Friday night lights

image497

Igår började kanal5 visa "Friday night lights" och jag föll pladask. Googlade för att läsa mer om serien om hamnade på NBC:s hemsida där man kan kolla på alla avsnitt gratis (gratis är gott, därmeot kan jag hela MacDonalds reklam om deras nya kycklingsallad Southwest utantill som avbryter varje avsnitt sex gånger). Så hela natten tills idag har jag varit vaken och detta kommer upprepa inatt. O.C, One Tree Hill, Grey's Anatomy kan slänga sig i väggen, här har vi en riktigt bra dramaserie från US and A.

Jag då?

Ugly Betty nu, ser folk dricka geléshots och frågan är omman gör det någonstans i hela Sverige än i universitetsstäder och på Chalmers? Jag har aldrig sett det.

Igår var det derby som sagt och något som jag blev påmind om när jag loggade in på aftonbladets hemsida för se om Lindsay Lohan kört in i något träd, trottoarkant eller något annat det senaste dygnet. Pappa ringde mig i söndags och frågade om jag skulle med på derbyt, jag sa att jag inte visste och pappa sa att han skulle återkomma på måndagen. Något han inte gjorde och jag halvt om halvt glömde av men inte trodde jag att Ellen och pappa åkt dit själva utan att ens höra av sig. Hopp, men de måste ha sett töntigaste ut av alla 30.000 på Ullevi.

Sverige dansar och ler

Inte trodde man (jag) att "Sverige dansar och ler" skulle vara fenomenalt (får jag ens använda det ordet?) roligt när man såg trailern för någon månad sedan. Men dumpa Tore Kullgren och kör direkt på kärringen istället.

Johan Glans om företagsgig "Hej jag heter Johan Glans och jag är ståupp-komiker och jag gör en hel del företagsjobb och då frågar folk mig varför gör du det? Jo för det är så enormt bra betalt"
http://www.kanal5.se/templates/page.aspx?id=20422. Jag måste verkligen lära mig att länka sådär coolers som alla andra kan, till och med Dominique kan säkerligen det? Eller kanske inte.

Till Dominiques blogg för att se om hon kan det http://www.dominiquelonegran.se/mydiary.html

Jack Bauer

image496

24 säsong sjuhundrafortifem på fyran nu. Jack Bauer får alla att tala på en halv minut, han om någon borde man ta till Guantanamobasen.

Popcorn

image495
Sen vi flyttade hit till Flatås förra sommaren (och jag känner fortfarande samma ångest över att bo här som jag gjorde när jag kom hem från Mykonos och flyttbilen redan hade gått och det var bara att åka till sitt nya hem, jag vill tillbaka) har vi inte haft en micro tills slutet av förra veckan. Så nu när man är känner för en bakad potatis behöver man inte planera in det timmar i förväg för att få den klar och det viktigaste, popcorn kan poppas igen (popcorn som poppas på spisen är ett skämt jamförelsevis). Vet inte hur många påsar som poppats (jo, det vet jag faktiskt, fem nu) och alla har inte kommit till munnen så att säga. Att finna den ultimata poptiden och inte bränna sönder alla (mamma trodde att jag nu ikväll när jag poppat två påsar för jag brände den första kör alla på samma tid som om jag vore dum nog att inte förstå att om popcornen blir brände på 3.30 minuter denna gång kanske dom inte bli det nästa) är en konst. Alex kallade popcornen igår att be om cancer. Vi prövade på ostdip igår som var ett big no no. Det var så vidrigt att det inte ens fick stå kvar på bordet på grund av kväljningar. Nu dröjer det länge innan jag köper något annat än tacodip.

Och så vann IFK Göteborg (antar att det var ett "drömmål" som alltid) i derbyt men vem hade trott något annat. Antingen hade det blvit oavgjort med 0-0 eller vinst till IFK för skulle Gais göra mål? Skulle inte tro så.

Lipsill

image494

Igår blev det ingen present till mamma som sagt. Men vi hade i alla fall planer på en problemfri middag vilket innebär en middag med sina tre döttrar plus en Alex utan bråk, skrik och gråt. Vi lyckades inte. Jag visste att om något skulle hända så skulle jag vara boven och inte för att jag är elak utan för mina systrar är så känsliga. Efter en kommentar till Ellen (lipsillen som på kortet ler) om hennes ögonbryn, där ett börjar där det skall och de andra lite längre bort föll hon i gråt. Känslig någon? Jag fick utstå en kommentar, som för övrigt kom innan jag sa något, om jag hade färgat håret med ett efterföljande gapskratt. Jag blev inte upprörd. Eller upprörd och upprörd, jag har kollat mig både en och två gånger i spegeln och undrar om 1. jag lever i självförnekelse och 2. om mina nära och kära håller god min eller rent ut sagt ljuger för mig (Challe sa att min hår var såååå fint). Det, håret, är väl blont, kanske inte gylleneblont men ser det verkligen ut som en katt har pissat i det? Det är frågan.

Idag städade jag mitt rum som present till mamma men efter att ha tänkt efter en stunde kom jag fram till att det var lite lite och att jag har en djävla massa dötid så jag städade båda toaletter, dammsög vardagsrum och kök och diskade. Med detta har jag gett henne en mors dag present som gör att jag inte behöver ge henne något på flera år. Inte på mors dag, jul eller födelsedag.

This is why i'm hot

image492

I fredags mötte jag upp Alex, Frida och Jakob (som alla är på bild förutom jag för 1. de är i Paris på bilden medan jag var och ruttnade i Flatås och 2. de är tre snygga modeller och jag en fem i tre tjej om jag har tur vilket får mig att tänka på This is why i'm hot låten med Mims: this is why i'm hot, this is why i'm hot, i'm hot cause i'm fly you aint cause you're not, jag antar att jag är den där not fly-tjejen). Jag, not fly, fem i tre på Mykonos. Alex är not so fly heller på den här bilden, två kalasras.

image493

Vi bestämde oss för helst inte Chezan men efter att alla (och då menar jag alla) närliggande ställen med närliggande prisar var överfulla så hamna vi där till sist. Gick på Daniel & co (suprise att vi träffades där av alla ställen), över till Smaka för att till sist gå ta oss till Peacock (eller inte sist sist, sist är BK) Peacock var skandalöst (vilket är ett ord jag tycker om att använda), i alla fall musiken och människorna om var där men hey alla ställen som vill ha mig som gäst borde jag vara misstänksam mot (som är en regel som alla människor borde tillämpa som har lite självinsikt).

Igår var det Alex & Anna dag vilket det är varje dag han är hemma och inte mig emot.


Mors dag

Mors dag idag. Jag ringde min syster Ellen igår och frågade om hon hade köpt något till mamsen. Nej svarade hon och frågade mig detsamma och även jag svarade nej. Istället för att lägga upp en plan på att köpa något, planera en middag eller något dylikt så sa vi båda bra för då är vi båda två lika dåliga döttrar. Ungefär så det fungerar i detta hushåll och jag kan inte tänka mig att min andra syster Becka har planerat något överdådigt.

Jag har i alla fall sagt att jag älskar henne och senare (snart) får jag väl inhandla några blommor, choklad eller något annat.


The Office UK!


image491

En timme att avvara, men på vaddå? Får bli en favorite i repris med lite "The Office", UK version, så klart. Mitt all time favorite avsnitt är season 2 avsnitt 4 när David kommer med örhänge, datortönten Simon kommer till kontoret och berättar om hans eskapader på go-kart och speedwaybanan för Garteth, David blir sur för att de andra på kontoret kallar honom för Bluto och Herr Padda när Keith på kontoret  både är tjockare och har glasögon, hans lediga kläder han har på sig när han ha sitt föredrag, fototagning, när han vill imponera på de andra som skall hålla föredrag, motivatonsföredraget och när han avslutar med att springa ut till Tina Turners "Simple The Best".

Sedan skymtas Sergio Georgini jackan med och den går inte av för hackor. Det är lite min pappa över den jackan. Kanske inte riktigt så illa, den är inte av Sergio Georgini (tror jag) och inte kolabrun men där slutar olikheterna. Den är hemsk och ser ut som en svart plastpåse och gör sitt syfte i någon slags ålderskris. Jag brukar alltid syna min pappa från top till tå och egentligen inte säga någonting utan jag antar att min blick säger allt för han frågar alltid "vad är det för fel nu då?". Kom förbi Handels i Göteborg, extern redovisning och något annat föreläser han i och kolla in hans klädstil. En David Brent på Handels.

Jag är inte den som är den

image490

Jag är inte den som är den som klagar på allt och alla, eller det kanske jag är, men något jag alltid tänker på när jag ser "Because of you" på MTV är varför dansar han, Ne-yo, runt i en svart paljettkavaj? Skall han inte låta paljettkavajerna vara och låta musikal- och cabarétartisterna ha dom? För ett-två år sedan kysste jag en kille som var med i någon cabarét och det hela är bara väldigt pinsamt. I alla fall så såg Daniel honom på stan (mitt på dagen, på café) några veckor sedan och sa till mig "jag såg din musikalkille, han hade på sig sådana där musikalkläder". Hopp, tänkte jag och var bara glad att jag inte var med och frågade Daniel vad det var han hade på sig som var så typiskt musikalaktigt. Jag hade målat upp en bild av färgglada skjortor, glitter, paljetter och byxor av strech men Daniel sa att "ja han hade på sig jenas och en tröja". Med andra ord väldigt musikalaktigt, öhh.

Aj ajjj ajjj

Är vaken, skall ändå upp om två timmar för att bege mig till skolan och göra examination två. Eller jag tror det i alla fall, en grupp är idag och den andra på onsdag och jag vet självklart inte vilken jag tillhör så jag våldgästar en och ser hur det går (läs: är jag på fel och de vill att jag skall återkomma imorgon kan de tänka om, jag skall gå idag nu när jag är vaken och allt).

På onsdag kommer Alex förhoppningsvis, inte fått det slutgiltiga klartecknet men ställt in mig på det och på eftermiddagen skall jag och pappa göra något annat än gå på bio som är det enda vi gör när vi umgås om man bortser från en och annan spontan lunch. Vi skall till Göteborgs Stadsmuseum där de visar en utställning om Sverige och förintelsen.

Tidigare ikväll (kan inte bestämma mig om jag ser dagen som en måndag eller tisdag ännu, därav kallar jag gårdagen fortfarande för ikväl) var Daniel här för att ta bort sina stygn han fick sy efter incidenten på Trädgrån och disken. Han skrek som ett litet barn och trots min kassa kamera på mobilen har vi flera korta filmsnuttar som kommer förgylla förfester i evighet. Han bror, Niklas, och "Floorfiller" misslyckandet får hamna i skymundan ett tag i alla fall. Sedan höll Daniel på att trakassera mig om några skor Alex var tvungen att köpa med sig från London till honom som helt plötsligt blev mitt uppdrag att se till att det gick hem. Pfff, ett nummer och e-mail kunda jag bistå med men resten fick han fixa själv vilket han inte glädjes åt. Däremot glömde han att skriva ner numret jag sa så han var tvungen att skamset be om igen och jag propsa på ett tack.

Veckans lirare

image489

Det är bara måndag men veckans lirare kan redan utses och vinna utan någon konkurrens vad som än händer. Möt Juan Antonio Roca (bild) som är god för över 30 miljarder kronor. Hur? Han har enligt egen utsaga vunnit på lotto, och inte en gång utan hela åttio. Egentligen verkar det som om han "lett en omfattade bedrägerihärva" som pressen kallar det och nu är det upp till den spanska domstolen. Man måste älska människor som ljuger så kopiöst och tror att andra köper det.

http://dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2007%5c05%5c21%5c9651&o=expressen

Svaret på världens problem

Jag har varit så fruktansvärt deprimerad denna vecka. Och inte deprimerad som i "jag är lite nere för tillfället" utan snarare "jag vill aldrig gå upp ur denna säng igen". Och det har jag i princip inte gjort innan helgen. Jag var i skolan och hade en obligatorisk examination, och jag som ändå tycker om att gå in på sidospår kan säga att det var något av det löjligaste jag gjort i skolväg.  Examinationen som brukar vara något man i alla fall får avverka en dag (i mina mått mätt, alla andra håller på i evigheter och sitter med sina grupper i dagar, but not me) för att förbereda sig vilket inte alls var fallet denna gång. Till denna skulle vi komma oförbereda och jag klagar inte, mindre arbete för mig, men själva uppgiften vi skulle göra var något de borde ge människor som läser medie i gymnasiet första skoldagen om inte innan. I alla fall jag har varit i skolan en gång, vart med mamma och handlat två gånger och annars har jag rört mig från sängen och köket och inte ett steg till.

På fredagen ringer pappa som vet hur jag mår och säger att han har något som skulle få mig på bättre humör, han skulle nämligen ha några över på fondue. Så där har ni, recepet mot alla problem, fysiska som psykiska går att lösa med fondue. Behöver jag tillägga att jag inte kom.

En Moder Teresa i en glamourmodells kropp

image488

Jag läser en artikel(???) skriven av Alexander Erwiks som finns att läsa på sthlmsfinest.com att Rosing är avundsjuk på Gynning och att Rosing undrar varför det går så bra för Gynning och inte för henne i med att "vi har ju faktiskt samma bakgrund". Något som Erwiks kommenterar lite spydigt: "Det du Linda Rosing kan du ju ligga sömnlösa nätter och tänka på, vi andra vi vet exakt varför". Och inget konstigt med det, alltså den spydiga kommentaren eller de andra som tycker likadant och även de säger sin åsikt om Rosing som möjligtvis inte går under kategorin komplimang. Alla utan en, av allas Moder Theresa, Marie Plosjö (på bild), som skriver "Vad jag har förstått så mår ju inte Linda bra.., hon har hamnat i en ond spiral. Hoppas att hon mår bättre snart och att hon kan ta sig ur denna onda cirkel. Jag förstår inte skadeglädjen bland de som kommenterar. Empati och kärlek är långt mycket skönare att ge än kritik grundat på illvilja ."

Skämtar hon med mig med? Låt människor störa sig på Linda Rosing ifred, hon är faktiskt en människa som
byggt en karriär på mediehoreri.


En amatörernas afton

Torsdagen hann komma och gå utan att ett plan från destination London innehållandes en Alex landade på Landvetter flygplats. Sedan var det sagt lördag och även denna dag hann komma och gå utan någon Alex och nu hoppas jag på onsdag.

I fredags hann jag och Challe med en barrunda med flera stopp inklusive fyllemat och ändå var vi hemma någon minut i två (på natten inte på dagen dess värre, fast hellre att komma hem två på natten och precis hinna se "L Word" än att se ut som ett kalasras på vagnen hem efter någon efterfest mitt på ljusa dagen). En amatörernas afton kort och gott. Detta gottgjorde vi igår när vi var kvar tills lamporna tändes i taket (eller gjorde de det? klockan var fem när vi gick så de borde ha gjort det) och fyllematen fick inhandlas på ett dygnet runt öppet kafé.

Fröken, fröken vaddå?

image487

Marie Plosjö åker land och rike runt för att krona nästa Miss World Sweden och här är vad Jönköping hade att erbjuda. Söta tjejer, visst, men klänningarna är skandal. Ser ut som om nians balklänningar har dammats av för att se dagsljuset ännu en gång (och förhoppningsvis bara denna gång, men hey alla har hemska balklänningar, min från nian duger inte ens att putsa skor till), men det jag skulle komma fram till är att alla deras ligger i lä när man ser Marie Plosjös porrchock. För det är väl vad det skulle heta på kvällspressens lödsedlar, en röd klännig av lack/latex som inte lämnar mycket till fantasin. Inget jag skulle ha på mig som konferencier om det möjligtvis inte skulle vara på  en tatueringsgala, sexleksaksmässa, eller något dylikt.

Bitterfitta

Har fått en kommentar som jag inte kunde göra mycket annat åt än öppna mina två armar och omfamna den, jag älskar den med andra ord även om det direkt är komplimanger:

"tydligen gillar du att sitta och klanka ner på folk..... lycka till om du tror att det kommer gå bättre för dig/domi"

Om jag gillar att klanka ner på folk? Ja, yes, qui, si, hur många språk skall det behövas ta på för att folk skall förstå. Men gärna inte utan baktanke, inte kul att klanka ner på folk för klankandets skull (alla gånger), man skall aldrig nedvärdera humorns kraft. Och människor som beter sig rent idoitiskt är i regel roliga att skratta åt. Sedan är jag lagd åt det bittra hållet, jag är på ren svenska en bitterfitta (ursäkta ordspråket som Öczan hade sagt). Så som sammannfattning kan sägas att det som kommer från mig är lite hat men det mesta ironi och sarkasm och kan man inte ta det får man gärna hata mig (säger som Alex Schulman de som avskyr mig är i regel idioter).

På torsdag kommer Alex hem, inte Alex Schulman utan min Alex.


Finn fem fel

image485

Sånt här skit (skit som ser ut som hon tvingat sin städhjälpets dotter på tre att göra) att man får tonvis av som föräldrar, och som man med samma sekund  får undrar om det finns plats på vinden för en till. Men att behöva få det av sin dotter när hon är 25 år och man ligger på sjukhus, det måste vara överdjävligt. En blomma, ett kort, choklad, vad som helst, men inte stor tavla med tonvis av bilder på Paris själv (och någon på sin sjuke pappa) med låtsaskristaller.

Vad lägligt bilden kom nu i dessa tider när hon har fängelsedom hängades över sig och vill få världens medömkan. Hon lär ha gått fram och tillbaka till bilen (bilen som hon för övrigt fortfarande kör om jag förstått allt rätt) i timmar tills någon tog en bild.

Helgen

Daniels karriär på Trädgårn som diskare kan redan vara slut. I fredags, som för övrigt var hans första dag, lyckades han skära sönder halva fingret och kvällens fick spenderas på Axess akuten med mig som sällskap. Satt hemma och gjorde i ordning mig för att spendera en kväll på stan med Challe och Kitty när han ringde och ville att jag skulle hålla sällskap (han hade tydligen ringt hela sin telefonbok, undrar vilken plats i ordningen jag hamnade?) och mitt spontana och kanske ärligaste svar var "NEJ". Men så fort jag lagt på fick jag dåligt samvete och tog mig in för att sitta med honom i två timmar tills stygnen var på plats.

image484

Mötte upp Challe och Kitty på Berså och hann med Locatelli och Parkan (och där var Parkans alldeles egna maskot med (på bilden), jag får alltid en puss av honom när jag träffar honom nu för tiden, lyckos mig) innan det blev hemfärd.

Igår var jag bjuden på middag (med Eurovision på i bakgrunden, skandalöst! Turkiet borde ha vunnit om det hade varit någon rättvisa) hos Daniel med Hampus, Lizzie, Tobbe och Oskar och därefter tog vi oss till fest och jag och Lizzie hamnade hos Gustav på efterfest till sist i mina gamla trakter, Askim.

Kan knappt skriva (eller stava) och är helt skakis i kroppen idag så ikväll blir det inte mycket gjort.

Eurovision igår

Eurovision igår. Jag satt med penna och papper och skrev helt själv frenetiskt om vad jag tyckte om låtarna (vilket brukar mer bli personangrepp än synpunkter om låtarna, som in the good old days när jag och Alex rackade ner på allt och alla som höll i en mick under Eurovision).

image483

Efter lite tjat fick jag min syster Ellen och hennes kompis att skriva ned de tio de trodde skulle gå vidare till final och jag hade för ovanlighetens övertro till mig själv och trodde att med nio rätt skulle jag ta hem alltihoppa stort. Jag fick fyra rätt och Reena med sina fem vann. Men så länge Ellen förlorade så hänger jag inte läpp. På lördag vinner Turkiets Shake it up shekerim med Kenan Dogulu (bild). The Ark kommer femma och jag skäms (bara lite) för att jag tar det hela på det blodigaste allvar.

Nu till helgen vill jag ut. Jag har inte gjort något vettigt under hela veckan, på helt sant. Varit på Chez två kvällar, en föreläsning, städat mitt rum och det är allt. På fem hela dagar. Tyvärr så tillåter inte min ekonomi utgång eller utgångar som jag egentligen skulle vilja. Jag kommer alltid vara Lyckolslantens Slösa istället för Spara.

Jag tror inte på trender, stilrent, klass eller något som är snyggt i huvudtaget

image482

Simon Davies (som är ena halvan av "Simon och Tomas" som går på TV3 20:00) säger till Expressen att han inte tror på trender (
http://www.expressen.se/levabo/1.674307). Nähä! Jag har aldrig sett något så smaklöst som de hus de stajlar om i sitt program. De får fyrans Lulu Carter framstå som ett geni och det krävs det mycket för.

Lite om allting

Tobbe kom hem från sin 10-månaders resa runt om i vida världen (Asien, Austrailen, Latin- och NordAmerika) igår vid lunchtid och senare befann han sig på Chezan för att träffa Schillerskagänget + mig. En stor eloge till honom som orkar, jag hade varit hemma och sovit och antagligen sovit nu med.

Ikväll är det Eurovision Song Contest som inte riktigt är densamma utan Alex här  bredvid mig i soffan med chips, hjärtan, ostbågor, dip, godis och läskeblask som sällskap. Nu får jag klara mig ensam med kladdkaka.

Lyssnar på Finland - USA matchen tack vare webradion och Finland leder än så länge. Visst vore det roligt med Sverige - Finland i final.

Hade planerat att gå på föreläsning imorgon men tur var det att jag snegla på schemat annars hade jag gått runt som en annan vilsen själ och letat efter en föreläsning som inte existerat.

Nostalgi, gick på Ahlman igår och idag gick jag på Schönbeck på Billhälls (trots det varit Hemköp i år och dagar kommer jag aldrig sluta kalla Hemköp i Sisjön för Billhälls). Vi pratade om the good old days på gymnasiet då allt var lek och skoj.

Daniel har för övrigt fått ett till jobb, som diskare på Trädgårn, och Daniel plockar på sig jobb som om den som haft flest vid döden vinner.


Pontiak

image481

Är på fruktansvärt dåligt humör, vilket princip aldrig händer. Eller jo, jag går runt som ett vandrande bittert åskmoln flera dagar i veckan men det har sin charm det med, hoppas jag. Det enda som gör mig på bättre humör är att logga in på myspace.com och till Pontiaks (bild) myspace (
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=178281777) och lyssna på "Sommaren är här".

Pontiak Johanzon (med z, mycket viktigt) spelar i Göteborg på Showdown/Henriksberg den 1 septemeber, kanske nästan värt att ta sig dit.

Träffade Daniel en snabbis igår, hade bett honom att  köpa en mascara från Lancome till mig på flygplatsen men i med att det fanns så många så visste han inte vilken han skulle ta och jag fick en liter vodka istället. Det funkar det med.

Nu har Tobbe landat i Götlaborg efter 10 månader resande, välkommen, welcome, желанный, bienvenido, ευπρόσδεκτος, tervetullut!

Mycket hinner hända på mindre än en vecka

Skall iväg och träffa världens bästa Daniel ett tag nu. Han frågade mig om det var samma personer som går ut fortfarande, om samma människor jobbar kvar, etc. Människan har varit borta i 6 dagar och beter sig som om det vore 6 år eller 6 månader.

Jag skall lyckas om jag så skall förolämpa varenda människa som bestämmer min framtid

image480

Joe Labero säger i en artikel i Expressen (
http://www.expressen.se/noje/1.669611) att det är omöjligt för honom för få en show i Las Vegas pågrund av:

- En blond svensk viking har svårt att hävda sig mot de hierarkier som styr i Vegas - där makten består av judiska businesssyndikat, amerikanska dollarmiljonärer och homosexuella artistbokare. Men jag ska dit. Förr eller senare, säger han till magasinet.

Genom att säga så tror jag inte att hans chanser blir direkt större.

Var och såg Joe Labero med familjen en gång för en herrans massa år sedan (som gamlingar säger) när han uppträdde på Rondo. Pappa sa att han hade världens bästa platser och backade inte ens efter vi sett showen som för oss bestod av  myror som sprang runt på en scen och människor som inte satt på balkongen långt bak klappade åt. Så känns det att leva in denial.

Kvantitet för kvalitet

De flesta bloggar jag läser läsas av tre anledningar:
1. de skrivs av människor jag har en relation till (till och inte med) alternativt är bekant med
2. postar kändisabilder som galningar
3. jag verkligen avskyr bloggaren och vill fortsätta bygga på mitt hat

Och gemensamt har de alla tre att även om inläggen inte alltid är välskrivna, utmanade eller genomtänkta så är det på ett eller annat sätt, ja, underhållande. Men nu tycker jag att flertalet bloggar bara blir sämre och sämre, inläggen består bara av fjortisfraser,  ytligheter och dagens outfit bilder.

Hemma idag

Regn, uppehåll, regn, uppehåll, regn och det är inget jag tänker utsätta mig för så jag stannar hemma idag. Tror inte jag kommer missa speciellt mycket (läs: i princip ingenting alls) och speciellt inte nu när vi har hemtenta i denna delkurs.


Drömmål

image478
Något jag och Alex uppmärksammande nu när Allsvenskan startade var att i varenda artikel som handlade om IFK Göteborg och när de gjorde mål var att det var drömmål. Drömmål för de var så fruktansvärt bra som man bara kan drömma om eller drömmål för de sällan gör mål och det bara händer i drömmen?

Själv är jag en trogen IFK:are (uppfostrad sådan av pappa, det skall vara Frölunda Indians i hockey, IFK Göteborg i allsvenskan, Arsenal i engelska ligan och Roma i italienska ligan)  och den vanligaste frågan jag ställer angående allsvenskan är får man dricka öl där, får man det, hallå, får man det?(när man kollar på skall tilläggas).

John Blund

Har tagit en halv Atarax för att förhoppningsvis kunna somna snart. Börjar redan känna av lite och det är annat än när jag kunde smälla i mig en tre stycken och inte känna någonting förrens dagen efter då man kände sig som en zombie (och säkerligen såg ut som en).

Så nu (förhoppningsvis) sömn och imorgon blir det till skolan, in till stan och köpa förnödigheter som nagellack och smink. Daniel kommer imorgon med och då skall vi leka dricka en öl eller två.

Carolina Gynnings allvarliga punkt.se karriär

image477 

Jag började med att älska Carolina som den skrikiga, irrationella och crazy skånskan inne i BB-huset, hon kom ut och uppskattas även då starkt av mig, men efter åtskiljiga löp, ännu fler artiklar, konstutställning, Ego Girl, medverkan i Let's Dance, Förkväll, krönikör för punkt.se och nu närmast programledare för Idol 2007 börjar i alla fall jag tröttna på henne. Och jag undrar om inte även svenska folket börjar det med? För mig är det charmiga, glada, supersöta (även hon) skånskan Emma Andersson som tagit sig in i mitt hjärta (för länge sedan, men nu...) för att stanna.

Dessutom är Carolina Gynnings krönikor som hon skriver för punkt.se så fruktansvärt dåliga att den kan få vem som helst att vända sig i graven. Med en gravallvarlig byline-bild och rubriker som "Alla skall få ledigt när det är sol", "Jag vill snart göra en Britney" och "Jag är ingen sexdåre" blir det inte bättre.


Svineri

Ibland undrar jag om vi har de svinigaste killarna i hela Europa till och med i hela världen här i lilla Sverige. Och då menar jag inte de killar som fäller lite opassande kommentarer, som raggar för mycket på spårvagnen eller busvisslar, för de finns i Europa mått mätta egentligen inte alls speciellt mycket här.

Det jag tänker på är killar som fått storhetsvansinne på ett sätt som absolute inte fanns för 30 år sedan när ens föräldrar var ungdomar och var ute i svängen. Killar som efter att druckit för mycket dricka (och stoltserat med sina champagneflaskor (gärna utomlands i storstäder som Paris) och låtit kompisarna tagit kort på hela spektaklet som sedan hamnar här on das Internet, ni kanske den eran var slut men jag antar att vi lever i en postmodern tid) och i många fall snortat några linor. Jag vet inte om det är bara jag som kommer i kontakt (helst inte umgås) med fel sortens människor, egentligen spelar det ingen större roll, för de finns över allt och beter sig som uppblåsta svin.

De är människor som ser allt och alla som materiella ting som de själva får fritt värdera, som skämmer ut sig själva även om de tror de är on top of the world, människor som lever och andas för onsdags-lördags kvällarna.

Människor som man gått i samma låg-, mellan- och högstadiet. Människor som förhoppningsvis kommer ur denna bubbla en gång och då skäms ögonen ur sig.

Som när jag och Challe var ute för någon månad sedan och vi gick på några jag gått i samma högstadie.  De frågade om vi skulle med på efterfest. Nej, vi skall hem och fick då svaret skit i det då, djävla horor.

En i sällskapet har jag föraktat ett bra tag nu på grund av hans svineri och är något han äntligen snappat upp. Han sa till mig för några veckor sedan att jag förstår att du inte tycker om mig. Jag vet inte om han mena att jag förstår att du inte tycker om mig för att du är otrevlig eller om han syfta på att jag förstår förstår varför du inte tycker om mig för jag är som jag är. Jag tror på den första, för han skulle aldrig kunna tänka så långt. Sen att han var normal för ett år sedan innan han började sällskapa med det vita pulvret är en annan femma.


Less is more...

image475

Less is more, verkligen, och speciellt i detta fall. Vad har hon gjort med sig själv. Ser ut som om tyngdlagen skall ta ut sin rätt och att hon vilken sekund som helst skall ligga på mage (eller mage och mage, magen lär inte nudda marken med dessa bomber).

Senaste nytt i världen (läs lilla Hörby)

En man och kvinna har hittats mördade mellan Hörby och Höör vilket för mina tankar (och misstankar) till en person jag läste religion med för 2 år sedan. En helt galen kille, som man aldrig säkert kunde säga om han var nykter eller aprak, som skrek högst, sjöng i tid och otid och som kommer från Höör.

Han var dock en ganska uppfriskande själ, en sådan person man kanske inte ville umgås på tu man hand ensam i en gränd men han livade upp tråkiga föreläsningar.

Men min favorite all time från teologen är Svante. Som när jag träffa honom för några veckor sedan och han förklarade sin kvinnosituation. Han berättade att på senaste tiden hade tjejer hängt som klassor runt honom, något han först trodde  var ett skämt men efter att ha kollat i spegeln en och två gånger så undrade han om det inte var så att han blivit snyggare. Jag svarade nej.


Pokerfejs

image473
image474

Ikväll medverkar både Cissi Ramsby och Peter Swartling i "Pokermiljonen" och det tar nästan emot att ägna ett helt inlägg åt dem, men det är tvunget. Whats up med deras ansiktsuttryck? Farligt sexiga eller bara barnsligt. Jag håller på det senaste, alla gånger om.

Våra bästa år

image472

Jag har frenetiskt följt "Våra bästa år" sedan jag gick i en femman men nu håller inte ens jag koll på släktträden i Salem längre och inte manusförfattaren till serien heller. Jag hänger inte med när och hur Jennifer Horton och Lucas Roberts blev syskon och fick reda på det? Och manusförfattarna hänger inte heller med på alla syskon, i ett avsnitt för två veckor sedan så sa Marlena att hon var glad att umgås med alla sina barn och då satt bara Sami Brady, Belle Black, Rex DiMera och Cassie DiMera runt bordet. Hennes två resterande barn Eric och Carrie var inte där och bortglömda av alla, inkl. manusförfattarna. Skandal när man tänker efter för vilken hög klass den serien alltid hållt i över 50 år.

För övrigt så harjag har hört att Stefano DiMera lever fortfarande (nähä, han har fler liv (eller planer) än en katt och skall göra comeback i juni i USA efter att medverkat i Glamour i x antal år. Den där Joseph Mascolo (bild) är något alldeles extra.

What to do, what to do...

image471

Klockan är några över ett och jag är redan hemma. Jag har hunnit med en två timmars föreläsning (med akademisk kvart och rast så blir den dock bara en och hen halv), väntat på pappa en halvtimme, lunchat med pappa och blivit dödshotat av min syster (på bilden ser man förövaren och systern Ellen).

Och som sagt hemma och uttråkad. Inget att plugga, inget att göra, dåligt väder, alla jobbar eller är borta och jag bara är. Skall man ta och försöka sova lunch trots att man inte är trött?


Jag vill fortfarande inte...

Jag vill fortfarande inte ta mig till skolan och sitter här i ren protest och vägrar sätta på mig kläder. Som ett barn som inte vill gå till dagis för hon hellre vill se barnprogram. Men snart, om en fem minuter, måste jag ta mig i kragen och sätta på mig något med en krage.

Funderar på att höra av mig till pappa och se om han vill luncha i med att han jobbar ett stenkast (bokstavligt talat, skulle jag kasta sten från där jag har mina föreläsningar skulle en sten om jag vore riktigt stark nudda Handels) ifrån.

Veckans se i framemot är inte många (få men bra):
Daniel kommer hem (fast han har inte varit borta länge), TOBBE kommer hem som varit borta i en tio månader vilket skall bli jättekul (har han växt? tappat tänder? antagligen inte i med att han är 22) och Eurovision Song Contest går av stapeln, äntligen som Gert Fylking har myntat.

Uppe med tuppen

Uppe med tuppen, i mina mått mätt, och skall snart till skolan för att ha min första föreläsning i en ny delkurs som jag inte har den blekaste om vad den handlar om. Inom ramen för medie- och kommunikationsvetenskap vet jag, men sen tar det slut.

Jag vill verkligen verkligen inte till skolan. Så fort man sätter sig i föreläsningssalen känns det som man blir serverad ett sömnpillar, ingen utmanning (vilket jag hade klagat på om det inträffa nu, jag har ingen lust att lägga ner tid på detta), ointressant och oinspirerande. Hoppas bara att Freddan är där och att han är på tiptop humör (det vill säga sarkastisk) och att vi kan skratta ihop (vilket vi alltid gör) på 15 minuters rasten som känns som en. Underbart är kort.

Har under alla mina studentår på universitetet åkt med hundrakort och nu på senare tid betalat 2 kuponger resp. väg för att ta mig till skolan. Börjar fundera om det inte är lönsamt att köpa ett riktigt busskort , det borde det vara (i med att jag är den enda jag ser som köper kuponger som en nybörjare), men har inte den blekaste vad det kostar. Gick in på vasttrafik.se men det gjorde mig inte mycket klokare (läs, jag orkade inte ens trycka fram mig från startsidan och undrar om ni vet?).

New young pony club

image468

New young pony club - Get lucky, Ice cream, Jerk Me

Fredagen

image466

Vaknade tidigt på fredagen vilket är ovanligt och mötte upp Challe och Agnes (bild) i stan på kvällen för att avverka Ferdinand (why oh why? inte för att jag egentligen bryr mig vart jag går så länge det inte är barn överallt, men så hänger jag på Chez så dubbelmoralen är här för att stanna, personalen var sjukt otrevlig där med), Berså, GP (vill inte egentligen skriva ut hela dess namn men alla Göteborgare måste förstå att det är Gamle Port, där vi skulle möta upp några av Agnes vänner. När vi väl kom dit sa dom att det var 29 år och jag var tvungen att kolla i kalendern om det var första april, vilket det inte var, que? Vi kom in efter en stund och träffade Agnes kompisar och Kitty för att dricka. Det var någon Jazz jam session i något av rummen och gamlingarna med strippit långt hår i tofs och sletna skinnjackor satt där. Vi var dock inte där, trott eller ej) och sist men inte minst Parkan där Hanni var.

Här förekommer lite av båda, name- och club(?)dropping.


Torsdag

I torsdags efter tentan och efter jag gått i cirklar i stan (på sant, visste inte vad jag skulle göra så jag gick runt, satte mit på en parkbänk, gick lite till, satte mig igen och höll på så ett bra tag, helt tappad och lost) och verkligen blivit stalkad av en säljare på stan som sa efter jag dragit till med "jag har inte tid"-frasen som han måste höra av 90% av alla som går förbi. Då följer säljaren efter mig och skriker "tycker du det är jobbigt att jag går efter dig, tycker du det, jag följer efter dig nu och ser vad du hade så bråttom till" men till sist vek han av och skrek "jag står här och väntar på sig när du kommer tillbaka".

Hopp, i alla fall tog jag mig hem, åkte och fixade med mitt pass (och jag är bara 170 lång, jag har alltid med handen på hjärtat trott 173 cm och stoltsert med det och det står till ich med 172 på mitt pass så efter att jag mätt mig (utan strumpor, det är väl en 3 cm tjocklek på sådana, möjligen farmors stödstrumpa) så fick jag det konstaterat, jag har levt i en lögn. I alla fall så tar man kortet vid luckan/kassan och i med att det stod på mitt tidiga pass att jag var 172 (och som 21åringen krymoer man väl inte) så var jag tvungen att sträcka på mig så mycket att axlarna blev jättebreda och det jag ser ut som om jag simmat 8 timmar om dagen, varje dag av mitt liv.

image465

På kvällen efter jag bytt om 8 gånger och till slut valde det jag hade på mig först tog jag mig in till stan och Chezan för att möta upp Challe. Efter någon timme gick vi till Lounge för att träffa Agnes som bloggar för aveny.se som hade releasefest där. Drack gratisdrinkar (gratis är gott), Kitty och Evelina med kompis kom, var på Locatelli (där jag träffa Niklas, Hampan (bild, brukar ha den munderingen på sig när han går ut) och Klara) en stund, tog oss tillbaka till Lounge och åkte hem efter att fylleätit halva BK (nej, men två hela menyer, vilket är skandal, men på fyllan och villan är allt tillåtet. Inte som i krig och kärlek som det egentligen heter).

Namedropping kan förekomma. Fullkomligt ointressant för de flesta.

Fresssht

Igår var det grillfest hos Sofia i Askim. Kändes som det var år sedan man var i Askim trots att pappa bor där, vilket inte utesluter det andra dock. Inträffade en sorglig incident tidigt på kvällen vilket gjorde alla låga och i samband med att jag varit ute de två föregåenda dagarna fick jag knappt i mig ett glas. Kom hem innan ett och vaknade idag (någorlunda) fräsch (eller fresh som Daniel säger, främst när vi är på Filippa K och han och Jakob går runt i boutique (jag tycker Filippa K är en trendig boutique och inte affär eller butik) och säger så om varenda plagg. En konversation ser ut så här, Jakob visar ett plagg för Daniel som säger fressht, Jakob svarar fresssht, Daniel bekräftar Jakobs fresssht och säger fresssht igen och så håller de på, i miunter om varenda plagg), pigg och icke bakfull.

Dock skall jag leva som om det vore en bakisdag ochg inte göra någonting (men ingen kan klandra mig, nya kursen börjar imorgon och det är dåligt väder), äta fett och kolla ishockyn.

Call on me

Har fått samtal från Daniel nästan varenda dag när han har varit in The Big Apple. Samtalen har varit minutkorta och han har sagt precis samma sak varenda gång "vi har det kul, det är galet, Tobbe horar sig, vi är ute varenda dag, det här blir dyrt, Hejdå." Ikväll (på morgonen svensk tid) kommer med all säkerhet ett nytt, likadant samtal. Men det uppskattas, det ultimata vore om även Alex kunde ringa lika ofta.

Kanske skall tillägga att med hora betyder inte hora hora sig.


Påminnelse

image464

Påminnelse till Daniel (som posar hårdast på bilden, kolla din hy på bilden, helt klanderfri vilket är något man inte kan säga idag och fin i håret var du med) som är i NY med Tobbe (som försöker posa) att köpa parfym, parfym, parfym (och present).

Hade tenta i torsdags och efter det har jag hunnit med två utekvällar, torsdag på Lounge(s) och igår lite över allt. Ikväll har vi grillat men mer om det senare för nu är jag trötter.