Roland the moviestar

Är så himlans trött (Gud så du tar i). Sov inte många timmar inatt och skulle upp tidigt för se på film med klassen. Idag såg vi Alien - återuppstår och min kompis Roland the legend var juh med:

image781
Roland the moviestar (Dominique Pinon)

image782
Roland the legend

På vägen hem så såg jag en kille en påse i varsin hand,  Jack & Jones och 4You. Horror! I pray a little pray for you.

God natt

Skall upp tidigt imorgon för att bege mig till skolan. Sedan skall jag in till stan för att mäta mina fötter så jag inte får hem ett par skor som är två storlekar för stora som jag fick i tisdags, köpa strumpbyxor, ta vägen via Systemet och sedan är det helg. På kvällen kommer minisläkten för att fira Beckis. God natt!


Bara väldigt tråkigt

Håller på med min första fråga nu men i med att jag var så förbannat bra med fas 1 så har jag svårt att ta mig ur den. Jag har förenklat  frågan i punktform och såhär ser den ut: stadens topografi, arkitektur kan visualisera ett samhällets struktur, sociala hierarki, arbete och makt fördelas, samband hem och arbete, produktion, konsumtion, centrum, periferi, modernism, postmodernism, använd filmexempel och citat.

Vi har att göra med sci-fi. Ni vet lite pang pang på Aliens, mörka framtidsutsikter, farkoster, robotar. etc. Om det är något jag hatar är när man skall läsa in en massa i film som gör att en film med Arnold Schwarzenegger blir preteniöst skit istället för bara skit. Men det är inga svårigheter med det, bara väldigt tråkigt.

Fas 1, fortsättning

Jag går in för fas 1 något så otroligt, jag gör ingenting. Med 6 filmer hyrda idag, Dreamers, Zozo, Flags of our fathers, Letters from Iwo Jima, Good night, and good luck och Kärlekens slöja, så skall jag inte göra något annat än se film inatt.


Min syster fyller hela 19 år till helgen och det skall självklart firas. Med vänner, ovänner och syskon. Inte alla syskon självklart utan bara Ellen är bjuden till festen. Är det så man behandlar sitt eget kött och blod. Den som skall bo hos er när hon är arbetslös och alkoholiserad i framtiden.


Fas 1

När jag gör en hemtenta så brukar det gå på tre dagar. En då jag inte gör någonting, dagen då jag gör allt och tredje dagen då jag synar tentan och ändrar och lägger till lite små saker. Idag är jag inne på dag 1, fas 1 och gör ingenting. Jag kolladeigenom frågorna, kollade på TV, valde ut första frågan jag skall skriva på, gick och hyrde film, kollade igenom ett texthäfte, läste tidningen, våldgästade min syster, gick på världens kortaste promenad, kollade ännu mera TV. Kort och gott jag gör allt förutom att skriva på tentan. Eller jag har skrivit mitt hemliga tentanummer på den men det gör inget jag är juh inne på fas 1 och då gör jag ingenting.

Såg ni när The Hives uppträdde hos Jay Leno igår? Coola killar, grymt scenframträdande och en bra låt. Allt som inte tönt Mando Diao hade hos Conan O'Brien. The Hives for president!

Vet ni vad Daniel gjorde igår när han skulle köpa mat. Klart ni inte vet men i alla fall han ställde sig i en egen kö, han bildade sig en kö och trodde att MacDonald's skulle öppna en kassa så fort de såg att celebriteten Chippenesen var där. De gjorde de i alla fall inte och Daniel gick då därifrån, så får de inte behandla en stjärna.

Nostalgi i all ära

Nostaligi på fyran. "Millenium" visas och det var för mig vad "Arkiv X" var för många. Jag vet att det är samma skapare men jag föll aldrig för "Arkiv X" av någon anledning. Jag tyckte om "Millenium" men nu lyssnar ni, Fyran, på mig djävligt noga. Jag vill ha tillbaka Bea Smith, Ferguson och alla andra lirare! Ge mig Kvinnofängelset.


image780


 

Imorgon måste jag lokalisera lite böcker inför tentan. Ni skulle sett mig idag, jag så ful så. Var tjenis och frågade hur människor mådde, vad de tyckte om frågorna, om de hade böckerna och gjorde allt för att suga ut dom på information. Det enda som fattades var att jag skulle gå runt och låtsasskjuta på folk med glimten i ögat och high-fivea.

AlexochAnna


image778

Jag borde döpa om bloggen till alexochanna och om det inte vore för att jag tycker om bloggens namn, sellouts, så fruktansvärt mycket hade jag gjort det, typ. Challe tycker (läs: älskar) om att läsa om sig själv, jag tror Daniel hatar det och Alex  (på den här bilden säger Alexs pappa kan hon ta kortfan någon gång. Fast på grekiska) anser nog det mest störande. Som om jag inte har något bättre att skriva om och att jag säljer ut honom, vilket jag självklart gör. Det är enda som är mer underhållande än att kolla på "Klass 9A" är att höra Alexs kommentera under man ser "Klass 9A". Han skräder inte med orden om man säger så och det mest förekommande är trash.

Min kompis mamma har kollat upp det. Det finns inte en enda i hela detta avlånga land som heter Zoolander i efternamn (nähä!) så nu är kusten klar.

Slösa eller spara

Jag hittade något som än gång i tiden varit ett paraply och tog mig ut i ösregnet. Var i skolan och hämtade upp min hemtenta och kollade på första halvtimmen av Bladerunner innan jag fick nog och Daniel ringde mig och ville ses i stan. Det här blocket fick jag absolute ingen användning av idag (jag är busig, jag prövade någon av mina systrars parkas som jag har på bilden (japp de har likadana, i samma färg dessutom. När de ser bilden kommer det ta hus i helvete, i like)):

image777
 
I skolkorridoren såg jag ett helt och ensamt paraply och ingen ägare i närheten så jag tänkte flera gånger om man kunde ta det och lämna ens trasiga där. Som byt, byt, kommer aldrig igen. Gud kommer straffa mig tänkte jag och gick förbi det och ut i ösregnet. Där ångra jag mig och gick in för attt byta paraply. Med ett helt paraply tog jag mig in till stan för att träffa Daniel som dumpa mig för han tyckte jag var för jobbig. Jag hittade en liknande jacka som den jag gråtit floder över och prövade tjej- och killmodellen tusen gånger om och kunde inte bestämma mig för tjej-, killmodellen eller båda två. Jackan är fem gånger så ful som min förra och fem gånger så dyr så jag ställde mig i kassan och köpte tjejmodellen. Då började paniken komma, en räcker inte, jag måste ha båda två och jag var såååå nära att köpa dom båda men höll ut. Jag gick därifrån med en (ganska ful och dyr) jacka rikare och tänkte att jag kan inte slösa med mina pengar såhär. Sedan gick jag raka vägen och köpte 8 halsband (ett till Becka och Ellen så jag har inte bara slösat på mig själv), 6 armband och en ring.

När vagnen åkte förbi Sahlgrenska såg jag en gråtandes gammal kvinna. Jag ville så gärna hoppa av och fråga hur hon mådde och om det var något jag kunde göra för henne men då var det redan försent och vagnen  hade lämnat hållplatsen. Misären här i Göteborg är så djävla påtaglig eller så tycker jag bara så för att jag själv mår dåligt. På vagnen vill jag ta människors händer och fråga hur det är fatt. Alla kollar tomt ut i intet och ser så fruktansvärt olyckliga ut, som om dom lika väl kunde ha legat under vagnen än suttit i den.

Idag lär jag tagit många pluspoäng, istället för bara säga tack så mycket till kassörbiträdena lägger jag numera till ha en bra dag. Så djävla överambitiöst av mig men vad gör jag inte för att förgylla någons vardag. Ett "ha en bra dag"  från mig är väl rätt mycket värt.

Ringde Alex och frågade om han ville leka. Det ville han inte men nu har han ändrat sig. Komsi komsi, kom till Anna.

Va fan

Hallå! Det ösregnar och det är paraplyfritt i hela lägenheten. Det är bara att gilla läget och försöka göra det bästa av situationen. Var inte rädd om ni ser det här idag det är bara jag.

image776

Ändrade uppfattningar

Jag tycker det är lite kul hur man ser hur alla ändrar uppfattningar om alla dessa glamourmodeller som bloggar efter ha läst deras mästerverk. Bara för att man kan lägga ihop 1 + 1 eller kan författa ett inlägg på en 15årings nivå betyder det inte att man är intelligent.

Nils Sandström behöver inte vara singel länge till...

Nils Sandström från Kanal5:s Kustbevakarna behöver inte vara singel länge till. Jag får titt som tätt kommentarer om hur snygg han är på min blogg efter ett inlägg jag skrev om honom som gör att man kommer hit om man googlar honom. Jag borde väl samla in allas mailadresser och posta dom i ett litet brev till Kanal5.

Han är som en Alex light. Hade det inte funnit tusentals olika om och men hade jag antagligen varit kär i Alex. Jag var det i fyran då han var det coolaste och snyggaste i vår klass och jag bara var en blyg tönt i blommiga tights. Nu är vi bästa vänner, jag älskar han helt platoniskt och han är som en extrafamiljemedlem så allt blev ganska bra till slut i alla fall.


Mycket underhållande

På måndagar är det i vanlig ordning en orgie i dåliga dokumentärer och 99% av dom som går på fyran verkar handla om fetma. Det bästa med de överviktiga är de aldrig förstår hur de blev det. Men jag äter bara en sallad och lite kyckling om dagen, inget mer och så motionerar jag. Precis därför du väger 200 jämt, öhhh.  Var det någon som såg TV4:s Nyheter idag klockan 22:00 med mäklaren som fick frispel över telefon? Mycket underhållande.

Ani DiFranco

Av alla artister, döda som levande, så tycker jag allra bäst om Ani DiFranco. Det är henne jag tyckt om allra längst och vars alla album jag äger. Kate Bush, Björk, Under Byen, Tori Amos, Jorane, Zazie och Jan A.P Kaczmarek får alla känna sig besegrade. Ännu en fruktansvärt begåvad, medveten och bestämd kvinna vars skönhet inte går att förneka trots att den inte är fysisk.Hemläxa

Jag hyr varje vecka 6 filmer i en vecka på den närliggande videoaffären här i Flatåsfinest (ironin flödar, jag är en Askimsflicka i hjärta och själ, fast mest av allt Sisjöflicka där jag och de coola grabbarna växte upp). I med att jag brukar vara vaken om nätterna så har jag världens bästa sällskap men nu de senaste veckorna har jag somnat innan midnatt och inte hunnit se alla filmer. Så nu har jag 3 filmer att se tills onsdagen och jag ser det som ett måste, som en hemläxa. Är det ens hemläxa har man kanske inte så mycket att klaga på i skolväg? Fast imorgon får vi vår hemtenta och jag som har inhandlat noll av fyra böcker kan få det lite knivigt. Imorgon får det bli Akademibokhandeln för med mina kontakter i klassen blir det inte många böcker utlånade till mig. Och sen har vi där med uppsatsen.

All you need is love

Alex, min bästa vän som knappast någon kan ha undgått, har alltid i mina ögon varit världens bästa, roligaste och största kärlekshatare. Han sa alltid till mig att han hatade människor som var ledsna över kärlek, förstod sig inte på  tvåsamhet och tyckte inte om att prata kärlek, så det gjorde vi aldrig. Förra året i Grekland så  träffade han någon, han var även över i New York där denna bodde och när han skulle åka hem till London tog han omvägen till Sverige för att umgås med mig i tre dagar. Han kom hem och sa att han nu visste vad livet gick ut på, kärlek. Att vakna med någon man älskar, att ha någon att älska och att bli älskad tillbaka.

Vad du gör och är i livet, vad du uppnår, tjänar eller blir beundrad så vi alla en och samma sak, människa. Av kött, blod och känslor. The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return.

Oscarsgalan

image775

Jag låter alla andra kommentera klädsel och framför allt klänningarna på Oscarsgalan medan en liten skara står för det väsentliga, filmerna. Det lilla österrikiska inom mig är glad att "Falskmyntarna" vann för bästa utländska film och jag hoppas att den kan gå upp på en stor biograf nu och inte två veckor på Sveas sketna biograf. Att Marion Cottilard vann bästa kvinnliga skådespelerska för sin roll i "La vie en rose" var både överraskande om man ser till tidigare prisutdelningar och olika bettings odds men var otroligt välförtjänt. Hade Ellen Page vunnit för "Juno" hade det undergrävt hela Oscarsgalans status, ungefär som om Ondskan hade vunnit för bästa utländska film 2004.Oooldies

Gick igenom mina bilder jag har postat här på bloggen genom tiderna och hittade några guldkorn:

image770

Min kusin Renaida

image771

Min andra kusin Erica (jag har 14 kusiner om jag räknat rätt, jag och Ellen räknade upp namnen på dom men kom verkligen inte ihåg min pappas syster Cecilias ena barn. Ellen - Rebecka? Jag - Nej, det är din syster. Ellen - Just det ja. ) och hennes motspelare i Stockholm Boogie som även är artist under namnet Chraa. Han borde även vara alla tjejers (i alla fall) min drömkille. Jag haffa en annan skådespelare i denna film, Erik, på Push för några helger sedan och stackarn fick umgås med mig natten lång. Han ville bestämt inte dansa och tyckte jag bestämt att vi skulle dansa.

image772

En likblek Alex

image773

En bild Gynning borde vilja glömma

image774

En bild jag vill glömma, för så cool jag trodde jag var är jag inte

SellOuts

Anledningen till varför jag heter sellouts är tack vare den här låten, jag älskade den, jag älskar den och jag kommer att älska den. Sen att vi alla, inte minst jag, sådana sellouts kan ha med saken att göra.


Kloka beslut

Jag lämnade in min mobil i torsdags så numera har jag min kära mors. Hon är inte hemma för tillfället så när jag letade upp hennes nummer i min telefonbok för att ringa och se vart hon håller hus så snubbla jag över Mattias nummer. Jag har absolute inga tankar på att anävnda numret men är det inte lite konstigt att min mamma har kvar mitt exs nummer som jag själv inte har haft i mina ägor på 2 år?

Men det är inte det enda konstiga här i världen. Min kompis mamma som kanske inte gjort de klokaste beslutet de senaste åren och egentligenför längesedan slutat chocka oss chockade oss igår trots allt. Hon har meddelat att hon skall byta namn, förnamnet skall sluta på en massa z:an och efternamnet är givet, det blir Zoolander.

Sen har jag en liten fråga. Ungefär när meddelar man någon att man inte har den blekaste aning vem den är? Fick ett sms igår och vi smsade fram och tillbaka några gånger när jag kände för fråga vem personen i fråga var. Han, hon, det svarade inte då. I fredags hade jag tydligen varit frikostig med dyrgripen mitt telefonnummer.

Min hjärna fungerar fortfarande inte och min kropp känns som en 80årings. Får i princip ont i huvudet av att följa pucken på tvskärmen. Yes jag ser på hockey för min något som jag inte ens kan definera är med och spelar. Hoppas det går bra för honom för det är han värd.

Tada

Ikväll skall det verkligen inte göras mycket. Var så trött i stan idag när jag var med Daniel så att jag kände för att lägga mig på Nordstans golv och sova och då är man trött. Vi upplevde mycket idag jag och den lilla chippenesen. Han är så himla snäll som vill att jag skall se så mycket av världen, så mycket att han glömde sitt kort hemma så vi var tvungna att åka tillbaka hem och hämta det. Det är kärlek.

Igår var vi ute och Alex sa aldrig att han älskade mig så med andra ord var det jag som stod för fyllan och inga konstigheter med det. Nu skall vi, jag och Alex, iväg och köpa med oss halva Hemköp och sedan kolla på Melodifestivalen.

Jaja

image769

Jaja men det här är juh askul. Och klänningen är assnygg. Nu skall jag somna om.

Chippeneser i alla ära

Vi har lite problem när vi går ut i stora staden. Om någon ger oss en karta på Avenyn kan vi peka ut ungeför 50% av ställena där jag och Alex inte kan gå tillsammans för att någon av oss har varit odrägliga. Vi pratade precis om det och Alex som redan är överförfriskad sa att när det gäller honom är det inte hans fel men när det gäller mig är det mitt fel och jag vet inte men han kan ha rätt. Jag kan inte gå till Lounge på ett tag för efter modellfesten när vi skulle dit hade jag tydligen sagt saker som din djävla chippenes, du var juh snygg och dina skor har din morsa köpt dom. Men erkänn att jag är charmig? Jag försöker i alla fall inte framstå som helylle because i'm not. Nu skall vi ringa min chippenes och han köper sina skor själv.

Före min tid


image768

Vad skall man ha på sig ikväll? Jag har kastat en droppe mellan ögonbrynen och tycker jag är sååå trendig. Jag är så före min tid. Jag färgade min utväxt igår vilket var välbehövligt och logiskt. Det som är mindre logiskt är att jag skall till frisören nästa vecka och färga håret. Men det är sån jag tycker om att vara.

I löööv y

Jag spottar ut mig inlägg ikväll men jag är rastlös. Nu sitter jag och väntar på Alex istället, världens bästa Alex. Det enklaste sättet att veta om Alex är full (som han skall bli ikväll) är om han säger att han älskar mig eller inte. Älskar han mig är han aprak. Y:et i rubriken är helt internt mellan mig och Alex vilket passar en allmän blogg.

Scarlett Klüft

Ser inte Carolina Klüft ut som Scarlett Johansson på denna bild? Jo, det gör hon.

image766

Ringde Daniel precis som skall på inflyttningsfest:
- Vem skall du till?
- Jag vet inte.
- Åh, bra ni känner varandra.
- Skall du med?
- När skall vi vara där.

Inte är jag svårövertalad inte, men jag har faktiskt inte bestämt mig ännu.

Skitbra!

Hemma och mår skitbra vilket verkligen konstigt om man tänker på min skitvecka. Pappa skjutsade mig till min psykolog och väntade likt en lydig hund utanför (han tog en sväng på Torget och kom tillbaka med en Dressmanpåse. Horror! Jag fick inte kolla i den för han visste vad mitt, fashinoistans herself, omdöme skulle vara)) och skjutsade mig till Torget vilket i och för sig ligger några hunder meter bort. Där gick jag på en gammal filmis eller gick och gick jag gick på någon så mycket man kan gå på någon som sitter i kassan på Systemet.

Det var en bra session hos min psykolog, jag kände mig skitpeppad när jag gick därifrån och var allt annat än rödgråten. Jag kanske inte är den smartaste (jo det är jag), roligaste (jo det är jag), vackraste (okej jag känner mig besegrad) så kommer jag vara kung på pensionärshemmet när vi alla är äldre. Jag kommer ta era killar och ha den snabbaste och fränaste rullatorn.

Passande

Jag blöder och anledningen till detta var att jag försökte på mig den ädla konsten att städa. Jag har dammat, tagit bort grejer, slängt saker, diskat, dammsugit, våttorkat, bädda rent och när jag skulle göra rent spegeln i hallen fick jag den i huvudet. Den gick i tusen bitar så blir det 7års olycka på det. Jag skall till psykologen klockan 16:00 så det var väl passande.

You used to be my Romeo

Kollade in mitt bankkonto precis och det var ingen solskenshistoria precis. Hade jag gått ut idag hade jag gjort allt i min makt för att eftersträva looken i Basement Jaxxs video. I med att jag har massa stora armband, rent ut av vräkiga örhängen, kastmärken och färgstarka kläder hemma är det bara att kasta på sig. Jag tycker det är coolt. Jag har tyckt om det indiska modet och sari  sedan jag gick i sexan då köpte jag en Buddharing och tyckte jag hade väldigt koll på världen och var cool. Sedan att det är hinduism som är stort i Indien och inte buddhism har inte med saken att göra. Jag menar Asien som Asien.


Rånörd

Ibland känner jag mig, konstigt nog, som en råtönt. Som när jag för 5 minuter sedan när jag våldgästa min systers rum (hon som är hel, Ellen) och låg i hennes säng trots att hon försökte göra allt för att bli av med mig. Minuten senare stod jag på balkongen och vinka av henne, gav slängpussar och vinka. Jag fick en vink tillbaka, inga stora gester här inte och inga jag älskar dig världens bästa Anna skreks inte.

image764

Igår när jag och Alex kollade igenom Femina och gav den betyget dålig som alltid såg vi massa bilder på Frida och tidningen blev på fem röda tusentals gånger bättre. Frida är nog den vackraste människan jag känner och sedan är hon fruktansvärt trevlig, söt och smart. Här har vi det underbara paret Frida och Jakob,  en vacker utsikt och en Golden Retriever (okej jag skämtar men jag är inte så jättehaj på hundraser). Jag vet inte om det bara är jag men jag tycker något saknas, en Anna och en Alex.

image765

 Vilken djävla  teaterapa som är med hos Montel nu. Okej han må vara 5 år och höll på att bli mördad av hans pappas flickvän men han kör hela registret. Säger att han älskar alla, saknar alla och sjöng en låt som gick såhär: behandla människor som du själv vill bli behandlad, behandla människor trevligt. Nej, det här känns inte ärligt. Var inne på Montels hemsida för att leta efter något klipp på ungen Eiljah men hitta inget. Däremot så fick jag reda på att Sylvia Brown gästar Montel VARJE VECKA (såg förra veckan när någon frågade vad hon skulle jobba med när hon blev stor, Sylvia svarar fastighetsskötare direkt och person som fråga sa tack och satte sig ner igen. Snabba puckar) och såg programrubriker som MONTEL CHANGED MY LIFE. Hahaha.


Otursfågel?

Min syster blev påkörd av en bil igår, eller rättare sagt påbackad, och nu vill hon att vi skall tycka synd om henne. Jag gör det inte, hon lever, mår bra och kan gå och retar gallfeber på mig. Jag tyckte nämligen inte överdrivit synd om henne och fick höra att jag var dum i huvudet och att hon hatar mig. Förra veckan så vricka hon handen när hon spela volleyboll, veckan därinnan var det något annat och så har det varit sedan hon kunde gå. Jag vet inte hur många gånger hon brutit foten och armen, stuckat allt som går att stucka, legat inne på sjukus för allt som går med mera. Ge henne ett par skidor och en helg i fjällen och hon kommer garanterat hem med kryckor det hände juh sist.

Rock da boat

Jag andas, hjärtat slår och jag lever. Igår mådde jag all time low för att slänga in lite engelska och jag vet inte riktigt hur mycket jag känner för att sälja ut mig här. Alltför billig vill jag inte känna mig. Satt i alla fall på Sahlgrenska och väntade och grät floder igår. Jag kände mig som en bedragare när människor kollade på mig med en blandning av nyfikenhet och medlidande som om jag hade förlorat någon som stod mig nära.
 
Min mamma och jag såg en livslevande taliban igår och min mor som är så snäll så sa till mig att det såg oroväckande ut att han höll i ett  vaderat brev, det såg ut som det var en brevbomb. Jag blev helt paff över att hon var så fördomsfull men rättade henne att det antagligen bara var ett brev med mjältbrand.  När jag väl var på Sahlgrenska kände jag för att kolla in deras kapell i med att jag som troget fan av "Våra Bästa År" ville jämför Salems sjukhuskapell med Göteborgs. Vårt ser ut som Mikaelskyrkan i Askim i miniformat och det är inget betyg man gärna delar ut. Jag vet inte om Gud och Jesus hört talas om Internet med det här var den enda bilden jag hitta på Mikaelskyrkan. Här har vi den i all sin prakt, om den ser ut såhär utanpå kan ni tänka er hur den ser ut inuti, yes LYX LYX LYX (men nu bryr vi inte oss om sådant, det handlar inte om det, utan om andlighet och sådan skit):

image763

Jag hatar min mobil just nu. Den håller på och cpar sig och fungerar bara ibland, min mobil en mupp som ändå är en rätt normal mupp. Som hon Linda i "I en annan del av Köping".

Favorite i repris

Jag vill gifta mig med den här scenen.

I med att jag har mycket passande döpt mig till sellouts så får jag bjuda på det här. Jag tror jag håller på att gå under.

Thank you

Schysst att Montel ger ut sina dvds och böcker till publiken i dagens program. Hur skall man kunna tacka honom.

Har några timmar att slå ihjäl innan skolan börjar så jag har våfflat mitt hår och till och med en Homer Simpson med två hårstrån får värsta affrot och det ser ut som jag har tjoooockt hår. Våfflat skall bli det nya enligt modebloggarna och alla vet hur mycket jag ser ut till dom. Helt sjukt hur dom kan pricka in trender som klänning och shorts till sommaren. Hur gör dom? Skall man behöva tacka dom med.

image762

Det verkar som min syster lämnat lägenheten med mina nycklar. Tur för henne att jag har dessa kort på henne där hon är oerhört söt. Det gör att jag inte kan bli lika arg.


Rise and shine

Klockan är mycket, upp och hoppa! Nu fångar vi dagen!!! Ny dag, nya möjligheter.

Jag har en vän (eller jag har flera) som för inte så länge sedan plåtade för en f.d fotbollsspelares klädmärke (svårt att lista ut vem). Kläderna kanske inte var de snyggaste utan enligt min vän såg ut som Jack and Joneskläder. När den f.d fotbollsspelaren och hans fästmö pratade med teamet kom dom fram att dom måste hotta upp sin kollektion lite för att vissa klädbutiker har valt att inte köpa in deras kläder. Varför? Jo för att de ville nå ut till yngre och trendigare publik. Vart låg den här butiken som inte tänkte sig köpa in deras kläder längre? Jo, i Kinna eller någon annan sketstad(stad?). Haha, då vet man att det är dags att förnya sig.


Fyllegubbe

Är det bara i Göteborg man säger fyllegubbe om manliga alkoholister? Eller är det något barn bara säger. I alla fall, idag kom en sådan, fyllegubbe alltså, fram till mig och sa att jag hade snygga pjuxs när jag var och handla mat med mamma. Om han bara hade varit 20 år yngre, snygg och nykter. Sedan hamna han och hans partner bakom oss i kassökön och lirarna knäckte varsin öl. Han var inte hungrig längre berättade han, han hade nämligen provsmakat choklad, Ballerinakex och coca-cola och inte tänkte betala för kalaset. Ibland behövs det en fyllegubbe som gör ens dag.

Jag pratar inte så mycket med dom i min klass. Dels för att de har gått tillsammans i ett halvår och känner varandra, dels för att jag är rätt osocial när jag är där och dels för att jag har sett en pojke dricka proteinshake. Jag hoppas att det bara är han som gör det i klassen för jag tål inte muffinsar som dricker sina proteinshaker i sina fula specialflaskor. Däremot så tycker jag om min klass när vi kollar på film och vi alla skrattar i kapp till saker. Som idag när vi såg Fahrenheit 451 och dom har klippt roligt, i början när äpplet spottade ut och åt vissa repliker. Då skrattar vi allihoppa och har så kul så.

Ibland är det bra...

Ibland är det bra med mobil. Som nu, när jag mobilbloggar. Min föreläsare retar gallfeber på mig med sina emmm efter vartannat ord att jag inte stod ut. Dessutom letar han verkligen efter akademiska ord som skall låta fint men inte alltid passar in. Så nu är jag i korridoren med de tuffa grabbarna och väntar på filmvisning. Vi håller hus i samma lokaler som chalmers så man kanske borde våldgästa en föreläsning om atomfysik eller något annat spännande.

Sådant tycker jag om

Skall snart iväg och träffa upp min grupp för att gå igenom en redovisning vi skall ha idag. Det jag mest tycker om medmin grupp är att den står och faller på en person, och denna är inte jag. Han pratar och kan och är jätteduktig och utan honom skulle vi inte ha något att säga. Grejen är bara den här jätteduktiga personen verkar ha lite scenskräck och vill inte tala inför hela klssen på redovisningarna så vi har inget att säga när vi väl står det. Sådant tycker jag om.

Sen måste jag komma ihåg något att skriva en uppsats om. Jag är cirka en vecka sen med valet och har kommit fram till min James Bond-idé var absurd. Jag går inte i femman längre och synd är väl det. Fan vad duktig jag var då.

Lilla underbara Daniel

Lilla underbara Daniel. Vad har jag sagt om bio? Att jag kollar på film dagarna hela och att jag inte vill gå på bio just för tillfället som jag får sms om dagligen. Vi kan leka annat, capisce? Men nu när jag tänker efter är jag lite sur på dig. Vet ni vad han gjorde i fredags? Vi gick på cha cha cha-killen som helt sonika dansar cha cha cha och samba till housemusik. Det verkar han tycka är en bra idé, men inte vi andra. Så vi heja och utbytte artigheter och sådant. Inget konstigt med det, MEN det var lite konstigt att Daniel gav mitt nummer och sa saker som att jag hade tänkt på honom och att jag saknar honom. Bara för att jäklas, that's not cool.

Syskonkärlek

Nu är det nära, snart kommer min lilla älskling. Fast jag har egnetligen två älsklingar, två systrar, och jag älskar de båda. Jag och Becka har bara lite svårare att komma överens. Men tro mig om någon så mycket som kröker ett hårstrå på henne, ojojoj, I will hunt you down.

For you my friend...

Igår när jag åkte förbi Parkan var det upplyst och röda mattan var ute. Väldigt fancy, väldigt flott, very olikt Parkan. Så nu måste man juh se om det var coola människor som hängde där vilket är synonymt med Rolle och visst var han där. En av ägarna till min favoriteblogg, moralkaka, tyckte om bilderna på Rolle så här du lite mer ögongodis:

image754

Det är från igår. Här kör Rolle på lite mer avslappnad stil för han brukar annars alltid ha slips. Lila och rött är återkommande färger i hans utstyrslar (jag kan mina grejer).

image755
image757

image758

image756

WTF??? Den här bilden gör mig minst sagt orolig, Försöker någon ta min plats. Ser ni hur han rör vid henne, jag har läst både psykologi A och B i gymnasiet och det där betyder något.

image759

PRICELESS!

image760

Sen har vi den här killen som alltid har på sig denna röda hatt. Jag säger som Alex: exakt vad var det du tyckte var en bra idé?

Jorane

Det finns människor som är så fantastiskt begåvande att man inte kan göra annat att tappa andan och tycka att de är vackrast i världen på grund av deras genialitet. Det är en skönhet som är larger than life för att citera Backstreet Boys och går inte att förneka (går i och sig inte att förneka Backstreet Boys storhet heller, såg ett klipp från en konsert där Nick gick runt med en gitarr och låtsasspelade. Trodde han att det var VM för luftgitarr han var med i?) och det här vi kommer till mig. Det här jag har min chans. Nu måste jag bara komma på något som jag skall bli riktigt djävla bra på och det kan bli lite svårare. Men jag har juh en konstnärssjäl påstår jag.

Som Jorane:

Älskar ni den här mannen?

Jag likt miljontals andra går in på Perez Hiltons blogg varje dag för att kolla på bilder och störa mig på folk. Med folk menas inte kändisarna han lägger upp bilder på om det inte är Lindsay eller Jared Leto d.v.s utan Perez Hilton själv. Man skall inte kasta sten när man själv sitter i glashus är inget någon har meddelat denna kändisbloggare om. För att lägga upp bilder, klaga på andra utseenden och måla dit några streck med hjälp av paint här och där är inte så himla roligt. Det saknar finess. Sedan att han själv är ful som stryck är en annan femma. Ett helt kapitel för sig. Nej men på allvar, han har vad man kallar ett utseende inte ens en mor kan älska.

image752image753

Skinny eller chubby spelar ingen roll, ful som stryck i alla fall. Sedan kan man tycka det är dubbelmoral av mig att predika om love, peace and understanding (jag skämtar), nej men om att han inte skall klaga på andras utseende när jag själv klagar på hans. Men det är sån jag är, dubbelmoralen personifierad. Sen tror jag inte på det där skitsnacket med vänd andra kinden till och sånt, jag är mer öga för öga, tand för tand (och någon försökte juh göra illa hans öga på ena bilden).

Tror ni...

Tror ni att jag funint mig till ro och somnat tror ni fel. Men sen sa jag att jag skulle vara vaken hela natten och se på film och det var precis det jag gjorde. Nu är jag inne på TV-Shops hemsida och fingrar på köpknappen. Vill bara få klartecken av mamma så hon vet vem som betalar och det är inte jag. När jag är ledsen är hon så givmild så det finns inte skall ni veta. Men jag har sabbat min trovärdighet liiiite. Jag känner mig som en skurk i Cold Case eller CSI när dom säger till den misstänka "det kan inte ha varit du som mördat henne. Den som gjorde det är mycket smartare" och då måste den anklagade erkänna för att han vill att de skall veta att det visst var han som var smart. Sedan att man får livstid för det gör inget, han fick i alla fall berättat att han var smart som gjorde såhär och såhär, gömde bevisen där och skaffade sig alibi på det här sättet. Det var ungefär så jag gjorde med mamma. Jag kände att jag var top of the top och att kag kunde manipulera henne vart jag ville och kände att jag var tvungen att berätta det så hon vet hur smart jag är. Och nu när jag mår dåligt var och varannan dag så får jag inget längre så det var juh verkligen värt det.

Åh jag älskar verkligen mamsen, det går inte att sägas eller skrivas ner för många gångar. Ungefär som smicker, det tål man att höra både en och två gånger. Som musik för mina öron.

Gör om, gör rätt

Sitter här i myspyskläder och har det gott. Vi misslyckades totalt när vi köpte mys idag så Alex vräckte i sig och blev illamående och jag åt knappt ingenting. Men det kommer nya chanser, gör om, gör rätt. Vi såg Melodifestivalen (och jag vill inte ha några kalgomål, hela Melodifestivalen är en orgie i smaklöshet and i like it) där fel finalisterna gick vidare. Jag ville att sötOla (jag tycker han är så fruktansvärt charmig) och juggegänget skulle gå vidare men de fick nöja sig med en andra chans. Juggebandet åkte ut, vilket var skandalöst. Alex förklarade för mig att visst dom kommer gå vidare med alla juggar i landet som kommer ringa som aldrig för, det vill säga om de inte är ute och rånar folk. Jag behöver knappast tillägga att jag älskar honom.

Jag fick ett sms av en vän idag, inga namn nämnda, där det stod "Fattar noll och jag är blåslagen. Någon slog mig igår när jag GICK hem". Även här, gör om, gör rätt. Att personen gick hem är en skräll i sig. För det första bor den könlösa och anonyma personen inte i stan utan vid havet och hatar att gå mer än mig när vi är ute. Och det är ett starkt hat. Människan tar taxi från Loca till Trädgårn, från Chez till Parkan, ja det är inga långa sträckor om man säger så.

Imorgon flyttar Ellen hem till oss och det gör hon rätt i. Jag har saknat henne så mycket så idag fick jag Ellenabstinens och hängde med mamma som skulle hämta henne på jobbet för att sno en puss. Men allt är relativt, jag saknar min jacka ännu mera som jag slarvade bort för några veckor sedan. Jag saknar den så det gör ont, på helt sant. Den passa till allt, som mössa. Helt sjukt:

image751

Gårkvällen

Jag brukar faktiskt inte vakna upp med huvudvärk efter jag har varit ute med idag verkar den vara här för att stanna. Igår gjorde jag och Challe (som för övrigt frågade mig om min Mona Lisa-tavla var äkta. Hon har inte alla bestick i lådan) vår runda som nu för tiden innefattar Rubinen och Push. Fast vid närmare eftertanke så besökte vi även Lipp där vi gick på några som påstod att dom var maffioso. Utekvällarna här i Göteborg är som vanligt, inte tråkiga och inte überroliga utan bara utgångar. Gick på Daniel på Push och jag som inte visste att han var ute blev jätteglad. Jag krama halvt ihjäl honom och han krama halvt ihjäl mig så jag tror vi var fulla.

Idag skall jag leka med Alex, se på Melodifestivalen och vara vaken natten lång för att se på film. Trevlig lördag!

TV-Shop

Jag kan inte sova och med facit i hand vet jag vad som förstörde mig nattsömn. Du och datan, "Forever Eden", en dålig film, en bra film och TV-Shop. Nu visas gamlingarna som gör reklam för en underbar juicemaskin. De visar hur man på några sekunder får en god fruktdrink genom att trycka ner en ananas (med skal), blomkål, gurka, morötter och broccoli i en mixerliknande öppning och voila här har ni en nyttig med framför allt GOD fruktdrink(???). Jag har fallit i TV-Shopsträsket jag med. Fast bara en gång och då köpte jag den där maskinen man sätter fast på magen som skall ge en ett sexpack. Skitbra tyckte jag, fungerade dock ej. Jag kommer även ihåg när jag var liten och såg hur TV-Shop gjorde reklam för en klänning som kunde bli ett linne, väska, klänning, byxor, ja allt i princip. Jag tyckte det var det bästa som fanns och tyckte uppfinnaren(?) (kanske möjligtvis kan kallas designer) var den smartaste som gått i ett par skor.

I alla fall det jag ville komma fram till var att jag är på väg att klicka hem en sak som utlovar mirakel och när jag ändå är inne på sidan kan man roa sig genom att kolla igenom vilka godbitar som erbjuds:

image747image748image749

Och favoriten, inomhusbastun, för den som vill tappa vikt (eller lite vätska):

image750

Ink

image742

Jag kollar ibland på Miami Ink och jag älskar att hata det. När en kund kommer in och säger exempelvis  jag vill ha en maskros kan dom säga "vi gör inte maskroser här".  Eller om en annan kund funderar på att göra ett hjärta så kan dom tycka att det är alldeles för svårt och vägrar att göra det. Fast det kanske är tur det, annars kan det sluta såhär:

image743

Hade någon gjort detta på och framför allt mot mig hade jag 1. börjat skratta 2. druckit mig redlös 3. börjat aplipa 4. aldrig gått utanför dörren igen (inte ens med långärmat).

Guuud så tokigt det blev

Pigg som en lärka höll jag på att skriva. Guuuud så tokigt det hade blivit om jag hade gjort det, jag bah vaaaa. I alla fall, pigg som en mört och glad som en lärka av någon konstig anledning (försvinner säkert lagom till imorgon när jag vaknar, haha). Klockan är två, jag har massa filmer att se och livet känns helt okej. Igår höll jag på att skriva ett inlägg om hur tragisk jag är. Ni vet när man ser en film som är så dålig att den är bra, jag tänkte föra det resonemanget vidare fast med mitt liv och tragisk som utgångspunkt. Mitt liv är så tragiskt att det blir komiskt och sen tragiskt igen (ungefär som när jag satt och lipa på spårvagnen och satte på min mp3 och den första låten som kom på var dreams can come true, fan vad sur jag blev då) men så tänker jag inte nu, för tillfället. I fredags försökte jag förklara varför jag, enligt mig, mådde som jag gjorde. Det sluta med att både jag och min psykolog skratta. Jag har nämligen en plågad konstnärssjäl med undantaget för att jag inte gör något konstnärligt. Sen kan jag även relatera till komiska geni som Peter Sellers med fler som under hela sina liv mådde dåligt men var roliga. Ja ni förstår,det lät inte klokt. Som om jag vara en martyr hög på hybris. Så vad kunde vi göra åt saken? Jo, skratta.

Min pappa hade glömt av alla hjärtans dag idag men det hade inte hans flick(tant dom är inte 20 precis)vän gjort, hon hade skickat blommar och pappa undrade varför han hade fått dom. Jag frågade pappa om han bara hade glömt av alla hjärtans dag eller om han inte firar det och då svara "jodå jag firar det allt, jag tar emot gåvor från alla".

Min syster kom hem precis nu. Hon har varit på Sticky. Alla som bott i Göteborg under tonåren har besökt Sticky en torsdag. Jag var inte där så ofta, jag ville inte vara sådär märkvärdig och försökte leka rockbrud utan när jag var där var jag helt enkelt där av en anledning. Billig alkohol. Sen hade jag fullt upp av att leka ghetto med basketkillarna fast det gick ingen bra för någon av oss. Det kan nämligen varit det svenskaste basketlaget i Sveriges historia som bodde på fina adresser och hade välutbildade föräldrar.

image741


Såg någon på The girls next doors igår? Jag vill skjuta av huvudet av den  fula av dessa tre väldiga classy ladies. Hon med de äkta brösten, som alltid pratar mat och säger sooooo fun, soooo good, soooo sweet, sooo om allt, alla är så djävla underbara och bra och fina och snälla och gulliga och söta. Bridget alltså.

Forever Eden på TV3. Visserligen repris och det las ner i USA men herredjävlar vad bra det är. Där super dom, knullar, bråkar och har för sig hela tiden. Där kan man snacka om spel Alex.

Grattis (?) på alla hjärtans dag

Hemma innan Gordon Ramsey skall skälla ut folk åt höger och vänster och har hunnit att träffa pappa för att gå på bio och äta middag. Vi såg Ang Lees nya, Lust Caution, och den var helt okej. Efter filmen skall pappa som alltid analysera, diskutera och förklara som om jag var helt tappad.

Dagen, alla hjärtans dag, har varit helt okej. Jag har umgåtts med min far som jag älskar, fått sms av mina nära och kära och mottagit (av den enda jag i princip inte skulle bli glad om jag fick något av) en nallebjörn.

image744
På hemvägen så lyssnade jag pappa (och här har vi papsen, trott eller ej men han har varit riktigt stilig på sin tid. Sisådär några år efter Kristus födelse. Fast så kanske alla barn säger om sina föräldrar precis som dom säger att man är vackrast på jorden även om man ser ut som en rugguggla) på ishockey och när de spelade en låt mitt i allt blev pappa sur och sa nu får de fadea ut musiken som vi discjockeys säger. Jag har väl berättat om min karriär som discjocke?.
- Nej.
- Skall jag göra det?
- Det spelar väl ingen roll vad jag säger, du kommer berätta i alla fall.
- Nej inte om du inte vill. Och du vill inte?
- Nej det behövs inte.
- Aha, okej. Men i alla fall, det började såhär....

Ha en fortsätt bra alla hjärtans dag, eller grattis på alla hjärtans dag som vissa säger. Är det ett sätt att gratta någon att man överlevt ännu en alla hjärtans dag?

Så lägligt här på alla hjärtans dag:


Bara en tillOkej jag skall sluta nu. Jag är som ett trotsigt barn som säger bara en till. Det var sådan jag var och är.

Queen Patti SmithMan får försöka se det komiska i varje situation

Rubriken lyder ""Pojkflickan" misstänks för övergrepp" och visst är det hemskt. Men inte skall vi, du och jag, hänga läpp. Vi gör det bästa av situationen och postar en bild på förövaren. Uncle Fester är det du?

image740

Det tåls att sägas igen

Nu skall jag försöka sova en timme eller två för att sitta och surfa runt på olika sidor blir man inge klok av. Sedan har jag klickat hem ett par skor och några armband så barn ni skall lyssna på era föräldrar. Det tåls att sägas igen, Internet är en farlig plats.

Rolle (snart hela Sveriges) legend

image735
image736image737
image738Slippery Sal, vilket inte är hans riktiga namn antar jag, meddela mig om att han hade pratat med Rolle the Legend (här får ni se några väl uppvalda bilder ur hans egna bildmapp jag har på min dator) och att han skall vara med i "So do you think yo can dance". Han dansar utav helvete men om han kan dansa vette fan. Så han kommer  inte gå vidare MEN visas på tv och bli rikskändis. Noooooo! Han är juh min och hela Göteborgs älskling. Det är han, Posedion, Operahuset, Läppstiftet, Avenyn, Liseberg, Ullevi och Skandinavium som gör Göteborg. Han är vår! Men nu kommer han i alla fall aldrig behöva ha med sig en kasse med tidningar till Parkan om hans date inte skulle dyka upp. Det gjorde hon inte heller den gången i somras då han grät ut mot min axel när jag och Challe gick på honom en lördagsmorgon. Då gjorde det ont i mitt lilla hjärta, stackars Roland. Men no more.

Jag ser verkligen inte emot denna heldag som kommer gå i, suprise suprise, science fictions tecken. Min pappa ringde i måndags och frågade om jag ville gå på bio på torsdagen men då kan jag inte för då är det alla hjärtans dag. Då skall jag göra samma sak som resten av världens flickor gör, äta glass och gråta floder över förlorad kärlek. Nej, Gordan Ramsey visas på torsdagar och det var anledning nog att tacka nej till träffa pappa. Men vi skall gå på bio idag tror jag. Filmvisningar med skolan, Daniel ville gå på bio igår, har massa hyrda filmer hemma, är uppe om nätterna för att se TV3:s nattfilmer och nu bio med pappa. Någon måtta får det vara. Känns som jag lever och andas film för tillället, för det mesta dåliga nattfilmer och sci-fi.

Marry me

image734

Marry me Khan! Bat for Lashes är något av det coolaste som har gått i ett par skor.


Jag vet vad Alex skall få den 26(?) 27 (?) 28 (?) mars år 2009

På vagnen hem idag såg jag ännu en affisch med ett medel som skulle hjälpa dig få håret tillbaka (något att köpa till Alex i 25års present, moahaaaa). Det roliga med den här affischen var att efterbilden egentligen var förebilden kronologiskt. Man såg det så tydligt. Människan var minst 10 år yngre på efterbilden och där var det hår minsann och bilden där personen i fråga var 10 år äldre, massa rynkor och lite hår fick figuera som förebilden.

Jag har en kompis som är lite sur på mig. Han var ute med sin idol i lördags när jag mötte honom i trappan på Push. Jag undrade vem det var dagen efter och han var helt förfärad över att jag inte visste vem det var, det var juh HANS idol, en frisör. Jag om någon kanske borde ha en frisör som idol med tanke på min skandalösa kvalitée på mitt hår och att jag behöver all hjälp jag kan få, men att ha en frisör som idol? Njäää, går det? Min vän bad mig att googla honom för att se vilka han har jobbat med men när jag sa till honom att jag inte tänker googla någon som har på sig solglasögon klockan tre på natten så vart han ännu surare. Pojkar kan vara så kinkiga ibland.

Golden BrownDen renaste kärlek vid 2:49

Ett hål i mitt hjärta

Jag kan inte sova. Jag skall möta min grupp först vid elva så jag har tid att både drömma en och två drömmar men jag kan inte. Tankarna går i 180 och mitt lilla hjärta gör ont av ingen speciell anledning alls. Jag säger som Lukas Moodyssons filmtitel, det känns som det är ett hål i mitt hjärta. Men nu skall jag sluta skriva ner sådana här dumheter innan jag får ett skott av pannan av Alex. Några saker jag fort kan rada upp som han ogillar är när folk har på sig solglasögon inomhus, deltagare i dokusåpor som säger "det är ett spel" och människor som försöker förklara sina känslotillstånd så det bara låter prettobanalt (är det ens ett ord? eftersom det står här så finns det från och med nu). Det säger i alla fall Fredrik Lindström i sin bok.

När man var liten var allt så enkelt, även om man var rund som en boll:

image732

Emma AnderssonJag visste faktiskt inte att hon sjöng så bra live.  Men jag tycker om Emma. Hon är supersöt, verkar supergullig och pratar superskånska.

När jag ser på klippet upplever jag mellanstadiedisconostalgi (långt ord). Rökmaskiner kan ge mig kalla kårar än idag.

If you deserv(e) better

Är man inte helt haj på engelska språket skall man väl inte kludda ner saker på en tavla. Men hon verkar arg så hon brydde sig väl inte om stavningen. Ännu ett mästerverk av Anine Bing, tänk att hon besitter så många egenskaper och kvalitéer:

image731

Människor slutar aldrig förvåna mig

Människor slutar aldrig förvåna mig. Många gånger har jag ställt mig frågan om människor i grund och botten är goda eller onda men frågan man egentligen borde ställa sig är människor helt ointelligenta? Jag vet att jag inte är det, men tro mig det finns många som får en grönsak att framstå mer eller mindre som ett geni. En människa skrev till mig att hon vinner, att min blogg skall läggas ner och att hon skall polisanmäla mig. Detta är vansinnigt roande för hon får mer än gärna polisanmälla mig om hon vill lägga sina och andras resurser på det.


What's a girl to do

Minstingen i familjen, som detta år fyller 18, kom förbi idag och jag fick både krama om och pussa det lilla livet. Det kan ha och göra med att jag lånade ut ett par skor till henne igår annars hade jag väl i bästa fall fått ett handslag.

Snart kommer Alex och jag har några samtal att ringa innan dess. Till Challe, Daniel och Ellen. Undrar vem som kommer gråta floder om jag hoppar över den. Förmodligen ingen.

Jag skulle egentligen ha en helg i nykerhetens tecken men igår så klia det i fingrarna och jag ville ut. Alex kollade på mig som om han ville döda mig och jag skulle inte bli förvånad om det finns ett pris på mitt huvud i samma sekund jag skriver detta. Men han hängde med för att träffa folket och kvällen erbjöd Rubinen och Push.

Dunkirk"Atonement" levde inte riktigt upp till mina förväntningar men den här scenen gör hela filmen sevärd.

Hello lobsters

Lugn helg, vit helg och myshelg skulle det bli. Igår när Alex väl hade tagit sig hem till mig så berättade jag om mina planer på att gå ut. Han blev överlycklig för det var precis vad han hade tänkt på hela dagen. NOT! He was not happy om man säger så det kändes ungefär som om han ville sätta ett pris på mitt huvud. Det blev i alla fall stan och utgång.


FLYGVÄRDINNAN! Har du lösenordskyddat bloggen utan att meddela mig. Jag vill ha lösenordet pronto. Please.
annabraunstark@hotmail.com

Someone please call...

Jag och min syster satt och prata om cancerrisken med att äta bränd mat. Sedan serverades maten och jag sa om man får cancer av att bränd mat kan någon ringa 112 nu. Men det är sådan vi är i min familj, i alla fall jag. Men gudarna skall veta att jag älskar min mamma. Hon är världens bästa, har världens största hjärta och ställer upp i vått och torrt.

Mr. Right & Mr. Sömnapné

Ikväll skall jag leka med Alex igen för ovanligheternas skull. Hoppas Mr. Right kläcker ur sig något ¨lika dumt ikväll som han gjorde igår så jag för en gångs skull får rätta honom. Det var reklam för "Rome", den dyraste serien genom tiderna, och Alex säger vad är det här för lågbudgetfilm. Sen säger han lite konstiga saker ibland som du har väl samma lösenord på alla dina grejer? Vad bra, för jag kan juh ditt så om du dör så är det nemas problemas.

Att göra sig rolig på andras bekostnad (som enligt mina systrar är det enda jag kan, inga födelsedags-, student- eller julklappspresenter till er) är underskattat. Egentligen behöver man inte skriva så mycket utan bara visa en bild på en människa som lider av sömnapné vad det nu innebär. Måste han verkligen ligga i sängen med masken på och posa, jag tror människor förstår att masken skall vara på ansiktet och inte någon annanstans. Hello sexy:
image727

För övrigt klarade jag min sista tenta som jag var helt övertygad om att jag minst skulle vara tvungen att göra en restuppgift på. Mycket är jag dålig på men skolan klarar jag i all fall.

Där var min torsdag

Jag träffade på min systers kompis när vi var och handla. Hon sa snygga byxor och synade mina byxor. Det kanske bara är jag och att jag läser in för mycket i det här men jag tror hon   K L Ä D D E    A V    M I G    M E D   B L I CK E N. Mycket skrämmade.

Förutom att vi har ätit alldeles för mycket (inte för att vi klagar eller lär oss något av det. Sedan gör det inte så mycket. Alex är juh smal som en pinne eller vad jag kallar modellsmal och jag verkar inte gå upp något av det) så såg vi på massa intressant på tv. Det är alltid kul att se bra program på tv men det är alltid bättre att se nötter på tv. Som en dansande Pekka på QX-galan i en galet ful röd skjorta, föreståndaren i dagens avsnitt av "Ramsay's Kitchen Nightmare" (Gordan skulle jag för övrigt gifta mig med varje dag i veckan)som lipa varannan minut och världens bästa Leif G.W Persson som hade på sig någon slags jaktväst i "Efterlyst".

Skämt åsido

Jag förstår inte varför människor flyger en herrans massa timmar för att komma till Thailand. På två minuter kan Thailand komma till er. Det kallas snabbnudlar.

Skall leka med Alex ikväll och känner att om jag hade varit hos doktorn skulle det vara hans rekommendation, ha kul. Vi skall bara iväg och köpa mys och jag är ledsen men jag orkar inte ha på mig något annat är pyjamasbyxor och det är ungefär så långt från mig man kan komma. Jag  är Göteborgs fashionista med stort F, jag följer inte bara trender, jag skapar dom. Skämt åsido.

image726

Jag (för det är väl en pelikan. Mykonos stolhet i alla fall) och Alex. Han kallar mig nämligen pelikanen/Palle Kuling på grund av den väldigt uppenbara anledningen, vi är lika.

Naturlig skönhet

image725

För övrigt så stör jag mig rejält på Dr.Phil och hans fru Robin. Jag menar, hur kan han sitta där med sina 100kilonåntingkropp och berätta hur människor skall gå ner i vikt. Och hans fru säger att man skall älska sig själv som man är. Hon får mig att tvivla på om botox har dödat människor, för hon om någon borde dött av det. Hon har lika mycket botox i sig som andra har vatten.

När man minst anar det inträffar ett Hallelujah-moment!


image723

Vissa antyder ibland att jag klagar lite väl mycket, att jag är lite negativ och helt enkelt är en pessimistisk djävel. Men inte längre vänner. Surfade in på finest.se, Sveriges absolute bästa internetsida som alltid är fullsmackad med det senaste och viktigaste skvallret. Nu fick jag att läsa att  Kim Kärnfalk, den brunhåriga (eller den fula, det är en smaksak) av de två kvinnliga deltagarna i Friends skall skriva en roman. Den utspelar sig i Uddevala av alla ställen, vad är New York, Paris, Dubai mot Uddevala? Nothing. Inte nog med att den är sjävbiografisk så behandlar den hennes mormors och mammas uppväxt. Det här gjorde min dag, månad, vinter och till och med hela året. Hallelujah!

Har precis ätit middag. Köttfärssås och spagetti bjöds det på och från första till sista tuggan kändes det som jag befann mig i Rom. Eller inte.

Skulle du sälja allt du äger för den här mannen?

image722

Den här bilden skratta jag och Alex gott åt när vi såg denna muffins pryda söndagsbilagan. Stackars Helen säger att han var för bra för att vara sann och sålde allt för deras gemensamma framtid. Skulle ni sälja allt för denna man? Ni kanske inte tycker att jag skall ha åsikter angående hår, frisyrer och färg men går råttfärgad hockeyfrilla hem i stugan nu? Sen tycker jag se en tatuering på armen och som med allt annat på denna man förstår jag att den inte är smakfull.

Ett liv som (filmvetenskap)studentFilmen vi skulle se idag var inte alls en 50-talsfilm, herregud, vad trodde jag? Att vi skulle gå fram med stormsteg? Igår före Chaplinfilmen såg vi den underbara Resan till månen (kolla och njut! jag har inte riktigt bestämt mig om jag är sarkastisk eller inte. Nej det är jag bestämt inte, den är banbrytande för att vara töntig) som är den första sci-fifilmen någonsin och gjordes 1902. Idag tog vi oss 20 och några år fram oss i tiden och såg Metropolis (klippet nedanför, bara så ni får veta vad jag gör (och ibland får genomlida under dagarna), däremot så tycker jag om denna med, det jag såg d.v.s). För jag somna och det är inte alls lika skönt som att somna i Bio Capitolstolarna. Nej här trillar man ur stolen om man sitter ytterst som jag gjorde. Det enda med min dag som gjorde den lite bättre att jag vet att det finns dom som har det sämre. Som Alex. Han masserar och meddelar att han kommer flippa över om han får höra en till Enyalåt eller delfinljud.Men nu skall jag sluta prata skola för hur intressant är det på en skala? Ungefär som att höra om andras drömmar och även om jag påpekar det gång på gång så berättar alltid Alex om sina sjuka drömmar, det var helt sjukt. Men jag kan väl få uppdatera er om mina kursare, om jag träffar någon jag älskar (skulle vara en skräll), ogillar (högst troligt) och om min föreläsare som säger emmmm emmmm emmmm. En sak till bara? Vad tror ni om att skriva min uppsats om James Bondfilmera och hur dom återspeglar situationen i världen? Eller om symbolik, dolda symboler och öppna tolkningar i någon Disneyfilm?

Nu skall jag iväg och hyra filmer och förhoppningsvis kommer jag hem och är glad som ett barn på julafton om jag hittar något jag tycker är bra.

Underbara onsdag

Att tvätta håret, torka och föna känns lite smått onödigt då det ÖSER ner i Blöteborg och allt kommer se ut som ett fågelbo på huvudet efter cirka sekunden man vistat utomhus men vad skall man göra. Inte så att jag brukar gå härifrån med frisyrer som skulle kunna visas upp på Nobelmiddagen i alla fall. Jag är nöjd så länge håret är torrt.

Den här outfiten skulle passa idag:

image721

Idag på schemat blir det sci-fi inom politikens ramar vad fan det skall betyda förutom det uppenbara. Sedan blir det lite goa 50-tals filmer på det, i'm not happy. I med att jag haft för mig lite annat sedan jag läste grundkursen så var jag inte beredd på att någon som läste filmvetenskap grundkurs för ett år sedan skulle gå med mig nu men ack så fel jag hade. En kille som aldrig sa någonting och en tjej som var jättepositiv och tyckte alla filmer var underbart bra, föreläsningarna tiptop och diskussionerna intressanta. Jag tror inte jag kommer bounda med någon av dom.

Idag blir min andra dag i skolan och jag känner redan att morgondagens schemafria dag är välbehövande.

Miss Negativ

Idag var första föreläsningen på filmvetenskapens fortsättningskurs och det var precis som jag hade väntat mig, skandal. Man uppskattar aldrig en bra föreläsare innan man fått en riktigt dålig och voila en dålig föreläsare har jag nu (och haft innan, men jag tyckte om min första jag hade i filmvetenskapen). Gick inte att få ner något vettigt att anteckna när han sa ehhh, emmm och eeee efter vartannat ord.

Sedan fick vi se Charlie Chaplin och jag vet att han är pionjär och allt sånt men så roligt är det inte att se honom trilla i en och en halv timme. Hemvägen som brukar ta en kvart och en spårvagn, tog mig en timme, två spårvagnar och två bussar. Jag åkte lite fel. Jag skiner inte som en sol om man säger så.


Tänk nu på det här Christina

image720

Spara eller slänga

Jag håller på att städa mitt rum och jag tar mig verkligen an uppgiften denna gång. Jag brukar kasta ner saker i lådorna bara men nu har jag gått steget längre och skall kasta ner sakerna från lådan till papperskorgen. Hittade den här bilden och undrar om det är en spara eller slänga. Det sägs juh att konstnärer har svårt att få erkännande under deras livstid och den här konstnärinnan är bara snart 5 år. Hon gav den till mig och när jag frågade vad det var sa hon
- Ditt öga.
 - Men så ser inte mitt öga ut.
- Jo, det är jättelikt.

image719

Mål i livet

Var inne på en community och hamnade på en av Stureprofilernas sida. Hans presenation löd:

"Drack Min Första Fernet som 13 åring

Detta följdes av förlorandet av min svendom samma år
Vid 14 besökte jag Spy Bar
Vid 15 blev ja vän med två killa, en från solna och en från sigtuna...
vid 16 började kroppen ge upp
vid 17 fick jag mitt första vip kort
vid 18 började jag jobba på café opera
vid 19 blev jag medlem på Noppes
.....mitt mål i livet?
.....fylla 20..."

Jag vet inte hur gammal han är nu men jag ser inte våldta en tjej och hamna i finkan på listan. Uppdatering  snarast! Fast det kanske kan bli lite svårt nu med tanke på vart han befinner sig.

Min lille chippenes spände fast bilbältet runt sina kassar idag när vi åkte hem, som om dom vore en passagerare. Detta tyckte jag var urtöntigt och roligt eller man kanske gör så?

image717

Nu skall jag försöka mig på att sova men med fyra filmer jag hyrt och Caesars 24/7 på femman kan det bli svårt. PÅ bilden är min all time high favoritetröja, hur stor och skön som helst. Sen är det Musse Pigg på och när både oversizeat och Disneyfigurer är inne kan det inte bli fel. Skall bli nästa utgångsoutfit, eller kanske inte.

Och förresten mina vänner, främst Alex och Amela, detta (på bilden nedanför då jag ser vettskrämd ut, klippdocka klippdocka jag vet. Med vad skall jag göra snurra runt på en kontorsstol eller leka att jag är hos polisen och skall fotas) är gult hår det jag har nu är honungsblont. Det där gula ni tror er se är bara en synvilla, ni är alla galna. Iris vad tycker du jag skall göra?

image718

Inga konstigheter med det

Jag har bestämt mig som man säger i den där reklamen för smör(?), jag skall sluta dricka mig aprak, skitfull, kanoners, medvetslös, ja kärt barn har många namn. Jag har länge levt efter mantrat underbart är bara en fylla bort men igår var droppen som fick bägaren att rinna över. Sen får vi se hur det går, det är en annan femma.

Vart på stan med Daniel idag och lunchat och suttit utanför affärer, jag mådde så dåligt att jag inte kände att jag skulle orka trängas bland människor på Åhlens och känna lukten av tusentals parfymer. Så jag satte mig på en bänk utanför där jag, alkisar och någon som sjöng med till någon låt på turkiska husera. För det var mycket bättre.

Daniel är lite rolig han, eller ganska mycket rolig. Han är människan som skulle gå förbi en döende människan på gatan som bad om hjälp men nu har han tagit sig en funderare och skall börja med volontärjobb i en kyrka. Allt för att förbättra sin karma. Han har inte gjort någonting än och vi får se om det slutar i samma bana som det gjorde när jag skulle förbättra min karma. Jag skrev till och med ett inlägg på bloggen om det och uppmanade människor att göra som jag, bli flyktingguide. När de till sist ringde och frågade om jag fortfarande intresserad svara jag att jag flyttat till Örebro så det inte gick. Men jag tror jag skall göra något nyttigt snart.

That's what friends are for

Har länge tyckt att mina toppar ser lite gula ut så igår gjorde jag något åt saken. Eller jag trodde i alla fall det. Nu sitter jag i alla fall med hår lent som svinto. Frågade vad Alex tyckte och han svarade:
- Du vet vad jag tycker. Jag tycker det är gult.
- Men du kan väl ljuga i alla fall?
- Nej, det är därför du tycker om mig

(och här kommer Amela in som innan sagt att det såg helt okej ut)

- Jag ljög.

Jag vill ha tillbaka mitt veteblonda (eller nåt) hår. Titta titta så fint!

image716


Male Look

Min huvud dunkar, alltså verkligen dunkar dudunkdudunkdudunk och jag antar att jag är värd det. Igår blev det mycket av det goda och jag väntar med spänning hur dagens utskällning av Alex kommer se ut. Får jag höra att jag är dum i huvudet, odräglig eller en alkoholist. Spänningen tätnar. Kanske skall komma till anledning till min huvudvärk, Male Look 2008, jag vet faktiskt inte ens vem som vann jag tyckte dom tog ut tre vinnare eller vann han med krulliga håret tro? Jag brydde mig inte så mycket, jag var mer inriktad på maten, alkoholen och djävulen påfund Black Jack. Igår bestod dagens enda motion av att springa upp för Glows trappa, till bankomaten bredvid och ta upp pengar för att springa ner för trappan för att spela och förlora.

image713

Kommer ni ihåg Idol-Knut? Inte? Jag postar en bild på honom. Va, vet ni fortfarande inte vem det är? Eller, jag förstår er han kom inte med bland de tio bästa och det trots att han gick ut media och berättade snyfthistorien att han kört rattfull. Han sjöng i alla fall igår, väldigt roligt, ännu roligare var när han tog ett ärovarv runt baren när han uppträdde som om det vore fucking Allsång på Skansen och han var en superkändis. Gotta love him! Kvällen avslutades på Peacock och jag gick utan att säga något i vanlig ordning. Jag vet hur man behandlar sina kompisar.

image715

Sen tycker jag om hur osmarta människor. Jag skrev ett inlägg om Nils Sandström som är med i kustbevakarna som visas på kanal5 på torsdagar. Jag är kär i honom, jag skulle kunna kidnappa honom, jag skulle tacka ja till hans giftermål direkt. Det verkar vara det fler som kan tänka sig att göra för jag får kommentarer varje torsdag om hur det är att vara med i Kustbevakarna, att jag (läs han) är  söt med mera. Ni vet den där blonda tjejen i hörnet på bloggen det är jag, bloggens innehavare inte Nils. Djävla nötter!