Farsan

Kom och tänka på lite saker pappa har gjort under åren när vi varit på semester. Några lite säregna och andra bara typiskt Svensson.

Vid alla ställen då man betalar inträden beroende på hur gammal man är och det avgöras genom hur lång man är har vi alltid fått ducka. Vi var så vana med att göra det så Becka frågade pappa en gång om det är nu hon skulle göra sig kortare. Hon var fyra.

Frågade do you have any normal costumers till receptionisten då det visade sig att hotellet vi bodde på i Spanien mest hade homosexuella gäster.

Macdonalds salt och peppar man kan ta med sig i små påsar är guld värt om man skall äta ägg till lunch. Ägg + salt = lunch.

Han sa till mig att vara tyst och gå tillbaka till mina systrar och mamma och inte klaga på hur trött jag var på svenska för han höll på att få värsta hotelldealen när vi båtluffa i Grekland och var på Mykonos. Greken han förhandla med kunde säkert svenska med så han fick inte höra att vi var trötta.

Brukar samla ihop en bunt med främlingar och det är grupprabatt vid museium. Ibland hänger några efter honom inne på museiumet för de tror han var en guide.

Äter man frukostbuffé tar man alltid med sig något bröd och frukt till lunch.

Mamma höll på att svimma pga av värmen i Aten men det var dumt att gå ut och köpa något att dricka när vi precis hade kommit in och betalt inträde. Dessutom var det svalt inomhus.

Gått in och småpratat med servitörer om menyn bara för att gå in och låna toaletten.

Räknat fel på en nolla när vi var i Venedig och åkte gondal. Vi betalade bara 80 kronor medan pappa hade vänner som betalat 600 kronor året innan. Suckers. Vi betalade visst 1000 kronor räknade han ut sen när hade dricksat och räkna rätt på  nollerna när vi kom hem den dagen. Och den djävlen sjöng inte ens sa pappa upprört om gondoljären. Det var 1996 och då var en tusenlapp faktiskt en tusenlapp för en trebarns-familj.

Tror alltid han ser ut som urbefolkningen trots khakifärgade skjorts, sandalar med vita tupsocker och ett entourge (vi) med matchade färgglanna kläder och mamma med magsäck.

Kanske låter som jag klagar men det gör jag verkligen inte. Har rest jättemycket i mina dagor och uppskattar det jättemycket.

Prutar alltid. De känner sig förolämpade annars.

Satt uppe en hel natt och åt upp jordnötter, bananer och annat som vi var tvunga att kasta om han inte åt upp dom. Dagen efter skulle vi åka hem från Monaco och inget skall gå till spillo.

Säger njut nu barn för fan, det är gratis till fina utsikter.

Ja, det finns massor. Mycket kan man säga om pappa men han är ganska så underhållande. I alla fall i efterhand för just då är man inte speciellt glad.


Kommentarer:
Postat av: Widerstrand

Du sa ju du hade en droppe judiskt blod i dig. Visar sig rätt snabbt! (skämt, om du ej gilar snålskämt)

2010-04-03 @ 23:35:57
Postat av: anna braun

ohja. och pappa har fler

Postat av: Anonym

I like your daddy. Att han sedan undervisar i ekonomi visar bara att han är rätt person på rätt plats.

2010-04-05 @ 22:49:12
Postat av: Ellen M

HHahah oohhh!! Saknar Thomas och er kusiner =)

2010-04-05 @ 23:28:49
URL: http://ellenm.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback