Dagens bild

Dagens bild:
Skall snart ta mig in till stan och träffa Nickie och det känns som det var år och dar sen vi träffades och det är nästan det. Tjingeling!

Hehe...är med på dagens Sing in Bee. RobinssonRobbans ex by the way.

5. Östermalm                                                                                                     
(Fint folk med Gucci som röstar höger)                                                      

Södermalm
(Fult folk med palestinaschalar som röstar vänster)


Arsty farsty

Nej men nu får ni faktiskt ge er. Ni är med i Idol så sluta vara så djävla artsy fartsy.


Sov knappt ...

Sov knappt någonting inatt så när valet var på att sova en halvtimme till eller duscha och föna håret blev det sömn, sova tio minuter till eller sminka mig blev det även då sömn så jag satt på vagnen och hade mascara på kinden, i ögat, på ögonlocket och mina ögonfransar var en klump men men. Föreläsningen var som vanligt intressant men ända sen jag fått min AD(H)Ddiagnos så kan jag inte koncentrera mig längre än en timme och kluddar hela tiden (min tenta borde handla om kludd, synd bara att jag inte kan måla utan det blir blommo, blommor och blommor som målas). Det kunde jag innan men det är nod det som kallas placeboeffekt. Det körde vi på en kompis på högstadiet, gav honomen flaska vatten i en vodaflasa och jag har aldrig sett en så "full" människa i hela mitt liv.

Ställde några välvalda frågor idag som alltid och känner mig inte direkt som en hjärn(stjärn...någon som sa så i Paris Hiltons program BFF)kirurg men det är en tjej som är värre. Hon räcker upp handen och när det blir hennes tur så säger hon alltid dom sa precis vad jag hade tänkt och säga. Den enkla går vi inte på för den körde jag med under hela högstadiets biologilekioner men så fick jag bara godkänt.

Ikväll skall jag ut och jag är taggad och peppad som Julia skulle ha sagt.

Alla älskar Raymond

Alla älskar Raymond och även jag. Tyckte att jag fick till det lite med meningen där...hehe. Känner mig som Raymonds misslyckade bror Robert som bor hemma hos sina föräldrar. Hej jag heter Anna, är 23 och bor hemma hos mamma. Har dessutom inga planer på att flytta hemifrån förens hon behöver mer hjälp av mig än jag av henne och då flyttar jag in hos Ellen.

Jag och pappa:

Jag fick tillbaka mitt prov idag.
Vad fick du?
MVG
(hände dock inte alltid).
Vad bra, vad duktig du är......................................................hur gick det för de andra?
Sådär
Hur många fick MVG?
Några.
Så det var ett lätt prov?
Ganska.
Hur många procent i klassen fick MVG?
Vet inte.
Men det var många?
Ja några.
Vad fick Alex?
MVG
Mer eller mindre poäng?
Mer.

Aha.

Medan mamma alltid säger du är så duktig och kör den här stilen som när hon ringde runt och sökte jobb åt mig utan att jag hade en aning om det.

Jag hade planer att flytta ihop med Alex för några år sedan men de var inga han visste om eller troligen skulle ha gått med på. Kanske nu när han är i London och det är svindyrt men inte annnars för han fick nog mersmak efter Mykonos och tyckte att jag var stökig när jag ansåg att jag precis hade städat. Även Daniel och jag tänkte flytta ihop en gång i tiden men det gick aldrig längre än till en fylleidé innan vi förstod att vi skulle döda varandra. Han är jobbig, jag är jobbig, han är jobbigare.

Har inte börjat med tentauppgiften ännu, suprise suprise, och funderar på om jag skall höra av mig till Amela för att ta en cappucino med skummad soyamjölk, ett nyp av farinsocker och som kronan på verket litelite kamel som skall lägga sig som ett tunt lager över det cmtjocka lagret av soyamjölken eller så tar jag bara en cola. Jag förstår mig inte på hela fikagrejen, dricka kaffe som tar längre tid att göra och har fler ingredienser än ett julbord och sitta på en och samma plats så länge att man borde betala hotellpris.

Livlig fantasi

Jag har aldrig förstått mig på det där med bläckplumpstest. Jag har själv gjort det hos en psykolog när jag gick i åttan tror jag och hon sa till mig att säga vad jag tänkte på och att de var bättre att säga något än ingenting sådär satt jag och nämnde varenda sak jag kunde komma på som att det såg ut som ett monster med fyra ögon som spyr etc. etc. Hon kollade konstigt på mig efter vi hade gått igenom alla bilder som sa till mig jaaa vad skall man säga, du har väldigt livlig fantasi. Hur mår du egentligen?

Aporopå tatueringar så har jag ingen själv och har inga planer på att skaffa en om jag inte blir tillsammans med en kille och vi känner för att tatuera in varandras namn efter 6 månader för det är så käckt. Men om,om jag skulle göra en skulle jag skriva ERA under foten som i ny era, EllenRebeckaAnna men det är cheesy och onödigt att jag dör. Men den här är lite häftig, jag skulle freaka ut om det hände mig:Har man livlig fantasi så går det ofta hand i hand med att vara uppfinningsrik. Men är ni inte skall jag ge ett tips till alla manliga oskulder där ute.


Not the reaction I expected

Jag klarar inte av att se Idol, det är hemskt men det finns en Idol jag älskar och det är Ola, han verkar vara världens charmigaste trots att hans låtar är sisådär. Finns få klipp som verkligen är roliga (i think time will tell, not the reaction i expected) men det här är mina favoriter.

Jungfrufödelse

Tredje gången den här veckan som jag vaknar och mår helt otroligt dåligt, jag mår riktigt illa och vet alla vad det betyder, jag har en bulle i ugnen så jag skall boka in tid för abort idag. Tråkigt men nödvändigt. Eller jag vet inte ens om man får skämta om det, man får väl skämta om allt (???) och om jag skulle vara gravid skulle det vara ett mirakel och folk skulle vallfärda (ta Sterling mycket billigt och bra) för att träffa mig för det skulle vara jungfrufödelse. Lite direktkontakt med Gud och det där.

Dessutom är det svinkallt här i lägenheten så våga sätta på värmen fastis jag får snart gå runt med vantar och mössa eller kör du pappastilen och ser hur länge man klarar sig utan att sätta på värmen vilket är en väldigt rolig lek.

Världens bästa

Haft världens bästa dag idag och det betyder mycket om det kommer från mig. Hade en kompisnånting som sa att jag alltid var så negativ trots att jag alltid var så djälva positiv med honom men det gick inte ända fram. Fick hem mer saker idag till mina future armband, peacemärken, stjärnor, hjärtan, Madonna, judiska symbolar och sådant så vill ni ha får ni hojt till. Skall bara se om jag får ihop allting och jag behöver någon klämsak och ögla. Och när jag skriver få så menar jag få och inte hosta upp några slantar.

Fick en jacka idag som var fin men aningen kort i armarna så som alltid frågade jag min mycket diplomatiska mamma om det var det. Nej, sa hon förstås som alltid och då svara jag men den slutar juh vid armbågen nästan hur kan du säga att den inte är för kort??? Nej inte riktigt vid armbågen svara hon då. Men den är fin och ser ut som den i Beyonces skinnjacka i
If I were a boy förutom att den inte riktigt är i den färgen jag ville men men kan inte få allt.

Becka kollade lite konstigt på min jacka men då fick jag berätta hur det står till här i familjen. Du klär dig white trashigt, Ellen barnsligt och jag är ett modeorakel. Och jag mena det......typ.......synd bara att ingen anser det.

The american dream

Julia har skämslåtar och det har jag med. Det här är min och jag tror jag vinner ganska rejält. Älskar dessutom att Hulk Hogan (älskar att han tror han är en superhero fortfarande och att alla har HULKIMANIA. Nej du är bara äcklig, orang och skippa mustasch, inte för att det skulle lbi så mycket bättre utan)skall vara överbeskyddande då hon knappt har trosor på sig när hon uppträder, att han nu dejtar en tjej som är lika ung och ser ut som Brookes tvilling och morsan även hon har en toyboy. Brorsan kom precis ut från fängelset för att han hade kört för fort, kraschade och kraschade även en killes hjärna. The american dream baby.

Min syster är på ett djävla humör så jag tänker inte säga att Olivia har ringt idag. Hoppas Olivia ringer och frågar varför hon inte har ringt för annars får Becka aldrig reda på det.

I dagens Dr.Phil pratas det om dåliga bröllop, bridezillas och fruar som är besvikna på deras män för att vädret var dåligt(!!!!) på deras bröllopsdag. Jag är världens bästa flickvän i teorin inte alls lika bra i praktiken men jag kommer aldrig bli en bridezilla. Jag har funderat på om jag ens vill gifta mig men jag är rätt faktiskt rätt romantisk även om jag inte behöver allt krimskrams, dyra presenter (men jag vill fan ha preenter, enkla och som betyder något som rubin och diamanthalsband och sådant krafs) och rosenbad men jag tror att jag kanske vill gifta mig. Borgligt, Vegas eller judiskt och alla gånger väldigt enkelt och inte många gäster. Helst bara vi två och kanske en mamma, pappa, syskon och Alex och sen är jag nöjd.

Ikväll eller snarare är fackeltåget för att hedra offerna i Diskoteksbranden och jag känner mig hemsk som inte är där. Förstod först att det var idag när det var ett inslag om det på nyheterna men då hade jag precis hoppat i myskläderna och hade blött hår. Hemsk hemsk hemsk.

Nu

Jag vaknade för massa timmar sedan och vad har jag gjort sedan dess? En sak, you-tubat. Jag verkar tro att jag får betalt för det eller nåt för fan vad jag sitter och kollar omkring vilket är något jag inte borde göra idag för idag skall jag faktiskt städa. Inte bara prata om att städa utan faktiskt städa så nu går jag och städar....nu.

Igår hittade jag ett par av Ellens jeans som är mina nu (bara så att du vet) och herre djävlar vad tajta dom var. Trodde att jag skulle döda någon á la Karl XII men klarade mig utan det, damn you Ellen och dina obefintliga höfter.

Vad Göteborg har...

som inte ni andra har. Jag ger alltid gatumusikanter det jag har i fickan (ibland ett tuggumi, hårnål...nej men de småpengar som ligger där) och han skinnar mig ta me fan. Han är alltid på Avenyn.Klippet gör honom ingen rättvisa, det är INTE lågt han sjunger (eller vad vi skall kalla det).

Klagomuren

Varför har Natacha Peyre ett "talang visuim"? Jag kan baka pepparkakor, måla en ganska snygg sol och pärla pärlplattor så får jag med?

Låter jag bitter så är det nog mer för att jag är konfunderad. Och bitter.

Copy paste

Min syster brukar fråga mig om jag verkligen inte kan något annat än att klaga och pappa anser att jag skulle bli lyckligare om jag inte klaga lika mycket. Det han glömmer är att jag fått det av honom. I alla fall är jag bra på mycket....eller i alla fall halvbra på några få saker och klaga är faktiskt en av dom. Men nu skall vi inte vara sån......eller? Fadde har ännu en gång visat att den han är bra på är säkerhet, bara att kolla på bloggen hur mycket han kan (tror det kallas copy, paste, copy, paste, en favorite som användas flitigt när man gjorde skolarbeten på högstadiet och gymnasiumet).

"Lödagen den 15:e november gästvaktar jag även Norrköpings bästa nattklubb, Palace"

Okej alla städer måste väl ha en "bästa" klubb men undrar om den verkligen är något vidare bra men jag uppmanar alla Faddefans att ta sig dit om det nu finns några.

Gårdagens säkerhetstips var någon Itrace:

Parkering, 3 kr per mottagare
Om du parkerar i1 kommer den att skicka ett larm om den förflyttar sig. Ligger den för tillfället i t ex bilen får du ett SMS om någon kör iväg med den. Sen kan du antingen logga in på itrace.se eller uppdatera länken i din mobiltelefon för att få reda på var bilen är.


Använder mig nu av copy paste för jag är inte en säkerhetsexpert som vissa andra och en sådan här, Itrace, skulle en pappa i Sisjön uppskattat. Han var galen, Gais-are (säger väl allt), drack och var helt rabiat. Det var inte bara jag och alla andra i Sisjön som var rädd för honom utan även hans son och jag förstod verkligen honom. Han fick INTE låna hans pappas bil men de gånger han gjorde det  tankade han så att det precis skulle vara lika mycket bensin som innan och hade han tankat  liiiiite för mycket fick han åka runt i cirklar några gånger, hehe. Detr roligt för oss andra att se men hade hans pappa haft en Itrace hade det inte varit kul för honom.


Nämen

Trots illamåendet så tog jag mig till skolan likt en hjälte och var där 15 minuter INNAN utsatt tid så ja jag slutar aldrig förvåna. Åt en macka och drack cola (ytterst viktig information) så jag skulle få ork att se ut som en levande människa och klara av att sträcka på mig så jag inte skulle misstas för ringaren från Notre Dame (annars är likheten slående). Blev piggare, mådde bättre, hade mitt lilla föredrag och sen hämtade mamma mig och vi åkte och köpte en träningscykel för jag vägrade att vänta två veckor. Fick med mig ett tråkigt svart baslinne (mitt femte svarta på tre veckor) som alltid behövs, lite godis och nu är jag så trött att jag ser dubbelt. Jag sov inte en blund inatt, mådde och såg ut som ett ras men dagen slutade bra i alla fall.

Ulla L.Hehe.....titta titta vad som kom med posten idag, ett födelsedagskort från min farmor, Ulla L, till sist äldsta barnbarn. Det är kärlek det. Sen att hon tog fel på en vecka är väl inget, kan hända vem som helst.


Fy fan

Fy fan vad jag mår. Kommit på att jag inte alls var varken matförgiftad eller magsjuk utan poletten ramla ner nu efter jag tränade imorse och mådde om möjligt ännu sämre än igår. Man skall alltså inte träna och inte äta för då mår man illa, blir yr och orkeslös. Måste ta mig till skolan snart om jag så måste krypa dit.

Okej okejOkej okej bara en sak till men jag kan inte hjälpa det ni vet det där med VG i filosofi gör sådana hära saker med en. Jag vet inte om Anna Skippers metoder fungerar eller inte men jag skulle inte följa någons hälsoråd som är 40 med ser ut som 60. Det är som att fråga Linda Raaawsing om hur hon gör för att
se naturlig ut eller mig om sminktips.

Kan lägga till ännu en sak jag tryckt hem. En humörsring, ni vet sådana man hade när man var 7 år men man vet aldrig när en sådan komma till användning.

Alltid skönt med glada människorHAN SPELADE BORT EN MILJARD

och ändå ser han så glad ut.

Börjar först ett idag men hade tänkt att träna, städa och göra klart allt för redovisningen som jag skall ha idag om Obama, religion och poltik. Kan bli hur bra eller hur dåligt som helst.

Aldrig

Nu har jag gett det där med sömn en ärlig chans och det gick inte. Jag är trött men kan inte sova som vanligt, jag tänker för mycket så det är inte så konstigt att jag fick MVG i filosofi. Det där sista har jag tagit från en annans blogg för jag tyckte det var lustigt, MVG i filosofi på gymnasiet skall alltså vara ett vattentät bevis på att man är en tänkare. Dessutom fick jag VG i filosofi.

Har slängt in ännu mer kläder i Ellens rum och prövat och har kommit på att jag hatar Cheap Monday-jeans. Dom sitter fult, är helt olika i storlekerna beroende på om man har köpt svartat eller mörkblå jeans i samma modell och så sitter dom fult fast det kanske jag sa. Letade runt lite i Ellens lådor och hittade en tröja jag letat efter länge och den låg vid hennes fotbollskläder. De var tvättade men ändå dom ligger där av en endaste anledning och det är att jag inte skall hitta mina kläder. Resten är med henne till pappa of course.

Jag är så ointressant i mina inlägg. Jag levererar aldrig. Men några som levererar är fotbollen i Göteborg. IFK Göteborg, Gais, ÖIS och Häcken spelar alla i Allsvenskan nästa år så stockholmarna får snällt ta X2000 många gånger nästa år.

Har slutat läsa Gynnings blogg för det är lite för artsy fartsy för min del och antagligen för henne med egentligen. Sedan får jag ångest över hennes ångest när det gäller att vara vacker. Att vara så ytlig skrämmer mig och jag vill verkligen inte vara det själv och speciellt inte när jag inte har hennes fördelaktiga yttre för hon är riktigt vacker och jag är varken ful eller snygg utan en tjej som slutat leverera för tillfället...hehe.
 
Min ångest botas bäst med onlineshopping. Har beställt berlocker (i med att jag köper allt jag kommer över så köpte jag en berlock med Jungfru Maria och så står det något katolskt på för jag tänkte på dig Julia, skall se om jag ens får ihop det till ett enkelt armband och i sådana fall så skickar jag det till dig, capisce), lås, nylon-, sammet- och läderband som jag skall kunna göra (läs: montera ihop, älskar hur alla gör saker genom att sätta på ett hänge på ett band) mina egna smycken, jeans, tandblekning, broscher, DVD-box och annat smått och gott. Jag har till och med en plåtburk med en dalahäst på som är på väg till mig för mamma har bott i Dalarna. Plåtburk med dalahäst + mamma som bott i Dalarna = sant, eller lika med soptunnan. Nämnde jag skandalkläderna jag fick hem för veckan? Har för mig det och de var verkligen fula, U-G-L-Y as in Ugly Betty, så nu är det roligare att trycka hem saker än att hämta ut dom.

Men jag har inga problem i världen om man jämför med
flickebarnet. Jag vet inte om jag skall tycka fruktansvärt synd om henne eller om hon skrämmer mig. Jag tror jag kör på båda två.

En fråga bara, VEM ANSTÄLLDE SIMON OCH TOMAS? Allt de gör är så tacky och gräsligt så ord inte ens räcker till. Nu är det repris av Våra bästa år och det bjuds på drömsekvenser, Celestes syner och massa DiMera-action. Allt är som vanligt med andra ord.

Han ser ut som ett skämtHan ser ut som ett skämt men är dess värre inte det. Han kallar sig Chop vilket man kan se på hans (fejk)guld- och diamanthalsband. Alltid när jag ser halsband med namn på så tänker jag på min kurskamrat med ingen större betoning på kamrat vars pappa ägde en guldaffär i Ekens Centrum av alla ställen. Nu har jag mycket passande glömt av vad han hette och det blir inte bättre av att jag alltid vänder mig om när jag ser honom i skolan för man vill inte prata med honom om man inte vill prata guld. Han snackar alltid om guld, kvalitée på guld, marknad för guld, vad de har för guld i affären och framför allt kom och köp namnguldhalsband hos oss. Ett djävla snack om guld alltså....men det var ett ointressant sidospår. Jag levererar kanske inte alltid. Hade en kille sagt så skulle det antagligen handlat om något annat.

Det jag ville säga om den där Chop spm har ångon realityserie på TV4Sport är egetligen en fråga. Varför är det alltid feta människor som sparar ut lite skägg som friseras sådär tönting. Chop är absolute inte ensam om det utan här i Sverige har vi Peter Swartling som antagligen har det för att markera att någonstans där inne så finns käkbenet.

Seinfeld på TV nu och avsnittet där George mycket moderiktigt skaffar sig en
tupé visas. Jag tror mäns största rädlsa är inte att bli av med jobb, fru och hus utan hår. Alex har sagt att om han bllir flintskallig skall han begå självmord och jag tror honom.

Det Seinfeldavsnitt som betytt mest för mig är regifting-avsnittet. Jag lärde mig att regifta innan jag lärde mig att gå och jag och Daniel har haft mycket nytta av det när vi varit runt på saker till människor vi inte tyckt om. Han ville ta steget längre och sno en blomsterkrans från en grav för att ta med till en studentmottagning men där sa jag stopp.

Here we go, here we go again

White trash-inredning till en white trashbrud. Gardinen, soffan, plastblommerna i de fulfula vaserna...tjejen, ja så många fel och så få rätt. Jag älskar konstruktiv kritik.

Jag är ganska så duktig på att ge konstruktiv kritik och ta vet jag inte riktigt. 
Till Ellen säger jag kan du inte det här när hon håller på med läxor
Becka som håller på med sitt projektarbete som med största sannolikhet skulle varit inne INNAN HON TOG STUDENTEN så jag frågor om hon aldrig tänkt att bli klar
Pappa får frågan om han verkligen skall på sig det där
Och jag undrar om mamma och jag är släkt i med att hon kan döda den roligaste historian ever och jag levererar alltid...hehe


Fashionpolice eooooeoooeoooeooo

Är vaken men borde väl egentligen sova fast i med att jag legat i fosterställning hela dagen så är jag inget vidare trött nu. Var magsjuk men sa till de som frågade att jag var matförgiftad för det låtare fräschare, mer någon annans fel än ens eget även om man egentligen inte klandra en själv för något av det.Nu klandra jag mamma och hennes mat istället....hehe.  Det enda som är bra med att vara magsjuk är att hur djävligt det än känns så är det över på ett dygn och vid fyra mådde jag bra igen.


PRICELESS

Satt bänkad framför TV:n för att se vad Färjan och dess lirare hade att bjuda på. Först och främst borde Håkans
solglasögon få ett helt eget avsnitt, dom var hemska, riktigt hemska och nu snackar vi inga 25 kronors solglasögon från Shell utan dom här spela i en annan liga. Påminde mig lite om E-Types brillor han hade när han fortfartande (???) var cool för en 20 års sedan. Hade jag vetat att man kunde bli känd genom att trycka på en knapp som förvränger rösten, ha en tjockis som gör all skönsång och lättklädda tjejer på scen hade jag nog med blivit en E-Type om jag var en kille. Hur många tjejer hade han annars fått med sina läderpants och lockiga långa hår? Det kan jag berätta för er, zero, som i Coca Cola zero. Seriens stjärna.

Skönt att veta att alla svenska stjärnor börjar sin karriär på Cinderella som Per meddela oss och han tyckte det var lite roligt att dessa människor med drömmar att bli artister och få showa kanske slutar här som kryssningsvärd/showman/tönt. Han var dödsallvarlig och menade väl att nu var cirkeln sluten, man är där som liten tös (eller en så länge ganska så omedveten om att man är bög) som sjunger till Carola, drömmer om att bli Carola, drömmer om att vinna Eurovision Song Contest som Carola, kasta blomkrukor från scenen som Carola, gifta sig med en blonderad andlig vägledare till storstora kändisar som inte vill nämnas vid namn som Carola, skilja sig med samma andliga vägledare som Carola och bli älskad av hela Sverige trots att man är hatad som Carola. Istället slutar man på samma ställe som man började på och är helnöjd, man blir en Per. Men det skall juh finnas sådana med. Tjejen som vann var riktigt duktig även om hon var lite speedad och tyckte att alla skulle sjunga med. Chilla, gamlingarna på första raden får snart en hjärtattack.

Jag tror det här är vad som kallas skämt

Detta mail har Raaaawsing visst fått:

Hej Linda! Jag vet inte riktigt vart jag ska börja men jag vill bara säga till dig att jag avgudar dig för hur stark du är! Du står på dina egna ben. Jag är 16 år gammal, och genom att läsa din blogg har jag inspirerats enormt. Tack för att du är den du är, tack för att vi unga tjejer kan ha dig som förebild! Jag älskar verkligen dig, och min stora dröm var att få träffa dig och berätta hur mycket jag gillar dig och hur mycket du betyder för mig. Så jag gick till kistamässan och letade efter dig. Men den ända jag hittade var Bobby. Han är verkligen jätte snäll, jag kan förstå varför ni är så bra vänner som ni är Glad Jag frågade honom om han viste vart jag kunde hitta dig men han sa att du redan hade åkt hem Ledsen Där brast jag, blev jätte ledsen. Så jag bad honom hälsa dig att jag älskar dig, det var det ända jag kunde få ut ur munnen då. Han sa självklart hur underbar du är Linda.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer för jag vet ju inte om du hinner läsa detta men jag hoppas verkligen du gör det för att du ska förstå att vu unga tjejer behöver dig!


Det var juh även någon tjej som hade sagt till Gynning att hon inte hade levt idag om det inte vore för henne. Ööööh okej.

Vems liv räddar min blogg imorgon tro? Inte så att man behöver speciellt många händer för att räkna besökarantalet men kan Rosing så kan jag.

Tredje gången gillt

Skjutit upp en skoluppgift i två veckor nu för jag trodde den skulle vara så rolig att det nästan skulle vara en fröjd att göra den. Något roligt man man vill spara på och nu sitter jag här och tycker inte alls det är något vidare roligt men men det måste göras. Igår höll jag på att mörda Daniel när han ställer frågor som du måste göra något med ditt liv, varför pluggar du och näst intill hånar mig. Jag höll mig lugn och undrar hur en kille som jobbar på en mack samt precis har börjat plugga kan håna mig som (mer eller mindre....ofta mindre) slitit i  skolan i 3,5 år måste det bli nu. Allt jag läst kanske inte bidrar till att jag räddar världen men va fan jag är bra, jag är duktig.

Var ute en sväng igår och det var inge speciellt alls. Det var kallt, blåste och regna som fan men nu är jag ute i svängen igen. Heter det ens så? Jag tappar fler och fler ord och utryck för var dag som går, jag håller på att fördummas. Snart kommer jag gå runt och säga hon är smidig som en elvisp och djävla rabarber (hehe....det sa jag länge innan Alex var vänlig och rätta mig som han alltid gör, aldrig kan han låta mig va).

Försökte på mig Daniel Nyhlén bok en tredje gång idag men det går inte....på helt allvar, det tar verkligen stopp. Läser hellre en tysk ordlista eller Sebbes gymnasieberättelser från svenskan (men det är den där.....lukten. Aldrig mer, aldrig mer. Då vart man inte lite tårögd för du kommer väl ihåg Alex? Alltid lika kul när man samtalar med ens bästbästaste kompis via bloggen och inte längre kan umgås fem kvällar i veckan) än den där skiten.

Han följer inte modet, han skapar det

Pälsmössor ser man överallt nu och enligt modebloggmaffian är det väl så inne att det är ute och jag har faktiskt en jag med som jag köpte för massvis med år sedan men som jag aldrig använt. Köpte den lite i samma syfte som jag köpte min indianfjädersak, den skall användas hemma men inte bland folk. I alla fall börjar jag undra om pälsmössan skall på igen, har nämligen fått lite inspiration av Ekwall som inte följer modet utan skapar det. År 2001, enjoy:Jag vet inte riktigt vad jag skall säga.

Thank you

När jag och mamsen kollar på TV och det är handlar om kändisar som köper diamanthalsband för miljarder (typ) till sina föräldrar eller människor som vinner på lotto brukar jag säga att om jag hade kunnat hade jag köpt hela världen till dig. Nu precis kollde vi på nyheterna och ett insag handlade om en en kille som hade knivhuggit sin mamma. Jag sa till världens bästa mamsen, hon är verkligen världens bästa och osjälviska...själv är jag mer lik pappa....hehe, att så skulle jag aldrig kunna göra mot dig. Sen tyckte jag det lät lite konstigt, jag skulle aldrig tänka mig knivhugga min mamma det var juh väldigt snällt. Mamma kollade på mig, klappade min kind och sa tack älskling, yes det är så det fungerar i famljen Braun, man får glädjas åt det lilla.

Fadde-ism
Faddes hemsida står det att man kan hyra honom som lite vad som helst. Den mannen (vet inte vad jag tycker om mest med bilden, blicken, back-slicken, blicken, back-slicken) har inga gränser, nothing is impossible-mannen kan man nästan kalla honom och jag skulle gärna vilja hyra honom som föreläsare och moderator, ge honom en mikrofon och be honom prata i fem timmar om vad som helst.

Säkerhet är väldigt viktigt för honom och han tipsar om en självförsvarskurs för tjejer och det känns bra när det kommer från en kille som hade sex med en killes flickvän så killen senare skulle få komma in på Spy Bar. Är inte det bästa för tjejer att ta med sig pepparspray när de går ut istället för att lära sig töntiga judogrepp som inte kommer fungera på en 100kilos man. Pappa köpte med sig pepparspray från Tyskland en gång men det var inte till hans kära döttrar utan till han själv om något skulle hända honom för det vill vi inte.


LovelyJag är på sådant djävla humör idag. Det var jag även igår när jag begravde min träningscykel som varit mitt botemedel mot aggressioner ett tag. Det kommer ta två hela veckor innan en ny kommer och jag har inte riktigt tänkt ut hur jag skall hålla min ilska i schack. Mamma tyckte att jag skulle ut och gå istället men det regnar.....mycket.....och det är inget regn jag kan försöka gå ifrån som jag tror jag lyckas med ibland.

Förr om tiden när man (jag) kastade saker omkring mig så kände jag mig alltid som en tönt för jag gjorde det halvdant. Tillräckligt högt och mycket för att det verkligen skulle höras men jag ville gärna inte ha sönder något och då var fallet med min TV. Jag tog ett glas, kastade som en fjolla och TV:n fick bara en repa precis som jag ville.


Min (spännande) dag än så länge i mitt (spännande) liv

Var hos doktorn helt i onädan utan skall komma tillbaka nästa fredag istället. Hopp hopp, inget man kan göra åt det förutom att ringa upp den person som lurat dit mig och det var nämligen min kära mor. Så när hon inte svarade i sin mobilen så var jag faktiskt att ringa till hennes jobb och in på operationssalen. Gick runt lite på äckelTorget och hamnade i reahörnan i varenda affär jag var i. Skulle hamna i reaavdelningarna med ögonbindel på, jag kan lukta mig till rea och det ligger nog i släkten. Jag och pappa har det i vår familj och om Pape Dee, kändis, kan skylle på raskortet så skyller jag på mitt ursprung.

Är det fars dag snart? De var i och för sig pyntat för jul men jag har för mig att det skall vara någon gång snart. Frågade Ellen vad hon skulle köpa men hon bara ryckte på axlarna och sa att jag gav honom inte ens något när han fyllde år sp det får bli första steget. Alltså kommer han få en present nästa gång han fyller jämt om han tur.

Tränningscyklen gick sönder idag här hemma så det är en mörk dag för mig nu när jag väl börjat röra på mig. Fast för några sekunder så trodde det var fixat med lite superlim men det fungerade inte lika bra i praktiken som i teorin.

Har även hunnit att besöka det som var mitt andra hem så länge, Systemet, och allt var som förr. Alkisarna köper tre starköl åt gången för det är vad de fått ihop efter några rundor med tiggande och pantandet av burkar, kärringarna köper bag in box och Partillekidsen köper fulvodka och skall bli såååå djääääävla fulla ikväll. Okej det var nog inte Partillekids för 1. långt från Partille in till stan och ännu längre hit, dessutom är bensinen dyr och 2. de köper smuggelsprit från en stolt ägare till en Volvo 240 i någon gränd.

Amnesty

Finns en tjej i min klass som jobbar volentärt med Rädda Barnen och tror jag skall haffa henne idag och fråga vad hon gör och om de behöver hjälp med någonting för det är lite sådan jag är även om mam inte kan tro så. Skrev till Amnesty för något år sedan men de hörde aldrig av sig och sådant kan anses oschysst. Tänk på alla som verkligen behöver Amnestys hjälp som till exempel Papa Dee, han sä i någon intervju efter hans vistelse i häktet att han förstod varför grupper som Amnesty fanns.....heheh hehehe he. Jo för svenskt fängelse är så hemskt, han läste väl ett 100tal böcker när han var där, motionera, åt vegetarisk mat ofta en jude i ett amerikanskt fängelse kan fråga om köttet slaktats av en shochet, okej det får man inte i Sverige heller men ni förstår min poäng) och åt massa frukt, utövade yoga och sen har man väl TV på rummet. Min mamma hade kallat det semester.

Divan Divansson

Nu skall jag snart iväg till skolan och ar ingen aning vad som står på schemart idag för det är så jag lever, farligt. Kan handla om modern buddhism (fast det gick vi igenom förra föreläsningen så knappast) eller om, eller om...jag tycker vi gått igenom ganska mycket så jag vet inte faktiskt. Kommer med all säkerhet glida in en kvart försent som man brukade göra med på gymnasiet om man ville tillhöra de coola grabbarna men här handlar det bara om att jag alltid lyckas bli försenad även om jag skulle ha fyra timmar på mig för att det finns allting något man kan göra och sen blir klockan sent. Dom som blir mest imponerade av mina förseningar är nog magväskgänget fast dom tänker väl bara dagens ungdomar och kommer själv ihåg hur det var för 70 år sedan när de var i min ålder. Okej att jag inte är tonåring längre och de faktiskt inte 93 år, men typ.

Indiern i klassen är puts väck borta och nu börjar  jag bli lite orolig, han satt alltid längst fram och hade en massa frågor som var helt obegripliga för mig lätt det bara curry namnam...gpefwaps curry, pleace come again.  Men nu får ni inte tro att jag har något emot inider, inte alls, jag har en kompis vars kusin var ihop med en indier tills hon tyckte han lukta för mycket
curry.

Tradera

Idag var jag iväg till det hetate stället i hela Göteborg, Flatås Torg, för att hämta ut lite traderapaket och att signa upp mig på tradera var nog inte det smartaste jag gjort. Ett par jeans som satt fult, två fula väskor och en ännu fulare jacka och det kommer mera. Var inne med jackan till Becka och frågade om den var så ful som jag befara och hon började skratta och kunde inte sluta så där fick jag svar på min fråga. Frågade mamma med men hon skall alltid vara så diplomatisk och snäll och sa att den var jättefin och efter att man tatt en titt i hennes gaderob så vet man att man inte skall lita på hennes omdöme. Favoriten är att sätta på sig något ur mammas gaderob, gå ut till Alex, skrattar så vi får magknip och då skall man ropa ut mamma och säga att Alex skrattar åt dina kläder och så får Alex försöka bortförklara sig och att det är inte åt kläderna han skrattar åt utan åt mig. Fungerar varje gång och är alltid lika roligt. Nu skall jag allt ta och ringa mitt lilla hjärta som ruinerar mig i med att han alltid är pank.

Och nu till något mycket viktigare,  VARFÖR HAR INGEN INFORMERAT MIG ATT SÄSONG 3 AV DEXTER HAR BÖRJAT???

Hon är lite smårund

Bonder söker fru-Magnus  vet hur kvinnor skall tas. Jag skämdes så mycket åt dom båda, han som sa så djävla dumma saker och hon som först fick reda på att hennes brev var värdelöst men hon var snygg på korten för att sen säga att du att hon var knubbigare än vad det såg ut på fotografierna. Är dom ihop idag vet jag någon som får sova på soffan i några år framöver.

Hehe

Tänkte läsa lite tyngre saker nu efter Fadde - My Story så nu blir det Daniel Nyhlé(inte glömma apostrofen, människor som har en apostrof i sitt namn är djävligt noggranna med att den alltid skall vara med. Det är det som gör de lite finare än alla andra, för vem fan vill heta Andrea när man kan heta Andréa)ns Det svarta spelet. Ni får inte tro att jag bara läser sådan här skit och chiclit utan i min bokhylla går det att hitta väldigt många godbitar som Albert Camus Människans revolt och Pesten (måste läsas! håller verkligen med att det är en av exitentialismens klassiker, fo shizzle my dizzle), Michail (trodde länge han hette Michal och glömde av i:et helt...hehe, ung och dum ni vet) Alexandrovit Sjolochovs Stilla flyter Don (volym 3 är absolute bäst), J.M. Coetzee såklart och Dari Dos Det absurda mysteriumet som mycket rättvist bidrog till att han fick Nobelpriset i litteratur 1997.  Nej jag goola Nobelpriset i litteratur för i min bokhylla hittar man mest kurslitteratur utan hundöron, biografier om svenska kändiseliten som Raaawsing och lite annat. Inga Nobelpristagare här inte, eller jo, Imre Kertészs böcker som översätts till svenska har jag.

Det jag vill komma fram till var att när jag öppnade Daniel Nyhlé(inte glömma apostrofen)ns bok så mlter man ett citat innan själva storyn börjar och det är inte av vem som helst utan av Martin Luther King (en i min klass trodde
Martin Luther King (han är två fingrar ifrån att göra Sieg Heil fast det finns konstigare saker än svarta som är rasister och nazister. Som killen i Näset som var mörkhyad och steriliserade sig för att han hatade judar, svarta, kineser, you name it och gjorde sitt för att det skulle bli en ren och fin arisk värld, sicket djävla stolpskott) och Martin Luther var samma person och hade lite svårt att få ihop det med hur samma man han med att spika upp teser under 1500-talet och kämpa för de svartas rättigheter i USA samtidigt. Inte the brightest star in the sky med andra ord). Citatet lyder "Den yttersta tragedin är inte de onda människornas brutalitet, utan de goda människornas tystnad" och där bröt jag ihop.....hehe......om man översätter Martin Luther Kings citat och Daniel Nyhlé(inte glömma apostrofen)ns bok i mattermer så blandar han ihop löjröm med ketchup och det gör man inte. Glasklar symbolik, typ.

Projektledare

Jag har sällan varit en hihi:are utan mer av en haha:are. Nu har jag kommit in i en ny fas i mitt liv då det enbart är hehe hit och dit. Lite coolare, lite råare och framför allt mer okvinnligt och jag tycker egentligen inte om det. Kvinnor skall vara kvinnor och män skall vara män.

Läste att en persons yrke var projektledare och då ekade det hehe i huvudet på mig. Kom ihåg när jag träffade en kille som var just det, projektledare. Sa till Alex att han var projektledare och frågade vad gör man då, ledare för ett projekt det låter väl rätt stort....eller? Du man kan vara projektledare över vad som helst, man kan vara en projektledare över en djävla hink om man vill och sen träffa jag inte honom längre. Jag vill inte träffa någon som håller på med hinkar och sådant. Men det är lite kul med sådant hur man gärna använder alla titlar i världen istället för att bara förklara att jag sitter i kassan på ICA istället för att försöka lura sig själv att man är, vad fan är det min kompis kompis kallar sig nu igen, adminstrationsansvarig eller något sådant där löjligt.

Journalistik

Journalistik när den är som bäst.

Men å andra sidan så är det väl inte så mycket på finest som är helt hundra.


Ich don't

Dokumentär om Diskotektsbranden i Göteborg på söndag. Jag mådde så dåligt när det inträffa, det var så overkligt och långt borta från min värld som det bara fanns. Jag gick nog i åttan och hade aldrig varit på Hisingen varken själv eller med kompisar. Egentligen är det inte så konstigt i med va fan skall man göra på Hisingen men mina föräldrar har alltid varit så sjukt överbeskyddade att när absurda hemska saker inträffar så blir man helt lamslagen. I med att bloggen handlar om mig mig mig så skall jag berätta hur överbeskyddande de var. De hade hört talats om att barn blev kidnappade på Disneyland så de satte koppel på oss tre barn när vi var där. Jag gick i ettan (lågstadiet allstå men det hade inte förvånat mig om de hade kört samma stil), och Becka är 4 och Ellen 5 år yngre. Vi fick inget hundkoppel runt halsen utan något repaktigt runt midjan och fan vad det måste sett ut....haha. Men vi blev av med dom fort då det blev en knut efter fem sekunder då man såg allt man skulle åka och göra.

En annan överbeskyddande sak var att mamma alltid berättade hur farligt Nordstan var. Okej det kanske inte är det fräschaste stället i stan och det finns några uteliggare, alkisar och numera en indisk tjej som spelar blockflöjt utanför men inte så att man blir kidnappat där som hon sa. Så när jag och Daniel var där i 8:an och jag tror det var första gången jag åkte in till stan själv med kompisar (haaaallllåååå är det konstigt att jag blivit sån här eller?) så skulle Daniel stanna utanför en affär och när jag kom ut igen var han inte där. Jag började aslipa, bad hon i affären ringa efter polisen och en väktare (synd att det inte var Fadde han hade nog klarat ut situationen på fem röda) kom. Då fick jag förklara läget att min kompisar hade blivit kidnappat och sekunden efter kom Daniel ut från H&M och hade köpt en deo eller dylikt.

Jaja, i alla fall så skakas hela min värld om när sådana saker händer som tsunamin till exempel. Det enda som glädje mig då var att om vi hade varit i Thailand då hade det inte hänt någonting med oss. Tror du pappa (fast min pappa är ganska cool om man inte är med honom 24/7, allt annat än en Svenssonfarsa) hade betalt för ett hotell på stranden? ICH DON'T THINK SO. Nej vi hade antagligen bott så långt borta att vi skulle varit tvungna att ta med oss campingryggsäcken på väg ner till stranden om det skulle hinna bli mörkt innan vi anlänt. Tur att jag har (hade) en hemma efter scouttiderna. Jag kommer inte ihåg om jag inte hittade min ryggsäck eller om den gått sönder för nästa dag tog jag campingryggsäcken till skolan.....hett.....och när jag trampade på en vattenballong så gick jag ner i källaren och satte på mig ett par skor och kom ut med långfärdspjäxor. Efter det så bestämde mamma vad jag skulle ha på mig och hon hängde nog med mig och peka ut kläder i högstadiet.

Här behövs...

Här behövs lite bilder märker jag, det får jag fixa imorgon. Kanske skall kolla igenom tidningen efter annonser där det står något i stil med "vill du bli en modell för en dag" och ta med mig en rosa boa och känna mig väldigt Naomi Campell. Sedan lägga upp bilderna och kalla dom MODELLBILDER som människor faktiskt gör, ni är så söta och fruktansvärt korkade. Fast jag har själv varit där när jag trodde jag kunde sjunga och det är verkligen bad. Inte så att jag tyckte att jag hade en hyfsad röst utan en Whitney Houston-röst (innan knarket of course) och det har jag inte. Min sångröst finns inte, den är verkligen riktigt riktigt hemsk och det sa min musiklärare i högstadiet till mig men han var väl tvungen att ta ut sina aggressioner på någon. Han var så djävla bög att han lika gärna kunde gå runt med en blinkande neonskylt där det stod bög på men det gjorde han inte utan han hade fru och barn och det måste ha tärt på honom. Nice try but you ain't fooling nobody.

Så nu gick man från bild till neonbög på 9 meningar. Världen är allt full av möjligheter, synd bara att jag har fastnat.


Bertil

Lyssna på Dabrowski (varför får jag känslan att hon är Sveriges mest hatade person? Fast det är hon inte, hon är inte tillräckligt känd för det, men om hon skulle bli det så är den platsen hennes)och gör såhär mot alla som bryter mot lagen. Låt dom sitta där och tänka, skitbra skitbra.

Jag började med min seriösa nätshoppning för fyra veckor sedan på fredag och har ännu inte fått hem det sista paketen så jag gick in på min mail för se att allt stod rätt till och visst gjorde det inte det. Jag kände för att göra en mix av min gamla och nya adress så det paketen är borta och det blir bara att beställa nytt. Gör om, gör rätt. 
 
Kvällsöppet på fyran och självklart kan man finna Bertil Monegrim i publiken så allt är som vanligt med andra ord. Han är för tv-publikens Roland.


Hela tjocka släkten

Det är inte bara Ulla L. som är lirare i min släkt utan min mammas faster som är runt 90 år fick för sig att ta sig ut på äventyr idag. Min mamma brukar säga att det är bra för hjärtat att dricka ett glas rött varje dag för hjärtat och det tänket har snappats upp av resten av släkten och gångrats några gånger om beroende ålder. Faster Anna-Lisa hade idag rymt från hemmet och hittades i centrum (om Kathrineholm nu har något) med en flaska sherry i varsin ficka  för att klara sig fram och tillbaka. Lite färddricka med andra ord.

Alla i morfars släkt har blivit lite vimsiga på ålderns höst minst sagt och han var inget undantag. Kom ihåg när vi var ute med bilen och såg någon som likna morfar mitt på motorvägen. Det var ingen som likna morfar utan det var morfar som var och gick promenad och när vi plockade upp honom sa han "vad bra att ni kom, jag har väntat på er" som om vi hade bestämt tid mitt på motorvägen.

Thank you, thank you

 Tack alla som grattade mig igår (jag vill tacka min mamma, pappa, syskon....nej jag skippar Oscarstalet) och framför allt Aftonbladet Plus och Telia som berättade att man kunde ladda ner Idollåtarna via mobilen.

Så var födelsedagen över och jag har slutat med att lipa på morgonen som jag gjorde när jag var yngre (ja lite yngre några år sedan) för att snart är min födelsedag snart var över och att det då var hela 364 dagar till nästa födelsedag men så gör jag som sagt inte längre.  23 år och mogen vet ni. Det var nästan första gången jag inte brydde mig alls om presenter men så fick jag precis vad jag ville med....hehe. Eller pappa klarade inte av min enkla beskrivning så jag skall fixa den i efterhand. Däremot fick jag inte något grattiskort (som mycket  möjligt även kan vara ett gratiskort) av min farmor eller Ulla L. som hon skriver men men jag är juh bara hennes första barnbarn så jag är väl inte å betydelsefull. Därmot när mina (halv)kusiner fylller år så är hon där och firar dom. Jag älskar min dysfunktionella släkt.

För att min födelsedag skulle bli något extra speciellt har jag väntat i två veckor med att läsa Fadde - My Story. 116 sidor av skvaller kan väl alltid vara roande men nu var det faktiskt så att den inte var så roande och att svenskan var fruktansvärt dålig trots att han hade en medförfattare. Eller vad tycker ni?
Fester var sällsynta. PUNKT
Man firar inte födeledagar hos oss. PUNKT
Man firar barnets ettårsdag. PUNKT
Därefter firar man bara jämna år. PUNKT
Däremot firar man när ett barn får sin första tand. PUNKT

Om den ändå hade hållt denna kvalité hade jag varit lyckligt lottad:


 

Det är komiskt att han beter sig som han sitter inne på information som skulle få jakten efter den heliga Graal att blekna. Han vet nämligen att kändisar tar droger och att det försiggår diskrimering på krogen. VAAAA VAAAA! Ett citat från boken jag älskar är "det var medaljens baksida" och då snackar han alltså om hans ordningsvaktbricka vars utbildning är på 76 timmar (och därefter 20 timmar var tredje år).


Idag är det

Idag är det en stor dag för världen och mig för det är min födelsedag. Synd bara att det blåser som fan ute och att jag känner mig (och är) som värsta PMSbitchen med allt vad det innebär, det värsta är inte smärtan, eller humörsvägningarna utan att man känner sig uppsvälld som en ballong.

Skall snart iväg på föreläsning och sen skall jag träffa Lobbe (Ellen, hon är Lobbe, jag är Lobban och jag känner mig speciell när hon kallar mig det. Typ som på högstadiet när alla kallade alla sweetie, hjärtat, gumsan och så vidare. Jag kallades Brownie och om jag hade tur och katastrofen om jag hade mindre tur. Fast katastrofen kallades jag inte av mina kompisar utan hos dom jag praoa hos, jag var på det grek/turkiska köket och Alex i Svenssonköket (kanske skulle ha bytt) och jag gjorde allt fel så efter en dag var  det eyyy fan katastrofen ser dyyy vad dyyy gjort, inte se ut så, hon va innan bättre, mycke bättre, du är katastrof) för hon har inte känt för att köpa en present åt mig....än.....så jag skall peka ut örhängen jag sett ut sedan en månad tillbaka, vaddå vägra att köpa dom själv.

Fått några grattisamtal och destu mer sms och nu pep det till igen. Tänke vem är det nu då, log, öppnade sms:et och så var det från Aftonbladet Plus."Hej, nu är ditt Aftonbladet Plus betalt en månad till".

Daniel kommer inte ikväll för att han måste plugga till ett prov han har imorgon och jag är inte sur alls. Det finns ingen som gör mig så sur som Daniel men (jag tycker själv) att det alltid är befogat och jag tycker inte det är det här. Han behöver plugga och vi får fira mig en annan dag.

Den där Färjan

Färjan(f.d Baren)Håkan om hur många låtar Per kan:

Han har juh en, han har ett reportage som är hur långt som helst.

Undrar vad han börjar bråka om i nästa program, har den andra bartendern lagt citron och lime i samma bunke, blir Håkan retad för att han inte alls kan se vad människor vill beställa eller har har han glömt hårgelen hemma? Så många frågor..

Var det inte BB-Jessicas ex Robin som var med igår? Jag kräktes lite i min mun när jag såg partykillarna, slår man upp white trash i en ordbok så är det en bild av....ja precis.

Blev lite besviken att man inte kunde ringa och gissa på att det är Håkan som är högste chef på båten.

Tuppar av

Det här är så sjukt att jag håller på att tuppa av. Var helt säker på att Linda Rosing var den mest mediakåtaste personen i Sverige (efter Brinken) men nu vet jag fan.

Sedan att Papa Dee får några ynka dagsböter är juh en annan historia, herregud vart är detta land på väg.

OOOKKKKEEEEEJJJJ

Jag fyller som sagt år på tisdag (skall droppa det varje dag nu) och då brukar alltid Daniel och Alex vra med och äta födelsedagsmiddag, Alex kan inte för att han är i London men Daniel är däremot här.
När är middagen?
jag vet inte men du sa väl att du inte kunde komma?
Grejen är den att jag har prov på onsdag och franska på tisdagskväll men jag måste juh äta.OOOOKKKKKKEEEEEJJJJJ, låt mig inte får känna mig det minsta speciell på min födelsedag.

Nu skall jag gå till Ellens jobb och börjar det regna lägger jag i en extra växel. Inte för att jag inte vill bli blöt utan att jag tror jag kan gå ifrån regnet.

Are you in or are you out?

Årets innelista (utan innebördes ordning):

Papa Dee: pr-geni

Självinsikt: igår när jag och mamma såg på Nyheterna så sa hon att hon egentligen inte förstår allt som händer med börskrisen och att ekonomin håller på att dala. NÄHÄ! Jag hade Ericssonaktier för 250 000 för några år sedan som jag fick av min farfar och när de började dala tyckte jag att vi skulle ta ut dom men det tyckte inte mamma "de går upp snart igen". Vad kan de vara värda idag? 9000? Ens det?

Månadspeng: Jag får ingen månadspeng längre eller jag har i princip aldrig fått någon. Skulle jag gå på bio fick jag spara min månadspeng i ett eller två år

Kompletteringar: kompletteringen på en tentafråga. Handlar inte alls om att den inte var tillräcklig utan att han vill att jag skall spinna vidare, mina resonemang och tankegångar skall läsas till ett glas rött

Tygtofs: kommer det bli inne igen? Vem vet? Jag kan med all säkerhet säga att jag var först, pappa gav oss tygtofsar redan i första ring. Har varit väldigt användbara

Körkort: och nu syftar jag inte på bilkörkort utan symaskinskörkort. Fam. Kirjonen har Niklas, 20 år, symaskinskörkort på kylskåpet fortfarande

Sammet: skänt när trender kommer igen. Sist sammet var på tapeten var när jag använde det till att sy gosedjur i syslödjen under mellanstadiet. Jag och min bästis gjorde varsin fisk, min blev sur, hennes fin, jag blev arg. Det var lite temat av vår vänskap, hon blev uppbjuden på mellanstadiediscon, inte jag, sur, hon fick MVG i allt på högstadiet, jag blev sur, syna hennes prov, sa att hennes svar var precis som mina men jag fick inte samma poäng, anklagade henne för favorisering, blev sur och där någonstans dumpa jag henne. Schyrre. Snart tar hon dubbelexamen och skall bli arkitekt och något annat fancy och jag läser religionvetenskap (och har läst tusentals onödiga kurser). Andra gången var när jag skulle sy en orm av sammet, korallgrönt vacker sammet. Ormfan skulle slingra sig och vara 5 cm bred på alla ställen, min var 1 på vissa ställen och 10 på andra. Maskinsydd 75% och resten handsydd då jag kände för att sy mig i fingret så symaskinsnålen gick av och stannade i mitt finger i en vecka för vi trodde den flög iväg. Fick inte använda symaskin mera under mellanstadiet

Vakna nykter: skönt att vakna nykter, synd bara att det innebär att jag var hemma med mamma igår

Sylt: var inte rädda utan gör någon crazy sylt. I lågstadiet gjorde vi rönnbärssylt och det var underbart gott. Var i kylskåpet i tre år och tog plats

Stakka Bo: så skönt med pretentiösa människor som är det av en anledning och det stavas 
självförsvarsmekanism. Det ni inte fattar kallar jag konst


Ett glas vin: det mamma brukar ta på söndagen. Hon bli lite av en sommelier då (inte de svarta människorna Daniel. En klasskamrat sa att hennes kille var det, vad äckligt svarade Daniel....hehe. Men han var alltså sån där vinexpert). och fysikter då hon prövar utspänningen. Dessutom kan glaset bytas ut mot en vas.


Bengt Frithiofsson är inne även om han inte stannar vid ett glas vin:


Hysteri

Är det någon vänlig själ som kan förklara Robynhysterin för mig? I USA och så....visst, men i Sverige där hon släpper om sina gamla låtar och helt plötsligt är hon ett geni. Förrförra året med precis samma låtar var hon bara en artist vars singnum var en silverjacka (som Patrck Ekwall tagit över) och nu är hon Sveriges största kändis.

Same old

Jag har känt mig ganska harmonisk nu på sistonde, inte känt att jag vill putta människor framför spårvagnar eller gått in på bloggar som jag stör mig sjukt mycket på, man kanske kan kalla det att jag gått och blvit lite småmogen. Har även sett det ljusa i situationer och min dag såg ut såhär:

Vaknade sju på morgonen och har endast sovit i fyra timmar men vad gör det? Inget, jag kan sova när jag är död istället som man lite fräckt säger
Sätter på Vakna med The Voice och jag tycker im trion nu
Tar vagnen men ettan känner för att åka till Majorna istället så jag fick gå tillbaka en station men lite motion skadar ingen och frisk luft....åhh. Finns inget bättre
Kommer till föreläsningen fem minuter innan den börjar och får reda på att det är seminarium men inte det jag skall närvaro och redovisa på. Jag stannar kvar och lyssnar på de andra, väldigt lärorikt och framför allt intressant
Gick till pappa för att säga hej och det var himla trevligt
Köpte med mig en Expressen, satte mig på Solterassen, kollade ut över Slottskogen och drack nypressad apelsinjuice. Skrattade åt den där Papa Dee, himla rolig kille
Gick hem....ännu mera frisk luft
Fått post!!!!
Kollade mitt traderakonto och har vunnit tre auktioner under förmiddagen. Gud så bra
Sov lite middag
och vakna när mamma sa att vi skulle äta och vi åt räkor precis som jag hade beställt
Kollade på Idol, lyssnade på när mamma småfnittrade och pratade med sin pojk(gubb)vän i telefon. Var väldigt roligt när man hörde henne säga hallå hallå....jag hör dig inte? Mamma han la bara på
Inne på tradera och förstod att min taktik inte riktigt fungera så jag lärde mig något nytt idag, alltid skönt att lära sig något nytt.
Ligger i sängen och kollar på tv, vilken mysig fredag

Men nu känner jag mig inte riktigt sådan längre, jag och min kropp har vant sig med min medicin och nu är jag samma gamla Anna, såhär såg min dag ut egentligen:

Vakna sju på morgonen vilket är kul när man sovit fyra timmar
Sätter på Vakna med The Voice och det är tråkgäster med
Tar vagnen som känner för att ta en annan väg så jag måste gå tillbaka till Marklandsgatan och missa 8:an vilket gjorde att jag var tvungen att ta bussen till Chalmers och sen spårvagn genom tunneln. Tre byten istället för att bara åka 8:ans vagn
Väl i skolan var jag inte bara fem minuter för tidig utan för veta att det är seminuarium jag inte behöver vara med på. Säger till föreläsaren att jag tagit fel datum men han tycker jag skall stanna och lyssna, fan. Fick lyssna på pensionärsparet med magväskor som snacka i 45 minuter vadera och jag kände för att ta deras kryckor och springa iväg . Grejen är att de inte har kryckor.....än, tro mig deras dagar är räknade
Hälsar på pappa och han tjatar om nästa steg i utbildningen och om jobb
Köpte med mig Expressen, satte mig på Solterassen, kollade ut över en ankdamm hur fattigt är inte det?!?!?! och drack vad de sa var nypressad apelsinjuice but ich don't think so. Det var äckelmandariner
Stör sönder mig på Papa Dee som tror han kan köra med raskortet
Gick hem...hade på mig för mycket kläder så fick ta av mig, då blev det för kallt, fick ta på mig, ta av, på, av
Fått post!!!! Var min tenta, måste komplettera en fråga. Jag är värdelös
Kollade mitt traderakonto har vunnit saker som snygg svart påse i skinnimitation
Somnar med kläderna på, det hade jag i och för sig planerat för då är det lagom obekvänt och då sover man inte lika djupt. Min egna teori
Skall äta...räkor precis vad jag ville ha men undrar om mamma hörde fel och tror jag sa räka som i singular
Kollar på Idol, hatar Idol, mamma pratar i telefon och stör
Inne på tradera och förstår att mitt system är ett luftslott. Jag var så nära men missuppfattade hela skiten
Ligger i sängen och  tänker hopp det här var min fredag, kul liv

End of the road

Såg på Idol idag. Jag HATAR Idol, det finns få program jag hatar mera...eller ji repriser av Tila Tequila för femte gången, The Hills för elfte gången och Extreme House Makeover....det borde vara skottpengar på den där Ty. Det enda som var kul idag i Idol var att personen som åkte ut skulle därefter sjunga låten end of the road som passade henne utmärkt då hon bröt ihop och grät. Inte alls att strö salt i såren, inte ens Katrin skulle lyckas bättre.

Beat the system

Jag har börjat tradera igen nu i Ellens namn (och personnummer), de andras i familjen har jag redan använt, budat, ångrat och inte köpt och det är lika med livstids avstängning. Lite hårt kan man tyckte men nu är jag tillbaka och har än så länge betalt de auktioner jag börjat fast å andra sidan så är det fem vinna på ett dygn så vi får se hur det går i fortsättningen. Jag är så dum så dum så. Trodde jag hade "beat the system", the tradera system, men nej det hade jag inte. Om någon lägger en 1krona på den här (som jag hittade och verkligen förfasade över hur ful den var och inget jag köpte. Den heter "svart klänning sammet haloweeen wich goth fast jag tror hon mena Halloween which om jag får vara en besserweisser ....i alla fall om ni sätter på er den här på Halloween och människor frågar vad ni skall föreställa så är svaret självklart. Jag är ful, jag förställer ful):Och jag lägger tre....liksom gravings, den trendiga motherfuckern en hundring och jag vill verkligen ha den kan jag lägga 8000 för ingen annan kommer bjuda så mycket och då är den min. Så om Elin Kling försöker på med 200, 300, 500 så står det att det inte är det vinnande budet. Skitbra så långt och det var där jag var oövervinnlig. Det jag inte tänkte på att om någon lägger 500 så behöver jag inte betala 105 kronor utan 505 kronor. Och skulle någon skandalbjuda på den med tvåtusingar så har jag fortfarande det vinnande budet men på 2010 och inte på 105 kronor som jag hade räckat ut. I alla fall summan av kardemumman är att jag har ett vinnande bud på 800 på ett par skor som låg på en 50lapp när jag skulle använda min taktik.

Kände mig som pappa när han och hans kompisar skulle någonstans i Europa, vart vet jag inte jag var inte född då, det var när de fortfarande var unga och snygga, och spela på casino. På roulette snarare sagt och på färjan ner så hade det köpt en leksaksroulette för över deras "beat the system"-taktik de hade filat på länge. Grejen var den att innan färjan ens han lämna hamn så hade hela systemet rasat och så känner jag mig. De vann i alla fall, turen vände väl när jag kom till världen, och de var väldigt glada. Tills pappa skulle gömma alla pengar när de skulle roa sig för det ultimata stället är att gömma  dom i lampan när det var på. Pengar är inte alltid gröna utan blev då bruna.

Aja....nu lite glada nyheter jag fyller år på tisdag och det kan nog gå till historien som någonting jag inte vet vad än. Födelsedagar brukar alltid vara intressanta här hos familjen Braun.

Oh myyyy


Where is the light?

Någon som såg på Generation Fett igår? Älskar hur feedermannen påstod att korten han tog på sin enorma flickvän näst intill var konstnärliga. Han gick runt och "försökte fånga ljuset" med en digitalkamera....haha.

Skitunge

Vaknade nio imorse för sätta mig med religion och sammanfatta, göra förenklingar och måla upp kristendomens alla tudentals olika grenar. Klockan tre kommer hon efter hon varit i skolan och säger vad vi skall gå igenom, bra tänker jag men så försvinner hon och jag frågar vad hon håller på med. Jag skall bara sova i middag men du kan juh börja. Öhhhh vaaa? Nu skall jag hoppa in i duschen och sitter hon inte i mitt rum när jag är klar då vet ja fan inte vad som händer.

Blonde ambition

Stackars Tovan hon har försökt sig på att gå från brunett till blondin med hemmafärgning och jag om någon vet hur det brukar gå. Min favorite är när jag inte tycker det är tillräckligt blont och Alex hejar på att jag skall färga igen för att han ville att det skulle bli skandal (schysst kompis) och det blir i princip vitt. Då får jag ännu av mina snilleblictar, tar ÖGONBRYNSFÄRGNING och lägger i några slingor så det skall bli lite mörkare och det blir blått. Då älskade jag mig själv. Gick till frisören som förstörde sönder mitt hår, det löstes i princip upp och jag virrade runt en sjal runt mitt huvud när jag kom hem och la mig i fosterställning. Helt förstord, söndergråten och deppad låg jag där tills mamma fick gå tidigare från jobbet och ser mig, som ser ut som jag är i Auschwitz enligt henne. Färgade dagen efter håret brunt och slängde in en hårförlängning. Inte ultimat men det funka. Sedan blev mitt hår väldigt skandalblont möter kattpissgult förra sommaren men nu är det fint. Tycker jag. Så det är nästan lie komiskt att hon ber mig om tips men jag manade henne inte direkt att komma till mig så jag skulle kunna gå loss på hennes hår utan gå till Oslos frisörskola för dom är faktiskt duktiga där, gör inget utan en lärare som alla jobbat som frisörer sedan urminnestider, gör allt noggrant och det får ta den tid det tar.

I alla fall, nog om det. Skall sätta mig med lite religion och friska upp mitt minne för Ellen kommer hit och skall plugga med mig inför provet imorgon. Hon har gått från att knappt veta vem Jesus är till att fråga crazy saker som ojoj intressant fråga, det finns många sätt att ta sig an detta och sen säger jag inget mer. Jag håller alltså på mer seriös bullshit som varit min grej ett tag. När man skulle göra projektarbete i gymnasiet så skulle man föra dagbok om vad man hade gjort respektive dag, skriva ner metod, frågeställning och allt sådant innan man började skriva arbetet. Nejnej jag började med arbetet veckan innan för jag bytte ämne fem gånger, skrev det och därefter komlettera jag allt sådant skit och fick mvg.

Absolutely marvelous

Jag fick visst för mig att jag var Speedy Gonzales och började att gå mot skolan en trekvart innan den börja. Man kan säga att jag missberäknade tidengrovt eller att jag tror för mycket om mig så den sista biten fick det bli vagn. Bra föreläsning även idag och därefter skulle jag träffa Daniel. Hann innan det gå i några affärer och kände att jag fick huvudvärk av att se alla fina saker så jag köpte mig en cola och kasta ner den i väskan och det skulle jag inte gjort. Väl på Expresso House kom en tjej fram till mig och sa ursäkta med din väska läcker och det tog ett tag att koppla varför den gjorde det. Kände mig lite som Lucille i Crazy in Alabama som går runt med sin mans huvud som hon mördat i väskan men det var bara colan, eller bara och bara. Fan fan fan, mp3n fungerar inte, allt är kladdigt, mina anteckningar är förstörda och mina två linnen är smutsiga innan använt dom, det var billiga baslinnen men ändå. Tur att jag är en fattiglapp och inte hade massa fina sedlar i min plånbok som låg öppen så det var alltid något. Daniel kom med mina tröjor, min vattenmelon jag hade köpt från Konsum hade inget gladpack och jag höll på att koka innan jag gick till turken bredvid och hämtade tre påsar där jag sorterade efter blött, mindre blött, nästan inget blött.

Nu är jag hemma i alla fall, tvättat av väskan, slängt kläderna i tvätten, försökt återuppliva min mp3 utan lyckat försök och torkat av allt.

Att göra det med stil

Jag ville inte så Becka och Ellen gjorde det tillsammans. Nu i efterhand efter sett det här klippet är jag glad:


VerklighetsförankringThank God för webbtv annars hade jag inte fått veta vad som hände i gårdagens avsnitt av Färjan. Tror dock att de har lite problem med verklighetsförankringen.
Håkan tycker det är som att vara utomlands när han sitter på soldäck vid ett öppet proppskåp och solar, han kan dessutom läsa människor vad de vill ha, det är alltså på den nivån vi har honom. Han är en personkännare som med en blick kan se om du vill ha en servett, stor stark eller ett glas vatten så släng er i väggen alla som håller på med brottspofiler, Per Nyberg har både en fanclub på Kanal5:s hemsida och kallar sin publik klockren men har idag stor konkurrens av BINGOKLUBBEN. Samtidigt har butchlebben och vakten Anita itu med stoppa vad hon tror är lika fasansfullt som terroristattacker nämligen berusade gäster, berusade gäster på Cinderella....va? Sist men inte minst har vi avsnittets gäst Ruth som gäster Cinderella ett hundratal gånger per år, i slutet av avsnitter skulle hon bara av och sen på igen redo för ännu ett dygn i något som kan liknas med ett paradis..


Vakna

Somna åtta, vakna åtta.

Bra guidePrecis en sådan guide man vill ha.

Gaaah

Ibland undrar jag om den där Ekwall har humor. Att han tänker haha där fick jag dom allt efter att ha rapporterat från fotbollsmatcher eller efter han delat av sig från sin expertis i fyrans sport. Att han tar av sig sina hemska kläder och kammar rätt håret för att säga att det blir bättre med tiden är inte alltid sant. Surfade in på tv4.se och såg något som inte var en vacker syn, inget  Style by Mats-gaaaah där inte. Läser på flashbacks forum om the one and only och några lirare  har skrivit lite smålustigt:

Har för mej att jag läste någonstans att Patrik Ekwall luktar illa. Har han problem med hygienen?
Kanske blir så om man glider omkring i en knäppt dunjacka inomhus i September.

Jag har fått intrycket att Ekwall blivit mer medveten om mode under 2000-talet, kan den iakttagelsen stämma?

Läste även det att han bojkottade Kristallen bara för att inget sportprogram blev nominerade,
Ekwall tror att han gör skillnad med att lysa med sin frånvaro, hedersgästen numero uno.

Ekwall,
Daniel da Silva samt bygglovs-matte spenderade tennisveckan i Ekwalls "villa vid havet" som han själv kallar det. Är i själva verket ett litet radhus..

Googlade: Patrick Ekwall + mode och se vad man fick upp då:
Jag tycker han är så djävla pjäsig men fruktansvärt skön, lite av TV4sportens David Brent.

Det här var nog det värsta att vakna till idag när jag satte på tvn för att jag skulle vakna till.


Fyllig

Håller på att att söka utbildningar till nästa termin just nu. Eller söka och söka, inte så att jag inte kommer komma in då jag hoppat på mitt program igen men jag måste välja fördjupningsämne och valet föll ganska naturligt på religionshistoria. I alla fall det var inte det jag ville komma fram till utan att jag skall skriva en uppsats i filmvetenskap som jag kände för att skippa sist så nu letar jag runt efter anmälningskoden och det är ingenstans. Bara på fortsättningskursen men inte för den enskilda uppsatsen. Är inne på deras hemsida där de hänvisar vidare där det "finns fyllig information om våra kurser". Öhhhh....vad är den fylliga informationen då?

Daniel ringde mig från Paris flygplats vilket innebär att han kommer snappa upp lite franska på vägen och det kommer bli väldigt mycket bonjour och ca va och han hade köpt med sig mina tröjor jag vill ha. Jag är i chocktillstånd, han klara det och framför allt sket inte i det. Hallelujah!

Lamb


Stor i JapanStor i Japan nådde en helt ny nivå idag. Herregud så ja skratta, jag skulle nästan kunna tänka mig att byta bort min Alex och Daniel mot dem. Fast bara nästan. Kolla
här på lirarna.

Hade tänkt att bo utomhus idag och gå runt Slottskogen i timmar men jag fastna framför datorn för att ladda ner promenadmusik men hitta ingenting. Googlade good music, good artists, best of 80s, best of 90s, best of 00s, etc. men nästan ingenting föll mig i smaken och vips var klockan fem så jag fick gå till Ellens jobb istället och åka hem med mamma. Vi satt där som två töntar, jag och Ellen, och väntade på mamma med likadana kläder på oss, kunde nästan trott att vi hade ringt varandra och bestämtv att vi skulle matcha. Annat var det på Hovåsskolan skall ni veta. I sjuan när dom blåa DKNYskorna var populära gällde det att vara först för annars kunde det bli bråk. Den som kom med dom först var en trendsättare, den andra en copycat och alla andra hatade. Tjejer som var bästa kompisar kunde sluta att prata med varandra i veckor om någon, Gud förbjude, köpte ett par likadana jeans som någon annan hade. Men så var det Hovåsskolan.

Imorgon är det Färjan med den här bruttan. Kan bli en milstolpe i svensk TV.


Kända människor med...

Googlade lite om kända människor som har dyslexi och hittade till den här sidan. Kolla vad det står längst ner.

Delar av kungahuset.

Jag brukar göra det när jag har lite (typ jämt) tid över och goola olika sjukdomar som aspberger (Einstein),borderline( Gynning...haha. Nej men jag tycker lite att det är som att spotta människor i ansiktet som har borderline genom att gå ut i media med en diagnos hon själv ställt. Sen kanke jag inte är jätteobjektiv), OCD (Charles Dickens, Woody Allen) och så kan jag hålla på. Och pappa säger att jag har mycket fritid.

Så det är ungefär vad jag gör nu. Googlar, youtubar videor som jag skickar till Schulman, går promenader, våldgäster Ellen (och blir utkastad en sekund senare om hon inte behöver hjälp), bakar äckliga saker och laddar ner musik. Precis som en (snart....21 oktober mina vänner...och ALEX. Våga inte ens glömma) 23åring skall leva. När man väl skall baka och gå promenader kommer jag väl åka Finlandsfärjan, ragga på Håkan som då blivit 70 år i sin lilla korvkiosksbar och ha på mig en naughtyskoluniform á la Britney Spears.


What's up

Fick ett sms från Daniel som är i NY och varenda gång han är i ett annat land än Sverige mer än 45 minuter så börjar han bryta på deras språk så nu pratar han svengelska och det var mycket catcha up, att han skulle try att hitta kläderna han ville ha, lite i miss u (han har varit borta i två dagar så jag lägger inte så mycket värdering i det, så underbar är jag inte), having a blast och så vidare. Han fick till om med in perfé som jag inte ens tror är ett franskt ord men i med att han är helt insnöad på franska så tror han allt med en apostrof är franskt. Är i alla fall glad att han inte är i Tyskland.

Några andra som är lite tappade är de, om det nu finns några, som ansöker till Linda Rosings datingprogram där hon är högsta vinsten. Eller högsta vinsten är kanske att få äta
tacos hos henne.

Oh lord

Såg på reklamen till Bonde söker fru precis.....oh lord. En av tjejerna säger till bonden som hon är där för att träffa att hon tycker om utländsk film, helst japanskt. Stefan och Krister  i Falkenberg är lite av mina favoriter svarar han då. A match made in heaven.

Hoppas alla fyllekajor har kul ute i vimlet men glöm inte att don't drink and drive (when you can smoke and fly....det var väldigt poppis att säga på högstadiet för då var man coolers, speciellt ja som inte hade smakat på en droppe alkohol ens förens i nian).

The one and only

Jag vet d fan om det blivit så mycket bättre. Patrick Ekwalls singnum, silverjacka, han byts ut mot denna här.

Från Ekwalls blogg:

Svåraste shoppingracet igår: Göteborg-Helsingborg samma dag, man kan bli riunerad för mindre. Först Peters Dandy...Dolce-sneakers, Ringspun-tees o i ett plötsligt infall av D'squared-frossa, en dunjacka...lite Piero Gros-retro sådär. Sen givetvis Zgander o bland en del annat en fullständigt vansinnig brun manchesterkavaj-jacka från Frankie Morello.

Idiot!Man har ganska dåligt försvar om ens bästa chans är att fejka en hjärtattack.

Övertänd

I torsdags gjorde jag den äckligaste äppekakan någonsin och då har jag ändå använt mig av bitsocker istället för strösocker när det inte fanns hemma en gång. Idag vågade jag på mig scones och i med att jag kör lite på känn blev degen jättesalt så då gjorde jag två satser för att kompensera saltet och har nu massa scones hemma i köket om någon vill ha som inte är ätbara. Igår var jag hemma och såg film och idag skall jag nog göra detsamma. Hade kunnat tänka mig gå ut om det inte hade varit så dåligt väder och att jag inte har inhandlat någon alkohol. Jag får numera inte dricka alkohol om jag inte planerar mitt drickande så jag inte äter min medicin någon dag innan till någon dag efter så bye bye spontan utgångar. Summan av kardemumman är att jag inte är jätteövertänd.

Promise

Jag och min kompis skulle gå på dagens föreläsning lovade vi varandra men i med att vi inte gjorde tummis, lillfingret ljuger men handen duger så fick hon för sig att åka till Stockholm och när jag försov mig, såg dagens väder och fick reda på att vagnen inte går från min hållplats så kasta jag in handduken. Skall iväg lite senare till min lilla doktor så jag får min lilla promenad i alla fall.

Halva inne

Idag var jag så illa tvungen att städa mitt rum så nu har jag dammat, sorterat, kastat, skrubbat och allt annat så inkluderar i en storstädning. Det tog ett djävla tag men så tar jag en pause då och då och kollar in i väggen.

Var förbi och köpte pizza förut och pizzabagaren brukar forma den till en blomma men nu när jag öppna kartongen när jag om hem så låg ett hjärta där. Halva inne!!!

Big Love

Det finns hur många som helst som missionerar här i Göteborg. Jag tycker jag ser dom överallt men de pratar aldrig med någon vilket kan verka konstigt om man missionerar. Så idag så haffade jag tag i två stycken och frågade om jag fick ställa några frågor och visst fick jag det. Min första var, varför pratar ni aldrig med någon men det gjorde dom visst sa dom. I alla fall den här trion. Dom kom från USA men pratade flytande svenska med skön amerikansk brytning, ingen Victoria Silvstedt-brytning med andra ord. Är mormoner och frågade om jag hört talas om dom. Visst har jag det, jag ser på Big Love och de såg ut som frågetecken. Excuse me om ni inte ser på tv. Summan av kardemumman är att jag fick en litet lapp om Jesu Kristi kyrka av de sista dagars heliga så nu skall jag gå in på deras hemsida www.jesukristikyrka.se.

Tjing

Det som gör min dag idag är om min enda kompis är på föreläsningen idag. Vi brukar gå om varandra och gå på olika men idag skall jag fan byta nummer så vi får ringa och trakassera varandra så vi båda går i skolan och är duktiga som Alex brukade göra med mig när jag kände för att sova. Och ni skulle sett hans blick om jag kom precis när bussen gick och våra blickar möttes, om blickar kunde döda....ojoj. Nu är han i Italien och jag tror inte han förstår hur mycket jag saknar honom, eller jag tror han gör det han har alltid varit lite självgod.

Ellen var på världens bästa humör igår när jag kom hem och jag blev så överraskad att jag höll på att få en hjärtattack. Skall bli intressant och se om äppelskruttet är på bra humör idag med för det skulle vara för bra för att vara sant. Om Becka är det med så befinner jag mig inte längre på jorden utan i himlen där jag redan har en plats reserverad.

Så nu tar jag min Harley till skolan:


Happy B'dayDet här fina konstverket ka man hitta hemma hos pappa Målade den till mamma när hon fyllde 40 och jag tyckte den var så fin att jag knappt ville ge bort den men det gjorde jag för det är sån jag är. Jag blev influerad av Zorro, hopprep och blommor och detta mästerverk sitter fortfarande uppe på väggen och tro inte att det är ett diskret A4 jag använde mig av, nej nej. Dock så tycker jag att den sitter lite undanskymd så det skall jag ändra på nästa gång.

På aftonbladets första sida stod det Vem blir nästa Anders Eklund och så var det en bild på honom där han log. Kändes lite som vem blir nästa miljonär, vem blir årets idol, etc. Som ett pris. Så absurt att jag började skratta.


Stureplans vackraste?

Såg att Daniel da Silva var med på Stureplans 10 snyggaste och trodde för nån sekund att jag var inne på StureplansVackraste.

3

Nu är jag hos pappa med hans nästanmorbror, min faster och Kathe och ätit middag. Är nere i källaren och kollar på kort och jag var rätt söt upp till 3 år och sen var jag inget vidare fager faktiskt. Och potfrillan hjälpte inte.


Ellen har religionsprov nästa vecka så hon fråga om jag kunde hjälpa henne och visst kan jag det. Så hon hade med sig boken hem idag och jag skummade igenom den och sa att det här var juh lätt som en plätt och undrade hur mycket hon kunde.

Ja det är om kristendom, judendom och islam

Vad kan du då?

Jesus

Vaddå Jesus?

Ja jag kan om Jesus

Något mer?
Nej det är pisstråkigt

Okej

Vet ni vad hon gör sen? Klart ni inte vet man ni kan gissa, hon storma ut från köket och sa att hon hatade mig, att jag kallade henne osmart och där stod jag som en frågetecken. Kunde ni inte bara skaffat mig mamsen och pappa? När jag var ensambarn så uträttade jag mirakel varje dag. Kastade kameran överbord och istället för att säga så får man inte göra så sa mamma, titta så långt hon kan kasta. När jag gjorde sönder kasettband och drog ut banden så tyckte dom att jag hade bra motorik. Jag var underbar vad jag än gjorde och nu är jag bara en av tre skitungar.


Face of horror

Den här killen är så söt. En taxichaufför skall hämta upp en dataexpert hos BBC och när han säger hans namn så antar dom att det är han som är dataexperten så han hamnar i studion och får prata om datorer och nedladdning:Kolla minen i början men sen börjar gulleplutten svara på alla frågor.

Pjäsigt

Skall köpa med mig bröd upp till pappa och känner mig lite av en hjälte. Det är många i dagens samhälle som gärna vill anses som hjältar men inte orkar att göra något hjältemodigt så har man lite tid och fantasi så kan man alltid göra en Robinson-Robban och fejka en våldtäkt. Här har vi en annan pjäs som gärna vill leka hjälte. Tänk er följande scenario. Ett hus brinner, polisen börjar skrika och slå sönder fönster. Till sist hör den gamla damen honom och springer ut MEN det visar sig att det är huset bredvid som brinner. Enjoy:Så djävla pjäsigt.

Pimp

Imorgon skall jag till pappa och äta middag. På han lät det som vi alla barn skulle komma och det var näst intill obligatoriskt fast man frågor om man vill komma rent retoriskt. Nu fick jag reda på att det bara är jag som skall dit för Ellen och Becka tycker de har bättre saker för sig imorgon som att se på Färjan typ. Jag vill med!!!! Skämt åsido jag skall dit för att nästabmorbror Bengt skallv komma. Pappas nästanmorbror Bengt rättare sagt. Detta är ingen vi hittat på stan utan pappas nästanmamma Kerstins bror. I med att min farfar var en pimp och haft fyra fruar, dock inte samtidigt,  så kallar vi pappas styvmor för nästanfarmor istället för det låter sötare så.

Lirare

Andra helgen som gått i nykerhetens tecken men de här lirarna kan man alltid lita på:


Söööte

Jag kanske inte är den största anhängaren av knock knock-skämt men på femman var det en dokumentär om en liten kille som har Morquios. Detta påverkar skeletten (kom in fem minuter innan dokumentären sluta så thank you google)och gör så han måste sitta i rullstol sa:

Knack knack
Vem där
Någon
Någon vem
Någon som inte kan nå upp tilll ringklockan


Och så la han av en stort leende, söööte.

Tantfan

Mamma skulle åka in och hämta Ellen när hon sluta jobbet och i med att hon jobbar i stan så tänkte jag att då tar jag en promenad dit och så åker jag med dom hem. Jag räknade liiiite fel och kom kanske 7 minuter senare än vad vi hade bestämt och då ser jag inte mamma eller mammabil någonstans. Tantfan är borta....BORTA! Jag satte mig på en bänk och sura och jag visste precis vad hon höll på med. Hon skulle aldrig åka hem utan hon åkte runt och leta efter mig såklart som om jag skulle trillat och brytit benet, stannat vid 4Gott eller blivit borträvad. Inget av föregående hade inträffat trots att jag gick förbi 4Gott. Till sist kom hon och frågade varför jag inte hade svart på mobil och att svara på den frågan är enkel, jag hade inte med mig den. Jag hade juh kunnat tappa den när jag gick hur snabbt som helst....haha....men det var faktiskt så jag resonera. Nu är jag hemma i alla fall och tantfan har gått och blivit min älskade mamma igen.

Hon tyckte även det var dumt att inte ta med mig mobben om jag skulle bli våldtagen så jag skulle ringa på hjälp. Ursäkta mig herr våldtäktsman är det okej om jag ringer ett kort samtal innan?

Intervention

När jag var skandalblond med inslag av gult så sa mina vänner att de sett vackrare hårfärg. Till en början slog jag dövörat till men sedan så förstod jag att de hade rätt och att mina vänner är snälla vänner. Har inte denna flicka några vänner?

Triumph the insult DogJag älskar Triumph the insult Dog och jag kan inte tänka mig ett bättre sällskap en fredagskväll.

Coolers

Det här är väldigt långt ifrån min musiksmak men han är fan så cool.

Balans

Sedan jag började med mina nya mediciner har jag fått helt ny energi. Känns helt konstigt och alldeles underbart. Är det såhär alla andra människor går runt känner medan jag levt ett liv där varje olustig känsla jag känt har pressats ner under ytan och gjort att hela jag blivit matt. Alla mediciner jag tagit som jag inte ens kan namnen på, som gjorde att jag levde livet i en bubbla utan någon riktig kontakt med omvärlden och de enda känslorna jag känt har varit frustration och ilska har bytts ut mot....ja....levnadsglädje. Balans är det nya svarta.

Ellen

Jag sitter och väntar på Ellen för vi skall gå på promenad. Vi sa halv fyra, klockan är halv fyra, jag är här men inte hon? Är jag överraskad? Knappast.

Den här helgen går även den i nykterhetens tecken och det skall jag klara av utan att dra hårtussar från mitt hår. Förrförra helgen gjorde jag det i princip på lördagen när jag fick gå ut-abstinens. Och ut gick jag, både på torsdag, lördag och söndagen men så ser inte denna helg ut. Tänker inte bli någon nyktermoraltant utan bara ge medicinerna en ärlig chans och att jag slipper alla kalorier man får i sig av shots, vin, champagne, drinkar, öl, fyllemat och bakismat slipper jag med som en liten bonus.

Promenix

Hade tänkt att gå på promenad men då ringer Danielo och hade tänkt att hämta upp sina hörurar han la i min väska när vi var ute sist. Jag undrade vems det var och lät de ligga där och när jag sen skulle använda den kasta jag ut allt innehåll på golvet och har råkat trampa på den. Jag visste juh inte att det var Daniels men det behöver han inte få veta. Så nu har jag fått med mig Daniel på promenad med. Jag och Daniel på promenad är ganska otippat.

Även idag mår jag toppen, helt galet.

High tech

Fadde gör lite reklam för lite säkerhetssaker på sin blogg för det är vad han är bäst på enligt han själv. Kolla in den här brandvarnaren:Detta är en brandvarnare som man kopplar i ett vanligt eluttag. Vid brand så ringer den upp det telefonnummer som du önskar den ska vara kopplad till.

Kalla mig gammalmodig men jag vill gärna ha en som tjuter så jag kan vakna och ingen som är kopplad till Daniels mobil som skulle trycka på upptaget för han skulle antagligen ligga och sova vilken tid på dygnet det än är.

Lovely Ani

Sitter och lyssnar på Ani DiFranco som är världens bästa artist i mina ögon. Tätt efter kommer Under Byen, Kate Bush, Tori Amos, The Twilight Singers och Björk. Mina vänner det här är musik och alla som säger att Kent är bäst borde skämmas.En radikal feminist som är politis kaktiv inom allt som handlar om människors lika värde och rättigheter, född judinna men kallar sig ateist, lesbisk, ja hon är precis som man tror när man ser henne.


Jag är evigt tacksam som visade ett program om henne för 6 år sedan. Samma kväll letade jag upp alla hennes album på nätet och köpte dom och det var inte få album hon släppt. Men vissa artister är för bra för att laddas ned, då känns det som utnyttjad dom inte visar dom de repsekt de förtjänar och Ani DiFrancos musikaliska begåvning är inget man spottar på.


Mår för övrigt oförtjänt bra av ingen anledning alls, antar att det är min tur och så kan det ha med alla mina kemiska substanser i hjärnan är någorlunda i balans efter nya medicinen. Känns lite som även det är min tur efter alla år jag lekt försökskanin.