Enerverande

Årets mest enerverande människa: Katrin Zytomierska. Jag vet inte om aggressiv intelligens är det samma som att använda sin fru som slagpåse och sitta i fängelse för våldtäkt.

Om 20 år: hennes son som just nu ligger i magen.

Årskrönika

Det bästa med 2009 var att jag fick en ny vän vid namn Kärztin.

Det var mitt 2LAX9.

Älskade älsk

På ICA med Daniel så  säger han;

du kommer inte få den

till en unge som plockat på sig lego. Ungen ser helt förkrossad och Danielförklarar för mig att han sa det för att vara snäll och att han tycker synd om barn som som tror att föräldrar skall gå med på att köpa leksaker när de skall handla ost och mellamjölk.

Köp den själv till honom då.
Fan heller. Ser jag ut som en ATM eller.

Älskade älsk.


Bones

Tacka vet jag Victoria's Secrets modeller och deras kurvor. De ser ut som människor skall.


Den förlorade sonen

Idag kommer den förlorade sonen hem till Göteborg. Skulle nog kunna säga att det är den största dagen i Göteborgs historia sedan Gustav II Adolf 1621 sa jag har en plan. Det var i alla fall vad den förlorade sonen, Alex, trodde att Gustav II Adolf sa men han förväxlade honom med Jönssonligan-Stickan.
Nyår

Är hemma från pappa där delar av släkten var. Han serverade hans paradrätt som han måste kunna laga till med ögonbindel så ofta man får det. OBS! Skämt pappa (han läser för att hålla koll på mig).nTill efterrätt blev det fruktsallad och efter efterrätten tårta så jag är minst sagt mätt.

Nyår på torsdag och i ärlighetens namn skulle jag inte ha något emot att ligga i soffan och äta löjrom och prinsesstårta hela kvällen. Jag tycker om att umgås med mig själv och ingen vill väl vara med någon invalido som Daniel uttryckte sig. Skall antagligen på fäzt i Linne med Daniel, Lizzie & co. Sittdansa, få nyårspuss(kyss!!!!!!) av Daniel och sippa på ett glas champagne och det är inte fy skam det heller.


Puss!

Skall till pappa ganska snart och äta middag med släktingar men först skall jag bara ringa Ellen och se vad det blir så jag vet om jag skall äta någonting innan eller inte. Älskar dig pappa! Puss!


Ödmjukt

Till juldagens presentlek vi hade hos pappa gav jag bland annat bort ett kort på mig själv från när jag är 5-6 år. Skrev namn, datum och pris: ovärderligt på baksidan. Ödmjukt. Men va fan, jag log till och med på bilden, jag bjöd på mig själv.

Skön kille

För det här lät som ett värdigt liv. Skön kille som sticker till alperna med 18 minusgrader och konservburkar istället för Mexico.


Tuffing

Snygg bylinebild. Vet inte vem han är men han skriver visst för aftonbladet och heter Robert Collin. Tuffa Robert Collin med armarna i kors.


Gör om, gör rätt

Med en krycka i varje hand kan det bli svårt att bära saker eller snarare omöjligt. Då är jag glad över att jag har mamma som idag när jag bad henne bära in blåbär i en skål och ett glas vatten för de hade jag aldrig klarat av själv. I alla fall så kommer hon in i mitt rum med en skål med blåbär och inget vatten.

Men vattnet då?
Det är där.
Vaddå där?
I skålen.

Hon hade alltså inte uppfattat att vattnet skulle vara i ett glas utan hade tagit en näve blåbär i en skål och sen hällt vatten över dom. Öh, okej.

On the beach

Skämslåt. Sonic Palms remix av Chris Reas On the beach.

En gubbe med ett ben

Skulle ta en pepparkaka och sa till mig själv och det här är mer än en pepparkaka utan vad jag får symboliserar mitt liv. Jag vet inte riktigt vad en gran eller gris skulle ha med mitt liv att göra men jag stoppade ner min hand i pepparkaksburken och fick ut en gubbe med ett ben. En gubbe med ett ben! Hallå, det är juh jag, det fungerar.

Fast jag är tjej då.


"Hon utstrålar klar himmel om jag skall vara ärlig"

Kan inte sova så jag sträckkollar andra säsongen av Damages med Glenn Close och undersköna Rose Byrne. Man vet att man inte gör mycket vettigt när man tycker man är duktig efter varje sett avsnitt och tänker bara fem kvar och sen är jag klar.

Och så lite Ensam mamma söker.Hur känns det att jag har barn?
Det var la en stor utmaning men jag tog igen det.

ÖHHH?Kanske någon snaps för mycket.

Med sådana vänner behöver man inga fiender

Med sådana vänner behöver man inga fiender.

Daniel: Skall du med ut?
Jag: Öh...jag har juh...
Daniel: Just det ja, du har brutit benet.

Och sen fem minuter senare kommer samma samtal igen.

SaknadÅh vad jag saknar oss.

För två år sedan hade jag i alla fall hyfsad koll på mitt liv och var två år yngre. Två år yngre för två år sedan låter logiskt.


Butterflies

Kalla mig töntig men jag tycker citat som dessa är vackra. Och tänkvärda. Jag är nog världens mest cyniska romantiker.

I almost wish we were butterflies and liv'd but three summer days - three such days with you I could fill with more delight than fifty common years could ever contain.

Kommentarer överflödiga

Ekwall har shoppat meddelar han via sin twitter:

Svåra skor i Porschebutiken, diviga bilhandskar hos Lindeberg och vansinnig ljust lila tröja från Sand.

Kommentarer överflödiga.


Värsta mig

Paul Anka ringde polisen för att han inte fick mat. Hehe.

Han är värsta mig för jag gjorde detsamma när jag var rabiat tonåring och inte fick pizza till middag. Polisen gjorde ingen utryckning.

OMG

Fick det här smset av Daniel tidigare idag:

OMG träffa just xxx. Hello big fatty.

Älskade Daniel som är felfri.

Juldagen

Idag är det den 25:e och jag sitter och kollar på Offside med mamma. Hur kunde det gå så fel? Har regnat och snöat i  omgångar hela dagen så att försöka ta sig ut ikväll var en omöjlighet. Det är slask, is och snö överallt så mina kryckor hade inte fått något fäste tyvärr och dessutom hatar jag när håret blir blött.

Var hos pappa idag och firade jul och Ellen hade tagit med sig någon paté ingen hade rört igår för ja det är paté och pappa sa:

Om den är hemlagad vågar jag inte äta. Då är den säkert förgiftad.

Vem säger att ens föräldrar inte behöver vara vänner för att de skiljt sig?

Pappas gran var.....intressant. Trodde att grejen med julgranar var att det skulle finnas några kvistar att hänga julgranskulor på. Ett 6-pack kulor och granen är klädd.Det hemmagjorda julpyntet var självklart framme som den här som ingen mindre än Ellen har gjort.Hittade dock inte mitt vackra ljus jag köpte till pappa i julklapp i fyran. Det var första gången jag köpte julklappar själv och hittade ett ljus som såg ut som en snögubbe. Pappa öppnade paketet, lekte glad och sen tänkte han tända ljuset. TÄNDA LJUSET! Vad tänkte han med? Jag undrade vad han gjorde och sa att det här är inget ljus som man faktiskt tänder utan ett prydnadsljus som skall fram varje jul men i år gick det som sagt inte att finna.


Komsi komsi

Kolla vad jag har till dig Alex. En julklapp och vi båda vet om hur mycket du tycker om presenter. 50 mil ifrån dig bara så komsi, komsi, komsi. Bäddar och städar i Ellens rum imorgon så sen är det bara ditt beninga arsle som saknas.


Underbara jul

Nu har Daniel gått och jag trodde aldrig jag skulle bli av med honom. Varenda gång han skulle ut och röka lät det såhär:

Jag skall nog gå...
Hem?
Ut och röka.
Aha.


Hade världens trevligaste jul förutom att jag lyckades få båda mina syskon att gråta idag och det var ej tårar av lycka. Dock var det vid olika tillfällen fast det kanske gör det hela sämre?

Mamma sa i alla fal till mig att tänka på vad jag säger och det är just det jag gör. Tänk om jag inte gjorde det, herregud.

Fick världens finaste klänning av Ellen och en annan klänning av Becka som var världens finaste med. No joke. Böcker, The Office-boxen som jag än gång haft i mina ägor som jag tror att Ellen slarvat bort, Den nakna pistolen-boxen, lite räkningar betalda och sådant. Är nöjd som fan rent ut sagt.

Daniel kom vid åtta och då samlades vi alla igen och spelade spel. Ellen var då på sitt rum och var sur på mig så jag sa till Daniel att han skulle hämta henne. Det skulle nog gå bättre. Men grejen är den att man spelar i lag när man är Pictionary så man skall vara ett jämnt antal så det är nog bättre om hon ligger och surar. Så sa han. Hehe. Men han gick självklart in och hämtade Ellen, snyggast i det Braunska hemmet enligt Daniel, och sen var det frid och fröjd igen och skrattkalas.

Idag är jag riktigt lycklig. En fantastisk jul med min dysfunktionella familj och Daniel. Imorgon skall jag upp till Sisjön och pappa och fira jul del 2 där. Hört rykten om att Schönbeck är i Sisjön hela helgen. Yeeees.


Frohe Weihnachten!

God jul, Merry Christmas, Mele Kalikimaka, Wesolych Swiat Bozego Narodzenia, Kung His Hsin Nien bing Chu Shen Tan! Jag önskar alla en God Jul och speciellt mina internationella läsare som ni kanske märker.

Kollade under julgranen och hittade en julklapp från Ellen till Ellen där julhälsningen är; från den bästa, till den bästa. Moget.

GOD JUL! Mo'adim Lesimkha!

Tänkte att

Trean visar Ett päron till farsa ikväll. Sådan klassiker att visa dagen före jul och det gjorde det jämt när jag var liten. Tyckte aldrig om Päron till farsa-filmerna eller något Chevy Chase gjorde för det gjorde inte pappa och därmed inte jag.

Tänkte att ni kanske ville veta det.

Ham Murder

Två, nästan tre timmar klarade familjen av tillsammans innan jag gick till mitt rum och Ellen till sitt så nu får mamma och Becka sköta det. Skall kolla på mitt favoriteavsnitt av Fraiser, Ham Murder, och förhoppningsvis sova snart för jag har ont i mitt knä.

Min mamma vill helst inte att vi skall ta värktabletter i rädsla för att vi skall bli beroende vilket är ganska komiskt då både jag och Becka äter en handfull tabletter varje dag. Ellen hade ont i huvudet förut och frågade vad hon skulle göra och mamma svarade;

Om du har riktigt, riktigt ont kan du ta en ipren.

Starka grejer.
Dan före dopparedan

Idag har jag varit med mamma och handlat men Frölunda Torg blev en för mäktig utmaning för mig så jag satte mig ner och väntade istället. Det var varmt och jag hade på mig världens största jacka och alla blickar av medlidande existera inte utan dom sa snarare, vad gör du här, du tar plats med dina kryckor, försvinn.

På 421 hade dom däremot rullstolar till låns och jag låna en. Kände mig lite halvt dum som när man går på handikappstoaletten för det inte är någon kö och när man går ut så är det en rullstolsburen man eller kvinna utanför. I alla fall körde mamma rullstolen lika bra som hon bil och ställde mig lite här och där.

Nu blir det uppesittarkvällmys med familjen vilket nu för tiden betyder att man sitter framför samma TV men med varsin dator i knät.


Nemas problemas

Och för er som tror att bara för att jag har brutit benet blir det inget partajande för mig på juldagen har fel. Jag kan med, med eller utan gipsklump, fäzzzta. Jag kan bara inte dricka vilket suger men i med att jag går in i väggar, dörrgavlar och snubblar över sladdar med mina kryckor så har jag inte så mycket val. Men annars är det nemas problemas.

8 days of Christmas

I med att jag älskar Sasha Fierce är det här min favoritejullåt. På sant.


Exkex

Min kompis Farzad skrev om att känna sig fri, att man inte har något ex man saknar och tänker på och sån är jag med fast jämt.

Tycker jag om någon tycker jag om någon och tycker jag inte om den personen längre så tycker jag inte om den personen längre. Det lät väl förnuftigt? Men det jag menar är att jag aldrig har några exkex som ofrivilligt hälsar på i mitt undermedvetna utan när jag slutar tycka om någon så är det hej då.

Jag bryr mig inte. Jag är likgiltig. Jag skulle inte kunna bry mig mindre om han hångla upp en tjej bredvid mig på krogen, satt bredvid mig i biografen hållandes hennes hand eller vad han gör och tänker just nu. Det är lite konstigt med tanke på att jag faktiskt är en känslomänniska men så länge jag tycker om någon så ploppar han upp lite här och där men när det skitigt sig mer än en gång, alltså två, finns personen i fråga inte längre. I alla fall inte för mig.

För mig att bli intresserad av någon är varken något svårt eller lätt. Det inträffar mer än sällan och kanske just nu.

Mingel

Daniel vakna till slut och vi pratade om allt och inget. Mest filosofi, politik, feminism och den hemska pälsindustrin. Nej, vi pratade om skit och kom in på en kompis studentmottagning vi var på 2002. Hanna är ett år yngre än mig och tog alltså studenten två år efter mig i med att jag ansågs vara ett "begåvat barn" och fick hoppa över en klass (obs! skämt). Jag och Daniel köpte ett fint fat faktiskt, en typisk studentpresent, och vi får hoppas att hon har användning för det än idag. Grejen är det som hände var att jag hade inte ätit något på dagen och innan man hade hejat på studentskan fick man ett glas i handen och så fortlöpte hela kvällen, eller så länge jag var med.

Efter några timmar gick jag på toa och jag vet inte hur men jag vet att deras badkar gick sönder medan jag väntade på att Daniel skulle bli klar. Det var inget allvarligt utan gick att sätta ihop på en sekund men vem gör så? På en studentmottagnnig? Vad jag har förstått så går man ut stenhårt för att supa skallen av sig på sina kompisar studentmottagningar i Stockholm men här drickar man lite, äter och minglar, eller det är tanken. Man skall inte stagediva in i badkar.


Alkotomte

Marcus Birros twitter:

MarcusBirro drömmer om Falling Down. Men jag vet ihop. Springer ut ur tåget och gör ett ärevarv över mig själv och mitt tålamid. Gud Jul!

Många stavfel. Undrar om han börjat med spriten igen.

Sleeping beauty

Nu somna Daniel här i soffan bredvid mig. Rolig typ.

Det har varit en himla tjöt om mitt ben på senaste tiden MEN det är inte slut än. Efter jag hade trillat satt jag på trottoarkanten och vänta på mamma. Jag kunde inte röra på mig, jag hade för ont. Daniel skulle som sagt sova hos mig men i med att han tyckte det var för kallt för att vänta på mamma gick han in på 7Eleven och köpte kaffe. Så där satt jag själv på en trottoarkant mitt på Avenyn och det uppmärksammaste självklart. Tog inte lång tid innan polisen kom för att se vad jag vad för typ och vad jag gjorde sittandes mitt på Avenyn.
Mitt ben. Jag tror jag har brutit mitt ben.
Har det blivit lite för mycket att dricka ikväll fröken?
Nej, det är mitt ben. Jag väntar på mamma.


Då kom i alla fall Daniel och räddade mig från att hamna i fyllecell. Sedan när vi skulle åka till Axcessakuten så ville Daniel först ha skjuta hem till mig för han ville sova. Han skulle jobba morgonen därefter och att vara trött på jobbet var ett big no no. Så vi skjutsa hem honom till oss, han bad om att bli väckt tio och vi åkte till Axcessakuten. Sicken kompis va, som gör så? Nu är grejen att Daniel bara är sån. Jag är hans bästa vän och han älskar mig. Han bara är sån, han är oförbätterlig.

My dear

Såg på uppesittarkvällen med Ekwall och Lundh och jag tycker verkligen om dom. Deras samspel och hemska kläder. Sen att tittarna som kom fram och vann priser verkade sjukt besvikna är självklart ett plus. En väska, en väska och vad har vi här, en väska.

Det här kortet är från förra året vid samma tidpunkt och då var jag nästan brun. Och söt osminkad.


Space

Världens mest space-iga bild. Typ.


Komplimanger

Finbesök i det Braunska hemmet av Daniel. Han har i och för sig varit här en gång innan idag och kommer på julafton med of course. Så lätt blir man inte av med honom.

Han gav mig världens komplimang idag;

Anna, du har potential att bli skitsnygg.
Men nu då?
Nej, skandal.


Alltså det är verkligen världens komplimang för att komma från Daniel.


Buhu

Jag lyssnade igen min röstbrevlåda idag som jag inte orkat att göra på en vecka. Inte för att den brukar vara proppfull med röstmeddelanden som berättar hur mycket de saknar mig hade jag fått en massa sådana denna vecka pga av mitt ben. Inte annars. Det är jag inte värd. Hälften var av pappa of course och även Svante hade ringt. Han är i Sverige nu, eller rättare sagt VAR. Jag har missat honom och nu är han på familjesemester och sjunger karoake och dricker drinkar med färgglada drinkpinnar i. Jag missa honom. Buhu.

Min pappas röstmeddelande låter 9 av 10 gånger såhär:

Hej Anna det är pappa men det vet du väl i med att du inte svara. Du kan väl höra av dig så jag får veta hur du mår. Hör av dig. Kram.

Sött faktiskt när jag tänker efter och namnsdag hade han idag (igår) med.

My eyes

Och Alex jag lovar även att mamma har på sig kläder hela tiden.

I gymnasiet då jag och Alex spenderade varje helg hemma hos mig brukade han alltid gå efter allt mys var slut. Vid halv sju, åtta närmare sagt. Nej men vid tolv hade han oftast gått hem men då och då stannade han till två-tre. Mamma trodde att Alex hade gått och att jag var på mitt rum så när hon skulle gå på toa mitt i natten gick hon ut i bara trosorna och där satt jag och Alex i soffan och fick en gratisshow högst ofrivilligt.


MY EYES, MY EYES, I CAN'T SEE.


Jag har fortfarande inte återhämtat mig efter den händelsen.

Förresten, hej mamma!


I prooomise

Världens bästa Alex landar på svensk mark imorgon. Dess värre i Stockholm men han skall ner till Göteborg under mellandagarna. Pratade med honom idag och han lät nästan lite osäker, som om han kanske inte kommer. Utan att vara för egenkär tror jag att det kan ha med min fot att göra men jag lovar att jag skall skärpa mig. Jag skall skutta land och rike runt för din skull och vi skall kunna leka, gå ut och göra allt annat som vanligt.

En av mina bästa minnen med Alex är från när jag och Daniel vara nere på Mykonos för att semestra med Alex. Han vägde något kilo mer då än nu, eller om jag säger såhär, han köpte glass till oss på flygplatsen eller Mykonos lilla landningsbana när vi skulle komma men åt upp alla glassarna själv under de fem minuter det tog för mig och Daniel att hämta väskorna. I alla fall. Vi var ute och dansa och Alex stod och åma sig mot en strippstång. Yes, siree, Bob. Sekunden senare stod han på dansgolvet med strippstången i handen istället, han hade lyckats att få en stolpe som är fastborrad i både golv och taket att ge vika. Sen satte hans mamma honom på en diet och han blev modell men det är en annan historia.


Nu är granen klädd
Nu är granen klädd!

Dagens skämslåt

Dagens skämslåt.57 767 819 visningar! Sinnes!

Compartment syndrome

Min mamma är som sagt sjuksköterska som jag nämnt tusentals gånger och är självutnämnd expert i allt. Efter jag hade gipsat benet i söndags kändes det som om jag att jag hade ont i benet (nähä) i måndags och ringde mamma från sjukhussängen.
Jag har ont i benet. Känns som gipset...
Kan vara
compartment syndrome. Jättefarligt! Säg till någon nu!
Dom gör ronden om en halvtimme.
Nej nej, de får kolla på det direkt! Är jättefarligt!

Och här får jag panik. Vad händer? Vad är compartment syndrome? Kommer jag dö nu? Så jag ringde på signal-knappen och en sjuksköterska in och kollade lite och sa att det såg bra ut.

Men min mamma sa att det kan vara farligt men det verkar okej. Mm, okej, tack.

Mamma en sjuksköterska kolla på det och sa att det verka bra.
Öppna dom gipset, dom måste öppna gispet.
Nej men...
De måste de göra. Tillkalla dom igen.


Och så fick jag trycka igen så sjuksökterskan kom för att inte hämta en eller två läkare som klippte upp mitt gips för att kolla på mitt ben i en sekund och sen säga;

Nej du har inte compartment syndrome.

MÅSTE DU VARA SÅ DRAMATISK HELA TIDEN MAMMA! Ger diagnoser via telefonen och får mig att bli vettskrämd.


India-n

Jag måste erkänna att jag inte förstår mig alls på den här musikvideon. En futurebil, några klädbyten, discorök och en indian. Vad gör indianen där?


Coolish

Älskar hur Fadde har på sig sin keps på den här bilden. Coolish.

mms_image

Nu börjar jag bli mig själv igen

Mamma skall åka till affären och jag gav henne min inköpslista.

Jag vill ha Piggelin.
En Piggelin.
Piggelins.
Vad är det?
Flera Piggelin.


Jag tycker inte att det är någon idé att köpa julklappar till Ellen och Becka när jag inte kan åka in till stan och handla något själv för det är det som är grejen för mig. Att välja julklapparna till de man köper. Becka stormar in i mitt rum och berättar att hon hittat något i stan hon skall köpa till sig i julklapp från mig idag.
Nej det skall du inte. Skall ni ha något skall jag köpa och i med att jag är sängliggande blir det inget. (Eller sängliggande och sängliggande. Jag kan göra små utflykter som att hänga med mamma till ICA men jag dör inte direkt av upphetsning av den tanken.)
Det blir det visst.
Nej.


Sekunden senare kommer mamma in i mitt rum med ett riktigt fult linne jag köpte för det var på REA och jag älskar REA. Sådan far, sådan dotter.
Vad är det här. Är det ditt linne?
Nej, slå in det. Det är Beckas julklapp.


Becka borstar tänderna på toan och jag står utanför och väntar att få kissa. Skall du in på toa? Nej jag står här och köar till PUSH. Har hört att det skall vara bra såhär klockan två på söndagar.


Om det ringer på dörren när jag är borta kan det vara Ulla och Anders (
moster med man) för de skulle komma förbi med jullax.
Nej fan, skynda dig hem nu. Hur mycket lax har de med sig egentligen? Kan de inte posta det i postinkastet?

Nu börjar jag bli mig själv igen. Bra.Skonytt

Jag fick med mig en sko som jag skall ha på mig när jag är ute och skuttar runt med mina kryckor. Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om dom förutom att jag är ytterst tacksam över att ha fått tag i dessa moderiktiga skor.

Jag frågade mamma om hon kunde hämta min sko och hon frågade vart den låg.

I mitt rum du ser dom.
Men vart?
På golvet.
Aha där.
Den ser ut som en båt. Snygg. Hehe.

Öhhh, ursäkta. När fan fick hon sådan attityd.Och så här ser den ut på.


Ball

Ser ni vad jag ser er? Eller rättare sagt ser ni vad det är? Det är en spruta som jag får i magen varje kväll för att förhindra blodproppar och mamma gör detta med noll finess som om jag vore årets julskinka och sprutan en ugnstemperatur.


Hard as nails

Kände att benet var lite bättre idag och försökte få av mig gipset tills mamma stoppa mig. Hon tyckte inte det var någon bra idé alls. Aja.

Igår så skrattade jag för första gången på riktigt efter min lilla olycka. Annars har jag gråtit någon gång per dag och tyckt synd om mig, över smärtan, illamåendet, ja allt.

Såg världens bästa dokumentär igår som visades på SVT under natten. Handlade om ungdomsprästen Justin Fatica som är helt CP. Han tog upp en tjockistjej på scenen när han var och tala på en skola och frågade hennes skolkamrater om de ansåg att hon var tjock. Alla kolla på varandra med blicken, öh vad skall vi säga nu? Ingen sa något och han fortsatte att hetsa. Ser ni att hon är tjock? Tycker ni inte det? Var inte rädda utan säg vad ni tycker? Kolla på henne!!!! Hon är tjock.

Stackars tjockistjejen stod framför alla hennes klasskamrater och såg måttligt road ut. Hans poäng var tydligen att det finns fler i publiken var tjocka och alla är lika värda, tjock som inte. Därefter blev han utkastad från skolan och bannlyst från att föreläsa på skolan men han sa senare i bilen och tyckte han hade fått positiv feed-back av skolledningen i värsta David Brent-andan.

En annan gång lät han en kille läsa upp ett tal om att han var mobbad och frågade dom  i kyrkan om det var någon annan som varit mobbad innan? Innan någon hann svara svarade han själv och sa att han själv aldrig hade blivit det men det är okej. Gud älskar även mobbade barn.

Någon random föreläsning om Guds kärlek som han har.


Thank you

Jag är mycket glad över att jag inte ser ut såhär. Barry Manilow gästade Ellen idag och hans fulhet var precis vad jag behövde idag för att få mig ett skratt.


Fotpartaj

Idag är första dagen jag mår som en människa igen.

I lördags skulle jag och Daniel ut och efter en liten sväng på Bliss åkte vi till Locan där Nickie, Jessica och Lina var. Det var jättetrevligt tills vi skulle gå därifrån och vidare. Jag trilla på trottoarkanten vid övergångsstället mellan 7Eleven och och Locan och min fotled gick från normalsize tilll jag vet inte vad på fem sekunder och jag höll på att dö av smärta. Trots att jag inte är läkare förstod jag att det var illa när jag inte kunde gå en meter så mamma kom och hämta mig och vi åkte till Axcessakuten där vi blev vidareskickade till Mölndals sjukhus. Där las jag in på söndagsmorgonen och fick reda på att att jag hade brutit benet på flera ställen och benet vid fotleden var helt paj. RIP-paj typ.

På söndagen hände inte så mycket märkvärt förutom att Becka, Ellen, pappa och mamma kom och hälsa på mig och det bjöds på fisk till middag. Eller jo, det fanns en dam som hette Jenny som skrek vart är jag, hjälp mig hela tiden. Alltså alla de tjugo timmarna hon var vaken så henne fick man stifta bekantskap med under söndagen. Det gick från stackars dam till håll käften kärringdjävel ganska snabbt.

På måndag fick jag som tur var opereras och var inne på operationssalen i fyra timmar (vill bara skriva ut hur många timmar så ni förstår hur allvarligt det är, d.v.s, hur synd det är om mig). På uppvakandet kom även denna gång pappa, Ellen och Becka och pappa presenterade sig som förre detta-släkting för personalen för att markera att mamma och pappa är skiljda. Moget. De har kastat in lite spikar och sådant i mitt ben och jag kanske borde ha ångest över ärr men jag vet inte om jag kommer få några och får jag det kan jag inte göra så mycket åt det.

I tisdags blev det fisk igen! Hello det är ingen demensavdelning utan vi kommer faktiskt ihåg vad vi fick till middag på söndagen.

Igår fick jag åka hem och idag är det torsdag. Får morfin, antibiotika, smärtstillande och sprutor i magen mot bloddpropp så jag har lite allt möjligt hemma. Har ni cash så har jag vad ni behöver. Gör er julhandel enkel!

Die

Fick åka hem idag men har på allvarligt så ont att det enda jag gjort är att däckat av smärta, ätit två pannkakor och planerat att gå på toa i två timmar. Min syster var snäll och tog kort på mitt ben i söndags.


Betyg

Sjukhusrummet får 4 av 5 möjliga solar. Avdrag för att kanal 3 och 5 inte finns samt den skrikande tanten bredvid. Plus för TVn, kanal 6 för Paradise Hotel samt de chica sjukhusgardinerna.

Partyanimal

Har tagit in på lyxhotellet mölndals sjukhus. Checka in igår kväll och kommer nog bli kvar i x antal dagar då jag inte brutit benet på två ställen och en spricka. Förhoppningsvis får jag operera imorgon.

I rather dance with you than talk to youIkväll skall jag ut och
dansa. Kanske en jitterbugg eller två och en wienervals på det. Min morbror dansar som  som Elaine på riktigt och första gången jag såg honom i action var nyår 2001 och det var ett fantastiskt sätt att fira in det nya året. Jag trodde han skämta men han gjorde tydligen inte det.


Daniel kommer hit snart. Han skall bara hoppa in i duschen och sen sätta på sig något sexigt. Hehe.


NamnsdagIdag har Alexander namnsdag så grattis bästis. Hade du varit  här hade du fått den här av mig. Den skriker Alex. Ungefär som med Daniel fast tvärtom då han har fel även när han har rätt.

Anna du måste lära dig att jag alltid har rätt. Alltså alltid. Även när jag har fel har jag rätt.
Okej.
Tystnad.

Bjørg berlock

Bästa Agnes

Bästa vinnarlåten men världens vackraste Agnes. Hon ser ut som en blandning mellan Beyonce och Tyra Banks och det är något gyllene med hennes hudfärg.


Skämslåt

Skämslåt i nian.


Förtal

Ibland undrar jag hur många gånger jag skulle blivit anmäld för förtal om jag vore känd.

Mamma. Calles mamma har varit missbrukare.
Ojdå. Har han sagt det?
Nej men jag ser det på henne. Det räcker väl som bevis?

Grattis

Daniel har namnsdag idag och jag var nära att glömma att gratta honom. Det är årets viktigaste dag efter hans födelsedag.

Grattis på namnsdagen.
Det tog lite tid innan du kom på det. Massvis har grattat mig idag.
Aha. Vilka?
Mamma, pappa...
Någon som inte är släkt?
Många av mina arbetskamrater.......men jag skrev i och för sig i jobbpärmen så alla skulle se.

Julstök

Jag älskar allt vad som har med julbak och julstök att göra. Däremot har jag inte tålamodet att själv börja och främst avsluta något men jag gjorde ett försök idag. Skulle baka ett pepparkakshus, egen produkt (huset, inte degen), men jag gjorde två fula husgavlar och sen la jag av.Ser på Idol med mamma istället som hejar på Calle. Jag ringer nog och röstar på Calle. Åh, han sa tack för att du rösta på mig. Calle sa det till mig. Ja, och till hundratusen andra.

Just det

Kommer ut från toaletten i skolan och Kärztin undrar vad det var som tog som tid. Det var bra ljus där. Hehehehehehe. Cp. Man ser ingenting. Just det.


Kom ihåg

Att komma ihåg: låna aldrig ut pengar till syskon. Förutom om det är jag som vill låna av mina syskon.

The thrill of it


Make the freaks feel comfortable

Nej till mobbning!Liv Kjellberg lyckades vända något negativt till positivt och vägrade att bli mobbad. Underbart.

Men jag kan inte låta bli att tänka på människor som enligt min åsikt spökar ut sig. Allt är självklart subjektivt men när folk, oftast tonåringar, verkar ha Marilyn Manson som stilförebild kan jag inte göra annat än att tänka att det har en identitetskris. De ger en onda ögat om man gör en Elaine av humanitära skäl (Yeah, and when I see freaks in the street I never, ever stare at them. Yet, I'm careful not to look away, see, because I want to make the freaks feel comfortable) och klagar på att människor kollar konstigt på dom. Ni klär väl inte så för att man inte skall se er?

Ekwall for president

Verkar som Ekwall har fått sin beskärda del av näthatare och själv tycker jag det är synd då jag tycker om Ekwall. Han är en färgklick som verkar ha humor. Jag menar, man måste ha humor för att ha på sig det här.

Osmartast i stan

Vad är viktigt hos en kille? Enligt Peyre;

1.Självklart personlighet
2. Han ska ha markerade käkben (sexigaste som finns)
3. Han ska vara ödmjuk
4. Vara en gentleman
5. Inte vara en manlig slampa, man vill inte ha en kille som har legat med hela stan
6. Vara lång
7. Vara rolig

Nummer två är markerade käkben. Viktigare än ödmjukhet och humor.

Jag spyr på

Saker jag stör mig på:

Människor som tror och gör sitt bästa för att framstå som elitistiska. De får gärna för sig det för de hänger på Stureplan där människor har ett djup som en vattenpöl.

Människor som alltid skall skämta sina alkoholvanor och smått framstå som en alkoholist på skoj. Och som tar kort på alla sina drinkar genom kvällens gång (gärna järn!) som de kan lägga upp på bloggen.

Marilyn Manson. Efter att ha läst hans självbiografi som han inte ens skrivit själv stör jag mig ännu mer på honom. Han anser att art performance är det samma som kasta koinävlor på folk.

Kellys. Förlåt mig Julle men fan vad äckliga människor det hänger där på vardagar. Typ spyr.

TV-Bonden Rogers hårfärg.

Alla som inte heter Anna Braun.

Duktiga Anna

Ringde Ulla L., farmor, för att tacka för kortet och jag tror jag skall ringa oftare. Hon öste lovord över mig vilket jag förtjänar. Hur vacker och smart jag är med mera.

Du hjälper väl mamma hemma frågade hon med. Såklart, svarade jag och då sa hon hur duktig jag var igen. Jag hjälper mamma om det är detsamma som att ringa hem från min mobil och be mamma ge mig en apelsin eller en puss.

Namnsdag

Idag är det min dag. Min namnsdag.

Fick ett vykort av min farmor och som vanligt stod det Ulla L. (farmor). Vi står varandra sjukt nära alltså.


Kungarnas kung

Igår när jag kom till skolan fick jag det mottagandet som jag förtjänar. Julia och Anders ropa Anna och såg hur glada som helst. Jag hann inte ens gå och hämta tentauppgiiften innan de viftade med armarna att jag skulle komma upp och sätta mig med dom. Äntligen tänkte jag, nu förstår dom hur en kung skall behandlas.

Gick upp för trappstegen och fick gå ner igen. De ville alltså bara att jag skulle säga till klassen att vi skall träffas idag klockan åtta på Kellys. Dom tycker inte om att prata inför hela klassen så det blev min uppgift. Jag var ingen kung.

Bra Anna

Har precis kommit hem från skolan och tänkte först gå hem från skolan. Gick 200 meter, blev uttråkad och tog upp en bok och började läsa samtidigt som jag gick. Kom 100 meter till och sen snubbla jag till på trottoarkanten och då gav jag upp så jag satte mig på vagnen. Gick alltså en hållplats. Bra Anna.

Att dö av lycka

Kollar på Rachel Ray och undrar hur glad man kan bli av en scrubkräm? Publiken dör av lycka! Någon borde säga till dom att dom inte är hos Oprah och inga bilar ges ut.

Insomnia

Har varit vaken hela natten och underhållit mig själv genom att se dokumentärrepriser på fyran, filmen Beyond a reasonable doubt som var fruktansvärt dålig och har nu sett det nya Dexter-avsnittet.

Skall iväg till skolan lite senare och möta min grupp och prata om morgondagens seminarium som jag inte har en aning om vad det handlar om. Är väldigt off och går runt i min egna lilla bubbla och värld och har inte sån stor koll på saker.


Jersey Shore

Ser på MTV:s Jersey Shore. Bra skit.

guido12jk8.jpg How To Build a Guido image by InfernoRed_2006

Dagens ingenting

Dagens tankeverksamhet:

Kommit på att filidutter är goda för att dom egentligen är äckliga. Ungefär som med kläder som är så fula att det blir inne.

Min mamma är snäll och jag undrar om pappa lever. Har inte pratat med honom på en vecka eller två.

Imorgon kommer nästsista avsnittet av Dexter. Vet inte om jag skall vara glad över det nya avsnittet eller ledsen över att säsongen snart är slut.


John C. Reilly

Rollen som Ullared-Morgan i filmen om Morgans uppväxt, liv och upptäckter spelas av John C. Reilly.

Jag älskar honom. Speciellt i
Boogie Nights.
Reed Rothchild: Have you seen that Star Wars movie?
Eddie Adams (Dirk): Yeah, I've seen it four times.
Reed Rothchild: You know, people tell me I kind of look like Han Solo.


I see dead people

Nu är jag hemma från barnpasseriet och det gick galant. Kände inte av någon tristess utan har lekt med hundarna, målat med vattenfärger, gjort smällkarameller och läst Barbapapa. Man får aldrig glömma Barbapapa.

Mamma kom och hämta mig och den här gången ringde jag när föräldrarna var påväg hem och inte som jag brukar göra. Jag brukar ringa när jag tror de är på väg hem, när jag känner på mig att de snart är hemma. Jag är som sagt synsk som jag säkerligen nämnt innan. Denna uppenbarelse fick jag för många år sedan när jag vakna en morgon och visste att någon vi känner skulle råka ut för en bilolycka. Samma dag krocka min mosters grannes släkting eller så var det kompis på Island. Så där har vi historien varför jag tror (vet) att jag är synsk.


LördagLudde bestämmer sig för att kissa på mattan och gör sitt bästa för att se oskyldig ut.


2010

Saker som kommer hända 2010:

Carolina Gynning kommer färga håret rött, svart, brunt, blont och lila. Allt inom loppet av en månad.

Marcus Birro kommer vara otrogen med sin partner i Let's Dance och prata ut om det i media. Han tar sen cykeln och cyklar rakt in i ett träd.

Patrick Ekwall öppnar en boutique som säljer Ewallfierade kläder. Det blir en succé.

Anna Book går upp 50 kilo med förklaringen; jag har en kraftig benstomme.


Yesterday

Var hos min kusin Elsa som fyllde år igår och åt födelsedagsmiddag. Jag känner alltid att min lilla söta familj är lite malplacerad, eller i alla fall jag,  med kortkort, racoon-sminkning och kanske en liten urringning. Leif, Elsas ja nånting i släkten, pratade om hur ungdomar i dagens samhälle uppför sig och att de fått ägg kastade på deras hus två gånger. Det är det värsta som kan hända i deras värld och då säger min mamma apropå äggkastning (?) att ja det är hemskt och våldtar gör dom med. Ööööh.

Sen gick jag ut och partajade och det var mycket folk ute igår. För mycket. Det var till och med kö till Jameson (såg vi när vi gick från Locan till PUSH. Hade alltså INGA planer på att gå dit) och då vet man att det är mycket folk. PUSH var PUSH, mycket folk och celebra gäster som Daniel Da Silva och Idol-Mariette och fan vad hon höll låda igår för något säger mig att hon inte brukar dansa på soffor och dricka champagne. Men jag antar att man måste förvalta sina 15 minutes of fame (Idolfinalen är nästa vecka så säg två veckor) väl.

My ears

En liten rolig sak som inträffa Chippenesen. Han stod i kön till kassan på Hemköp och en tant knacka honom på axeln. Hon drog ut hans hörlurar och sa att han kommer skada sin hörsel om han lyssnar så högt. Han ler, hon ler och han sätter i dom igen. Då tar hon ut dom igen och kastar dom på golvet och trampar på dom. Hon mördade dom inte men ena öronsnäckan fungerar inte längre.

Vad gjorde du då, frågade jag.
Jag gav henne en utskällning.
Vad sa du då?
Att hon var dum i huvudet.
Okej.
Eller jag var så chockad så jag sa ingenting. Jag betala och gick därifrån.


Tuffing.

Emma Andersson my löve

Emma Andersson är med i Förkväll. Jag tror inte ni förstår min kärlek för henne.  Jag älskar henne. Hon kanske inte är jättesmart men hon är sååååå söt, sååååå snygg, sååååå charmig, såååå rolig och såååå gullig. Hon är allt Gynning inte är. Genuin.

Sådant märker man på människor. Precis som man vet att Tyra Banks är världens jobbigaste bitch och Johnny Depp är en helgo familjefar. När man läser biotidningen innan filmen sätter igång brukar jag peka på kändisar som är helgoa och dom som är onda. Pappa brukar bara kolla på mig och skaka på huvudet. Men man ser sådant.PS! Är seriös.

Klockan är unik

Fick ett mail som tipsa mig om årets julklapp. Går att hitta på blocket och kostar 2000:-

Klicka för att se nästa bild

Klicka för att se nästa bild

Klicka för att se nästa bild

Det är bara i ett sammanhang män vill förknippa ordet djup med en kvinna, och det är när det gäller hennes urringning.

Och min mamma säger till mig att jag har för urringat på mig. Mammas pojkar-Tim har tydligen börjat blogga. På finest.se såklart där alla avdankade dokusåpakändisar håller till (och Farzad & Ramin, hehe).

Men jag tycker om killen av det jag sett i programmet. Både han och Bobby. Och Jane.


Önskelista

Högst upp på önskelistan.

George Costanzas fåtölj.PS! Förstår varför han var handmodel.

Kjellan & co.

Läste på Expressens löp igår att Ullared-Kjell, Rose-Marie och deras barn har fått sina liv förstörda efter serien. Mardrömmar, ungarna mobbade och sjukskrivning. Läste inte det antagligen Pulitzerprisade artikeln men jag hoppas verkligen inte att det är så.

Men sen så undrar jag vad som är nytt. Det kan knappast undgått deras ungars klasskamrater att alla deras kläder är inköpta på Ullared eller att allt de har i hemmet är inköpt på Ullared. Det syns faktiskt. Men jag hoppas verkligen de mår bra för de är underbara.


Flashback

Att läsa trådarna i skvallerforumet på flashback kan vara ganska roande ibland. I tråden om Rockys Martin Kellerman.

Kommentar:

Jag tycker att det är synd att Kellerman inte skriver och ger ut en roman bok i stället.Han berättar jätte roliga historier men hans täckningar suger. Han är inget vidare på att rita helt enkelt och det är väl därför han bara ritar folk som på minner om djur -blir ev lättare?? Skulle kanske inte ha skollkat från bild lektionerna?!


Och svar på ovanstående kommentar:

Ärligt talat så tecknar han ungefär hundra gånger bättre än vad du stavar och skriver.


JAAA!

Peter Wahlbeck & Maria Bild Foto: Andreas Lundberg/TV4

Peter Wahlbeck i Let's Dance. JAAAA!

Råtthål

Prata med min Alex precis som är det klassiska model/skådespelare i London. Dock kommer han lyckas och det svär jag på. Men just nu bor han i ett råtthål som han kalla det;

Jag bor i ett råtthål nu, alltså bokstavligt talat. Där såg jag en råtta till.

Shuldman

Natacha Peyre uttalar sig om olika bloggare;

Alex Shuldman: En bloggare med mindervärdeskomplex. Här snackar vi osäkerhet som slår alla.
En medelålders pappa  som bloggar och dissar små tjejer behöver jag säga mera.


Vem fan är Shuldman? Någon som vet?

AMAZZZZZZZZZING

För att rivstarta tisdagen men positiv energi går jag ännu en gång in på överpositiva Jonas Hallberg som beskrivs;

Jonas Hallberg is the stylist of the Hollywood elite and his style is known all over the world. Started out as a stylist assistant in Stockhom but soon moved to London where he continued to work as a stylist for another eight years.

Och så fortsätter hyllningen ytterligare. Han bloggar på Gynnings sida och hennes beskrivning är inte helt ödmjuk heller;


Who is Carolina?
Carolina Gynning is a spectacular media sensation, the hottest and most exciting it-girl to appear in Sweden for many decades. And that’s only the beginning.
(egen kommentar: öh, okej)


She’s a highly successful artist, with people signing up to be on a long waiting list to have the opportunity to buy her work. Whenever Carolina exhibits her paintings they immediately sell out. (egen kommentar: öh, okej)


She’s a bestselling writer, publishing her second autobiographical book, ”Ego Woman”, this fall.
(egen kommentar: öh, okej, men hon skrev den inte själv)


She’s an award-winning and top-rated TV presenter, able to pick and choose offers.
(egen kommentar: öh, okej, Dagens man?)


So take a good look at her if you can. Next time you see her, she has transformed herself into a new kind of cultural phenomenon.
(öh, okej. Självsvält och plastikoperationer)


Aja. Nu kör vi ett överpositivt inlägg från
Jonas Hallbergs blogg;

Tjejer, här e julens heta present från Christian Dior, såååååå chic, sååååå elegant, såååååå flott, AMAZZZZZZZING med andra ord!!!! Vilken snygg handväska!!!!

IMG_0822

Jag hade nog mer beskrivit den som ganska ful. Såg något liknande på Ullared.


Mamma

Kollar på Vakna med The Voice och Jakob har med sig godis han köpt i Kina. Paul som älskar Japan och är Japanexpert kollade igenom godiset och sa att en del av det är från Japan. Jag älskar när människor skall showa upp sina kunskaper eller berätta om något hela tiden.

Som mamma med Etiopen som jag berättat. När hon skulle köpa mobil till mobilförsäljaren;
Hoppas den fungerar i Etiopien är juh där ibland.

I affären:
Svenskt godis. Det fanns inte i Etiopien (nähä!).

I pizzaaffären:
Jag är inte i galen i pizza men jag skall nog ha en. Har varit i Etiopen och där hade dom ingen pizza. (Inte sant. Mamma hatar fortfarande pizza men ville nämna Etiopien).

I Bianco där hon och Becka alltid handlar skor. Alltså minst två gånger i månaden var. Det är inte okej att köpa vinterkängor så ofta. Okej om det är partajskor men inte vinterskor.
Ni kanske undrar vart jag varit? I Etiopien.


Åh, vad jag älskar min mamma. Hon tvinga oss att dricka glögg i söndags och tog fram åtta glas hon fått och tyckte var fina. Visst dom var fina men vi är tre pers och det var ingen glöggprövning vi har. Mamma sa till oss och dricka och själv la hon i en näve nötter och russin och 1 cl glögg.Jag och mamma när jag var liten. Jag är en tjej, jag lovar. Kan någon stava till grön ful tröja.Slatan

Zjälvklart älzkar jag Slatan men Ralf Edströmz utspel efter varje zak Slatan gör är faktizkt väldigt roligt.


What a wonderful day

Igår var det bilnycklarna och idag är det hemnycklarna. I och för sig så är det medvetet för hantverkarna har dom men är det såhär det skall bli? Att jag skall ta hand om mamma och åka land och rike runt (vara hemma klockan fem så någon kan öppna)? Nej, det tycker jag verkligen inte.

Första föreläsningen idag i en ny kurs. Är kursen dålig får jag väl bombhota skolan eller något i straff. OBS! Skämtar. Vill inte ha besök av polisen idag. 

Känner på mig att det kommer bli kallt ute. Skall det bli pälsmässa idag? George är förebilden (i allt).