"Ninas resa", forts.

Precis hemkommen från bio med pappa. "Ninas resa" stod på schemat och det var en film om just Ninas resa under andra världskriget där hon efter många om och men tills sist hamnar i Sverige och tacksamma för det borde vi vara, inte minst beroende på grund av hennes man Jerzy Einhorn som har varit chef för Radiumhemmet. Filmen gav trots en ganska sträv budget en målande bild över deras situation och mycket tack av att Nina Einhorn själv berättar om hennes upplevelser medans vi får följa hennes liv. Både Nina och Jerzys livsöden finns nerprintade i bokform, "Ninas resa" och "Utvald att leva".

På väg hem på parkeringsplatsen gav pappa vår parkeringsbiljett till en engelsktalande man som inte hade några svenska mynt och automaten tog inte hans kort. Pappa hade läst fel på biljetten som jag hade lagt på mynt för, istället för att tiden gick ut 0:08 så hade pappa fått allt i bakfoten och trodde det stod 8:00, vilken för mig personligen leder till följdfrågan "varför skulle jag lägga på pengar till åtta på morgonen, vi skall inte se något filmmarathon, eller?". I allafall så sprang pappa efter mannen och lade på 17 kr och gav honom en ny biljett så nu är pärleporten öppen för pappa när han tids nog kommer att komma, enligt pappa själv.

Föreläsning imorgon, skall jag eller skall jag inte gå? Jag har boken hemma, kanske kan läsa och memorera 298 sidor tills på fredag?

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback