Catch of the day

En prinsessa är född.


Peace

Sista kvällen i husarrest. Igår var båda mina systrar här med deras pojkvänner och åt. Det var fem tallrikar uppdukade och jag undrade om inte Sebban skulle äta med och det skulle han. Men då är det väl felräknat trodde jag men det var det icke utan jag var inte inkluderad. Surade på mitt rum och kände mig som Askungen.

Aja, peace.


Återuppstått från dom döda

Nu har jag återuppstått från dom döda. Herre djävlar vad jag mått dåligt men first things first.

Jobbade i torsdags på ett ställe med småttingar. Så söta. Tog en tjej ca fem sekunder innan hon satt i mitt knä och det var underbart. Sen, dagen efter, till mitt dagis där jag jobbade förut och hälften av alla barn var inte där pga sjukdom men jag oroade mig inte för jag blir aldrig sjuk. Eller.

Så kommer fredagskvällen. Är hos underbara Lisa och Jesper med Staffan, Nickie och Hjelmen. Äter tapas, spelar spel och spelar upp musik för varandra. Lördagen var jag på Melodifestivalen med pappa och ännu en gång våra platser tvivelaktiga. Vi hörde rykten om att det fanns en scen någon stans där nere i alla fall. Pappa satt med kikaren och jag skämdes över det. Allt var precis som förra året. Sen åkte jag till Tashi, åt upp ALL hennes ost, kex, druvor och dylikt hon gjort i ordning till ostbrickan. Drack lite bubbel, fick lite handmassage och tackade för mig.

Vaknar på söndagen och är SJUK. Riktigt sjuk. Feber, ont i hela kroppen, huvudvärk och sedan dess har jag varit sängliggandes. I måndags grät jag över att jag mådde så dåligt och vad jag fått är influensan. Jag hade över 39 grader efter jag proppat i mig massa febernedsättande och i tisdags började jag få mer och mer ont i halsen. Idag visste jag, jag behöver inte ens gå till någon doktor, jag vet när jag har halsfluss för de har smittohärdarna på dagis gett mig två gånger innan så har börjat med pencellin som vi redan hade hemma. Yay! Så snart är jag helt frisk och redo inför helg.

Vill göra något kul för är SÅÅÅÅ UTTRÅKAD!

C <3

Vissa saker vet man inte riktigt om de hör till i en blogg. Jag fick tidigare idag reda på att en vän och underbar man avled i lördags och att om man skall ta det i bloggen eller inte är en svår fråga. Förra året dog en vän av överdos och jag valde att skriva kort om honom och det vill jag göra med C med för att hedra honom.

Du var en bra vän och fruktansvärt rolig. Man skrattade alltid när man var med dig och när du frågade hur man mådde nöjde du dig aldrig med ett; jo, det är bra, utan du ville veta hur man verkligen mådde. Mitt hjärta gör så ont när jag tänker på din familj, nära och kära och vad dom genomgår nu. Jag tänker främst på din bror och mina vänner som ansåg dig som en bror och som måste vara helt förkrossade över din bortgång. Jag kommer sakna dig oerhört. Vila i frid.

Girl Model

Kollar på kvällens DOX-dokumentär Girl Model som handlar om ryska tjejer som skickas iväg till Japan där de skall få ett framgångsrikt modelliv. Så blir det inte riktigt utan de blev inkvarterad i vad som såg ut som en knarkarkvart och där får de bo och sen gå på castings om dagarna och inte få något jobb och när dom får något så får de inte betalt.

Deras talangscout Ashley hånskrattade åt deras "modellägenhet" i princip och deras agent anser att han räddar liv genom ge flickorna chans till detta liv. Han anser att de är viktigt att man tar och modellutbiladar dom i Japan innan dom fyllt 12 för då har de inte fått känslan av värdighet, när de är säkra och omformbara. Då kan man skrämma dom till att bli modeller och att åka iväg med rika gubbar genom att ta ner dom till ett bårhus där dom ser hur nerknarkade människor som dött ser ut. Se hur de går om man inte lyssnar på hans råd. Åh, det var så vidrigt. Så vidriga människor.


Trött tjej

När jag ser trailern för svenska The Office (UK for life) så kan jag inte tänka på annat än vilket succé det kommer bli. SKÄMTA! Nej, men det kommer väl ha miljonen tittare men det verkar inte kul.

Sen en tanke på svenska the X Factor. Varför? Har man inte bevisat gång på gång att svensk talang-shower inte är sådär jättebra. Och så Marie Sernholt i juryn. När gick hon senast ens vidare till Andra chansen? Aldrig.

När jag bloggar aktivt så vet man att jag inte har så mycket att göra. Då har tid till att tänka plus att inte sova hela tiden pga sömnbrist av jobb. Förra veckan hade jag massa att göra och då skrev jag väl noll inlägg. Jobbade på min förra dagis, doktorn, torsdagsöl, dejt, utgång, quiz på söndagen, Yaki-Da med Tashi och pratade lite avslappnat med Ruben Östlund för att namedroppa (när jag väl har en anledning att göra det får jag ta den. Inte så att Lisa, 3 år är lika effektfullt).

Bartender på Yaki-Da: Bloggande inte du på 1000 apor förut?
Jag: Tack så mycket.
Som hon sa, du var bra eller så. Jag=kändis. Fast det var tre år sedan och jag tror vi har läst filmvetenskap ihop och det kanske är därför hon kände igen mig.


Operation repo på TV nu. Bästa programmet. Sonia <3. Möjligen lite Jerry Springer-uppgjort men va fan.Henne brukar man fan inte med. Eller någon annan i deras entourage för de är bjässar.

Det moderna samvetet

Skaffade twitter för ca 3 år sedan men börjat hänga där igen och fascineras av människorna där. Vissa twittrar så mycket så man undrar om de har ett jobb att sköta but nevermind.

Det finns tydligen it-personer på twitter har jag märkt. Som förespråkar systerskap 4 life. Problemet är bara att de verkar vara inkludera deras grupp som tiillhör 80-talets ironiska generation som hänger runt om Spy Bar så tack för allt ni gör för världens kvinnor.

Pratar om systerskap medan man ligger med gifta män, vikthetsar och älskar hiphop med riktigt kvinnofientliga texter och jag tycker det är hyckleri.

Och sen får man frågan och hur är det med mannen som är otrogen mot sin fru? ÖH. DÖÖÖÖH. FEL SÅKLART. Så uppenbart att det inte borde behövas skrivas. 

Tar man på sig ansvar som förebild eller vill frågespråka för något har  han, hon, hen ett ansvar. Det viktigaste i allt om man tar på sig ett ansvar är att man är konsekvent. Jag är dubbelmoralen personifierad men det vet jag om.

Men nu

Men nu när jag laddad ner den här appen så blir det givetvis ändring på det med.


HEJ

Min kompis Sarah skickade det här till mig igår. Typ världens roligaste. Har lite övergivit bloggen för twitter och så jag har hånat twittrare innan .