omslaget till Hipp Hipp är för att Ellen har slarvat bort dvd-filmen viket hon självklart nekar till.

Värdigt avslut

IFK förlorade Svenska Cupen men det gör ingenting. Eller jo det är klart att det gör någonting men jag är lika stolt över kollektivet IFK med eller utan cupguld.

Var som sagt på begravning igår och det hölls tal i evigheter. Vissa tal var lite längre än andra och en äldre herre pratade i en halvtimme. När han efter tjugo minuter sa att han skulle berättade en historia om Leif undrade jag vad han kallade de tjugo han redan sagt men det sa jag självklart inte. Gamla människor är så gulliga. Det var en fin och värdig begravning för en man som betydde mycket för många.

Mamma var så ful och sa att cd-spelaren hade gått sönder så jag trodde att vi inte kunde lyssna på mina cd.skivor jag hade tagit med mig men hon ljög bara märkte jag på hemvägen. Min mamma som alltid är så ärlig kan spela fult hon med.

Snabbish

Alltså vad är det med mammor och tid. För det är väl oftast dom som inte tycker om att bli stressades och hellre går upp en halvtimme före än efter. Mamma sitter i alla fall i BILEN nu medan jag sitter i mitt rum nyduschad. Där kan hon väl sitta för det gör inte att jag blir klar snabbare.

Teknikfreak

Hämtade min mobil idag och försöker förstå mig på den. Inga problem alls skall det vara men bilderna blir så mörka.

Testing!Fail!

Precis. Får kolla upp det imorgon. Man ser knappt vad det är för något. Den ser egentligen ut såhär:

FäzzztFantastiskt vackra Drew. Människor brukar faktiskt tycka att jag liknar henne. Heheh. Skämta bara. Vad rolig jag har blivit på senaste tiden.

Vår nya föreläsare ser lite ut som
Matthew Mcconaughey kommer att göra om 30 år enligt en klasskompis.  Jag såg inte likheten med då sa Oscar till mig att jag var tvungen att skaka på huvudet i någon minut och sen kisa med ögonen från 30 meters avstånd för att se det och visst såg man det. Tvillingar nästan.


Om jag vore lite mer ödmjuk skulle jag vara perfekt

Man kan nästan tro att hon är min alldeles egna hackkyckling men det är inget medvetet val jag har gjort. Hon säger så mycket dumt att man inte kan låta bli att kommentera det. Eller i alla fall inte jag. Ödmjuk jämförelse.

Visste ni att hon var MJ:s enda förband när han spela i Göteborg 1994 och att hon spelat in en singel med Pras.


She killed it

Beyonces uppträdande på MTV-galan var FABULOUS som alltid. She killed it. Nu är jag bara en svennebanan med bruna ögon men det låter coolare att säga så än hon dödade det. 

Nu uppträder
Shakira och visste ni att hon bara är 150 cm. 150!!! Det är ingenting.

Imorgon bär det av till Götene för jag skall på begravning. Det tar cirkus två timmar dit men mamma vill ha marginalerna på sin sida och vill att vi skall åka halv åtta istället för halv nio.


Strike a pose

Imorgon skall jag äntligen hämta min mobil som jag fått ut på försäkringen efter många om och men så nu kan jag ta coola kort på vad jag äter, har på mig och dricker.

2LAX9 4NOV

Var chocksugen som Jules skulle ha sagt på surt & lakrits men det är så kallt ute och det blåser. Försökte få mamma att gå till videoaffären och hon sa att hon kunde göra det om jag diska. Gick in i köket för att kolla och sekunden senare var jag i trappuppgången på väg till videoaffären.

Verkar som DIF åker ur Allsvenskan. Tycker det är synd för vare sig man gillar eller ogillar DIF är det kul att ha dom i Allsvenskan.


Prisa Gud!

Ännu en skitdag har fortlöpt i mitt skitliv i detta skitväder. Prisa Gud!

Var på föreläsning idag och det finns en i klassen som är mycket underhållande. Minst fyra gånger per föreläsning räcker hon upp handen och säger: hur vet man det då?

Idag är det tisdag.
Hur vet man det då?
Vi tar en rast på en kvart nu.
Hur vet man det då?
Jorden är rund.
Hur vet man det då?

Nej men typ.


Mor & sonMor & son på Ullared.

Illasittande?Illasittande?


Superhero

Jag ringde inte in och gav några pengar till Bröstcancerforskning i torsdags men jag tyckte om Escala.


Grovt bröd på flaska tack

I fredags när vi var ute och åt skulle Daniel beställa vin.
Vilket skall vi ha?
Beställ bara något.
Men vi ni ha något fruktigt som smakar....öh....vindruvor. Eller ett strävt. De sträva smakar som grovt bröd.
Öh okej.


Kimpan

Jag ÄLSKAR Kimpan.

jha15375kk.jpg

Stort

Ullared som visas på femman har stor potential kan jag fastslå efter första kvarten. STOR POTENTIAL!!!!!

Nu skall jag poppa popcorn och dricka Zingo. Ballt liv.


Bjud till lite

Har fått litteraturen till nya kursen och undrar var fan är bilderna. En bild kan dom väl bjuda på i alla fall.


Aja

Ny vecka, nya tag. Första föreläsningen på nya kursen där vår handledare visade sig vara Thomas som var med i Debatt i torsdags när de pratade om plastikkirurgi. Han ifrågasatte än var kritisk till plastikkirurgi i debatten och som föreläsare var han super. Jag kom någon minut för sent och nyfiken som jag är var jag tvungen att fråga om han var han så jag räckte upp handen:

Är du det du som var i Debatt igår?
Tyvärr. Jag ångrar det
.

Men det var han i alla fall.

Saknar Kärztin för hon ger världens bästa massage. I fredags skulle jag förbi henne efter jag hade varit i stan för ge henne skolpapper och två tröjor jag trodde att hon kanske skulle vilja ha. Det ville hon med och jag hintade lite snyggt om massage och sen var jag i himlen.

2LAX9AIK:s Martin Mutumba tatuerade in detta 2 dagar innan guld-matchen:

AIK GULD
2LAX9

En människa som gör så kan man inte tycka illa om. 2LAX9. Hehe.

Daniel sa till mig att Anna, det är faktiskt bara fotboll och han har rätt. Nu är jag glad igen. Tack Allsvenskan för glädje, spänning och dramatik.


Love is in the air

Efter nästa helgs cup-final mellan AIK-IFK är siktet inställt på hockey.  Frölunda Indians närmare sagt. Tycker det skall bli skönt med hockey. Lite mer kärlek känns det som. Bland fansen. Här i Göteborg hejar alla på samma lag och rivaliteten mellan andra lag och städer blir inte lika stor när de inte finns kaxiga hockeyspelare som har lust att uttala sig i media på samma sätt som de allsvenska spelarna. Ishockey avgörs på isrinken och i med slutspel kan man inte tala om tur och små marginaler på samma sätt.


ÄLSKA IFK!

Är trött, kall och ledsen. Mest ledsen för Tobias Hysén, snygga Gustav Svensson som satt tre platser bort och Kim Christensens skull. De har varit så duktiga, respektingivande, proffsiga och ödmjuka. De representerar IFK bra.

AIK är en annan femma. Ett gäng indivualister med Zlatan-komplex med turen på sin sida.

Några platser bort satt en AIK:are och efter vinsten fick han sitta där och fira utan att någon sa något. Det hade aldrig en IFK:are kunnat göra i en sektion full av AIK:are.

Och till Stahre måste jag bara säga som Zlatan sa till Laul; fy fan vad ful du är. Han ser ut som en förvuxen bebis, världens smalaste tjockis eller tjockaste smalis och hans tänder ser ut som att de har blivit kastade in i käften.

Men jag säger inte HATA AIK som AIK sa HATA IFK utan grattis. Grattis AIK och grattis Bojan.

ÄLSKA IFK! Det är här nästa generations landslagsspelare går att hitta.

Mikael Stahre Foto: Scanpix

Nu är det söndagsmiddag hos mamma och begravningsstämning.

Var fem meter irån Patrick Ekwall. STORT! Han hade på sig sina svåra blåa bilhandskar idag.