Malplacerad

Jag snubblade över min barndomskompis blogg och blev minst sagt förvånad över innehållet på bloggen. Det spelades Ultima Thule, pratades om den ariska, överlägsna arten och han påstod att Förintelsen aldrig har inträffat. Nej, riktigt så illa var det inte men han spyr galla över överklassen och främst dess wannebes misnt sagt. Snacka om inte sett sig själv i spegeln de senaste åren då det precis är det han strävat efter. Att vara en så duktig wannabe att han kan misstas för överklass.

Han såg upp till den coola överklassen, köpte kläder med logor stora nog att synas, men små nog att aldrig kallas vulgära, suktat efter vackra damer och poserat på bilder med stora mängder sprit. Nu är allt sådant bortglömt och han blivit reklamarealternative som jag hävdar är en hel livsstil.

I alla fall är det väl helt okej att man byter livsåskådning på ett ytligt plan så att säga, inte har riktigt samma prioteringar, kan umgås med människor som inte har det vackraste yttre och tycker om när livet är lite mer genuint. Men att helt glömma av att man för några år sedan tyckte att veva armen till dålig musik var en rolig hobby och prata om sina resor flashiga resor till franska rivieran som egentligen var allt annat än flashiga är väl lite smått pinsamt?

När jag gick i första ring så hade jag en fruktansvärt söt och populär kompis vid namn Maria så jag bytte till hennes skola. Ville bli lite mer sån där, lite mer inne, lite finare och ångrade mig snabbt.  Hennes kompisar var och är sjukt tråkiga, backstabbing bitches och det var den allmäna attityden på den skolan. En vecka senare var jag tillbaka på sunkiga Frölunda och bad om Alexs förlåtelse.

Kommentarer:
Postat av: princessan

Jag har en likadan...Då: Små dräkter, highheels, vip-kort på varenda ställe runt Stureplan, kunde bara tänka sig fina väluppfostrade Lidingö-pojkar.. Idag: Batikmönstrade långklänningar, är emot allt vad bostadsrätter och dylikt heter, åker med familjen på hitta-sig-själv-resor till Indien, förbannar alla bortskämda snorungar som har "oturen" att växa upp på Lidingö... Hur kan man förneka något man har stått för i alla år och dessutom se ner på folk som inte har fotvandrat i Nepal, inte har birkenstock och gör så att man skäms för att man äger sitt boende?
Märkligt...

2008-04-14 @ 10:02:18
Postat av: anna braun

precis, om hon nu tycker att det bästa som finns är att gå barfota i nepal får hon tycka det men att inte ha den självdistansen och då kunna skratta åt hennes liv förut som är så olika det liv hon lever nu är pinsamt. och det är precis min vän har problem med nu med. lever i förnekelse alabama


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback